Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='free'];) dziękuje[/QUOTE]

[quote name='KrystynaS']Też dziękuję i cieszę się, że wszystko w porządku :lol:[/QUOTE]

Nie ma za co dziękować. :)

Posted

[quote name='tobciu']Hej,
TZ wracając do domu na weekend podjechał w sobotę (11/01/14) do Stepnicy.
Sytuacja jak za pierwszego, dobrego wrażenia jakie zrobił Pan Marian. Uff.
TZ zastał Pana Mariana w domu, Rex grubszy niż na poczatku grudnia. :)[/QUOTE]
Cieszę się, że wszystko w porządku :)

Posted

[quote name='tobciu']Zabieram się za bazar dla Urgo. Zapytam moda czy mogę parę fantów dodać z przeznaczeniem dla Rexa.
Wiosną szczepienia by musiał znowu mieć.[/QUOTE]
Dziękuję :)

Szczepiony był w lipcu, więc do lipca jest czas, by znów go zaszczepić, a przed szczepieniem i odrobaczyć warto..

Posted

[quote name='Cudak']Dziękuję :)

Szczepiony był w lipcu, więc do lipca jest czas, by znów go zaszczepić, a przed szczepieniem i odrobaczyć warto..[/QUOTE]

A lipiec. To fajnie. Wydawało mi się, ze to wiosna była.
Odrobaczanie - planuję teraz koniec stycznia lub luty, gdy podjedzie TZ, albo ja z Nim.
A potem przed lipcem można by raz jeszcze.
Odrobaczany był w swoim życiu dopiero pod opieką Cudak w 2013 dwa razy. To myslę, że teraz też możnaby dwa razy.

Zakupiłam wczoraj termofor 2 litry dla Pana Mariana. Termofor bardzo pożyteczna rzecz na rozgrzanie.
Ale narazie w rozliczenie nie wpisuję. Wpiszę dopiero po wizycie.

Posted

Hej. TZ odwiedził dziś Rexa i P.Mariana. Zastał pana. Sytuacja w porządku.
Opiszę i uzupełnię rozliczenie późnym wieczorem, albo jutro. Bo dziś muszę bazar uruchomić, a to już 2130.

Posted (edited)

Zrobiłam bazar dla URGO (dla informacji Urgo został wyciągnięty przez Cudak z zapyziałej działki w Stepnicy i znajduje się na DT u Myngey).
Dzięki zgodzie Moderatora (przepięknie dziękuję za zgodę :iloveyou: ) mogłam dodać do bazarku kilka fantów dla Rexa.

I tak oto zapraszam na bazarek na dwa Stepnickie czworonogi. :)

[B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250330-URGO-i-REX-zapraszają-na-bazarek-Do-10-02-14-20-godz"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250330-URGO-i-REX-zapraszają-na-bazarek-Do-10-02-14-20-godz [/URL][/B]

Edited by tobciu
usunęłam zdjęcia, bo bazarki zakonczone
Posted (edited)

[quote name='tobciu']Hej. TZ odwiedził dziś Rexa i P.Mariana. Zastał pana. Sytuacja w porządku.
Opiszę i uzupełnię rozliczenie późnym wieczorem, albo jutro. Bo dziś muszę bazar uruchomić, a to już 2130.[/QUOTE]

Pamiętam, pamiętam. :) Tylko jeszcze w pracy siedzę.

*** 29/01/14 ***

To jestem.
Namówiłam TZ, ktory jest nad morzem na rehabilitacji, by pojechał do Stepnicy (myślałam, że będzie bliżej niż ze Szczecina, a to tak samo wyszło). zobaczyć jak sobie radzą w te mrozy.
I by zawieźć drugi worek karmy od asikowska & siostra.
Mój pies jadł w zeszłym tygodniu jak szalony przez te mrozy. A zazwyczaj francuski piesek. A jak mróz ścisnał to trociny by wciągnął.
To pomyślałam, że jak Rex też tak wciąga, to Pan Marian karmy już może nie mieć.

Także zrobiłam zakupy dla Pana Mariana, licząc, że wszystko będzie dobrze.
Z grudniowych zakupów zapakowałam świeczki podgrzewacze i syrop cebulowy. Ze spożywki kupiłam 2 żurki w kartonie, 10 litrów wody, delmę, 2 gulasze w puszce, cytryny, kapustę kiszoną (ze względu na wit. C), herbatę, 2 op. ryżu, 3 op.makarony, 2 x kostki rosołowe (pakowane po 12 sztuk), dżem, 2 kostki smalcu.
Zapakowałam niezbędną rzecz na te mrozy - termofor. Myślę, że będzie Pan Marian zadowolony.
Dołożyłam 5 kg ziemniaków, karton ścinek/kartonów do palenia. I wysokie zimowe buty (przydadzą się z pewnością).

Rexowi zapakowałam : 15kg Brita od asikowska, 2 paletki puszek (12x400g) Rocco, które zamawiałam w grudniu (2 paletki pojechały na początku stycznia, a teraz reszta). Dodałam jeszcze jedną paletkę (6x400g) od siebie. I pudełko przysmaków (ciastka, ścięgna wołowe)
W grudniu nie zostawiłam tabletek na stawy dla Rexa (zakupione z pieniędzy z poprzedniego bazarku), bo nie byłam pewna sytuacji.
Teraz je dołożyłam, opisałam Panu Marianowi jak je podawać i na co są.

TZ był około 16 u Pana, zastał Pana. Pan Marian ucieszył się z odwiedzin. Uśmiechnięty, choć zmarznięty trochę.
Radzi sobie jakoś w te mrozy. Dostał trochę drzewa od gminy (nie zapytałam tylko TZ co miał na myśli mówiąc trochę, czy na tydzień, czy na miesiąc. Dopytam, gdy wróci).
Napisałam do Pana Mariana długi list. Poprosiłam by dbał o Rexa, by zabierał go do domu gdy jest naprawdę mroźno, bo będzie im razem cieplej. By go spuszczał, by mógł pobiegać i rozgrzać się. I tam jeszcze parę rzeczy.
Rex wygląda dobrze (dobrze, że TZ pojechał, bo Brit już Rex zjadł i dojadał Pedegree), TZ zrobił zdjęcia, ale wstawię gdy wróci co domu w piątek. W zakupach kupiłam 2 kostki smalcu i napisałam Panu Marianowi by dawał Rexowi podgrzaną wodę (na tyle na ile uda mu się coś podgrzać na tym piecu, zakładając, że ma czym palić) i dodawał do wody łyżkę smalcu. Ucieszył się, bo robi Rexowi jakieś zasmażki, to tłuszcz będzie jak znalazł.
Zasłonka do budy niestety TZ mówił trochę podniszczona, wygryziona na środku. Zrobiona z plastiku chłodniczego stosowanego w mroźniach. Ale może tak tylko pisali. Pewnie jak zesztywniała z zimna, to jak deska.. To Rex starał się do budy dostać.
Pan Marian wie, że pomoc dla Rexa i Niego jest składkowa od wielu dobrych serduszek. :)
Grzecznie zapytał, czy jeśli by pozwalały na to fundusze i ktoś odwiedzał by ich kolejnym razem, to czy byłaby szansa na ekogroszek? Bo się mu to w kozie sprawdza, miesza z drewnem, gałęziówką i ciepło dłużej trzyma.

Rozliczenie uzupełnione w poście #3

Zdjęcia : [COLOR=#0000ff][B][URL="http://imageshack.com/a/img546/1501/aft5.jpg"]Foto1[/URL] ,[/B][/COLOR] [URL="http://imageshack.com/a/img826/305/30k8.jpg"][COLOR=#0000ff][B]Foto2[/B][/COLOR][/URL] , [URL="http://imageshack.com/a/img811/2080/3f6l.jpg"][COLOR=#0000ff][B]Foto3[/B][/COLOR][/URL]
A zdjęcia od TZ dodam w piątek : edit 31/01/14 [URL="http://imageshack.com/a/img36/2316/mt8h.jpg"][COLOR=#0000ff][B]FotoA [/B][/COLOR][/URL], [URL="http://imageshack.com/a/img577/1582/1w6u.jpg"][COLOR=#0000ff][B]FotoB[/B][/COLOR][/URL] , [URL="http://imageshack.com/a/img842/9701/xh4j.jpg"][COLOR=#0000ff][B]FotoC[/B][/COLOR][/URL]
TZ mówił, że próbował zrobić zdjęcie Rexowi z boku, by było widać, że chłopak "zapasy" ma. :) Ale Rex ma wiele niespożytej energi i na miejscu nie ustoi.

Edited by tobciu
poprawka literówek
Posted

witam cioteńki ;)
Ja niestety w styczniu dalam grosik,w lutym nie wiem jak bedzie ;( sama mam problemy.
...[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250620-oby-do-końca-życia-mogł-zostać-przy-swoim-panu[/url]
pozdrawiam

Posted

super ze P.Marian zadowolony :) dopiero teraz zauważyłam ze to w Szczecinie,pod koniec lutego będę na pare dni w szczecinie to może mogłabym zrobić jakies zakupy dla P.Mariana i komus je podrzucić?albo jak wolicie to podeśle jeszcze jakiś grosik :)

Posted (edited)

Zaraz wstawię zdjęcia z poniedziałkowej wizyty TZa w Stepnicy.

[quote name='free']witam cioteńki ;)
Ja niestety w styczniu dalam grosik,w lutym nie wiem jak bedzie ;( sama mam problemy.
...[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250620-oby-do-końca-życia-mogł-zostać-przy-swoim-panu[/URL]
pozdrawiam[/QUOTE]

Oj Kochana free... Spokojnie. Damy tu radę.
Zajrzę później na Twój wątek. :(

[quote name='mdk8']w lutym oczywiście dołożę jakiś grosik.[/QUOTE]

Dziękujemy. :)
Zbieramy teraz przede wszystkim na karmę dla Rexa, bo więcej zapasu karmy juz nie mamy. A w skarbonce zostało 70 zl.
Bazarek działa, zabiorę sie za rozsyłanie zaproszeń, to liczę jakieś parę zlotych uda sie nazbierać.
A jak będzie coś na plusie to zrobi sie ponownie zakupy jakieś dla Pana Mariana.

[quote name='grazia_1979']super ze P.Marian zadowolony :) dopiero teraz zauważyłam ze to w Szczecinie,pod koniec lutego będę na pare dni w szczecinie to może mogłabym zrobić jakies zakupy dla P.Mariana i komus je podrzucić?albo jak wolicie to podeśle jeszcze jakiś grosik :)[/QUOTE]

W Szczecinie to jestem ja. :) A Rex i Pan Marian są w Stepnicy (60 km od Szczecina).
W sumie narazie nie wiem co lepiej, czy zakupy czy grosik. W lutym raczej nie będziemy już jechać do Pana Mariana.
Karmę dla Rexa najbliższą jak będę zamawiać, to zamówię bezpośrednio do Cudak.
A my to raczej dopiero w marcu podjedziemy, bo w styczniu był TZ dwa razy.
Chyba w sumie lepiej grosik.. bo nawet jak ja nie pojadę, to Cudak jakby miała szansę wygospodarować chwilę, to by podskoczyła. Wówczas łatwiej przelać mi pieniądze z "rexowo-marianowej" skarbonki.
Ale to możemy sie "zgadać" bliżej Twojego przyjazdu tutaj i zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądać.
Jakby cioteczka chciała - to możemy się umówić na kawę. :) Szczecin ładny. :)

Edited by tobciu
Posted

ok to przeleje grosik pod koniec miesiąca :) w Szczecinie nigdy nie byłam i wstyd się przyznać ale nawet nad naszym morzem nidy nie byłam :( jakoś tak nie po drodze było.ale teraz wkoncu zobaczę :) a na kawke to chętnie możemy gdzies na mieście wypić :)

Posted

[quote name='grazia_1979']ok to przeleje grosik pod koniec miesiąca :) w Szczecinie nigdy nie byłam i wstyd się przyznać ale nawet nad naszym morzem nidy nie byłam :( jakoś tak nie po drodze było.ale teraz wkoncu zobaczę :) a na kawke to chętnie możemy gdzies na mieście wypić :)[/QUOTE]

Bardzo proszę. :) Pójdziemy na kawę do Cafe 22 (na 22 piętro), z góry miasto pięknie wygląda. Z dołu też. :) .

Posted (edited)

[B][SIZE=3]Zdjęcia z poniedziałkowej wizyty TZ u Rexa i Pana Mariana.
[URL="http://imageshack.com/a/img36/2316/mt8h.jpg"][COLOR=#0000ff]FotoA [/COLOR][/URL][COLOR=#000000], [/COLOR][URL="http://imageshack.com/a/img577/1582/1w6u.jpg"][COLOR=#0000ff]FotoB[/COLOR][/URL][COLOR=#000000] , [/COLOR][URL="http://imageshack.com/a/img842/9701/xh4j.jpg"][COLOR=#0000ff]FotoC[/COLOR][/URL][/SIZE][/B]
[COLOR=#000000]TZ mówił, że próbował zrobić zdjęcie Rexowi z boku, by było widać, że chłopak "zapasy" ma. [/COLOR]:smile:
[COLOR=#000000]Ale Rex ma wiele niespożytej energii i na miejscu nie ustoi.
W każdym razie Rex wygląda dobrze. :)[/COLOR]

Edited by tobciu
Posted

[quote name='tobciu']Bardzo proszę. :) Pójdziemy na kawę do Cafe 22 (na 22 piętro), z góry miasto pięknie wygląda. Z dołu też. :) .[/QUOTE]

ups a nie możemy iść troszkę niżej ?wierze że jest pięknie ale ja tam się raczej nie odważe wejść ...:)

Posted

Cieszę się, że odwiedziny wypadły sympatycznie.

Musi być bardzo zimno w tym domu skoro Pan Marian poprosił o trochę węgla. Tak jak w nieogrzewanym mieszkaniu.
Dobrze, że napisałaś tobciu list, wyraziłaś w ten sposób nasze myśli odnośnie Rexa. Niech go zabiera do domu zwłaszcza teraz kiedy tak zimno na dworze. I żeby go spuszczał z linki to pies sobie pobiega po podwórku, tylko o ile pamiętam to tam nie jest dobre ogrodzenie. Żeby gdzieś nie pobiegł i nie zginął.
Rex na zdjęciach wygląda ładnie, boki zaokrąglone, radosny. Może zamiast gotowej, kupnej zasłonki do budy przybić nad wejściem mały dywanik/kawałek dywanika żeby mu nie wiało i było cieplej. Tylko wtedy nie będzie mógł wyglądać sobie z budy na podwórko.

W lutym dołożę się do zakupów dla Chłopaków, tylko trochę później jak Kochany Zakład Pracy wypłaci mi pensję :oops:.
Trzeba chyba kupić jedzenie dla Rexa i może ten ekogroszek jak będzie na tyle pieniędzy.
Pisz kiedy będzie planowana wizyta u Pana i Rexa żeby przelew zdążył dojść.

Posted (edited)

[quote name='grazia_1979']ups a nie możemy iść troszkę niżej ?wierze że jest pięknie ale ja tam się raczej nie odważe wejść ...:)[/QUOTE]

Ok. :)

[quote name='KrystynaS']Cieszę się, że odwiedziny wypadły sympatycznie.

Musi być bardzo zimno w tym domu skoro Pan Marian poprosił o trochę węgla. Tak jak w nieogrzewanym mieszkaniu.
Dobrze, że napisałaś tobciu list, wyraziłaś w ten sposób nasze myśli odnośnie Rexa. Niech go zabiera do domu zwłaszcza teraz kiedy tak zimno na dworze. I żeby go spuszczał z linki to pies sobie pobiega po podwórku, tylko o ile pamiętam to tam nie jest dobre ogrodzenie. Żeby gdzieś nie pobiegł i nie zginął.
Rex na zdjęciach wygląda ładnie, boki zaokrąglone, radosny. Może zamiast gotowej, kupnej zasłonki do budy przybić nad wejściem mały dywanik/kawałek dywanika żeby mu nie wiało i było cieplej. Tylko wtedy nie będzie mógł wyglądać sobie z budy na podwórko.

W lutym dołożę się do zakupów dla Chłopaków, tylko trochę później jak Kochany Zakład Pracy wypłaci mi pensję :oops:.
Trzeba chyba kupić jedzenie dla Rexa i może ten ekogroszek jak będzie na tyle pieniędzy.
Pisz kiedy będzie planowana wizyta u Pana i Rexa żeby przelew zdążył dojść.[/QUOTE]

[quote name='asikowska']po wypłacie postaram się przesłać coś na ten ekogroszek[/QUOTE]

Tak, pewnie więcej jak 10 stopni to nie ma (tak myslę, że w te mrozy więcej nie miał). Okna stare, dom nieogrzewany.
Ciepło jest pewnie przy tej kozie tylko. Ściana ogrzewana od sąsiadów tylko jedna. Ale z drugiej strony Pan Marian też jest z tą temperaturą oswojony (bardziej niż każda z nas), bo zawsze jak jest odwiedzany, to jest w domu w laczkach. :) A buty ma, to nie to, że nie ma. :)

Tak, ogrodzenie nie jest kompletne. Ale P.Marian mówił, że go spuszcza gdy jest na podwórku. To wspomniałam, by zimą też go tak puszczał. By pies mógł sie rozgrzać. I że dzieki temu dziur mu tak nie będzie kopał. A o ogrodzeniu coś się pomyśli. Przy kolejnej wizycie bym rzuciła okiem jaki jest jego stan na tyłach domu. Od strony boiska wydaje mi się siatka jest dobra, ma dziury miejscami, ale to dałoby sie połatać kawałkami druta. Obejrzę..

O tym dywaniku myślałam. Tylko, że buda nie ma dużego daszka nad wejściem. Bałam się że jakby mu ten dywanik namókł, a potem zamarzł, to by taki sopel lodu zwisał, a potem rozstapiałby się do środka. Przyjrzę się następnym razem czy może by jednak nie przybić..

Fundusze. Teraz zostało 70 zł, z bazarku coś się liczę uzbiera. Kupimy karmę dla Rexa i zobaczymy czym dysponujemy.
Ja w lutym nie planuję jechać, bo w styczniu był TZ dwa razy, a każda wyprawa to 120 km.
W marcu jak tylko mi TZ nie wyjedzie w świat, to byśmy podjechali do chłopaków.
Z ekogroszniem to o tyle klopot, ze w Stepnicy sie nie dostanie. Także Cudakowi cięzko dopomóc w tym temacie.
Karmę zamówie z dostawą do Cudak, ale ekogroszku w ilości 2 worki sie nie da.
Ale jakby w lutym znowu chwycił taki mróz -17 stopni.. to coś się pomyśli. Co by chłopaki przetrwali zimę.

Edited by tobciu
Posted

u mnie w pracy psiaki mają sporo słomy w budzie i też trochę przed wejściem do budy, sprawdza się to bo nie wchodzą z bardzo mokrymi łapami do budy, może to zamiast dywaniku

co do tego ekogroszku to może można gdzieś zamówić na allegro i wysłać do Cudak? dziś będę miała wypłatę to z 50 zł wyślę