kolejna kobietka Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 hehehe drugie zdjecie jest swietne! :) Quote
Sara2011 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Takie jesteśmy kumpele:-) A taka jestem słodka:evil_lol: Quote
Gabi79 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Zaglądam do pesteczki i zachwycam się fotkami!!!!!!!!!!!!! Quote
Sara2011 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Pozdrawiamy w pierwszą niedzielę wiosny:-) Demolujemy bałwanka:-) Quote
kolejna kobietka Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 ehhh nie ma co wiosna jak talala :angryy: chyba tylko psiaki sie z takiej ciesza i to te, ktore maja domek i kochanego czlowieka u boku, gdzie wyjda tylko na chwile... buziak w pycholek dla Pestuni :) Quote
Sara2011 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Były u mnie dwie rodzinki zainteresowane Pestką. Obydwie rodzinki zauroczone Pestką bo ona jest śliczna i kochana. Pierwsza to młoda para, własne mieszkanie, bez dzieci i innych zwierząt, Pani nie pracuje obecnie, tylko Pan pracujący. Mieszkają niedaleko mnie. Druga to młoda dziewczyna z 2-letnią córeczką, którą sama wychowuje. Wynajmująca mieszkanie. Ludzie sympatyczni ale .................. chyba nie taki domek sobie dla Pestki wymarzyłam. Dla mnie idealny byłby domek z innym pieskiem i /lub starszym dzieckiem/dziećmi. Pestka uwielbia inne psiaki, bardzo też lubi dzieci. Ale z racji jej żywiołowości obawiam się dać ją do domku z małymi dziećmi. Mój syn ma 12 lat i Pestka go uwielbia (i vice versa), szaleją razem aż "wióry lecą" :-). Myśle, ze taki 8-latek i wzwyż wiekowo byłby idealny. Było sporo SMS-ów z zapytaniami , które działają na mnie jak płachta na byka. Co to za prowadzenie konwersacji przez SMS-y, jakaś dziwna moda!!!! Ktoś mnie pyta jaki jest regulamin adopcji, to jak mam mu SMS-em odpowiedzieć ? Mam godzinę klepać na klawiaturze telefonu regulamin? A jak napisałam, zeby zadzwonił to cisza. Albo mail typu " Cześć, co to za rasa? Gdzie można odebrać". Włos się jeży na głowie. Więc szukamy dalej:-). W końcu musi zadzwonić TEN domek. Quote
Anula Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Domek się znajdzie,trzeba poczekać na ten jedyny,który będzie odpowiedni dla Pesteczki.Pesteczka jest śliczna i sądzę,że nie będzie problemu tylko troszeczkę czasu potrzeba.Pestka musi mieć taki dom,w którym będzie się czuła dobrze i bezpiecznie. Quote
Sara2011 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 rodzice napisał(a):ten pierwszy domek nie brzmiał żle Gdybym miała wybierać to wybrałabym ten pierwszy domek. Ale mi się marzy domek ze starszymi dziećmi dla niej a jeszcze jakby był inny piesek to byłoby idealnie. Bo Pestunia uwielbia się bawić, zaczepiać, ganiać. To mogłaby robić z dziećmi, dorośli mają mniej czasu, czasem ochoty na zabawy z psem. Nie wiem, zainteresowane domki czekają na moją decyzję ale ja nie jestem na 100% jakoś przekonana. Quote
rodzice Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 bawic sie moze z innymi pieskami na spacerkach a niepracujaca pani moze jej dac duuuuuuuuuuzo miłosci . Quote
kolejna kobietka Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 mi sie tez wydaje, ze ten pierwszy domek jest calkiem calkiem, ale jak czujesz, ze to jednak nie to, to trzymam kciuki dalej :) Quote
Kajusza Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Mariola - nie skreślaj 1szego domu ... Leon mojej mamy to żywioł, zabawa to cel jego życia i inne psy tez lubi ... i moja mama (wiek 50+) bawi się z nim lepiej niż niejeden dzieciak ;-) Leon ma kilka zabawek - mama bawi się z nim w np. flirt pole (zabawka na wędce), albo upnie gryzak na smyczy i tak Leon gania do upadłego :-) A że sąsiedzi pewnie sądzą, że na starość zwariowała .. no cóż .. czego dla synusia się nie robi hahahahah Więc jak ci ludzie wyglądają na takich co to lubi się wygłupiać i bawić to daj im szanse :-) Weź na spacer i zobacz jak będą na tym spacerze się zachowywać, czy gadać i nie interesować się psem, czy odwrotnie - zostawią cię i będą ganiać z Pesteczką :-) Quote
Gruba Berta Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 a moze drugiemu domkowi jakas inna psinke polecic - na kudlaczach w potrzebie jest sporo kudlaczy - ten drugi dom moze okazac sie tez ok Quote
Anula Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Gruba Berta napisał(a):a moze drugiemu domkowi jakas inna psinke polecic - na kudlaczach w potrzebie jest sporo kudlaczy - ten drugi dom moze okazac sie tez ok Ten drugi domek nie za bardzo,wynajmowane mieszkanie i Pani sama wychowująca dziecko i chyba pracująca.Ja osobiście nie wydaję psiaków ludziom,których sytuacja mieszkaniowa nie jest ustabilizowana.Może być tak,że właściciel mieszkania nie wyrazi zgody na psiaka bo mu zniszczy itd. Quote
Sara2011 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Anula napisał(a):Ten drugi domek nie za bardzo,wynajmowane mieszkanie i Pani sama wychowująca dziecko i chyba pracująca.Ja osobiście nie wydaję psiaków ludziom,których sytuacja mieszkaniowa nie jest ustabilizowana.Może być tak,że właściciel mieszkania nie wyrazi zgody na psiaka bo mu zniszczy itd. Nie, tego drugiego domku nie biorę pod uwagę. Myślę o tym pierwszym, dzisiaj idę na wizytę do tego domku (bo jak na razie to ten zainteresowany domek był u mnie). Ale.... dostałam wczoraj maila od jeszcze jednej rodzinki spod Gorzowa, baaardzo mnie zaciekawił. W domu troje dzieci w wieku 14, 12 i 6 lat a więc idealnie dla Pestki, miałaby z kim swoje szaleństwa odstawiać. Pani napisała ze Pestka miałaby duuużo spracerów, zabaw i miłości zarówno od dzieci jak i ich samych (czyli dorosłych). Zobaczymy, napisałam o wizycie przedadopcyjnej, jeśli Państwo wyrażą zgodę i w realu rodzinka bedzie odpowiednia dla Pestki, to kto wie:-). No ale czasem po informacji o wizycie kontakt się urywa, chociaż w ogłoszeniach zawsze piszę o wizycie PA i poadopcyjnej. Quote
kolejna kobietka Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 ale fajne domki ci sie trafiaja :) Quote
Anula Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 No to czekamy na wiadomości.Ten drugi domek gdyby się odezwał też trzeba dobrze sprawdzić. Quote
Sara2011 Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Pestka siedzi od pół godziny najeżona pod kuchenką i warczy na swoje odbcie w piekarniku:diabloti:. Quote
Gabi79 Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='Sara2011']Pestka siedzi od pół godziny najeżona pod kuchenką i warczy na swoje odbcie w piekarniku:diabloti:.[/QUOTE] Zobaczyła jakiegoś intruza, to się denerwuje:eviltong: Quote
kolejna kobietka Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 I jak po wizycie PA w pierwszym domku? i co z tym kolejnym? Quote
Anula Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='kolejna kobietka']I jak po wizycie PA w pierwszym domku? i co z tym kolejnym?[/QUOTE] Ano właśnie co z domkiem? Quote
Recommended Posts