KrystynaS Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 No widzisz tociu jak Ty o wszystkim pomyślisz :lol: Tak z czystej ciekawości spytam - czy daleko musisz jechać do Pana Mariana?? Quote
free Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 świeczek tez kilka wysłalam,ale teraz szybko ciemno......tobciu ,a moze lampę naftową?długo się pali,tania i światło lepsze.... tobciu dopisz moze do zakupow,bo ja zapomne może jednorazówki do golenia i piankę,wody toaletowe 2 razy już poslałam. Quote
free Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 [quote name='KrystynaS']No widzisz tociu jak Ty o wszystkim pomyślisz :lol: Tak z czystej ciekawości spytam - czy daleko musisz jechać do Pana Mariana??[/QUOTE] z tego co pamiętam to tobciu ma 60km do chłopakow.... Quote
tobciu Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 (edited) [quote name='KrystynaS']No widzisz tociu jak Ty o wszystkim pomyślisz :lol: Tak z czystej ciekawości spytam - czy daleko musisz jechać do Pana Mariana??[/QUOTE] :) Ze Szczecina mam 60 km w jedną stronę. A że mieszkam po drugiej stronie Szczecina co wyjazdówka z miasta w tym kierunku, to jakieś 5-6 km dodatkowe. Także kawałek jest. :) [quote name='free']świeczek tez kilka wysłalam,ale teraz szybko ciemno......tobciu ,a moze lampę naftową?długo się pali,tania i światło lepsze.... tobciu dopisz moze do zakupow,bo ja zapomne może jednorazówki do golenia i piankę,wody toaletowe 2 razy już poslałam.[/QUOTE] Free to dopiero myśli o wszystkim. :loveu: Ok, dopiszę maszynki do golenia i piankę. Hm.. lampa naftowa.. Bezpieczne lampy są ? Zapomniałam, że coś takiego jest. :) Edited November 27, 2013 by tobciu Quote
free Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 [quote name='tobciu']:) Ze Szczecina mam 60 km w jedną stronę. Free to dopiero myśli o wszystkim. :loveu: Ok, dopiszę maszynki do golenia i piankę. Hm.. lampa naftowa.. Bezpieczne lampy są ? Zapomniałam, że coś takiego jest. :)[/QUOTE] myślę,że bardziej bezpieczne niż świeczki ;) koszt ok 20 zl i do tego paliwo 1l.ok20zlmyślę,że warto.... Quote
mdk8 Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 też pomyślałam o lampie. Kiedyś była taka u mnie w domu i jak czasami gasło światło to bardzo się przydawała. Daje dużo światła. 6 grudnia dostanę dodatkową kasę to wyślę trochę na świąteczne zakupy. Quote
KrystynaS Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 Tak, tak free jest niesamowita :klacz: z tym myśleniem co by tu jeszcze można dla Chłopaków. Wiecie, że ten pomysł z lampą naftową jest bardzo dobry. Lampa bezpieczniejsza niż świeczka według mnie. Tylko czy teraz można kupić taką lampę i gdzie. I gdzie kupować naftę do niej. Quote
AlfaLS Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 Tobciu - nie ma sprawy ;). Tylko mam pytanie - lepiej by Ci pasowało podjechać do mnie do domu na Wyszyńskiego czy do pracy na Wieniawskiego /Pogodno/? Pytam bo na razie całą makulaturę zbieram dla koleżanki a że jest tego naprawdę dużo /średnio zabiera ode mnie tak po 50-80 kilogramów raz na jakiś czas/ to wywożę to sobie do pracy i tam te gazety na nią czekają. Jak Ci będzie lepiej pasowało centrum to po prostu teraz kolejnych gazet nei będę wywoziła tylko zostawię sobie w piwnicy i będą dla Pana Mariana. Na razie nie będzie tego aż tyle ale z drugiej strony takiej ilości też nie byłabyś w stanie zabrać :evil_lol:. A te dwa radia to odbierają programy? Pytam bo kilka lat temu były jakoś zmieniane fale czy co tam i na tych starych odbiornikach nie da się niczego słuchać. Sama mam takie "antyczne" radio w domu... Przy koazji pozwolę sobie zaprosić na bazarek m.in. dla kociaków pod opieką Cudak - bardzo prosimy o podnoszenie [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248277-Buty-dzbanki-%C5%9Bwieczniki-Na-kociaki-i-Rockiego-do-01-12-13r-godz-22[/URL] Quote
free Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='KrystynaS']Tak, tak free jest niesamowita :klacz: z tym myśleniem co by tu jeszcze można dla Chłopaków. Wiecie, że ten pomysł z lampą naftową jest bardzo dobry. Lampa bezpieczniejsza niż świeczka według mnie. Tylko czy teraz można kupić taką lampę i gdzie. I gdzie kupować naftę do niej.[/QUOTE] ja co prawda mam już sklerozę,ale chłopaki tak zapadli mi w głowę,że ciągle o nich myślę.lampy do wyboru i koloru na allegro i myślę,że w sklepach budowlanych,a paliwo tez i w sklepach chemicznych..... CZY KTOŚ WIE CO U CUDAKA? CZY JUŻ PO WSZYSTKIM? Quote
Cudak Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Dziękuję Wam wszystkim za pomoc dla Pana Mariana i Rexa :loveu: [quote name='free']ja co prawda mam już sklerozę,ale chłopaki tak zapadli mi w głowę,że ciągle o nich myślę.lampy do wyboru i koloru na allegro i myślę,że w sklepach budowlanych,a paliwo tez i w sklepach chemicznych..... CZY KTOŚ WIE CO U CUDAKA? CZY JUŻ PO WSZYSTKIM?[/QUOTE] Nafta jest i u nas na miejscu, w kwiaciarni można ją kupić, chyba kilkanaście zł buteleczka (moje dziecię raz potłukło, jak nasionka wybierałam, więc wiem, że jest na pewno, bo wyszły mnie te nasiona drogo :evil_lol:). Z lampy nigdy nie korzystałam, ale wydaje się, że może być i bezpieczniejsza niż świeczki. [SIZE=1](Mi zostały jeszcze chyba 2 dni i staram się robić w domu porządki...na dogo zaglądam z doskoku i bardzo jestem Wam wdzięczna za pomoc)[/SIZE] Quote
tobciu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Ok, to popatrzę za lampą naftową. :) Jak nie Castorama czy Leroy, to zostanie Allegro. Myślałam też o termoforze. Termofor to nieodzowna rzecz kiedy zimno. Droga nie jest, a i wodę z termofora można parę razy podgrzać. Quote
tobciu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='AlfaLS']Tobciu - nie ma sprawy ;). Tylko mam pytanie - lepiej by Ci pasowało podjechać do mnie do domu na Wyszyńskiego czy do pracy na Wieniawskiego /Pogodno/? Pytam bo na razie całą makulaturę zbieram dla koleżanki a że jest tego naprawdę dużo /średnio zabiera ode mnie tak po 50-80 kilogramów raz na jakiś czas/ to wywożę to sobie do pracy i tam te gazety na nią czekają. Jak Ci będzie lepiej pasowało centrum to po prostu teraz kolejnych gazet nei będę wywoziła tylko zostawię sobie w piwnicy i będą dla Pana Mariana. Na razie nie będzie tego aż tyle ale z drugiej strony takiej ilości też nie byłabyś w stanie zabrać :evil_lol:. A te dwa radia to odbierają programy? Pytam bo kilka lat temu były jakoś zmieniane fale czy co tam i na tych starych odbiornikach nie da się niczego słuchać. Sama mam takie "antyczne" radio w domu... Przy koazji pozwolę sobie zaprosić na bazarek m.in. dla kociaków pod opieką Cudak - bardzo prosimy o podnoszenie [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248277-Buty-dzbanki-świeczniki-Na-kociaki-i-Rockiego-do-01-12-13r-godz-22[/URL][/QUOTE] AlfaS to może podjadę do Ciebie do domu (przed 14/12 albo 21/12). Co będziesz nosić się z gazetami. :) Czy radia odbierają fale? A nie mam pojęcia. Zapytam/sprawdzę przy następnej wizycie. Quote
AlfaLS Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='tobciu']AlfaS to może podjadę do Ciebie do domu (przed 14/12 albo 21/12). Co będziesz nosić się z gazetami. :) Czy radia odbierają fale? A nie mam pojęcia. Zapytam/sprawdzę przy następnej wizycie.[/QUOTE] Ok, tylko dryndnij wcześniej bo ja mało w domu bywam :lol:. Quote
KrystynaS Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Oj tobciu zanim Ty pojedziesz do Pana Mariana to ja nie wiem co my tu jeszcze wymyślimy do kupienia :evil_lol:. Byle tylko było za co. Quote
KrystynaS Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 A no tak, ja w ogóle nie zaglądam na Allegro i stąd nie wiem gdzie się kupuje lamy naftowe :D No i nafta oczywiście do kupienia w ...kwiaciarni. Quote
tobciu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='grazia_1979']obiecałam i wysłałam.odemnie poszło 50 zł.[/QUOTE] Dziś dotarły. :) Dziękujemy ślicznie. :loveu: Quote
tobciu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='KrystynaS']Oj tobciu zanim Ty pojedziesz do Pana Mariana to ja nie wiem co my tu jeszcze wymyślimy do kupienia :evil_lol:. Byle tylko było za co.[/QUOTE] W tym wyjeździe grudniowym z pewnością bym chciała zawieźć 3-4 worki ekogroszku. A to już ze 100 kg będzie. I worek Brita od asikowska. Także wymyślajcie co jeszcze - tylko żeby się to nam do auta zmieściło. :) :) Quote
KrystynaS Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 A duże masz auto?? na ile kilogramów jeszcze możemy wymyślać :evil_lol: Pamiętaj, że masz jeszcze zawieść gazety od AlfyLS, tak pewnie ze 100 kg :evil_lol:, bo Alfa to dobra czytelniczka.:lol: Quote
tobciu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='KrystynaS']A duże masz auto?? na ile kilogramów jeszcze możemy wymyślać :evil_lol: Pamiętaj, że masz jeszcze zawieść gazety od AlfyLS, tak pewnie ze 100 kg :evil_lol:, bo Alfa to dobra czytelniczka.:lol:[/QUOTE] Auto w sumie spore. :) Tylko że w listopadzie wieźliśmy mniej rzeczy niż teraz będziemy i auto było zapakowane : i tył i bagażnik. A teraz będzie więcej rzeczy. I większe. :) A nasz piesio musi z nami jechać, a on właśnie "na balkonie" czyli w bagażniku jeździ. Ale jakoś popakujemy. :) Lampa naftowa, coś takiego znalazłam. Wydaje się ok. Wymiary są 230, 280 i 310 mm. [URL]http://toolsbeast.com/product-pol-811-LAMPA-NAFTOWA-310-mm-COLOR-MIX.html[/URL] W Leroy Merlin są, ale dopiero do zamówienia. W Castoramie zobaczę. Quote
tobciu Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Lampa naftowa zamówiona. Dziś wplynęły pieniążki od Yoana. Dziękujemy pięknie. :loveu: Przygotowałam tez do zawiezienia Panu termos. Quote
KrystynaS Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Jaka lampa, to znaczy duża czy mała?? Quote
tobciu Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 [quote name='KrystynaS']Jaka lampa, to znaczy duża czy mała??[/QUOTE] Zamówiłam tą 280 mm. Quote
free Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 o paliwie dolampy pamiętaj;) pianka do golenia i jednorazowki. ja jestem już spokojniejsza...udałomi sie podopiecznego umiescic w hotelu ;) wyslalamlist do P.Mariana,ciekawa jestemczy odpisze? ;) Quote
tobciu Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='free']o paliwie dolampy pamiętaj;) pianka do golenia i jednorazowki. ja jestem już spokojniejsza...udałomi sie podopiecznego umiescic w hotelu ;) wyslalamlist do P.Mariana,ciekawa jestemczy odpisze? ;)[/QUOTE] Tak, pamiętam o nafcie i o knotach (takie paski) do lamp naftowych. Pianka już zakupiona. Jednorazówki dopiero kupię, jak będę robić zakupy żywnościowe w hipermarkecie. Quote
tobciu Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='free']o paliwie dolampy pamiętaj;) pianka do golenia i jednorazowki. ja jestem już spokojniejsza...udałomi sie podopiecznego umiescic w hotelu ;) wyslalamlist do P.Mariana,ciekawa jestemczy odpisze? ;)[/QUOTE] Fajnie by było jakby odpisał sam. :) Ale jakby nie, to jak nie zapomnę, mam taki niecny plan by wziąć kartkę i poprosić Pana by skreślił parę słów do Ciotek którym leży na sercu los Rexa i jego opiekuna. :) ** Wpłynęły pieniążki od mdk8. :loveu: Quote
Recommended Posts