Natalia-Ferdzio Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 [quote name='paula_t']Pani Natalio, dziękujemy za wieści:) Bardzo się cieszę, że u Was same "nudy" i nic niepokojącego się nie dzieje;) Ferdziu pewnie też nie do końca przyzwyczajony do jazdy samochodem, bo jechał zaledwie parę razy, a być może, tak jak Pani pisze, ma lekką chorobę lokomocyjną. Zdarza się, jak i u ludzi:) Proszę wycałować i wymiziać Ferdzia od nas:loveu:[/QUOTE] Oczywiście że wymiziam wycałuje mojego ślicznotka od Was!!!! :loveu: zapomniałam dodać że Ferdziu ostatnio przyniósł tego obrzydliwego kleszcza ale że ja mam na tym punkcie okropnego bakcyla to sprawdzam zawsze po spacerach jak tylko wejdzie do domciu a w zasadzie to Ferdziu juz sam wie ze trzeba poczekac w pokoju i stac az skoncze przeglad Kochany jest.... i łaził sobie po brzuszku OKROPNOŚĆ!!!!! i to ten czarny z czerwona obwódka szukał już miejsca. ale Ferdziu jest co miesiąc zabezpieczany od tych paskudztw ale zawsze wole 5 razy sprawdzić po spacerach. mojej siostry psiaczek Lucky niestety nie przeżył tego okropnego ugryzienia:placz: i trzeba było mu ulżyć w cierpieniach z tym że Lucky to piesek podwórkowy i o długaśnej sierści i po mimo sprawdzania gdzieś sie wgryzł i juz za późno było... Biedny miał dopiero 8 latek.. Ściskamy Mocno i Pozdrawiamy GOOORRĄĄĄCCCOOOO:loveu: Quote
paula_t Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Pani Natalio, w tym roku jest wysyp kleszczy wszędzie, już nawet na jednym wątku dyskutowałyśmy z dziewczynami jak najlepiej psiaki uchronić przed nimi (kropelki czy obroża) i w sumie nie doszłyśmy do żadnych wniosków, bo po pierwsze na każdego psiaka działa co innego, po drugie w 100% i tak ich nie uchronimy. Bardzo dobrze, że Pani sprawdza Ferdzia po każdym spacerze, bo to cholerstwo jest małe, ale bardzo niebezpieczne. Quote
Natalia-Ferdzio Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='paula_t']Pani Natalio, w tym roku jest wysyp kleszczy wszędzie, już nawet na jednym wątku dyskutowałyśmy z dziewczynami jak najlepiej psiaki uchronić przed nimi (kropelki czy obroża) i w sumie nie doszłyśmy do żadnych wniosków, bo po pierwsze na każdego psiaka działa co innego, po drugie w 100% i tak ich nie uchronimy. Bardzo dobrze, że Pani sprawdza Ferdzia po każdym spacerze, bo to cholerstwo jest małe, ale bardzo niebezpieczne.[/QUOTE] A no właśnie na każdego co innego ale ile można trzeba chronić my zakraplamy kropelki z tego wzgledu że nasz Damian nie rozumie że niewolno dotykać obroży i zaraz rece do buzi czy do oczu i wybraliśmy te kropelki wlaśnie 18 mamy iść po następne i przy okazji odrobaczamy bo już miną okres tamtego odrobaczania. podobno te kropelki działaja tak że kleszcz i tak sie wgryzie tylko ponoć nie przeniesie tych chorób. oj ja sama sie obrzydliwie boje i brzydze wszelkim robactwem o pająkach nie wspomne:shake: ale trzeba sprawdzać bo niema co. ja znalazłam mąż go podpalił ale ja jeszcze go na odchodne nie żywego zmiażdzyłam tak dla pewności;) Pozdrawiam Serdecznie. Quote
paula_t Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Dokładnie tak. Kropelki działają w ten sposób, że tak czy siak się kleszcz wbije (większość ludzi sądzi, że kleszcz się w ogóle nie wbije, ale widzę, że Pani zorientowana;)), ale po pierwsze nie przenosi chorób, a po drugie ma to niejako "sparaliżować" kleszcza i po prostu jeśli nawet się go nie dojrzy i nie wyjmie to sam odpadnie. Ja u mojego psiaka też od zawsze stosuję kropelki,bo obroży nie nosi i nie lubi nosić (denerwuje go:evil_lol:). Trzeba profilaktycznie działać i do tego kontrolować i będzie wszystko dobrze :) Quote
mdk8 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 mój w tym roku złapał już 3 ale na szczęście kropelki zadziałały i same "sztywne" odpadły. Quote
zolziatko Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 [h=5]Dziś zadzwoniła do mnie Pani Natalia. Ferdziu ma sie bardzo dobrze. Został zaczipowany. W domu jest w miarę grzeczny .. ( o ile jamniki potrafią być grzeczne;)), na zewnątrz goni ptaki... i obszczekuje inne psy. Rozpieszczony i kochany - oby więcej takich domków.... :)[/h] Quote
zolziatko Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 https://www.facebook.com/events/156149111238590/ jak ktoś ma Facebooka ..to udostępniajcie proszę .... to sunia, która bardzo potrzebuje domu :( Quote
paula_t Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 zolziatko napisał(a):Dziś zadzwoniła do mnie Pani Natalia. Ferdziu ma sie bardzo dobrze. Został zaczipowany. W domu jest w miarę grzeczny .. ( o ile jamniki potrafią być grzeczne;)), na zewnątrz goni ptaki... i obszczekuje inne psy. Rozpieszczony i kochany - oby więcej takich domków.... :) Cuuuuuudownie się to czyta:loveu: No, jamniki to dosyć charakterne stworzenia:evil_lol: Quote
zolziatko Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Ale domek jest naprawdę fajny ... Ferdziu miał farta i tyle.... Mimo, że nie jest aniołkiem ( potrafi kłapnąć zębami na chłopca, jak mu nie pasuje np. zbyt mocne głaskanie), jest w domu kochany. Quote
paula_t Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Ferdziu, zaglądam do ciebie, może jakieś wieści się pojawiły ;) Quote
paula_t Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 A z tego co ja wiem, to chyba się jakieś zdjęcia u zolziatko na mailu pojawiły i z niecierpliwością na nie czekam ;) Quote
zolziatko Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 (edited) Edited November 20, 2013 by zolziatko Quote
danka1234 Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Dobrze sie chłopczykowi zyje w swoim domku Quote
paula_t Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Cudnie, po prostu cudnie Ferdziu wygląda!:loveu: Widać, że jest bardzo szczęśliwy, a przede wszystkim bardzo kochany w swoim domku!:loveu: Zolziatko, dziękuję za zdjęcia, bo już się nie mogłam doczekać, żeby zobaczyć słodziaka ;) Quote
Gabi79 Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Ale niespodzianka!!!!! Ferdunio taki szczęśliwy :loveu: Oj, gdyby wszystkie pieski tak dobrze trafiały to byłby raj na ziemi!!!!!!! Quote
asiuniab Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 zdjęcia najlepsze na świecie i dla takich chwil warto pomagać:) Quote
Gabi79 Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 [quote name='asiuniab']zdjęcia najlepsze na świecie i dla takich chwil warto pomagać:)[/QUOTE] Właśnie obejrzałam kolejny raz fotki, ku pokrzepieniu, bo kolejne bidy w potrzebie..... Quote
zolziatko Posted December 24, 2013 Author Posted December 24, 2013 Drogie ciotki forumowe Życzę Wam Zdrowych, radosnych, ciepłych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Aby w nadchodzącym Nowym Roku było mniej wątków na forum ;-) I aby Wasz wysiłek w ratowanie psich istnień owocował w cudowne i ciepłe domki :smile: Quote
zolziatko Posted February 8, 2014 Author Posted February 8, 2014 Kochane cioteczki zapraszam na bazarek dla naszych podopiecznych: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250797-Ksi%C4%85%C5%BCki-buty-na-Brenk%C4%99-i-Baksa-do-28-02-do-godz-22-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250797-Ksi%C4%85%C5%BCki-buty-na-Brenk%C4%99-i-Baksa-do-28-02-do-godz-22-00[/URL] Quote
zolziatko Posted June 28, 2014 Author Posted June 28, 2014 Długo nic nie pisałam. Spróbuję wkleić nowe fotki. 30.03 minął rok odkąd Ferdzio jest w swoim domku. Ma się dobrze. Pani Natalia napisała na facebooku: "Dla Nas każda Wielka Sobota Będzie rocznicą bo W Wielką Sobotę Przyjechał Do DOMKU..." P. Natalia pisała też, że Ferdziu obchodzi urodzinki razem z synkiem Damiankiem. Ferdziu ma w książeczce czerwiec wpisany więc podpina się pod imprezę Damiana :) Oj poszczęściło się chłopakowi... jest naprawdę członkiem rodziny. Quote
paula_t Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 Zolziatko, ale nam sprawiłaś niespodziankę!:multi: Zawsze jak czytam wieści z domu Ferdzia i oglądam zdjęcia, to odnoszę wrażenie, że lepiej nie mógł trafić. Państwo traktują go jak takiego prawdziwego członka rodziny:) A te zdjęcia kiedy przytula się z Damianem...cud, miód i malina:loveu: Quote
Recommended Posts