jola_li Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 (edited) Nie wiem jak długo błąkał się nim zatrzymał się na dłużej przy restauracji, gdzie czasem dostał coś do zjedzenia. Ale okolice parkingu i mroźne noce na dworze, to nie jest miejsce dla małego pieska. Na szczęście znalazł się ktoś, kto zaopiekował się tym pięknym, delikatnym stworzeniem. Trudno uwierzyć, żeby został wyrzucony – choć nie byłby pierwszym wyrzuconym wspaniałym psem w tym okrutnym świecie. Nie ma czipa, nie ma identyfikatora ani nawet obroży. Teraz jest w hoteliku i czeka na swoich właścicieli lub nowy dom. Najlepszy. Na Ludzi, którzy go nie zawiodą. Moja córka opłaciła hotelik za miesiąc. Tak więc na razie potrzebne są ogłoszenia i --- zaciśnięte kciuki. Edited January 14, 2013 by jola_li Quote
Nutusia Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Fryderyku - Jola Ci znajdzie dom jak z marzeń - zobaczysz :) Quote
mari23 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Nutusia napisał(a):Fryderyku - Jola Ci znajdzie dom jak z marzeń - zobaczysz :) pewnie, że tak !!! on jest przecudny!!!! troszkę podobny do mojego dużego Łatka ( bo dwóch ŁATKÓW mam ;)) Quote
jola_li Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Dziękuję Wam za odwiedziny u Frycusia :). Quote
Gusiaczek Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Frycuś, jesteś zjawiskowy:loveu: Jolu - może czas "owierszykować" kawalera?;) życie pokazało, że warto:) Quote
Mazowszanka13 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Miał dużo szczęścia piesek :) Jest bardzo ładny i mały, powinien szybko do domu odfrunąć :) Quote
Ellig Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [FONT=comic sans ms]Szukam osoby do wizyty przed adopcyjnej w Kalwarii Zebrzydowskiej, blisko Lancorony, proszę o kontakt na pw lub [email protected][/FONT] Quote
AMIGA Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Ojoooj jak ja kocham takie kudłaczki.Frycek jest przepiekny i z racji cudnego pychola i z racji kudełków no i z racji kolorków. Może lepiej, żeby "własciciele:" się nie znaleźli, a Frycus pewnie ze swą urodą będzie mógł przebierac w nowych wspaniałych domkach Quote
jola_li Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 M&S napisał(a):Śliczny psiak. A jaki miły :)!!! Ellig napisał(a):Witaj Frycku:) Witaj, Ellig :)! Gusiaczek napisał(a):Frycuś, jesteś zjawiskowy:loveu: Jolu - może czas "owierszykować" kawalera?;) życie pokazało, że warto:) Myślę, że chyba trzeba dać wszystkim odpocząć od wierszyków ;). Hopka znalazła dom wyłącznie dzięki prozatorskiemu (choć nie prozaicznemu ;)!) ogłoszeniu Nutusi :). Mazowszanka napisał(a):Miał dużo szczęścia piesek :) Jest bardzo ładny i mały, powinien szybko do domu odfrunąć :) Oby :)! Wstawiłam informację dla właścicieli o znalezieniu Frycka i zrobiłam ogłoszenie adopcyjne na tablicy: http://lostdogs.pl/1123/mlodziuki-piesek-znaleziony-w-zelazowej-woli http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Rudo-bialy-piesek-znaleziony-26-grudnia-w-elazowej-Woli-W0QQAdIdZ443344016 http://sochaczew.lento.pl/znaleziony-w-zelazowej-woli,739947.html http://tablica.pl/oferta/frycek-z-zelazowej-woli-ID22vHf.html#xtor=EREC-55-[id1]-20121230-[displayLink]-8319495@1-20121230103806 Quote
jola_li Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 (edited) AMIGA napisał(a):Ojoooj jak ja kocham takie kudłaczki.Frycek jest przepiekny i z racji cudnego pychola i z racji kudełków no i z racji kolorków. Może lepiej, żeby "własciciele:" się nie znaleźli, a Frycus pewnie ze swą urodą będzie mógł przebierac w nowych wspaniałych domkach No właśnie też mam ambiwalentne uczucia co do właścicieli... W Internecie nie ma żadnych ogłoszeń, Frycuś nie miał ani czipa, ani identyfikatora, ani nawet obroży. A z drugiej strony widać, że był dobrze traktowany, bo ma zaufanie do wszystkich. Nic to - trzeba się zdać na los. A właściciele - jeśli się znajdą - dostaną Frycka pod warunkiem, że zapłacą za czipowanie i identyfikator. To będzie sprawdzian czy im naprawdę zależy. Edited December 30, 2012 by jola_li Quote
Ellig Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Frycek jest bardzo podobny do Border Collie:) Quote
jola_li Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 Dostałam krótkie zapytanie z tablicy: "czy pies jest wykastrowany". Odpisałam, że nie jest, ale będzie. I jakoś czuję, że nie jest to dom dla Frycusia. Quote
M&S Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Ellig napisał(a):Frycek jest bardzo podobny do Border Collie:) Mnie się wydaje, że jest raczej w typie Nova Scotia Duck Tolling Retriver;) tylko z wiekszą ilością białych znaczeń... Ale nie ma to znaczenia, ważne, żeby odnalazł swój dom, albo trafił do właściwych ludzi. Quote
Nutusia Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 O ja cię... istnieje w ogóle dłuższa nazwa jakiejkolwiek rasy?!?!?!?!? Fryderyk to Fryderyk - drugiego takiego nie ma i w tym jego siła! Frycuś - rzucam na Cię czar... U nas działa jak złoto ;) Quote
jola_li Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 Dzisiejsze obserwacje ;) --- zrobiłam Fryckowi ogłoszenie na tablicy pod tytułem "Frycek z Żelazowej Woli". I jeszcze jedna Dobra Dusza też wstawiła tam ogłoszenie pt."Młody psiak w typie border collie szuka domu"[FONT=verdana]. [/FONT][FONT=verdana]Do mojego zajrzały 32 osoby, a do tego z rasą w tytule 58 ;). [/FONT] Quote
M&S Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Nutusia napisał(a):O ja cię... istnieje w ogóle dłuższa nazwa jakiejkolwiek rasy?!?!?!?!? Fryderyk to Fryderyk - drugiego takiego nie ma i w tym jego siła! Frycuś - rzucam na Cię czar... U nas działa jak złoto ;) A nie wiem, nie sprawdzałam;) Ale jest też trochę długich nazw... Czaruj Nutusia, bo Ty masz ten dar!!! Quote
Nutusia Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Ludzie to... snoby!!! Mam pomysł - trzeba ogłaszać, że to border colie w typie... kundelka! ;) Quote
M&S Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Nutusia napisał(a):Ludzie to... snoby!!! Mam pomysł - trzeba ogłaszać, że to border colie w typie... kundelka! ;) Ale border to pies bardzo aktywny i to może trochę zniechęcić ew. dom..... Witam się rano u Frycka:) Quote
Ellig Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 (edited) [quote name='jola_li']Dzisiejsze obserwacje ;) --- zrobiłam Fryckowi ogłoszenie na tablicy pod tytułem "Frycek z Żelazowej Woli". I jeszcze jedna Dobra Dusza też wstawiła tam ogłoszenie pt."Młody psiak w typie border collie szuka domu"[FONT=verdana]. [/FONT][FONT=verdana]Do mojego zajrzały 32 osoby, a do tego z rasą w tytule 58 ;). [/FONT] Jolu ja zrobilam Fryckowi na samej tablicy 3 rozne ogloszenia a oto zapytanie z tablica.pl lila00 Witam, chciałam adoptować psiaka i trafiłam na to ogłoszenie , szukamy niewielkiego psiaka , radosnego i energicznego. Łagodnego bo mamy dzieci 8 i 4 lata , mieszkamy w mieszkaniu ale jestesmy dosc aktywni. Pozdrawiam i czekam na informacje. Edited December 31, 2012 by Ellig Quote
jola_li Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 (edited) Ellig napisał(a):Jolu ja zrobilam Fryckowi na samej tablicy 3 rozne ogloszenia a oto zapytanie z tablica.pl Dzięki, Elu, odpowiedziałam :). Edited January 3, 2013 by jola_li Quote
Recommended Posts