Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
Czy domek nadal czeka? Jaki jest PLAN?...

Czeka :loveu:, nawet Pani była dzisiaj u niej, jutro też przyjedzie - będziemy próbować ją wyciągnąć z kojca!

Posted

szafra napisał(a):
Czeka :loveu:, nawet Pani była dzisiaj u niej, jutro też przyjedzie - będziemy próbować ją wyciągnąć z kojca!

Bardzo dobra wiadomość!

Posted

Niestety próby zapięcia, założenia szelek czy czegokolwiek nie powiodły się :shake:. Bała się tak bardzo, że skuliła się w kącie budy i zaczęła kłapać :-(.
Ja myślę, że tylko Shanti może się udać !
Mój aparat robi koszmarne zdjęcia w budynku, ale kilka takich zrobiłam.

Posted

Tak mi się z opisu wydaje, że gdyby posiedzieć w boksie ze smaczkami, to ten piesek pomógłby pokazać suni, że człowiek nie straszny.

Posted

terra napisał(a):
Tak mi się z opisu wydaje, że gdyby posiedzieć w boksie ze smaczkami, to ten piesek pomógłby pokazać suni, że człowiek nie straszny.

On jej bardzo dużo pokazuje, a ona ciekawska patrzy na niego zadziwiona jak on włazi łapkami na kolana.
Jedzą smaczki, Inka też bierze z ręki .... ale na tym koniec :shake:. Po mordce jednym palcem przez kraty daje się dotknąć ....

Posted

szafra napisał(a):
On jej bardzo dużo pokazuje, a ona ciekawska patrzy na niego zadziwiona jak on włazi łapkami na kolana.
Jedzą smaczki, Inka też bierze z ręki .... ale na tym koniec :shake:. Po mordce jednym palcem przez kraty daje się dotknąć ....

Czasu jej potrzeba, tak myślę.

Posted

Spokoju i stabilizacji. Myślę, że w domu, przy stałej obecności tych samych ludzi, przy obserwowaniu ich normalnego zachowania, szanse na powrót do normalności wzrastają bardzo...

Posted

Obawiam się, że polubownie nie wyjdzie... Myślę natomiast, żeby może zacząć jej podawać preparat ziołowy, który z sukcesami stosuję u moich strachajłów tymczasowych, a mianowicie stress-out. Nie uzależnia, nie otępia, a wycisza i uspokaja. Można podawać większą dawkę niż na opakowaniu - na 10 kg 2 tabl. dziennie (jeśli w schronisku jest taka możliwość). Zaletę ma taką, że można podawać długo, a wadę - zaczyna działać dopiero po ok. 10 dniach regularnego podawania. No i nie jest drogi - ok. 30 zł za 60 tabl.

Posted

Ja myślę że to było nieodpowiedzialne. Sunia jest dzika, nigdy nie miała obroży, pogryzła pracowników. W innym schronie to by się skończyło łatka agresywnego psa i prawdopodobnie szpilą. Sunia nie jest gotowa do adopcji. Jeśli będzie /bo nie wiem/ kwarantanna po pogryzieniu, to jej to nie pomoże, taka izolacja. Nie wiem jacy są to ludzie, którzy chcą ją adoptować. Pytanie - jak ją zabiorą, bez obroży, bez smyczy? A jeśli pogryzie?

Posted

Z tymi ludźmi rozmawiała Shanti. Wyjaśniła im dokładnie jaka jest Inka. Państwo chcieli przywieźć klatkę kenelową do schroniska.

To jest paniczny strach, ona nie jest agresywnym psem.
W schronisku nie jest możliwe, żeby przygotować ją do adopcji :shake:.