Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paula_t']Pani Natalio, dziękujemy za wieści:)
Bardzo się cieszę, że u Was same "nudy" i nic niepokojącego się nie dzieje;)

Ferdziu pewnie też nie do końca przyzwyczajony do jazdy samochodem, bo jechał zaledwie parę razy, a być może, tak jak Pani pisze, ma lekką chorobę lokomocyjną. Zdarza się, jak i u ludzi:)

Proszę wycałować i wymiziać Ferdzia od nas:loveu:[/QUOTE]

Oczywiście że wymiziam wycałuje mojego ślicznotka od Was!!!! :loveu: zapomniałam dodać że Ferdziu ostatnio przyniósł tego obrzydliwego kleszcza ale że ja mam na tym punkcie okropnego bakcyla to sprawdzam zawsze po spacerach jak tylko wejdzie do domciu a w zasadzie to Ferdziu juz sam wie ze trzeba poczekac w pokoju i stac az skoncze przeglad Kochany jest.... i łaził sobie po brzuszku OKROPNOŚĆ!!!!! i to ten czarny z czerwona obwódka szukał już miejsca. ale Ferdziu jest co miesiąc zabezpieczany od tych paskudztw ale zawsze wole 5 razy sprawdzić po spacerach. mojej siostry psiaczek Lucky niestety nie przeżył tego okropnego ugryzienia:placz: i trzeba było mu ulżyć w cierpieniach z tym że Lucky to piesek podwórkowy i o długaśnej sierści i po mimo sprawdzania gdzieś sie wgryzł i juz za późno było... Biedny miał dopiero 8 latek..
Ściskamy Mocno i Pozdrawiamy GOOORRĄĄĄCCCOOOO:loveu:

Posted

Pani Natalio, w tym roku jest wysyp kleszczy wszędzie, już nawet na jednym wątku dyskutowałyśmy z dziewczynami jak najlepiej psiaki uchronić przed nimi (kropelki czy obroża) i w sumie nie doszłyśmy do żadnych wniosków, bo po pierwsze na każdego psiaka działa co innego, po drugie w 100% i tak ich nie uchronimy. Bardzo dobrze, że Pani sprawdza Ferdzia po każdym spacerze, bo to cholerstwo jest małe, ale bardzo niebezpieczne.

Posted

[quote name='paula_t']Pani Natalio, w tym roku jest wysyp kleszczy wszędzie, już nawet na jednym wątku dyskutowałyśmy z dziewczynami jak najlepiej psiaki uchronić przed nimi (kropelki czy obroża) i w sumie nie doszłyśmy do żadnych wniosków, bo po pierwsze na każdego psiaka działa co innego, po drugie w 100% i tak ich nie uchronimy. Bardzo dobrze, że Pani sprawdza Ferdzia po każdym spacerze, bo to cholerstwo jest małe, ale bardzo niebezpieczne.[/QUOTE]

A no właśnie na każdego co innego ale ile można trzeba chronić my zakraplamy kropelki z tego wzgledu że nasz Damian nie rozumie że niewolno dotykać obroży i zaraz rece do buzi czy do oczu i wybraliśmy te kropelki wlaśnie 18 mamy iść po następne i przy okazji odrobaczamy bo już miną okres tamtego odrobaczania. podobno te kropelki działaja tak że kleszcz i tak sie wgryzie tylko ponoć nie przeniesie tych chorób. oj ja sama sie obrzydliwie boje i brzydze wszelkim robactwem o pająkach nie wspomne:shake: ale trzeba sprawdzać bo niema co. ja znalazłam mąż go podpalił ale ja jeszcze go na odchodne nie żywego zmiażdzyłam tak dla pewności;) Pozdrawiam Serdecznie.

Posted

Dokładnie tak. Kropelki działają w ten sposób, że tak czy siak się kleszcz wbije (większość ludzi sądzi, że kleszcz się w ogóle nie wbije, ale widzę, że Pani zorientowana;)), ale po pierwsze nie przenosi chorób, a po drugie ma to niejako "sparaliżować" kleszcza i po prostu jeśli nawet się go nie dojrzy i nie wyjmie to sam odpadnie.
Ja u mojego psiaka też od zawsze stosuję kropelki,bo obroży nie nosi i nie lubi nosić (denerwuje go:evil_lol:).
Trzeba profilaktycznie działać i do tego kontrolować i będzie wszystko dobrze :)

• 3 weeks later...
Posted

[h=5]Dziś zadzwoniła do mnie Pani Natalia. Ferdziu ma sie bardzo dobrze. Został zaczipowany. W domu jest w miarę grzeczny .. ( o ile jamniki potrafią być grzeczne;)), na zewnątrz goni ptaki... i obszczekuje inne psy.
Rozpieszczony i kochany - oby więcej takich domków.... :)[/h]

Posted

zolziatko napisał(a):
Dziś zadzwoniła do mnie Pani Natalia. Ferdziu ma sie bardzo dobrze. Został zaczipowany. W domu jest w miarę grzeczny .. ( o ile jamniki potrafią być grzeczne;)), na zewnątrz goni ptaki... i obszczekuje inne psy.
Rozpieszczony i kochany - oby więcej takich domków.... :)

Cuuuuuudownie się to czyta:loveu:
No, jamniki to dosyć charakterne stworzenia:evil_lol:

Posted

Ale domek jest naprawdę fajny ... Ferdziu miał farta i tyle....
Mimo, że nie jest aniołkiem ( potrafi kłapnąć zębami na chłopca, jak mu nie pasuje np. zbyt mocne głaskanie), jest w domu kochany.

• 5 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Cudnie, po prostu cudnie Ferdziu wygląda!:loveu: Widać, że jest bardzo szczęśliwy, a przede wszystkim bardzo kochany w swoim domku!:loveu:
Zolziatko, dziękuję za zdjęcia, bo już się nie mogłam doczekać, żeby zobaczyć słodziaka ;)

Posted

[quote name='asiuniab']zdjęcia najlepsze na świecie i dla takich chwil warto pomagać:)[/QUOTE]

Właśnie obejrzałam kolejny raz fotki, ku pokrzepieniu, bo kolejne bidy w potrzebie.....

• 4 weeks later...
Posted

Drogie ciotki forumowe

Życzę Wam Zdrowych, radosnych, ciepłych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Aby w nadchodzącym Nowym Roku było mniej wątków na forum ;-) I aby Wasz wysiłek w ratowanie psich istnień owocował w cudowne i ciepłe domki :smile:

• 1 month later...
Posted

Kochane cioteczki zapraszam na bazarek dla naszych podopiecznych: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250797-Ksi%C4%85%C5%BCki-buty-na-Brenk%C4%99-i-Baksa-do-28-02-do-godz-22-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250797-Ksi%C4%85%C5%BCki-buty-na-Brenk%C4%99-i-Baksa-do-28-02-do-godz-22-00[/URL]

• 4 months later...
Posted

Długo nic nie pisałam. Spróbuję wkleić nowe fotki. 30.03 minął rok odkąd Ferdzio jest w swoim domku. Ma się dobrze. Pani Natalia napisała na facebooku: "Dla Nas każda Wielka Sobota Będzie rocznicą bo W Wielką Sobotę Przyjechał Do DOMKU..." P. Natalia pisała też, że Ferdziu obchodzi urodzinki razem z synkiem Damiankiem. Ferdziu ma w książeczce czerwiec wpisany więc podpina się pod imprezę Damiana :) Oj poszczęściło się chłopakowi... jest naprawdę członkiem rodziny.

Posted

Zolziatko, ale nam sprawiłaś niespodziankę!:multi:
Zawsze jak czytam wieści z domu Ferdzia i oglądam zdjęcia, to odnoszę wrażenie, że lepiej nie mógł trafić. Państwo traktują go jak takiego prawdziwego członka rodziny:) A te zdjęcia kiedy przytula się z Damianem...cud, miód i malina:loveu: