Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

[B][COLOR=black][FONT=Arial][SIZE=3]Uwaga! [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]BARDZO Ważne! I BAAAAARDZO PILNIE![/FONT][/COLOR][/B]

[B][COLOR=#339966][FONT=Arial]Jeszcze ciągle można uratować wspaniałą, śliczną i wyjątkowo łagodną sunię Azę![/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=red][FONT=Arial][SIZE=3]Potrzeba TYLKO Domu Tymczasowego[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Arial], w którym Aza mogłaby spokojnie powrócić do zdrowia[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]i osoby, która się Nią zaopiekuje przez czas rekonwalescencji.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]Aza bardzo pilnie potrzebuje operacji stawu biodrowego, bo główka kości jest poza stawem,[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]a w drugiej łapie ma dysplazję. Dlatego potrzebna jest jak najszybsza operacja.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]A rokowania są bardzo dobre - Aza ma dużą szansę na to,[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]że będzie mogła sprawnie i bez bólu poruszać się.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Arial]Pokryjemy wszystkie koszty związane z leczeniem i utrzymaniem Azy![/FONT][/COLOR][COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Pomóżcie nam Jej pomóc![/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]Aza ma dopiero rok i jeszcze całe wspaniałe psie życie przed sobą.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]Dajmy Jej szansę![/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Arial]Aza jest bezdomną sunią, którą przed niespełna dwoma tygodniamni[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]przygarnęła pewna kobieta. Niestety Pani nie potrafi się nią odpowiednio zająć.[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Arial]Najchętniej by ją teraz uśpiła. Poza tym nie wiem co ona może zrobić suni, coś przebąkiwała o wywiezieniu do lasu !!!! [/FONT][/COLOR][/B]

[COLOR=black][FONT=Arial]Sunia przez ten czas bardzo zmizerniała - w tej chwili widać Jej wszystkie żebra.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]Ma już około 8 kilogramów niedowagi. [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]Sunia przebywa na swoim podwórku, bez budy czy schronienia.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]Często biega po ulicy. [/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Arial]Nawet bez choroby Aza nie powinna zostać u tej kobiety ani dnia dłużej.[/FONT][/COLOR][/B]

[COLOR=black][FONT=Arial]Niestety, w Jej przypadku schronisko, to wyrok śmierci.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Arial]Dlatego prosimy - zastanów się chwilę. Może możesz pomóc Azie?[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]Jeśli nie, to może znasz kogoś, kto mógłby Jej pomóc.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]I trzeba działac bardzo szybko,[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]bo Aza nie powinna przebywać w tym w obecnym miejscu ani chwili dłużej![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Bardzo prosimy![/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Arial]Iwona Kulesza - 602-648-997, [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][email protected][/FONT][/EMAIL][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial], gg: 2785512, skype: iwona_kulesza[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]Karina Zaborowska - 608-426-684, [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][email protected][/FONT][/EMAIL][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial], gg: 3147656[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Arial]Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami Oddział Białystok[/FONT][/COLOR]

Posted

[B]Uwaga, [/B]

jeszcze raz w sprawie suni.

[B]Mamy gdzie ją trzymać do momentu adopcji[/B], [B][SIZE=3][COLOR=red]ale musimy ją gdzieś przetrzymac po operacji - ok. 10-14 dni !![/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=4][COLOR=red]Potrzebny dom tymczasowy na 10-14 dni po operacji!!!![/COLOR][/SIZE][/B]

Pytajcie kogo możecie, proszę, każdy dzień zwłoki to dla niej męczarnia !!!!

Guest monia3a
Posted

Trudno jest znaleść DT dla "zdrowego psa" a temu trzeba poświęcić wiele uwagi czułości. Trzymam kciuki aby się udało !

Guest monia3a
Posted

Wątek naszej kici bezoczki:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=98656[/URL]

Guest monia3a
Posted

Tak sobie myślę aby założyć "naszym kiciom" oddzielny wątek zbiorczy aby było wiadomo na bieżąco ile i jakie koty są na wydaniu, co ??

Mam dziś chwilkę to może założę coś podobnego do tego zbiorczego dla piesiów.

Posted

Pani Moniko kicia jest u mnie od południa w niedzielę. Nazwałam ją Luna. Jest śliczna ale niestety nadal wystraszona.:-( W niedzielę nie chciała nic jeśc , pic. /wogóle nie załatwiała się/ Pewnie ze stresu. Schowała się w kąt łazienki i tak sobie przesiedziałyśmy razem dzionek na podłodze łazienki. Wzięta na kolana może byc tylko przeze mnie i uspokaja się dopiero po kilku minutach głasków. Ale wystarczy głośniejszy dźwięk a nawet skrzypnięcie krzesła i wpada w panikę. znowu zaczynac muszę podchody. Noc spędziła w łazience-zjadła i skorzystała z kuwety:lol:. Po wyjściu męża do pracy ranek przespała ze mną i była spokojna. Od wyjścia z łóżka znowu tylko siedzi w kącie.
Przepraszam że tak szczegółowo opisuję ale jestem trochę skołowana. Nie mam doświadczenia z oswajaniem kotków. Potrzebuję porady! !!
P.S. Gdzie macie swoją lecznice?? muszę ją odrobaczyc, zaszczepic itd.

Guest monia3a
Posted

kasialimonka proszę mów czy pisz poprostu Monika będzie mi bardzo miło :roll:
Kot podobnie jak i pies musi "dojść" do siebie w nowym otoczeniu także potrzebny jest mu spokój, powtarzam zawsze nic na siłę a zobaczysz po paru dniach będzie już zupełnie domowym kociakiem.
Super, że jednak załatwiła się do kuwetki i coś zjadła, myślę, że spokojnie do niej podchodź, głaszcz i bierz na ręce. Piszesz, że przespała z Tobą ranek a to znaczy, że już pomału zaczynacie łapać ze sobą kontakt i to bardzo dobrze, małymi kroczkami wejdziecie na szczyt ;)
Przez tydzień czy dwa nie wypuszczaj jej na zewnątrz ponieważ Ci zwieje.
Jeśli chodzi o "naszego" lekarza to my takowego nie mamy ( w sensie podpisania umowy )ale mogę Cię zaprowadzić do "mojego" i wszystkie zabiegi będziesz miała nieco taniej jeśli chcesz to napisz do mnie na PW albo zadzwoń i się na któryś dzień umówimy i podejdę z Tobą.

Posted

[B]kasialimonka[/B], nie przejmuj się ;) Kicia musi się zaklimatyzować, oswoić się z sytuacją i tak jak napisała monia3a po prostu dojść do siebie.
Kotka jest przestraszona, cóż się dziwić - wszystko dla niej jest dziwne i nowe - otoczenie, ludzie.
Ja bym w ogóle dała jej spokój na parę dni, żeby się oswoiła – w końcu sama przyszłaby po pieszczoty :p
Będzie dobrze! Powodzenia.

Paulina :)

Guest monia3a
Posted

Właśnie dzwoniła do mnie mama od dwóch dni widzi na przystanku małego szczeniaczka, który leży i cały się trzsie z zimna. Dziś zabrała go do domku i jak się nagrzeje to przywiezie do mnie.
Może wiecie kto szuka szczeniaka ??
Zdjęcia później jak piesio dojedzie ;)
Niedługo miejsca mi samej w domu zabraknie :evil_lol:

Posted

Słuchajcie, do TZ-a pracy przychodzi owczarek niemiecki. Kuleje, ma jakąś gulę na przedniej łapie, ma syf w uszach.

Jest wyszkolony !!! Zna podstawowe komendy - takie z kursu posłuszeństwa.

Nie wiem w jakim jest wieku, nie był jeszcze u weterynarza.

Może słyszeliście, że komuś zaginął. Proszę wtedy o kontakt do mnie.

[IMG]http://img91.imageshack.us/img91/994/obraz036ch7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img156.imageshack.us/img156/4752/obraz037bf4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img80.imageshack.us/img80/7310/obraz040ff2.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://img156.imageshack.us/img156/3695/obraz041rh1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img156.imageshack.us/img156/5253/obraz042kv0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img223.imageshack.us/img223/2331/obraz043tt3.jpg[/IMG]

Guest monia3a
Posted

Dziś przypomniało mi się, że ostatnio na moim osiedlu ktoś szukał niedawno psa owczarka ( dorosłego ) specjalnie chodziłam w tamte okolice aby poszukać tych ogłoszeń ale już niestety nie było :shake:

Karina może rzucę ogłoszenie na Białystok Online, że taki pies się znalazł i podam Twój numer telefonu i może ktoś zadzwoni.

Sprawdzał Twój TZ czy ma tatuaż w uchu lub pod pachwiną?? Jakby miał to byłoby łatwo odnaleść hodowcę a później właściciela.

Posted

[quote name='monia3a']Dziś przypomniało mi się, że ostatnio na moim osiedlu ktoś szukał niedawno psa owczarka ( dorosłego ) specjalnie chodziłam w tamte okolice aby poszukać tych ogłoszeń ale już niestety nie było :shake:
[/quote]
Dlatego ja zawsze zawsze zapisuje nr z ogłoszeń, a nuż sie przyda ;)