Ghanima Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='edek']Trzymam kciukasy za dzisiejszą wizytę :kciuki:[/QUOTE] Właśnie - dziś może być przełom i zdjęcie bandaży! Quote
edek Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Ghanima']Właśnie - dziś może być przełom i zdjęcie bandaży![/QUOTE] Coś mi się zdaje, że po zdjęciu bandaży Kakadu zacznie biegać za nią :roll: a nie chodzić. Quote
Ghanima Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='edek']Coś mi się zdaje, że po zdjęciu bandaży Kakadu zacznie biegać za nią :roll: a nie chodzić.[/QUOTE] No przecież do sanek Tusinkę zaprzęga, przyznała się :) Quote
edek Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Ghanima']No przecież do sanek Tusinkę zaprzęga, przyznała się :)[/QUOTE] Ale śniegu nie ma :( chyba, że to sanki z kółkami :razz: Quote
Ghanima Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='kakadu'] na tym zdjęciu faktycznie jest zaprzęg, kółek nie mamy więc ciągną po piachu zwykłe sanki na płozach, a żeby chomikom było łatwiej to doprzęgłam im litościwie owczarka ;) ************************************************** ******************************[/QUOTE] Popatrz Edek, co kakadu wyprawia i do czego się przyznaje :) bez śniegu też się sankami rozbija po lesie :) Quote
edek Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Ghanima']Popatrz Edek, co kakadu wyprawia i do czego się przyznaje :) bez śniegu też się sankami rozbija po lesie :)[/QUOTE] Faktycznie, zupełnie o tym zapomniałam :roll: Quote
edek Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Tusia ma już zdjęty opatrunek. Nóżka powoli się zrasta. Następna wizyta będzie za m-c. Drut będzie wyjmowany za ok 3 m-ce. Więcej informacji będzie jutro :roll:. Quote
andegawenka Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='edek']Tusia ma już zdjęty opatrunek. Nóżka powoli się zrasta. Następna wizyta będzie za m-c. Drut będzie wyjmowany za ok 3 m-ce. Więcej informacji będzie jutro :roll:.[/QUOTE] ....ale masz smutna minę, cos nie tak? Quote
Poker Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='andegawenka']....ale masz smutna minę, cos nie tak?[/QUOTE] No właśnie.jak mówisz [B]A[/B], to powiedz i [B]Z,[/B] a nie trzymasz ciotki w napięciu :mad:,jeszcze prąd popłynie.:eviltong: Quote
inka33 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 To już nie będzie zgadywanek bandażowych...? Ojej... ;) Quote
edek Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Ojej nie minka jest dlatego, że ja zawsze piszę mało i rzeczowo, a kakadu to tak ładnie opisuje. Przepraszam nie chciałam denerwować Was. Quote
Ghanima Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='edek']Tusia ma już zdjęty opatrunek. Nóżka powoli się zrasta. Następna wizyta będzie za m-c. Drut będzie wyjmowany za ok 3 m-ce. Więcej informacji będzie jutro :roll:.[/QUOTE] No i po nerwach :) Teraz Chomiczek może śmiało śmigać, już bez pisanki na nóżce :) Quote
Bogusik Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Zaglądam do Tusi i wieści jak widzę dobre,a to jest najważniejsze! :) Jutro ciocia kakadu zda nam na pewno, całą relację z wizyty...:smile: Quote
Poker Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 A chomiczek nie będzie próbował usunąć sobie tego drutu z łapki ? Quote
inka33 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Poker']A chomiczek nie będzie próbował usunąć sobie tego drutu z łapki ?[/QUOTE] Nie mów, nie pisz, ani nawet nie myśl takich okropnych rzeczy...! :nerwy: :shocked!: :scared: :mdleje: Quote
inka33 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Poker']Niestety jestem raelizdką :evil_lol:[/QUOTE] Mię to raczej na sepymisssm wygląda... :shake: Quote
kakadu Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 [quote name='Ghanima']Właśnie - dziś może być przełom i zdjęcie bandaży![/QUOTE] ciocia, nie jestem pewna, czy w obecnej sytuacji słowo "przełom" jest pożądane i właściwe ;) [quote name='edek']Coś mi się zdaje, że po zdjęciu bandaży Kakadu zacznie biegać za nią :roll: a nie chodzić.[/QUOTE] toż ja już fruwam za chomikiem i nie "nadanżam; sie boję co mnie czeka ;) [quote name='inka33']To już nie będzie zgadywanek bandażowych...? Ojej... ;)[/QUOTE] no właśnie, a na stole był taki jeden bandaż w nowe wzorki i już planowałam nowy konkursik :evil_lol: [quote name='Poker']A chomiczek nie będzie próbował usunąć sobie tego drutu z łapki ?[/QUOTE] na pewno będzie; jak już upora się z wielkim strupem na guzie piętowym; ale ani jednego ani drugiego mu ruszać nie nada, więc chodzi zakuty non stop w kołnierzu :roll: [quote name='Poker']Niestety jestem raelizdką :evil_lol:[/QUOTE] poker - glizdka - realizdka :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
kakadu Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 bandaża tusia już nie ma, noga cieniutka i się majta, ale na szczęście w stawie; ja na rtg nic nie widziałam, ale pan doktor powiedział, że się zrasta; oby; ja też jestem realizdko/pezymizdka na wszelki wypadek; jutro wstawię skan opisu wizyty i zdjęcia (jak zrobię, bo jeszcze nie mam); dziś jestem w domu i nie dam rady, zresztą tż zabrał wszystko ze sobą do pracy; zrobiliśmy 2 zdjęcia rtg, jedno od przodu, a drugie zboku; podobno się zrasta; ale, jeśli dobrze zrozumiałam, na wyjęcie drutów trzeba czekać następne 3 miesiące... umówiliśmy się na następną wizytę na 22 maja; mamy też prikaz, żeby przyjeżdżać jak tylko nas coś zaniepokoi; dr. ava sawaszkiewicz jest w przychodni praktycznie codziennie, więc w razie czego będziemy do niej walić jak w dym; oczywiście zapomniałam zapytać o te smarowidła, ale doktor powiedział, że pod tym strupem wszystko powinno się goić jak trzeba, byle tylko tusia go nie zerwała; ta odleżyna z przodu wygląda na zabliźnioną, ale skórka na niej jest brzydka to może faktycznie tym kitem pszczelim by przetrzeć? myślę, że okolice strupa też można by posmarować, bo to wszystko jest takie nie za piękne... na razie tusi nie dokuczam zdjęciami bo to dla niej nowa sytuacja, w nóżkę pewnie zimno, wszystko ją swędzi i nie można polizać, ale jak się oswoi trochę to na pewno cyknę parę zdjęć, żebyście zobaczyły jak to wygląda; wizyta kosztowała okrągłe 100,00 zł, ale paragon na razie ma tż w portfelu ;) nasiedzieliśmy się wczoraj w przychodni bo były przed nami jakieś ciężkie przypadki i wyniknęło z tego spore opóźnienie, dlatego jak dzwoniłam do edka to nie byłam jakaś szczególnie wylewna, za co go teraz bardzo przepraszam, ale naprawdę cały dzień praktycznie nie jadłam, najpierw naczekałam się w szpitalu (miałam mały zabieg wypalania laserem czegoś w nosie) z rana, potem w tej lecznicy, do tego tz gnał jak szalony bo tv był jakiś bardzo ważny mecz, tak więc edek - wybacz, ale nastroju nie było ;) Quote
edek Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 kakadu nie mam ci za co wybaczać, no co ty :buzi: Quote
Ghanima Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 A ja jestem myśli dobrej - Cioteczki, toż jeden kroczek Tusia do bycia sprawnym czterołapkiem już zrobiła :) Dużo bólu i dyskomfortu ma już za sobą, oczywiście, jeszcze parę nieprzyjemnych przejść przed nią, ale zawsze ten najbardziej inwazyjny zabieg ma już za sobą. A że chomiczek w kołnierzu - hihihi - transmisje sygnałów do zielonych ludzików zostaną wznowione :evil_lol: Co do smarowideł - skoro doktor niczego nie polecił, to może nie warto? Ewentualnie może mogłabyś telefonicznie podpytać? I na zakończenie: kakadu, cudni jesteście wraz z TŻ-tem za Wasze serducha dla Tusinki i nie tylko. Bardzo, bardzo dziękuję :Rose: Quote
kakadu Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 prawda jest taka, że bez wszego wsparcia nie dalibyśmy rady... więc to ja w imieniu tusinki bardzo, bardzo dziękuję :iloveyou: Quote
Poker Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Czasem lekarze nie proponują czegoś , bo albo nie wiedzą o tym albo nie pamiętają albo im się wydaje ,ze pacjenta nie stać na wydatek. kakadu, jak się zdecydujesz, to smarowidło nałóż cienką warstwą ,a nie smaruj.Chodzi o to ,żebyś [B]NIE TARŁA.[/B] Quote
kakadu Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='Poker']Czasem lekarze nie proponują czegoś , bo albo nie wiedzą o tym albo nie pamiętają albo im się wydaje ,ze pacjenta nie stać na wydatek. kakadu, jak się zdecydujesz, to smarowidło nałóż cienką warstwą ,a nie smaruj.Chodzi o to ,żebyś [B]NIE TARŁA.[/B][/QUOTE] dobrze, będę pamiętać; myślę, że dzis po południu posmaruję łapkę delikatnie maścią witaminową bo mam akurat w domu i pamiętam, że używałam jej, żeby ulżyć frodziowi po podobnej operacji; blizny szybciej znikały, a skóra była elastyczniejsza i nie "ciągnęła"; Quote
kakadu Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 tu zdjęcia nóżki; niestety to na którym jest guz piętowy, wyszło niewyraźnie :cool3: dzis zrobię lepsze i wstawię; [IMG]http://i39.tinypic.com/aw2ck8.jpg[/IMG] [IMG]http://i40.tinypic.com/120jdxi.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.tinypic.com/2r3b9uf.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts