Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Nie wiem jak długo błąkał się nim zatrzymał się na dłużej przy restauracji, gdzie czasem dostał coś do zjedzenia. Ale okolice parkingu i mroźne noce na dworze, to nie jest miejsce dla małego pieska. Na szczęście znalazł się ktoś, kto zaopiekował się tym pięknym, delikatnym stworzeniem.
Trudno uwierzyć, żeby został wyrzucony – choć nie byłby pierwszym wyrzuconym wspaniałym psem w tym okrutnym świecie. Nie ma czipa, nie ma identyfikatora ani nawet obroży.
Teraz jest w hoteliku i czeka na swoich właścicieli lub nowy dom. Najlepszy. Na Ludzi, którzy go nie zawiodą.

Moja córka opłaciła hotelik za miesiąc.
Tak więc na razie potrzebne są ogłoszenia i --- zaciśnięte kciuki.

Edited by jola_li
  • Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
Fryderyku - Jola Ci znajdzie dom jak z marzeń - zobaczysz :)

pewnie, że tak !!!
on jest przecudny!!!!
troszkę podobny do mojego dużego Łatka ( bo dwóch ŁATKÓW mam ;))

Posted

Ojoooj jak ja kocham takie kudłaczki.Frycek jest przepiekny i z racji cudnego pychola i z racji kudełków no i z racji kolorków. Może lepiej, żeby "własciciele:" się nie znaleźli, a Frycus pewnie ze swą urodą będzie mógł przebierac w nowych wspaniałych domkach

Posted

M&S napisał(a):
Śliczny psiak.

A jaki miły :)!!!

Ellig napisał(a):
Witaj Frycku:)

Witaj, Ellig :)!

Gusiaczek napisał(a):
Frycuś, jesteś zjawiskowy:loveu:
Jolu - może czas "owierszykować" kawalera?;) życie pokazało, że warto:)

Myślę, że chyba trzeba dać wszystkim odpocząć od wierszyków ;).
Hopka znalazła dom wyłącznie dzięki prozatorskiemu (choć nie prozaicznemu ;)!) ogłoszeniu Nutusi :).

Mazowszanka napisał(a):
Miał dużo szczęścia piesek :)
Jest bardzo ładny i mały, powinien szybko do domu odfrunąć :)

Oby :)!

Wstawiłam informację dla właścicieli o znalezieniu Frycka i zrobiłam ogłoszenie adopcyjne na tablicy:

http://lostdogs.pl/1123/mlodziuki-piesek-znaleziony-w-zelazowej-woli

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Rudo-bialy-piesek-znaleziony-26-grudnia-w-elazowej-Woli-W0QQAdIdZ443344016

http://sochaczew.lento.pl/znaleziony-w-zelazowej-woli,739947.html

http://tablica.pl/oferta/frycek-z-zelazowej-woli-ID22vHf.html#xtor=EREC-55-[id1]-20121230-[displayLink]-8319495@1-20121230103806

Posted (edited)

AMIGA napisał(a):
Ojoooj jak ja kocham takie kudłaczki.Frycek jest przepiekny i z racji cudnego pychola i z racji kudełków no i z racji kolorków. Może lepiej, żeby "własciciele:" się nie znaleźli, a Frycus pewnie ze swą urodą będzie mógł przebierac w nowych wspaniałych domkach

No właśnie też mam ambiwalentne uczucia co do właścicieli...
W Internecie nie ma żadnych ogłoszeń, Frycuś nie miał ani czipa, ani identyfikatora, ani nawet obroży.
A z drugiej strony widać, że był dobrze traktowany, bo ma zaufanie do wszystkich.

Nic to - trzeba się zdać na los.
A właściciele - jeśli się znajdą - dostaną Frycka pod warunkiem, że zapłacą za czipowanie i identyfikator. To będzie sprawdzian czy im naprawdę zależy.

Edited by jola_li
Posted

Ellig napisał(a):
Frycek jest bardzo podobny do Border Collie:)

Mnie się wydaje, że jest raczej w typie Nova Scotia Duck Tolling Retriver;) tylko z wiekszą ilością białych znaczeń...

Ale nie ma to znaczenia, ważne, żeby odnalazł swój dom, albo trafił do właściwych ludzi.

Posted

O ja cię... istnieje w ogóle dłuższa nazwa jakiejkolwiek rasy?!?!?!?!?
Fryderyk to Fryderyk - drugiego takiego nie ma i w tym jego siła! Frycuś - rzucam na Cię czar... U nas działa jak złoto ;)

Posted

Dzisiejsze obserwacje ;) ---
zrobiłam Fryckowi ogłoszenie na tablicy pod tytułem "Frycek z Żelazowej Woli". I jeszcze jedna Dobra Dusza też wstawiła tam ogłoszenie pt."Młody psiak w typie border collie szuka domu"[FONT=verdana]. [/FONT][FONT=verdana]Do mojego zajrzały 32 osoby, a do tego z rasą w tytule 58 ;).
[/FONT]

Posted

Nutusia napisał(a):
O ja cię... istnieje w ogóle dłuższa nazwa jakiejkolwiek rasy?!?!?!?!?
Fryderyk to Fryderyk - drugiego takiego nie ma i w tym jego siła! Frycuś - rzucam na Cię czar... U nas działa jak złoto ;)

A nie wiem, nie sprawdzałam;)

Ale jest też trochę długich nazw...

Czaruj Nutusia, bo Ty masz ten dar!!!

Posted

Nutusia napisał(a):
Ludzie to... snoby!!! Mam pomysł - trzeba ogłaszać, że to border colie w typie... kundelka! ;)

Ale border to pies bardzo aktywny i to może trochę zniechęcić ew. dom.....

Witam się rano u Frycka:)

Posted (edited)

[quote name='jola_li']Dzisiejsze obserwacje ;) ---
zrobiłam Fryckowi ogłoszenie na tablicy pod tytułem "Frycek z Żelazowej Woli". I jeszcze jedna Dobra Dusza też wstawiła tam ogłoszenie pt."Młody psiak w typie border collie szuka domu"[FONT=verdana]. [/FONT][FONT=verdana]Do mojego zajrzały 32 osoby, a do tego z rasą w tytule 58 ;).
[/FONT]
Jolu ja zrobilam Fryckowi na samej tablicy 3 rozne ogloszenia a oto zapytanie z tablica.pl

lila00 Witam, chciałam adoptować psiaka i trafiłam na to ogłoszenie , szukamy niewielkiego psiaka , radosnego i energicznego. Łagodnego bo mamy dzieci 8 i 4 lata , mieszkamy w mieszkaniu ale jestesmy dosc aktywni. Pozdrawiam i czekam na informacje.

Edited by Ellig
Posted (edited)

Ellig napisał(a):
Jolu ja zrobilam Fryckowi na samej tablicy 3 rozne ogloszenia a oto zapytanie z tablica.pl

Dzięki, Elu, odpowiedziałam :).

Edited by jola_li