Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wpłynęły pieniądze od Yoana. Dziękujemy. :)
Wpisałam w skarbonkę opał/prąd/gaz.

Wy decydujecie, gdzie grosik bardziej potrzebny :)
Pozdrawiam :D
  • Upvote 1
Posted

Wpłynęły pieniądze od ALMA2. Dziękujemy. :) (wpisałam je w skarbonkę prąd/opał/gaz)

Zamówiłam Reksowi krople na pchły/kleszcze http://sklep.mvet.pl/Preparaty-dla-psow-przeciwko-pchlom-i-kleszczom/produkt.1436/ (25 zł)

Zakropię go kolejną wizytą.

Tosia&Lesio zamówiła Reksowi na święta :

Żwacze wołowe http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/wolowe/wnetrznosci/229683

Puszki Rocco 6x800g http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rocco/537595

Mięsne rolki 3 sztuki http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/jagniece/451552?rrec=true

(zawiezie przed świętami)

Posted

Lida wysłała paczkę świąteczną do Pana Mariana. :) Ucieszy się.

**

W niedzielę (13/12) przyjechali wieczorem do Pana Mariana wolontariusze (ze Stepnicy) ze Szlachetnej Paczki.

Pana Mariana nie zastali, zatem zadzwonili i zawieźli paczki do Tosia&Lesio.

I wczoraj Tosia&Lesio pojechała do Pana Mariana je zawieźć. :) 

Pan Marian nie został zakwalifikowany do pomocy przez SZP. Ale Stepniccy wolontariusze zrobili paczkę tak po prostu od siebie. :)

I bardzo, bardzo Im za to dziękujemy. :) :)

c62e23ea.jpg

9783f8c9.jpg

Posted

Wpłynęły pieniądze od asikowska i KrysynaS. Dziękujemy. :)

Wpisałam je w skarbonkę (prąd/gaz/opał).

Prądu jutro zakupię, a opał to jak Tosia&Lesio auto zorganizuje większe.

Posted

Doładowałam prąd Pana Mariana - 49,62 zł

Zadzwonię dziś do Niego podać kod do "wklepania" w licznik.

Doładowanie prądu poprzez mojeplatnosci.pl ; 73 kwh ; Potwierdzenie ;

(Jak Pan Marian sam wklepuje kod, to nie mam jak zrobić zdjęcia. Ale na potwierdzeniu wpłaty za prąd jest podany numer licznika, który widnieje na wcześniejszych zdjęciach licznika - pierwszy kod kreskowy  kwh ) :)

• Upvote 1
Posted

Super :)

Tak tylko zapytam, uda się odwiedzić Wam Pana Mariana przed Świętami?

Tak, jest taki plan. :) Czy ja czy Tosia&Lesio, ktoś podjedzie z zakupami.

**

Dziś TZ Tosia&Lesio zawiózł do Pana Mariana zakupiony opał.

Oraz zamówienie z zooplusa, które wymieniłam parę postów wyżej.

Jutro uzupełnię rozliczenie. Bazarek się zakończył i muszę usiąść do rozliczenia. 

• Upvote 1
Posted

Tak, jest taki plan. :) Czy ja czy Tosia&Lesio, ktoś podjedzie z zakupami.

**

Dziś TZ Tosia&Lesio zawiózł do Pana Mariana zakupiony opał.

Oraz zamówienie z zooplusa, które wymieniłam parę postów wyżej.

Jutro uzupełnię rozliczenie. Bazarek się zakończył i muszę usiąść do rozliczenia. 

Zakupiony opał (176,85 zł 12x20kg ekogroszek, 2x10kg brykiet, 10 kg brykiet) i zooplusowe zamówienie dla Reksa.

Faktura1 ; Faktura2

Dzięki wielkie dla TZ Tosia&Lesio za zawiezienie opału.

19615a07.jpg

3be997c7.jpg

Zadzwoniłam dziś do Pana Mariana - BARDZO WSZYSTKIM dziękował za pamięć i za wszelkie oznaki sympatii, które dostaje od Was, za te wszystkie rzeczy, które ułatwiają Mu życie, przeżycie. Bardzo, bardzo dziękował. Życzył Wam zdrowia i pomyślności wszelkiej. :) I dziękował wolontariuszom z SZP. Tosia&Lesio przekaże. :)

I ja, i Tosia&Lesio również dołączamy się do tych podziękowań. Bez Waszej pomocy nie udałoby się tak dzielnie i systematycznie chłopakom pomagać.

Pan Marian Reksowi podłogę w budzie wyłożył zawiezionym ostatnio styropianem, na to przybił płytę pilśniową. I wyłożył słomą (Tosia&Lesio dowiozła nową dostawę :) )

Reks urwał karabińczyk z linki. Pan Marian narazie przywiązał do obroży i spróbuje taki karabińczyk załatwić. Będąc w pobliżu Castoramy spróbuję znaleźć jakiś większy. Bo obecne, tymczasowe rozwiązanie powoduje, że linka się skręca i skraca.

Reks doły kopie na potęgę. Nie dołki. Doły. Pan Marian mówił, że wchodzi noga do wysokości kolana.

Zasiłek o którym pisałam parę postów wyżej (271 zł) to był zasiłek na grudzień. Czy otrzyma też i w styczniu, narazie nie wiadomo.

Tymczasem Pan Marian uregulował "zeszyt" w sklepie. I kupił tabletki na ciśnienie.

Lida, paczka od Ciebie dotarła. :) Podziękowania wielkie.

Podałam Panu Marianowi kod do doładowania licznika prądu.

Skończył się gaz. To jeśli Tosia&Lesio znajdzie chwilę, zapłaci gazownikowi.

Posted

Czyli bardzo ważne rzeczy - gaz, prąd i opał -  są na Święta. Dzięki Wam Dziewczyny.

PS. To chyba zasiłek z gminy. Dobrze by było gdyby to był stały zasiłek, no powiedzmy w miarę stały na kilka, kilkanaście miesięcy.

Posted

Czyli bardzo ważne rzeczy - gaz, prąd i opał -  są na Święta. Dzięki Wam Dziewczyny.

PS. To chyba zasiłek z gminy. Dobrze by było gdyby to był stały zasiłek, no powiedzmy w miarę stały na kilka, kilkanaście miesięcy.

Ja się przyłączał. Macie ogromne serducha :)

Ogromne jak i Wasze. Albo inaczej - ogromne, ogromnością Waszych. :)

Zasiłek - no mógłby, mógłby...