Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

świeczek tez kilka wysłalam,ale teraz szybko ciemno......tobciu ,a moze lampę naftową?długo się pali,tania i światło lepsze....
tobciu dopisz moze do zakupow,bo ja zapomne może jednorazówki do golenia i piankę,wody toaletowe 2 razy już poslałam.

Posted

[quote name='KrystynaS']No widzisz tociu jak Ty o wszystkim pomyślisz :lol:

Tak z czystej ciekawości spytam - czy daleko musisz jechać do Pana Mariana??[/QUOTE]
z tego co pamiętam to tobciu ma 60km do chłopakow....

Posted (edited)

[quote name='KrystynaS']No widzisz tociu jak Ty o wszystkim pomyślisz :lol:

Tak z czystej ciekawości spytam - czy daleko musisz jechać do Pana Mariana??[/QUOTE]

:) Ze Szczecina mam 60 km w jedną stronę. A że mieszkam po drugiej stronie Szczecina co wyjazdówka z miasta w tym kierunku, to jakieś 5-6 km dodatkowe. Także kawałek jest. :)

[quote name='free']świeczek tez kilka wysłalam,ale teraz szybko ciemno......tobciu ,a moze lampę naftową?długo się pali,tania i światło lepsze....
tobciu dopisz moze do zakupow,bo ja zapomne może jednorazówki do golenia i piankę,wody toaletowe 2 razy już poslałam.[/QUOTE]

Free to dopiero myśli o wszystkim. :loveu: Ok, dopiszę maszynki do golenia i piankę.
Hm.. lampa naftowa.. Bezpieczne lampy są ? Zapomniałam, że coś takiego jest. :)

Edited by tobciu
Posted

[quote name='tobciu']:) Ze Szczecina mam 60 km w jedną stronę.

Free to dopiero myśli o wszystkim. :loveu: Ok, dopiszę maszynki do golenia i piankę.
Hm.. lampa naftowa.. Bezpieczne lampy są ? Zapomniałam, że coś takiego jest. :)[/QUOTE]
myślę,że bardziej bezpieczne niż świeczki ;) koszt ok 20 zl i do tego paliwo 1l.ok20zlmyślę,że warto....

Posted

też pomyślałam o lampie. Kiedyś była taka u mnie w domu i jak czasami gasło światło to bardzo się przydawała. Daje dużo światła. 6 grudnia dostanę dodatkową kasę to wyślę trochę na świąteczne zakupy.

Posted

Tak, tak free jest niesamowita :klacz: z tym myśleniem co by tu jeszcze można dla Chłopaków.

Wiecie, że ten pomysł z lampą naftową jest bardzo dobry. Lampa bezpieczniejsza niż świeczka według mnie.
Tylko czy teraz można kupić taką lampę i gdzie. I gdzie kupować naftę do niej.

Posted

Tobciu - nie ma sprawy ;). Tylko mam pytanie - lepiej by Ci pasowało podjechać do mnie do domu na Wyszyńskiego czy do pracy na Wieniawskiego /Pogodno/? Pytam bo na razie całą makulaturę zbieram dla koleżanki a że jest tego naprawdę dużo /średnio zabiera ode mnie tak po 50-80 kilogramów raz na jakiś czas/ to wywożę to sobie do pracy i tam te gazety na nią czekają. Jak Ci będzie lepiej pasowało centrum to po prostu teraz kolejnych gazet nei będę wywoziła tylko zostawię sobie w piwnicy i będą dla Pana Mariana. Na razie nie będzie tego aż tyle ale z drugiej strony takiej ilości też nie byłabyś w stanie zabrać :evil_lol:.

A te dwa radia to odbierają programy? Pytam bo kilka lat temu były jakoś zmieniane fale czy co tam i na tych starych odbiornikach nie da się niczego słuchać. Sama mam takie "antyczne" radio w domu...

Przy koazji pozwolę sobie zaprosić na bazarek m.in. dla kociaków pod opieką Cudak - bardzo prosimy o podnoszenie [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248277-Buty-dzbanki-%C5%9Bwieczniki-Na-kociaki-i-Rockiego-do-01-12-13r-godz-22[/URL]

Posted

[quote name='KrystynaS']Tak, tak free jest niesamowita :klacz: z tym myśleniem co by tu jeszcze można dla Chłopaków.

Wiecie, że ten pomysł z lampą naftową jest bardzo dobry. Lampa bezpieczniejsza niż świeczka według mnie.
Tylko czy teraz można kupić taką lampę i gdzie. I gdzie kupować naftę do niej.[/QUOTE]
ja co prawda mam już sklerozę,ale chłopaki tak zapadli mi w głowę,że ciągle o nich myślę.lampy do wyboru i koloru na allegro i myślę,że w sklepach budowlanych,a paliwo tez i w sklepach chemicznych.....
CZY KTOŚ WIE CO U CUDAKA? CZY JUŻ PO WSZYSTKIM?

Posted

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc dla Pana Mariana i Rexa :loveu:

[quote name='free']ja co prawda mam już sklerozę,ale chłopaki tak zapadli mi w głowę,że ciągle o nich myślę.lampy do wyboru i koloru na allegro i myślę,że w sklepach budowlanych,a paliwo tez i w sklepach chemicznych.....
CZY KTOŚ WIE CO U CUDAKA? CZY JUŻ PO WSZYSTKIM?[/QUOTE]
Nafta jest i u nas na miejscu, w kwiaciarni można ją kupić, chyba kilkanaście zł buteleczka (moje dziecię raz potłukło, jak nasionka wybierałam, więc wiem, że jest na pewno, bo wyszły mnie te nasiona drogo :evil_lol:). Z lampy nigdy nie korzystałam, ale wydaje się, że może być i bezpieczniejsza niż świeczki.

[SIZE=1](Mi zostały jeszcze chyba 2 dni i staram się robić w domu porządki...na dogo zaglądam z doskoku i bardzo jestem Wam wdzięczna za pomoc)[/SIZE]

Posted

Ok, to popatrzę za lampą naftową. :) Jak nie Castorama czy Leroy, to zostanie Allegro.

Myślałam też o termoforze. Termofor to nieodzowna rzecz kiedy zimno.
Droga nie jest, a i wodę z termofora można parę razy podgrzać.

Posted

[quote name='AlfaLS']Tobciu - nie ma sprawy ;). Tylko mam pytanie - lepiej by Ci pasowało podjechać do mnie do domu na Wyszyńskiego czy do pracy na Wieniawskiego /Pogodno/? Pytam bo na razie całą makulaturę zbieram dla koleżanki a że jest tego naprawdę dużo /średnio zabiera ode mnie tak po 50-80 kilogramów raz na jakiś czas/ to wywożę to sobie do pracy i tam te gazety na nią czekają. Jak Ci będzie lepiej pasowało centrum to po prostu teraz kolejnych gazet nei będę wywoziła tylko zostawię sobie w piwnicy i będą dla Pana Mariana. Na razie nie będzie tego aż tyle ale z drugiej strony takiej ilości też nie byłabyś w stanie zabrać :evil_lol:.

A te dwa radia to odbierają programy? Pytam bo kilka lat temu były jakoś zmieniane fale czy co tam i na tych starych odbiornikach nie da się niczego słuchać. Sama mam takie "antyczne" radio w domu...

Przy koazji pozwolę sobie zaprosić na bazarek m.in. dla kociaków pod opieką Cudak - bardzo prosimy o podnoszenie [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248277-Buty-dzbanki-świeczniki-Na-kociaki-i-Rockiego-do-01-12-13r-godz-22[/URL][/QUOTE]

AlfaS to może podjadę do Ciebie do domu (przed 14/12 albo 21/12). Co będziesz nosić się z gazetami. :)

Czy radia odbierają fale? A nie mam pojęcia. Zapytam/sprawdzę przy następnej wizycie.

Posted

[quote name='tobciu']AlfaS to może podjadę do Ciebie do domu (przed 14/12 albo 21/12). Co będziesz nosić się z gazetami. :)

Czy radia odbierają fale? A nie mam pojęcia. Zapytam/sprawdzę przy następnej wizycie.[/QUOTE]
Ok, tylko dryndnij wcześniej bo ja mało w domu bywam :lol:.

Posted

[quote name='KrystynaS']Oj tobciu zanim Ty pojedziesz do Pana Mariana to ja nie wiem co my tu jeszcze wymyślimy do kupienia :evil_lol:. Byle tylko było za co.[/QUOTE]

W tym wyjeździe grudniowym z pewnością bym chciała zawieźć 3-4 worki ekogroszku. A to już ze 100 kg będzie.
I worek Brita od asikowska.
Także wymyślajcie co jeszcze - tylko żeby się to nam do auta zmieściło. :) :)

Posted

A duże masz auto?? na ile kilogramów jeszcze możemy wymyślać :evil_lol:
Pamiętaj, że masz jeszcze zawieść gazety od AlfyLS, tak pewnie ze 100 kg :evil_lol:, bo Alfa to dobra czytelniczka.:lol:

Posted

[quote name='KrystynaS']A duże masz auto?? na ile kilogramów jeszcze możemy wymyślać :evil_lol:
Pamiętaj, że masz jeszcze zawieść gazety od AlfyLS, tak pewnie ze 100 kg :evil_lol:, bo Alfa to dobra czytelniczka.:lol:[/QUOTE]

Auto w sumie spore. :) Tylko że w listopadzie wieźliśmy mniej rzeczy niż teraz będziemy i auto było zapakowane : i tył i bagażnik.
A teraz będzie więcej rzeczy. I większe. :) A nasz piesio musi z nami jechać, a on właśnie "na balkonie" czyli w bagażniku jeździ.
Ale jakoś popakujemy. :)

Lampa naftowa, coś takiego znalazłam. Wydaje się ok. Wymiary są 230, 280 i 310 mm. [URL]http://toolsbeast.com/product-pol-811-LAMPA-NAFTOWA-310-mm-COLOR-MIX.html[/URL]
W Leroy Merlin są, ale dopiero do zamówienia. W Castoramie zobaczę.

Posted

o paliwie dolampy pamiętaj;) pianka do golenia i jednorazowki.
ja jestem już spokojniejsza...udałomi sie podopiecznego umiescic w hotelu ;)
wyslalamlist do P.Mariana,ciekawa jestemczy odpisze? ;)

Posted

[quote name='free']o paliwie dolampy pamiętaj;) pianka do golenia i jednorazowki.
wyslalamlist do P.Mariana,ciekawa jestemczy odpisze? ;)[/QUOTE]

Tak, pamiętam o nafcie i o knotach (takie paski) do lamp naftowych.
Pianka już zakupiona. Jednorazówki dopiero kupię, jak będę robić zakupy żywnościowe w hipermarkecie.

Posted

[quote name='free']o paliwie dolampy pamiętaj;) pianka do golenia i jednorazowki.
wyslalamlist do P.Mariana,ciekawa jestemczy odpisze? ;)[/QUOTE]

Fajnie by było jakby odpisał sam. :) Ale jakby nie, to jak nie zapomnę, mam taki niecny plan by wziąć kartkę i poprosić Pana by skreślił parę słów do Ciotek którym leży na sercu los Rexa i jego opiekuna. :)

**
Wpłynęły pieniążki od mdk8. :loveu: