Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Jestem Kuba, kosmaty, rozczochrany, bezdomny…

Jeżeli chcesz psa rozrabiakę, to nie ten wątek…
Jeżeli chcesz psa, który szczeka, to nie ten wątek
Jeżeli chcesz psa, który nie toleruje innych psów, to nie czytaj dalej….

Mam teraz 7 lat, do tej pory moje życie było szczęśliwe. Niestety zmarł mój opiekuna i zostałem przywieziony do schroniska. Wszyscy mówią, jaki jestem grzeczny i miły i jak dobrze znoszę warunki schroniska, ale to nieprawda! Po prostu jestem zbyt dobrze wychowany żeby gryźć, szczekać czy oburzać się na swój los. Przyjąłem zmianę tak jak potrafię, i tak jak się zachowuję, czyli spokojnie, bez gniewu z rezygnacją…

Potrafię sam zostawać w domu. Odkąd zmarł mój pan nie zaszczekałem. Utrzymuję czystość w domu. Nie gryzę już zabawek, tylko leżę spokojnie.

Ale – ale mam 7 lat i choć to dopiero połowa mojego życia, to każdy mówi, że jestem stary. Czasami myślę, że lepiej mi było odejść z moim panem za tęczowy most…

Jaki jestem?

Trochę gapa, ale nie lubię jak inne psy szczekają na mnie, wolę się odsunąć i schować.
Jestem bardzo spokojnym psem, uwielbiam pieszczotki, ładnie siadam na komendą i baaardzo lubię jeść parówki!
Ładnie chodzę na smyczy, rzadko zdarza mi się pociągnąć. Ładnie jeżdżę samochodem i nie mam choroby lokomocyjnej. Lubię bawić się z innymi psami i zaczepiać je do ósemek.

Kocham wszystkich ludzi i nigdy na nikogo nie warknąłem, nawet jak dwukrotnie mnie kąpali, czesali i obcinali…

No i nie mam nabiału... jestem wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony!

Kontakt w sprawie adopcji
tel.: 506274358
[email protected]

lub do Bożena:
[email protected]
503-364-290

wydarzenie na facebooku:

http://www.facebook.com/events/141619832660782/?ref=22&suggestsessionid=1000007278482031357405907

https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Kuba1015127Lat18Kg51Cm26102012RAnetaFurgalinska#

Tak wyglądałem

Tak wyglądam, choć trzeba by mnie było krócej chyba obciąć...

Edited by soboz4
  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Kuba powędrował na katowicki wątek :).

bardzo dziękuję!

__Lara napisał(a):
Jestem u Kubusia. On naprawdę jest taki spokojny?

Tak, dziś u córki miął seans fryzjerski, Saga rzucała sie na niego, to poszedł schować się do kącika za szafą a przecież ona wazy 5 kg a on 18 kg. W czasie czesania położył się i spał, ani razu nie szczeknął, w brodziku przepięknie stał i z godnością znosił dwukrotne mycie, jak sie go drapie po pyszczku to jest jak zahipnotyzowany i ma ochotę spać...

Posted

__Lara napisał(a):
Jestem u Kubusia. On naprawdę jest taki spokojny?

oaza spokoju, jak Saga na niego nawarczała, to schował się, przy czesaniu łanie się położył na boku, jest strasznie kochany! :)

Posted

Hmmm napisał(a):
oaza spokoju, jak Saga na niego nawarczała, to schował się, przy czesaniu łanie się położył na boku, jest strasznie kochany! :)

:) a macie fotki po kąpieli i strzyżeniu?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Biedny piesek. To taki spokojny pokojowy czworonóg, tak ?

tak, poczciwe psisko, które jak mała Saga rzucała się na niego schował się za szafkę, nawet nie przyszło mu do głowy warknąć na małą. W czasie zabiegów kosmetycznych bardzo spokojny, taki miziaczek, mała podgryzała maszynkę a Kubuś przewracał się z boku na bok...

Posted

Bardzo Wam dziękuję za obecność! Żal mi psiaka strasznie, zresztą wszystkich żal. Wczoraj słuchałam o nakazie czipowania, który ma być w ustawie. czekam na to jak na zbawienie!

W tym przypadku znamy historię Kuby, ale większość to bezmyślność ludzi i okrucieństwo wobec tych, którzy nie potrafią się bronić!

Posted

soboz4 napisał(a):
Bardzo Wam dziękuję za obecność! Żal mi psiaka strasznie, zresztą wszystkich żal. Wczoraj słuchałam o nakazie czipowania, który ma być w ustawie. czekam na to jak na zbawienie!

W tym przypadku znamy historię Kuby, ale większość to bezmyślność ludzi i okrucieństwo wobec tych, którzy nie potrafią się bronić!

Nakaz chipowania to byłoby błogosławieństwo dla tych psów!!!

Posted

Kubuś jutro jedzie do prawdziwego groomera w Chorzowie na ul. Wileńskiej 6!!!
Zabiera go przed 10:00 Nina S. i wraca z Kubą zrobionym na bóstwo, albo raczej na przystojniaka - eleganta. Mam nadzieję, że to pomoże Kubusiowi znaleźć dom, bo to złoty chłopak o wyjątkowo fajnym charakterze!!!

Chciałabym bardzo podziękować naszej pani groomerce z Chorzowa, która chce zajmować sie naszymi "brudaskami" i Ninie za to, że zabierze pomaga nam zawieźć te bidy do Chorzowa!