Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tobciu'] (...) mam taki niecny plan by wziąć kartkę i poprosić Pana by skreślił parę słów do Ciotek którym leży na sercu los Rexa i jego opiekuna. :) [/QUOTE]Rzeczywiście plan niecny. Ale jak będziesz widziała, że nie chce to nie naciskaj za bardzo

Posted

[quote name='KrystynaS']Rzeczywiście plan niecny. Ale jak będziesz widziała, że nie chce to nie naciskaj za bardzo[/QUOTE]

Zapytam, poproszę. :) Jakby się opierał - no to nie.
Ale tak myślę, że nie będzie się opierał. On takiego ciepłego usposobienia jest. I wdzięczny za pomoc.
Zobaczymy. :)

Posted

[quote name='KrystynaS']Zobaczymy. Na pewno byłoby to miłe :lol:

Co u Cudak?? jak się czuje??[/QUOTE]

Nie chciałabym ubiegać Cudak w tej informacji. :) Także tylko cichutko powiem - tak, w miniony poniedziałek. :)

Posted

[quote name='tobciu']Fajnie by było jakby odpisał sam. :) Ale jakby nie, to jak nie zapomnę, mam taki niecny plan by wziąć kartkę i poprosić Pana by skreślił parę słów do Ciotek którym leży na sercu los Rexa i jego opiekuna. :)

**
Wpłynęły pieniążki od mdk8. :loveu:[/QUOTE]
Myślę,że łatwiej pisac o sobie niż mowić,może zdradzi czego potrzebuje;)

Posted

[quote name='KrystynaS']Zatem przesyłam najlepsze życzenia dla Cudak i Jej synka :multi::loveu:[/QUOTE]

Dziękujemy :loveu: maluch śliczny i kochany, ale żeby za wesoło nie było, to mamy trochę problemów, mam nadzieję, że przejściowych i że wszystko się unormuje jak najszybciej...

I bardzo dziękuję wszystkim za pomoc dla Rexa i Pana Mariana :)

Posted

[QUOTE]maluch śliczny i kochany,[/QUOTE]No oczywiście, że tak :multi::loveu:
[QUOTE]ale żeby za wesoło nie było, to mamy trochę problemów,[/QUOTE]Problemy miną, wszystko się ustabilizuje, bardzo w to wierzę i bardzo tego życzę

A my tu myślimy jakby to umilić i ułatwić życie Panu Marianowi i Rexowi :lol:

Posted (edited)

Lampa naftowa przyszła w piatek. Fajna. :) [URL="http://img22.imageshack.us/img22/438/ye95.jpg"][COLOR=#0000ff][B]Foto[/B][/COLOR][/URL]
Naftę i dodatkowe knoty dokupię w Leroy.

Koszt : 17,90 zł
Koszt transportu po mojej stronie.

Edited by tobciu
Posted

[quote name='tobciu']Lampa naftowa przyszła w piatek. Fajna. :) [URL="http://img22.imageshack.us/img22/438/ye95.jpg"][COLOR=#0000ff][B]Foto[/B][/COLOR][/URL]
Naftę i dodatkowe knoty dokupię w Leroy.

Koszt : 17,90 zł
Koszt transportu po mojej stronie.[/QUOTE]

nie dotarłam :( do Pana Mariana proszę o adres żeby wysłać kurtkę i nr konta żeby przelać na eko groszek

Posted

[quote name='katlis']nie dotarłam :( do Pana Mariana proszę o adres żeby wysłać kurtkę i nr konta żeby przelać na eko groszek[/QUOTE]

Już wysłałam na pw. Dzięki. :)

Posted

witam cioteczki.grosik dla chlopakow polecial.Mysle ,że jakby grosz zostal to doręki dla p.Mariana przekazac by kupil sobie coś.........;) wsadzilam do koperty tylko 20zl,aby nie bylo szkoda jak list gdzieś wpadnie w trójkąt bermudzki ;)

Posted

Też uważam, że miło by było gdyby Pan Marian otrzymał choćby niewielką kwotę ale w postaci PIENIĄDZA.
Żeby wiedział, że ma ten pieniądz przy sobie. Niech to będzie przysłowiowe 10 złotych, ale niech będzie.
Będzie głodny to może sobie kupić np. bułkę albo coś innego, niech ma tą swiadomość że może sobie coś kupić sam.

Słuchajcie a jak te 'nieszczęśniki śmiecie' za wywóz których Pan Marian nie zapłacił??
Pewnie już jest następny rachunek i też nie zapłacony. Tobciu możesz podpytać jak pojedziesz??

Posted (edited)

[quote name='free']witam cioteczki.grosik dla chlopakow polecial.Mysle ,że jakby grosz zostal to doręki dla p.Mariana przekazac by kupil sobie coś.........;) wsadzilam do koperty tylko 20zl,aby nie bylo szkoda jak list gdzieś wpadnie w trójkąt bermudzki ;)[/QUOTE]

:) Dziękować. :)

[quote name='KrystynaS']Też uważam, że miło by było gdyby Pan Marian otrzymał choćby niewielką kwotę ale w postaci PIENIĄDZA.
Żeby wiedział, że ma ten pieniądz przy sobie. Niech to będzie przysłowiowe 10 złotych, ale niech będzie.
Będzie głodny to może sobie kupić np. bułkę albo coś innego, niech ma tą swiadomość że może sobie coś kupić sam.

Słuchajcie a jak te 'nieszczęśniki śmiecie' za wywóz których Pan Marian nie zapłacił??
Pewnie już jest następny rachunek i też nie zapłacony. Tobciu możesz podpytać jak pojedziesz??[/QUOTE]

Ok, 10-20 zł przekażę Panu w gotówce.
Podatek od śmieci za IX/13 zapłaciłam, to upomnienie zabrałam ze sobą.
Za X/13 upomnienie kolejne już z pewnością dostał. A może i za XI/13 już nawet.
W każdym razie planuję wziąć te upomnienia co już będzie miał i zapłacić u sołtysa.
Plus ze 2 miesiące naprzód - bo jak pamiętacie koszt śmieci to 12,80 zł, a 8,80 zł to koszt upomnienia.

Edited by tobciu
Posted

Dobrze tobciu, że zajęłaś tym śmieciowym problemem. Wiem, wszystko spada na Was a teraz na Ciebie :oops:.
A czy nie ma możliwości porozmawiać z kimś (sołtys?) o sytuacji Pana Mariana i uzyskać zwolnienie z tej opłaty śmieciowej?? Nie znam się na takich sprawach bo ja całe życie w bloku mieszkam i tu się nikt nikogo nie pyta tylko doliczają automatycznie do czynszu.
[QUOTE]Ok, 10-20 zł przekażę Panu w gotówce.[/QUOTE]:multi::multi: Pewnie się ucieszy.
[QUOTE]Mysle ,że jakby grosz zostal to doręki dla p.Mariana przekazac by kupil sobie coś.........;-) wsadzilam do koperty tylko 20zl[/QUOTE]
Free coś mi się zdaje, że w pewnych sprawach podobnie myślimy

Czy jedziesz w ten weekend tobciu??

Posted

[quote name='KrystynaS']Dobrze tobciu, że zajęłaś tym śmieciowym problemem. Wiem, wszystko spada na Was a teraz na Ciebie :oops:.
A czy nie ma możliwości porozmawiać z kimś (sołtys?) o sytuacji Pana Mariana i uzyskać zwolnienie z tej opłaty śmieciowej?? Nie znam się na takich sprawach bo ja całe życie w bloku mieszkam i tu się nikt nikogo nie pyta tylko doliczają automatycznie do czynszu.
:multi::multi: Pewnie się ucieszy.

Czy jedziesz w ten weekend tobciu??[/QUOTE]

Gmina, soltys znają sytuację P.Mariana.
Czy zwolnienie od podatku jest możliwe ? Szczerze mówiąc wątpię. Jest nieruchomość. Nieruchomość zamieszkana (nie wiem czy P.Mariam jest tam zameldowany czy nie).
Każde gospodarstwo domowe / nieruchomość generuje X śmieci. P.Marian może i palić większość śmieci jakie generuje - ale to ustawodawcy nie interesuje. Poza tym wszystkiego nie pali, a zresztą wszystkiego defacto palić nie powiniem (zapewne wszyscy wiedzą jakie dziwne zapachy spowijają mniejsze miejscowości kiedy niektórzy mieszkańcy palą czym popadnie).
Także, nie, nie sądzę, by to było do obejścia. :shake:
Tu też P.Mariana nie pytali, naliczyli, jakoś poinformowali. Przyszło upomnienie. P.Marian poszedł z tym upomnieniem do gminy i dowiedział się, ze niestety, jest nowa ustawa, jest wymóg, jest nieruchomość, są śmieci. I o..

W planach mam jechać w najblizszy weekend lub kolejny.
Na tą chwilę jeszcze nie wiem który to będzie termin. Choć skłaniam się ku 14 / 15 grudnia.
Dam znać przynajmniej dzień przed wyjazdem, że jadę. Bo to będzie dzień robienia zakupów. :)

Posted

[COLOR=#000000]szukają psów, może przypadkiem ktoś coś wie? [/COLOR][URL]https://www.facebook.com/events/1424361877794586/?previousaction=join&source=1[/URL]

Posted

[quote name='asikowska']wysłałam 100 zł obiecane od siostry i 20 zł ode mnie na paczkę na święta dla Rexa i Pana Mariana:)[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy. :)

Robilam rodzinne zamówienie z Cefarm24.
Zamówiłam stamtąd P.Marianowi : piankę do golenia (o którą prosiła free), antyperspirant oraz syrop cebulowy na kaszel. [URL="http://img191.imageshack.us/img191/6500/sf8w.jpg"][COLOR=#0000ff][B]Foto. [/B][/COLOR][/URL]

Posted

[quote name='asikowska']wysłałam 100 zł obiecane od siostry i 20 zł ode mnie na paczkę na święta dla Rexa i Pana Mariana:)[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy. Ucałowania dla siostry. Pieniążki wplynęły. :loveu:

Posted (edited)

Jedziemy do P.Mariana jutro (sobota).

Zakupy zrobione.
Real :
Zakupy żywnościowe : makarony, ryż, kasza, zupki, wędlina, parówki, 2xDelma, ser żółty, twarów, jajka, kasza, dania gotowe w słoikach, 35litrów wody (7x5litrow), 1litr sok tymbarka,10kg ziemniaków, konserwy rybne i mięsne, siatka pomarańczy, keks i piernik na święta, barszcz czerwony w kartonie x 2, ptasie mleczko, 1kg cukru, 4xbaterie R14, musztarda, majonez, 2xkisiel, maszynki do golenia, podgrzewacze-świeczki (takie duże,pierwszy raz takie widziałam), 2x1200g puszki dla Rexa

Castorama :
4x25kg ekogroszek, 3x250g olej parafinowy do lamp naftowych, podpalka

Jutro jeszcze dokupię chleb i jakieś dania do podgrzania na dziś/jutro w sklepie pod domem.

Zdjęcia zakupów - jutro, bo kupowałam wieczorem, zostały w aucie, na zdjęciu nie byłoby nic widać.
Po zapakowaniu zakupów i ekogroszku auto nam siadło. Mam nadzieję nie będziemy tarli oponami po karoserii. :) Albo TZ nie każe mi biec za samochodem. :)

Dokupiłam panu Marianowi kołdrę, dołożyliśmy pościel, buty (używane, ale wysokie porządne buty, śnieg za kostki, a nawet i wyżej nie będzie P.Marianowi straszny). Dodałam też maść kamforową na przeziębienie. Termos (nie duży co prawda ale 2 szklanki herbaty ciepłej będzie mógł do termosu zrobić). Koszula z flaneli i bluza z grubej bawełny.

Dla Rexa spakowane przysmaki : tabletki na stawy, obroża i krople przeciwpchelne,łapki z bazarku, plus ciastka i ścięgna do gryzienia. Rękawiczka-szczotka do czesania (po naszej Herze....) Oraz osłona do wejścia na budę.

Z zakupów wcześniejszych od asikowska (2x15kg Brit, 6x400g puszki) - zabierzemy jeden worek i puszki. Drugi worek pojedzie w styczniu 2014.

Do AlfaS nie podjedziemy tym razem po gazety. Alfa - następnym razem, dobrze ? :)
Mam ścinków, kartonów, opakowań kartonowych, gazet dwa kartony. Jakby było miejsce, to bym TZ namówiła, ale auto już szoruje tyłkiem przy asfalcie (a jeszcze całość nie spakowana).

Nie kupowałam uszek, czy pierogów na święta - bo to jeszcze 1,5 tygodnia. A dania te są zamrożone, P.Marian nie miałby gdzie je trzymać.
Ale mam pewien pomysł, mam nadzieję, że uda sie zrealizować

Edited by tobciu