elik Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 mysa napisał(a):... Zbiórkę można zrobić, mogę dorzucić. Podtrzymuję swoją propozycję 20 zł. Quote
elik Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Jara napisał(a):...ktoś mógłby sukę dowieźć do Łodzi, ja mogłabym z Łodzi ją zabrać do Wrocławia. Agnieszka by przetrzymała i by pojechała do Wieliczki. Było by o wiele szybciej. Czy ta wersja transportu też jest niewykonalna ?? Quote
Aldrumka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 mysa chce już sama przyjechać do Warszawy samochodem byle było na paliwo Quote
elik Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 (edited) mysa napisał(a):Znowu cisza... Ale jask nazywam rzecz po imieniu to wielka obraza. Gru777 napisał(a):Ja dowiozę ją do Warszawy, też podaje swój numer 788-885-888, też proszę o kontakt jak już będzie coś wiadomo Aldrumka napisał(a):mysa chce już sama przyjechać do Warszawy samochodem byle było na paliwo Gru777 napisał(a):... Dziewczyny może jednak coś płatnego ? Ja się dołożę, ludzie w stajni pewnie też, zaczyna się sezon zawodów i dobrze by było żeby pies szybko pojechał do Ani. Czy ktoś rozmawiał z ludźmi w stajni o zbiórce na transport ? 20,- zł - elik ..... zł - Gru777 kto jeszcze ? mysa napisał(a):...Gdyby coś było wiadomo dzwońcie proszę, o każdej porze odbiorę suńkę, bo to tak się ciągnie i ciągnie... 536 319 794 - dla przypomnienia. Edited March 22, 2013 by elik Quote
Aldrumka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Gru777 musi dogadać się z mysą możemy najwyżej coś dołożyć Quote
elik Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Aldrumka napisał(a):Gru777 musi dogadać się z mysą możemy najwyżej coś dołożyć Dobrze byłoby wiedzieć jaki będzie koszt transportu. Quote
Gru777 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 ja czekam na decyzje Ani, jestem w stanie dołożyć na transport 50 zł. Dziewczyny w stajni też się dołożą, myślę że ze 150 zł łącznie możemy dać. Quote
elik Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Gru777 napisał(a):ja czekam na decyzje Ani, jestem w stanie dołożyć na transport 50 zł. Dziewczyny w stajni też się dołożą, myślę że ze 150 zł łącznie możemy dać. Siory, być może juz to wyjaśniałaś, ale jaki nick ma Ania i w jakiej sprawie ma podjąć decyzję. Quote
Aldrumka Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Jara napisał(a):Póki sunia nie dojedzie do DT nic nie zrobimy. Nikt nie chce ryzykować powikłań w warunkach stajennych. Mamy 120zł na transport :( tak pisała Jara 12 lutego Quote
Gru777 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Ania ma nick mysa i zastanawiała się czy może nie przyjedzie po psa sama. Ustaliłyśmy jednak, że trzeba brać płatny jak najszybciej, Jara ma 120 zł, ja plus stajnia dajemy 150 zł. Rozmawiałam z Pati851, umówimy się już konkretnie na ten tydzień, żeby sunia, jak najszybciej pojechała. Quote
Jara Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 (edited) Mam 155zł, jednak ja sobie nie wyobrażam zawieźć niezaszczepionego i nieodrobaczanego psa do DT, gdzie jest drugi pies. Bo Ania ma jeszcze swojego psa Biankę plus jej siostra ma kolejnego psa. Dlatego była mowa, że Gru jak organizowała darmowy transport u swojej znajomej, to kasa miała iść na szczepienia, odrobaczenia i badania. Więc jak kasa pójdzie na transport kto zapłaci za podstawowe zabiegi? Bo Ania deklarowała, że wyżywienie nie będzie dla niej problemem, ale opłaty za weta już tak. Edited March 28, 2013 by Jara Quote
Gru777 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Jara, myślę że w tej chwili najważniejsze jest zabranie psa ze stajni, bo za moment sunia może mieć szczeniaki. Sama widzisz jak ciężko o bezpłatny transport i ile to już trwa. Już teraz mamy 325 zł, transport to 285 zł czyli zostaje 40 zł dla Ani. Niech ona się dowie ile będą te szczepienia i odrobaczenie kosztować, możemy przecież zrobić jeszcze zbiórki kasy właśnie na to, ja na pewno w przyszłym miesiącu mogę przeznaczyć jeszcze jakieś pieniądze. Dam też Ani ze 2 duże wory karmy dla psów, więc na to na początek też nie będzie musiała wydawać. Pies nie może dłużej przebywać w stajni, bo praktycznie co weekend są zawody, zjeżdżają się ludzie itd. nie chce żeby ktoś ją odwiózł do schroniska w końcu. Quote
Jara Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 Podaj mi swój numer konta na pw, przejelę Ci te 155zł. Quote
elik Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Gru777 napisał(a):Jara, myślę że w tej chwili najważniejsze jest zabranie psa ze stajni, bo za moment sunia może mieć szczeniaki. ...Pies nie może dłużej przebywać w stajni, bo praktycznie co weekend są zawody, zjeżdżają się ludzie itd. nie chce żeby ktoś ją odwiózł do schroniska w końcu. Jara napisał(a):Podaj mi swój numer konta na pw, przejelę Ci te 155zł. Ja też proszę nr konta - przeleję 20 zł. Quote
mysa Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Sunia szczęśliwie do nas dotarła ;) Psiaki się dogadują, mała widać jest mistrzynią w żebraniu i ogromna z niech przytulanka. W najbliższym czasie zrobię zdjęcia :) Co do sterylizacji koszt jak się nie mylę wynosi 200zł, komplet szczepień do 80zł, a odrobaczenie 10zł. Quote
Jara Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 O jeju, jakie fantastyczne wieści! :)) Dowiedz się ile kosztuje jeszcze badania krwi: morfologia + nerki + wątroba. Przeleję Ci kasę to ją zaszczepisz, odrobaczysz i zrobisz badania przed sterylką :) Quote
elik Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 A co z kosztem transportu, ile wyniósł ? Przyznam, że ja nie zdążyłam jeszcze wpłacić - mam urwanie głowy, bo kupiłam mieszkanie i właśnie go remontuję. Biegam, szukam, wybieram wszystkie materiały potrzebne do wykończenia. Czy nr konta, który dostałam na PW jest aktualny, czy może teraz przesłać komuś innemu. Quote
Jara Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 Ja nie wiedziałam, że w ogóle mała pojedzie, nie dostałam też numeru konta. Więc nie wiem czy te pieniądze mam zwrócić za transport czy przekazać na szczepienia. Quote
mysa Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Dziewczyny, myślałam że wy to zorganizowałyście. Ja dostałam tylko telefon i odebrałam suczydło dzisiaj. Nie mam pojęcia kto, co i jak? Dowiem się wszystkiego na temat badań. Jutro zadzwonię do mojego weta i podam dokładnie koszta. Zawsze daje mi ulgi ze względu na "moje dobre serce" jak to mówi. W dodatku spłukałam się w jego klinice przy ratowaniu życia mojemu psu i dalej się płuczę z kasy przy psie alergiku (który okazał się alergikiem po wzięciu ze schroniska). Mała klimatyzuje się, przywiązała się do mojej współlokatorki i ciągle próbuje wepchać się do jej łóżka, a sama znajoma stwierdziła że chyba sobie ją zatrzyma bo się w niej zakochała, no ale zobaczymy co z tego wyniknie :) Quote
Aldrumka Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 o matko jaki zwrot akcji; Gru777 jak to się stało ? Quote
Gru777 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Dziewczyny przepraszam ja mam w domu takie urwanie głowy, że nie miałam kiedy wejść tu na forum. Przede wszystkim [B]Mysa[/B] z całego serca cieszę się że wszystko ok :) [B]Jara[/B] wysyłałam Ci numer konta, Tobie i [B]Elik[/B], transport odbył się przez [B]Pati851[/B] i kosztował 285 zł. Ja dostałam ze stajni 50 zł i dołożyłam 60 zł. jeśli mogę was dziewczyny prosić o podesłanie mi tych pieniędzy, wtedy mi wyjdzie na równo. Czyli 155 zł. + 20 zł + 60 zł daje nam 285 zł. Założyłam ze swoich pieniędzy. Co do kasy na szczepienia to ja już deklarowałam że jakieś pieniądze w przyszłym miesiącu prześle. [B]Nysa[/B] powiedz jeszcze czy sunia je tą karmę którą Ci dałam, bo dziewczyny w stajni ją rozpieściły gotowanym jedzeniem, ale jeśli ją je, to prześlę i kurierem jeszcze ze 2 worki. Quote
elik Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 (edited) [quote name='Gru777']... Jara wysyłałam Ci numer konta, Tobie i Elik, transport odbył się przez Pati851 i kosztował 285 zł. Ja dostałam ze stajni 50 zł i dołożyłam 60 zł. jeśli mogę was dziewczyny prosić o podesłanie mi tych pieniędzy, wtedy mi wyjdzie na równo. Czyli 155 zł. + 20 zł + 60 zł daje nam 285 zł. Założyłam ze swoich pieniędzy... Jak najbardziej :) Zaraz zrobię przelew. Kamień spadł mi z serca, bo często myślałam, o suni i bałam się, że może się jej przytrafić coś złego - kopniak od konia lub płomienna miłość. Jedno i drugie potrzebnej jej jak na du... pryszcz :) Edit 20 zł poszło, ale pewnie dotrze dopiero po świętach. Edited March 29, 2013 by elik Quote
mysa Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 http://youtu.be/UZhejPBUxI4 Psica szczęśliwa po kąpieli :) Quote
Recommended Posts