Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marako napisał(a):
Bo ja to jestem od zakrapiania oczka, przypinania smyczy, zakładania szelek itp. A on od spacerku i głaskania.

No dokładnie, u mnie było to samo.

Posted

marako napisał(a):
Bo ja to jestem od zakrapiania oczka, przypinania smyczy, zakładania szelek itp. A on od spacerku i głaskania.

Dokładnie.Ja jeszcze jestem od wyciskania doopki, kąpieli, czesania , obcinania pazurów , a więc prawie samych przykrości.
A pańcio pogłaszcze, poleży na podłodze z małą, wniesie do łóżeczka i miłość prawie kwitnie.

Posted

U mnie podobna sytuacja jest.TZ w oczach psów aniołem jest,łażą za nim w krok w krok i obserwują go,jak widzą,że nakłada kurtkę to ja nie istnieję już bo przecież TZ puszcza wolno na spacerach psy a ja be... bo nie spuszczam ze smyczy.I jak widzą,że biorę smycz w rękę i szelki to uciekają do TZ.Cwane bestie i niewdzięczne a ja je tak bardzo kocham!

Posted

Chciałam dziś pokazać, jak ładnie Joga nosi już ogonek w górze, ale niestety byłam na spacerze sama, a jak chciałam cyknąć fotę, to ona przystawała i opuszczała ogon.
Ale i tak parę fotek Jogusi wkleję.

Posted

i zawsze blisko Hondy :) nie mogę tych zdjęć wstawiać na fb bo będą chcieli tylko Hondę adoptować a na bezdomniaczki ani nie spojrzą - Honda jest taka piękna!

wiesz już czy będziecie w Katowicach?

Posted

Jutro trzymajcie kciuki za Grace, bo będzie znów pod narkozą miała zabieg (jednak coś się dzieje z tym pazurem, którego nie ma). Na razie bez amputacji palca, ale bardzo głębokie czyszczenie tego, co narosło i podpiłowanie kości.

Co ja mogę poradzić, że Joga ciągle z Hondą łazi.
Dziś wyrwalam reklamówkę pierza z Hondy. Jak codziennie zrobię tyle, to pojedziemy do tych Katowic, bo może jakoś będzie wyglądała. I jak ją odchudzę, bo okropny grubas się zrobił - za mało ruchu, albo upodabnia się do kochanej Pańci.
I jak przyjdą na czas ostrza, bo mam tępe i nie mogę podgolić niczego. I znowu zamiast ostrzyć będę kupować nowe, bo to szybciej.

Posted

Malutka super i juz coraz bardziej "wyprostowana" :loveu: Ja znowu jak tak patrze na Oskara, to dluga droga jeszcze przed nim :cool3: Fakt, ze jak stoi sam z Felixem i nie ma czlowieka blisko, to ogon jest w gorze ale jak chodzi sam albo kreci sie przy nas, to kalikatura z niego straszna. TZ mowi, ze jakby mial dlugi ogon, to moglby sobie nim od spodu, dziurki w nosie czyscic :evil_lol: rozczula go ten pies na maksa :lol:

ps kciuki za sunke

Posted (edited)

[quote name='malawaszka']będę trzymać kciuki za Grace!!!!!

ja też! kurde to abstrakcja zeby coś czego nie ma się tak maziało :(

I tak delikatnie pozwolę sobie przy okazji:

Do torebki, buzi, ciała, czytania, oglądania, czasu odmierzania, stópek i oczu na Oriego :loveu:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/240943-Do-torebki-buzi-czytania-ogladania-czasu-odmierzania-stópek-oczu-20-03-g21naOREO

Edited by Saththa
Posted

Joga bardzo podobna jest umaszczeniem do mojej tymczasowiczki Sary.Może gdyby była obcięta jak pudle się obcina to może byłby rasowiak mały pudliszon?

Posted

śmieszne ma umaszczenie, jasne brewki ,a właściwie chyba ma jasną sierść dookoła oczu. Ona dla mnie jest za kędzierzawa jak na sznupka.
Biedna Grace, znowu narkoza. Co za czort z jej palcem, trzymam kciuki za dużutką.

Posted

Anula napisał(a):
Joga bardzo podobna jest umaszczeniem do mojej tymczasowiczki Sary.Może gdyby była obcięta jak pudle się obcina to może byłby rasowiak mały pudliszon?

Czy pudelki są długie? Mają nieco podniesiony tył w stosunku do kębu? Jogusia jest dość długa i tylną część tułowia ma lekko wysklepioną.
Ona ma kręcone włoski, w tej chwili dość szorstkie, ale jak ją w końcu wykąpię, będą może miększe. Ta szorstkość włosa mnie od pudla odwodzi, ale ja na pudelkach się zupełnie nie znam.

Aaa, zapomniałam napisać, że po smaczka podchodzi do ręki, ale bardzo ostrożnie, gotowa uciec przy najmniejszym ruchu.

Posted

Pooglądałam dokładnie Sarę i tę ze schronu i tę obciętą na pudelka.
Umaszczenie rzeczywiście podobne i budowa ciała też, tyle, że Joga jest malutka (5,5 kg). Ale uszy jednak nie są u Jogi pudlowe, bo częściowo stoją, są załamane. Nieduże.

Posted

Joga nie jest rasowa - ani sznupek, ani pudelek - może mix tych dwóch albo jeszcze czegoś innego... może uda się sprawdzić jakie pieski tam jeszcze są w tym piekielnym miejscu skąd on pochodzi - ponoć dwie suczki jakieś tam zostały

Posted

Też pomyślałam o tym,że Joga jest miksem pudla ze sznupkiem,a szczególnie po ostatnim zdjęciu.Tak jak sznaucerki tak i pudle są różnej wielkości i wagi.Sara jak i Joga nie są rasowymi psami jedynie mieszańcami.Sara ma też na tylnej części ciała dość twardą sierść.Jak ją wykąpałam w szamponach z odżywką to miała miękką sierść tylko przez jakiś czas,z tym,że całościowo ma kręconą tylko na uszach prostą,może dlatego,że długą.Myślę jednak,że gdyby była obcięta po odrośnięciu sierści na sznupka to by mogła być zaliczona w tym typie rasy.W każdym razie doszukałam się w Jodze takich samych znaczeń jak u Sary i uważam,że jest śliczna,dla mnie to taka maskoteczka do głaskania i kochania.

Posted

Dziś zajrzałam przy okazji jakiegoś przelewu na transakcje na moim koncie i zauważyłam wpływ 53 zł od malawaszki za odrobaczenie, odpchlenie i krople do oczu dla Jogi. Dzieki i przepraszam, że tak późno, bo już dawno wpłynęły.

Jogusia cudnie bierze z ręki smaczki. Wszystkie siadają w kręgu i czekają na swoją kolej, a Joga z nimi! W ogóle jak jestem w kuchni i coś do jedzenia szykuję, niekoniecznie psom, to Joga przychodzi i staje w progu bacznie się wpatrując. Ale nie da podejść do siebie, chyba, że ze smaczkiem idę, to wtedy niby się ciutkę cofa, ale głowę wyciąga, żeby dosięgnąć do ręki i wziąć smaczka.

Posted

Ale fajnie ,ze sunia robi postępy.
Z Kredką ciągle bardzo różnie :roll:
A jak łapa grace? I poproszę o nr konta, bo mam kasę z bazarku.