Szyszka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Noc minęła spokojnie, pomijajać fakt, że dostalibyśmy kilka razy zawału kiedy na śnie wskoczył nam na poduchy.:evil_lol: Już nie wymiotował ani nie robił kupki. Daje mu po troszku wody. Niedługo jedziemy do lekarza, narazie wygląda jakby cuł się lepiej. Quote
szajbus Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Ciotka informuj na bieżąco o jego stanie zdrowia Quote
Szyszka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Wygląda że jest lepiej , nie ma wymiotów i biegunki, jest tylko bardzo słaby, bo wygłodzony. Dziś dostał lekki rosołek z kurczakiem w ilościach śladowych, zobaczymy czy się przyjmie. Dziś były zastrzyki, nóżka bardzo boli od jakiegoś bolesnego preparatu. Dostaliśmy też antybiotyk do domu. Jest zmęczony, my też. :evil_lol: Może noc chociaz będzie spokojna. Teraz spi, wykończyliśmy go ostatnim spacerkiem.:roll: Quote
luka1 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Nie zapominaj o Ajaksiu :mad:. Daj mu buziaka od ciotki Luki w nochala. Quote
Szyszka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Oj Ajaksik jest psem jak marzenie. Dzielnie znosi małego kurdupla:evil_lol: Felek czuje się lepiej, zaczyna jeść. Narazie dostaje po troszeczku ale częściej, kupy jeszcze nie było. Ani gęstej ani rzadkiej:razz: Mamy antybiotyki na cztery dni w tabletkach, narazie dał się oszukać i zakopałam mu w jedzeniu, poszło gładko, ciekawe czy pierwszy i ostatni raz..... Od środy zaczynamy odrobaczanie.:p Quote
szajbus Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Felek nie strasz nas, bo to bardzo nieładnie. Ciesze się, ze zdrowiejesz Cioteczko mogłabyś nam przysłać fotki swoich 2 kawalerów razem. Quote
Szyszka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Zrobiłam pare ale do niczego się nie nadaja. Ajaks ciagle mi gdzies ucieka glową. Odwraca sie. Za to Felek pozuje bardzo chętnie. Quote
szajbus Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 To masz duecik do fotek niczym Balbina i Zuzka. Jak kiedyś Balbisia pozowała do fotek tak teraz olewa totalnie aparat fotograficzny i ucieka z obiektywu. Za to sowizdrzał Zuzka pozuje nawet chętnie, o ile nie jest zajęta rozrabianiem i niszczeniem. Quote
luka1 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Pozdrowienia dla Ajaksia i Felka od ciotki Luki - i dla ciebie też ostatecznie :evil_lol: Quote
Szyszka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Luka dziękuje, psiaki też Ci dziękują Jestem tak zaganiana, ze nia mam czasu wejść i napisać kilku słów. Felek ma się lepiej, miewa jeszcze problemy żółądkowe ale widocznie potrzebuje czasu aby dostosować swój brzusio do nowego żarełka. No i wpakował się nam do łóżka i nie chce z niego wyleźć! A tak z tym walczyliśmy.....:roll: Skosultowaliśmy oko Ajaksa z innym wetem i powiedział, że to nie problem z trzecią powieką, ponieważ grudek jest malutko i nie mogą dawać takich objawów. A ponieważ z naszych obserwacji wynika, że pojawia sie to w stanach silnego podniecenia, np po powrocie do domu kiedy pies szaleje z radości, wet skojarzył to z podniesionym ciśnieniem. I że to może dać taki efekt. I chyba bym się z tym zgodziła, bo dość logicznie to wytłumaczył. Powtózyć nie potrafię.:evil_lol: Quote
mistifreda1 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Kochana,nie walczy się z czymś,co nieuniknione:lol: ,ja tam od razu wiedziałam,że na łóżko wlezie prędzej czy później.a kto mi napisał,że "schroniskowe uwielbiają łóżeczka? no kto?:evil_lol:.cieszę się,że coraz lepiej z Felutkiem,a to oczko to Ajaksowi nie przeszkadza? Quote
Szyszka Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Jestem załamana. U Felka znowu biegunka i wymioty, przerzekam ze nie dostaje juz nic innego poza kurczakiem bo się boję. W nocy biegaliśmy po dworzu, tak mi go żal. Jest z nami trzy tygodnie i szykujemu sie kolejna głodówka z powodu biegunki, weci twierdzą że to najlepszy sposób. Nie wiem co mam robić. Spróbuje kupić Royala Intestinal, moze pomoże. Jestem w kropce. I bardzo się martwię. Ajaks to oczko ma na ogół schowane, czasem wyłazi mu, tak jakby opuszczała się dolna powieka, w stanach radosci szczególnie. Ajaks przy wychudzonym Felku wygląda jak amstaff. Co Felek wrzuci pól kilo to spowrotem wszystko mu wyleci. CO ROBIC??????????? Quote
luka1 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Biedny Feluś. Ze Spajkim też tak miałam, wszystko mu szkodziło i nie smakowało (oprucz śmieci spod okien). Cały czas był na gotowanym mięsku kurczkowym i rużu - w niewielkich ilościach, bo zwracał. Do końca życia tak miał i wet nie wiedziała od czego, podejrzewała w końcu alergię. Quote
Szyszka Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Byłam u weta po raz kolejny. Przechodzimy na Royal Canin Intestinal. Zobaczymy. Jelita tkliwe, ale nie bardzo bolesne. Dostał Nospę w zastrzyku, bardzo bolało. Oddajemy kupe do badania, na sprawdzenie na lambie i gorgię i cos tam jeszcze ale nie pamietam nazwy. Pani doktor podejrzewa ze możliwy jest którys z tych pasozytów, który cyklicznie wywala jakieś tam swoje formy i wtedy pojawia sie biegunka. Znów mamy leki na 6 dni. Quote
katya Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Szyszko, a może Bunia by coś zaradziła? Ale fakt, że badania trzeba zrobić. Quote
Szyszka Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Jak nic się nie zmieni to będę musiałą pomarudzić Buni.... Quote
Szyszka Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 A tu dla Natalki Onek mojego taty Baruś: Quote
luka1 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Szyszka psiaki piekne ale nie widzę kotecków :evil_lol: teraz pora na kotecki :evil_lol: najlepiej od razu trzy, bedzie wesoło. A jak Felek z trawieniem? Quote
Szyszka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Oj koteckow to nie bedzie, ale Twoje piękne, dostalam zdjęcia. :diabloti: Felek jest caly czas na royalu, nawet jesli zje cos co mu nie pasuje to royal ladnie ta kupke ratuje. Takze narazie tak sobie zyjemy. Ajaks powarkuje na Felka, Felek na Ajaksa, jak chcielismy wspolne zdjecie w domu zrobic to omal sie nie zjadly. Cyrk. Quote
szajbus Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Cudne moredeczki. Oj dawaj ciotka więcej fotek Quote
Szyszka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Na przykłąd na tym zdjeciu Ajaks jest już wpieniony na Felka: Quote
szajbus Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 eeeeeee tam- nie widac zębów. On tylko go podziwia :evil_lol: Quote
Recommended Posts