Pysia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Jakiej wielkości jest ta sunia? Jaki ma charakter? Bo na razie wiemy, że jest potrzebująca sunia i tyle. Jak znaleźć DT gdy nie wiem dla jakiego psa? Nikt nie weźmie takiego licho wie jakiej wielkości. Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Gabi79 napisał(a):Zaraz napiszę do Emiś, mimo, że ta kwota mnie przeraża. Gdzie ten hotelik w Sarnowie, czy coś poknociłam, czy Emiś ma jakiś wątek dot. hoteliku, czy wysyłać do niej pw? Gabi w podpisie Emilki masz numer telefonu ..najlepiej zadzwoń i zapytaj ........przedstaw Emilce sytuacje suni ........ Tak hotelik jest w Sarnowie. Dostałam od naszej Ewci fanty na bazarek dla ONka Bruna ...miałam przekazać Belci ale że Bruno jedzie do DS Belcia prosiła przekazać fanty dla suni ......myślę że Ewcia się zgodzi ....Ewcia ??? Dziewczynki ja fakt faktem z Iwonką miałam zaplanowany kolejny bazarek na nasze bidy ale w tej sytuacji myślę że Iwonka się zgodzi abyśmy dołączyły Stefanie do bazarku .......Iwonko ??? Bazarek będzie dosyć duży więc mam nadzieję że grosz wpadnie ....tyle na razie możemy tak na szybko ...... Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Gabi czy Pani Danusia się wypowiedziała do kiedy sunia może u nich zostać ??? Zdjęcia koniecznie !!!!!!!!!!!! Quote
yolanovi Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 i ja zaglądam do bidy. Finansowo u mnie na razie cieniutko :( Gdzie psina obecnie jest? Quote
Gabi79 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 (edited) Pysia napisał(a):Jakiej wielkości jest ta sunia? Jaki ma charakter? Bo na razie wiemy, że jest potrzebująca sunia i tyle. Jak znaleźć DT gdy nie wiem dla jakiego psa? Nikt nie weźmie takiego licho wie jakiej wielkości. Sunia jest wielkości owczarka niemieckiego, jest młoda, żywiołowa, tyle wiem, czekam na zdjęcia. Był pomysł, by została tam gdzie jest, ale z powodu ucieczek zapadła decyzja o oddaniu jej W stosunku do ludzi sunia jest łagodna i uległa. Z psami chce się bawić Myślę, że uciekała między innymi dlatego, że nudziło jej się na podwórku, podczas nieobecności domowników. Edited March 22, 2013 by Gabi79 Quote
bela51 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Niestety Emis na razie nie bedzie przyjmowac duzych psów. Rozmawialam przed chwila. Quote
bela51 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Proponowaøabym jeszcze hotel u Lilki pod Kluczborkiem. Koszt 300 zl z karma. Quote
Gabi79 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 bela51 napisał(a):Niestety Emis na razie nie bedzie przyjmowac duzych psów. Rozmawialam przed chwila. bela dziękuję za informację. Obawiałam się, że może być ciężko, bo sunia jest dość duża i żywiołowa Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 bela51 napisał(a):Proponowaøabym jeszcze hotel u Lilki pod Kluczborkiem. Koszt 300 zl z karma. I ja polecam ten hotelik! Kontakt do hoteliku : nesca : 660 737 137 Czytałam ostatnio że mają wolne miejsca! Quote
Pysia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Jest jeszcze jeden hotelik w Preczowie koło Sarnowa. Maluteńki./ Moze zadzwonicie i zapytacie? Powiedzcie ze to bida. http://hotelpsiraj.pl/ To maluteńki, kameralny hotelik. Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='Pysia']Jest jeszcze jeden hotelik w Preczowie koło Sarnowa. Maluteńki./ Moze zadzwonicie i zapytacie? Powiedzcie ze to bida. http://hotelpsiraj.pl/ To maluteńki, kameralny hotelik. Z tego co przeczytałam 30 zł doba za dużego psiaka ...mają jakieś zniżki dla bezdomniaków ? Quote
Elza22 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='Pysia']Jest jeszcze jeden hotelik w Preczowie koło Sarnowa. Maluteńki./ Moze zadzwonicie i zapytacie? Powiedzcie ze to bida. http://hotelpsiraj.pl/ To maluteńki, kameralny hotelik. cennik mają straszny... Quote
Pysia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Nie patrz na cennik ;) Zadzwoń i zapytaj. To jest jedyny hotelik w którym zostawiłabym własnego psa. I serio gadam.... Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Pysia napisał(a):Nie patrz na cennik ;) Zadzwoń i zapytaj. To jest jedyny hotelik w którym zostawiłabym własnego psa. I serio gadam.... No to ciotka wierzę Ci na słowo !!!! ;) Gabi zadzwonisz ??? Quote
Pysia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 A opowiedziałaś o suni? Że pilnie potrzebuje pomocy bo w mordowni wyląduje? Bo to trzeba tak ;) Quote
Elza22 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Pysia napisał(a):A opowiedziałaś o suni? Że pilnie potrzebuje pomocy bo w mordowni wyląduje? Bo to trzeba tak ;) wiem jak trzeba rozmawiać nie interesowało tej pani normalnie bierze 30zł i to było już z rabatem nienawidzę takich ludzi nastawionych tylko na zysk miałam jej powiedzieć parę słów ale szkoda nerwów Quote
Pysia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 A widzisz ze mają tylko miajca na 5 psów? Z czegooś trzeba opłacić ZUS i podatek. A sam ZUS z tego co pamiętam to ponad 800 zł. Podatek zryczałtowany to ponad 400. Do tego prąd itd. Gdy się ma miejsce na 20 psów wtedy można sobie pozwolić na mniej. Nie znasz- nie oceniaj. Ci ludzie trzymali bernardynowatego za darmo przez 3 m-ce nie prosząc nikogo o pomoc w żywieniu, leczeniu itd. A pies kosztwny był i zajmował miejsce. I brakowało dzięki temu nawet na te opłaty. Ja wiem że suczka dostałaby miejsce taniej. Ale już za późno. Mogłam sama zadzwonić lepiej.Tylko ze tam na pewno na sterylkę nie byłoby szans, bo potem trzeba w domu trzymać. A tam trzy wielkie psy- w tym dwie suki - ich własne. Tam miał iść dużo taniej molosowaty wielki pies ze schronu. Dlatego wiem ze da sie. Quote
bela51 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Hugo od Lu Gosiak pojechal dzisiaj do domu. Nie wiem gdzie on byl, ale placili 300 zl miesiecznie z karma. Trzeba zadzwonic do anett lub do Lu Gosiak, moze jest tam miejsce. Quote
Elza22 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Pysia napisał(a):A widzisz ze mają tylko miajca na 5 psów? Z czegooś trzeba opłacić ZUS i podatek. A sam ZUS z tego co pamiętam to ponad 800 zł. Podatek zryczałtowany to ponad 400. Do tego prąd itd. Gdy się ma miejsce na 20 psów wtedy można sobie pozwolić na mniej. Nie znasz- nie oceniaj. Ci ludzie trzymali bernardynowatego za darmo przez 3 m-ce nie prosząc nikogo o pomoc w żywieniu, leczeniu itd. A pies kosztwny był i zajmował miejsce. I brakowało dzięki temu nawet na te opłaty. Ja wiem że suczka dostałaby miejsce taniej. Ale już za późno. Mogłam sama zadzwonić lepiej.Tylko ze tam na pewno na sterylkę nie byłoby szans, bo potem trzeba w domu trzymać. A tam trzy wielkie psy- w tym dwie suki - ch własne. Proszę nie rozśmieszaj mnie wiem kiedy rozmawiam z kimś kto kocha zwierzęta a kiedy z kimś komu chodzi tylko o kasę i tu chodzi tylko o kasę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zastanówmy się jak pomóc suni a nie jak rozreklamować hotel!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Gabi79 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Martika@Aischa napisał(a):I ja polecam ten hotelik! Kontakt do hoteliku : nesca : 660 737 137 Czytałam ostatnio że mają wolne miejsca! Dzwoniłam do Nesci - bardzo miła osoba Koszt hoteliku u Lilki 300 zł z jedzeniem, jedzenie gotowane, psiaki w kojcach, ale mają spacery 2 razy dziennie po lesie. Nesca podała mi nr do Lilki i miała do niej zadzwonić, a ja mam zadzwonić za kilkanaście minut. Może być problem ze sterylką, bo tamtejsza wetka jest w śpiączce. Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Gabi79 napisał(a):Dzwoniłam do Nesci - bardzo miła osoba Koszt hoteliku u Lilki 300 zł z jedzeniem, jedzenie gotowane, psiaki w kojcach, ale mają spacery 2 razy dziennie po lesie. Nesca podała mi nr do Lilki i miała do niej zadzwonić, a ja mam zadzwonić za kilkanaście minut. Może być problem ze sterylką, bo tamtejsza wetka jest w śpiączce. Oj tak słyszałam ...strasznie smutna historia :( No to czekamy na wieści .....jeśli było by miejsce to fantastycznie i cena przystępna. Gabi to wtedy uprosić Molickich żeby ciachnęli sunie i przetrzymali w szpitalu. Innego wyjścia chyba nie będzie .... Dojdą niestety dodatkowe koszty ..... Quote
Gabi79 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Martika@Aischa napisał(a):Oj tak słyszałam ...strasznie smutna historia :( No to czekamy na wieści .....jeśli było by miejsce to fantastycznie i cena przystępna. Gabi to wtedy uprosić Molickich żeby ciachnęli sunie i przetrzymali w szpitalu. Innego wyjścia chyba nie będzie .... Dojdą niestety dodatkowe koszty ..... Marticzko, a ile kosztuje doba w szpitalu??? Zaraz będę dzwonić do Lilki. Z tego wszystkiego źle wpisałam nr tel. i doładowałam komuś konto..... Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Gabi79 napisał(a):Marticzko, a ile kosztuje doba w szpitalu??? Zaraz będę dzwonić do Lilki. Z tego wszystkiego źle wpisałam nr tel. i doładowałam komuś konto..... Gabi z tego co się orientuję to 50 zł ale postaram się pogadać z właścicielem i zobaczymy czy uda się coś wynegocjować ...wiem że z Madoxem potraktowali nas bardzo po ludzku z Miśkiem również ....zobaczymy ......jutro tam zadzwonię i się dowiem. Ile sterylka aborcyjna i ile szpitalik .....tylko muszę wiedzieć ile dni 3 ? 4 ? i kiedy Stefania może jechać ..... Quote
Gabi79 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='Pysia']Jest jeszcze jeden hotelik w Preczowie koło Sarnowa. Maluteńki./ Moze zadzwonicie i zapytacie? Powiedzcie ze to bida. http://hotelpsiraj.pl/ To maluteńki, kameralny hotelik. Tutaj też dzwoniłam, doba 30 zł, ale sunia miała by miesiąc na znalezienie domu, bo potem są ferie i państwo mają rezerwacje. Quote
Recommended Posts