soboz4 Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 tak, Siemianowice mają umowę z Chorzowem Dlaczego nie miała adresówki??? Moim marzeniem jest żeby każdy pies, który opuszcza schronisko miał adresówkę z telefonem i cudownie by było gdyby dodatkowo miła czipa wpisanego do bazy! Quote
pralinka94 Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 soboz4 napisał(a):tak, Siemianowice mają umowę z Chorzowem Dlaczego nie miała adresówki??? Moim marzeniem jest żeby każdy pies, który opuszcza schronisko miał adresówkę z telefonem i cudownie by było gdyby dodatkowo miła czipa wpisanego do bazy! ważne, że numer przy obroży jest... Buba wracaj do domu :shake: Quote
madzia.uje93 Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Adresówka czy nie adresówka, ważne że jak ktoś ją znajdzie to będzie wiedział pod jaki numer dzwonić...Psy z Siemianowic jadą do Chorzowa, schronisko zostało już poinformowane o Arii, straż miejska zawiadomiona, pobliski wet też, ogłoszenia się robią, na internecie zdążyłam zrobić tylko pare na razie. Oby się znalazł bo im dłużej jej nie będzie tym mniejsze szanse:-( Quote
soboz4 Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 To dobrze, że ma numer, nie doczytałam, to myślę że jak tylko ktoś ją znajdzie to zadzwoni do opiekunów! Quote
Hmmm Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 W sumie to mieszkam niedaleko i czasami chodzę po tamtych okolicach, więc będę się rozglądać Quote
madzia.uje93 Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Na całe szczęście przychodze z dobrymi wieściami!!! Aria znalazła się dziś w godzinach porannych!! Schowała się w kamienicy i znalazła ją jakaś Pani, która od razu zadzwoniła pod numer przypięty do obroży! Właścicielka Arii bardzo by chciała skontaktować się z naszym behawiorystą, żeby zasięgnąć porad odnośnie tych wystrzałów, ponieważ nawet daleko od tej przeklętej strzelnicy słychać wystrzały... Pani juz radziłam nie spuszczać nigdy więcej tam Arii, chyba że na jakiejś długiej lince i ogólnie omijać tamte okolice, ale niestety wystrzały się niosą daleko... Quote
madzia.uje93 Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 No i jeszcze z bardzo dużym opoźnieniem (nie za bardzo miałam czas zgrac zdjęcia i wstawić je na dogo:oops:) zdjęcia Arii przed nieszczęsliwą ucieczką: Gdy nie słychac wystrzałów Aria jest psem idealnym, wraca na każde zawołanie. Na spacery zabiera swoje zabaweczki, a jak kiedys jedna się zgubiala Aria szukała tak długo aż jej nie znalazła! Quote
pralinka94 Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 jeeeej, jak to dobrze :roll: Aria nie rób tak więcej, a zdjęcia mówią same za siebie :loveu: Quote
ania91sc Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Ale dobrze, że się odnalazła... uffff!!! :) :) :) Słodka jest na tych zdjęciach :) Quote
madzia.uje93 Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Niecałe dwa tygodnie temu była spotkać się z Arią i jej nową właścicielką. Niestety z braku czasu dopiero teraz przysiadłam na dłużej żeby zdać relację ze spotkania:oops: Jednym słowem Aria lepiej trafić NIE MOGŁA!!! Ma się poprostu świetnie:D Na spacerach Aria chodzi spuszczona żeby pobiegać sobie za piłeczką lub patykiem, a jak już się wyszaleje zostaje zapinana na smycz, żeby przykra sytuacja z przeszłości się nie powtórzyła... Aria już dużo mniej panicznie reaguje na wszelkiego rodzaju strzały, ale dalej jest czujna. W towarzystwie innych psów, którym takie wystrzały nie straszne Aria lepiej znosi takie sytuacje:D W domu jest bardzo grzeczna, uwielbia się przeciągać sznurkiem, a siły to ma od groma! Pani już nawet rady nie daje:p No i musze powiedzieć, że Aria wygląda poprostu DOSTOJNIE. Przytyło Jej się i teraz ma idealną wagę 30 kg. Sierść jej pięknie błyszczy, a pazurki nie są już w tak opłakanym stanie jak były w schronisku:shake: Gdy podczas spotkania przysiadłyśmy przy stoliku Aria grzecznie położyła się między krzesłami. A gdy Jej Pani na chwilę odeszła to cały czas za nią patrzyła, i nawet na 2 sekundy na mnie nie spojrzała:mad: Chociaż jak pierwszy raz mnie zobaczyła to podleciała z patykiem taka radosna, więc nie wiem czy mnie poznała czy tylko tak się cieszyła z możliwości zabawy:evil_lol: udało mi sie zrobic pare zdjęć, chociaż w oplakanej jakości- jedno sie nie zmieniło Aria dalej nie przepada za aparatem i jak tylko go widzi, od razu odwraca pyszczek:D No to pare zdjęć:D Quote
Beti-Buba Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Dziękuję Pani Magdo za sympatyczne spotkanie ;) -zapraszamy ponownie. A wszystkim "cioteczkom" za miłe słowa :loveu: Z ostatnich "numerów "Buby: Wczoraj w związku z tropikalnym upałem Buba wyżłopała mi pół szklaneczki mrożonej kawy:evil_lol: Pozdrawiamy serdecznie! Quote
madzia.uje93 Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 [quote name='Beti-Buba']Dziękuję Pani Magdo za sympatyczne spotkanie ;) -zapraszamy ponownie. A wszystkim "cioteczkom" za miłe słowa :loveu: Z ostatnich "numerów "Buby: Wczoraj w związku z tropikalnym upałem Buba wyżłopała mi pół szklaneczki mrożonej kawy:evil_lol: Pozdrawiamy serdecznie![/QUOTE] Witamy Pani Beato na dogomanii!:) Quote
pralinka94 Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Buba to zupełnie odmieniony pies! :D świetne zdjęcia :D Quote
madzia.uje93 Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 A ja dostałam kolejna porcję zdjęć Arii:loveu: Wydanie jesienne:D Oczywiście z patyczkiem:D Mimo, że bez Arii, to zdjęcie mnie urzekło:) Quote
Recommended Posts