Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tym czekaniem na łóżku - wypisz-wymaluj nasza Pchełka ;)
Bianca robi niesamowite postępy. Myślę, że jej strach przed człowiekiem nie jest spowodowany tym, że zrobił jej krzywdę - raczej tym, że go... nie zna.

Posted (edited)

SMS od Ani:-)

[I][B]Ostatnie dwa spacery to szybkie siusiu i kupka. Podnosi łapkę i czeka na zabranie do domu. Teraz leży obok na łóżku i śpi kiedy ją głaszczę

[/B][/I]Cudownie idzie do przodu maleńka, prawda? Bardzo się cieszę, że dotyk i bliskość Ani już jej nie przerażają, tylko się podobają:-)

Edited by Ewa Marta
Posted

Kochani, od marca rusza akcja tanich sterylek i kastracji. Poniżej link z adresami klinik biorących w tym udział:

[URL]http://akcjasterylizacji.pl/?lang=pl&mode=mapa&cmd=lista#v_mazowieckie[/URL]

Posted

[quote name='Ewa Marta']SMS od Ani:-)

[I][B]Ostatnie dwa spacery to szybkie siusiu i kupka. Podnosi łapkę i czeka na zabranie do domu. Teraz leży obok na łóżku i śpi kiedy ją głaszczę

[/B][/I]Cudownie idzie do przodu maleńka, prawda? Bardzo się cieszę, że dotyk i bliskość Ani już jej nie przerażają, tylko się podobają:-)[/QUOTE]
Najwyrazniej idzie ku dobremu:) bardzo sie ciesze

Posted

[quote name='Ewa Marta']SMS od Ani:-)

[/B][/I]Cudownie idzie do przodu maleńka, prawda? Bardzo się cieszę, że dotyk i bliskość Ani już jej nie przerażają, tylko się podobają:-)[/QUOTE]
CUDOWNIE!
To przecież zaledwie 2 dni nowego życia.

Nie wiem czy to prawda, ale czytałam, że suczka ma cieczkę około 3 m-cy po porodzie, czyli 6 m-cy (lub więcej zależnie od długości jej cyklu) od ostatniej cieczki - tak jakby porodu nie było.

Posted

Poranny sms od Ani:
[B]Dziewczyny sa tak zmęczone[/B] ( Bianka i Łatka),[B] że śpią razem na łóżku. Ja chyba przespałam w nocy imprezę? Pierwszy raz był samodzielny powrót z ogródka do domu. Pozdrawiamy[/B].

Posted

[quote name='Ewa Marta']Miałam wrzucić Wam smsa od Ani, ale widzę, że Elunia już to zrobiła:-) Mnie się twarz śmieje od ucha do ucha, kiedy to czytam:-)[/QUOTE]

I kolejna wiadomośc od Ani:
[B]Dziewczyny tak mnie przywitały po powrocie z ogródka, ze az sie poplakalam. Jedna druga naśladowała. A Menio prawie pukał się w głowę. Pozdrawiamy[/B]

Posted

[quote name='Ellig']Poranny sms od Ani:
[B]Dziewczyny sa tak zmęczone[/B] ( Bianka i Łatka),[B] że śpią razem na łóżku. Ja chyba przespałam w nocy imprezę? Pierwszy raz był samodzielny powrót z ogródka do domu. [/B].[/QUOTE]

[quote name='Ellig']I kolejna wiadomośc od Ani:
[B]Dziewczyny tak mnie przywitały po powrocie z ogródka, ze az sie poplakalam. Jedna druga naśladowała. A Menio prawie pukał się w głowę. [/B][/QUOTE]

Coś wspaniałego - tempo socjalizacji po prostu zawrotne :).
Maleńka wreszcie nie musi troszczyć się sama o siebie i walczyć o przeżycie...

Posted

[quote name='jola_li']Coś wspaniałego - tempo socjalizacji po prostu zawrotne :).
Maleńka wreszcie nie musi troszczyć się sama o siebie i walczyć o przeżycie...[/QUOTE]
Jolu, sunia jeszcze wielu rzeczy sie boi ale robi postepy z godziny na godzinę:)
Ma np. manie zbierania. Kazda rzecz typu ubranie zabiera na poslanie, nie gryzie tych rzeczy , tylko uklada. Kiedys zabrala z krzesla całe ubranie Ani przygotowane na rano :)
Boi sie wielu rzeczy, otwierania i zamykania drzwi szafek, odglosow wszelakich, wtedy najchetniej by uciekala, nie chowala sie tylko uciekala....

Posted

Sms od Ani:
[B]W domu jest "Bob Budowniczy". Wiczoram zebrała wszystkie zabawki do kosza /[/B]poslanie z wiklinowego kosza/ [B]a potem przepchała od Eli posłanie, wciągnęła na koszyk, ułozyła, oceniła.
Poszła na to spać. Rano bez problemu dała posprzątać[/B].:)

Ciekawe, kiedy Bianka wniesie na poslanie żółwicę:evil_lol:

Posted

Ja też myślę, że co najmniej 2 tygodnie to trzeba jej dać przed sterylizacją, żeby serduszko już całkiem się uspokoiło i nabrało pewności siebie.

A każda kolejna wiadomość to miód na serce!

Posted

[quote name='jola_li']Ja też myślę, że co najmniej 2 tygodnie to trzeba jej dać przed sterylizacją, żeby serduszko już całkiem się uspokoiło i nabrało pewności siebie.

A każda kolejna wiadomość to miód na serce![/QUOTE]

Też tak sądzimy. Jazda samochodem, nowe miejsce, ból, podawanie leków, to duża trauma. Bianeczka błyskawicznie się przyzwyczaja do nowego, więc za półtora do dwóch tygodni będzie dużo spokojniejsza i wtedy łatwiej wszystko zniesie.

[quote name='Mattilu']Ale nie ma ryzyka, że ucieknie? chyba trzeba na spacerkach uważać?[/QUOTE]

Bianka spaceruje narazie po ogrodzonym ogródku i do tego na smyczce. A Pani przechodziła za siatką:-)

Posted

[quote name='Jota67']HAHA, moja tesciowa miała pudelkę, która tez żółwika niańczyła :) Było na co popatrzeć! :)[/QUOTE]
Z Bianki jest prawdziwa zbieraczka:)
Żolwica na razie nie jest jeszcze do konca rozbudzona, dlatego pozwala ze soba wiele zrobic:)