Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

noo to haszczak dziś oczywiście piszczał jak mnie zobaczył :D
ale to już standard :cool3:
ale dziś Pan Paweł wziął go na spacer i głasiałam go na "wolności"
jest kochany i całkiem pozbawiony agresji :) (przynajmniej takowej nie okazywał) Pan zlał go wodą ze szlaufa i chyba mu się zrobiło przyjemniej na tym upale :)
Mysle, że to już tylko kwestia kilkunastu dni, kiedy on będzie prawdziwym przyjacielem człowieka :)

Posted

Asior!!! Cudo!! Cierpliwość, cierpliwość i widzę że "mania haszkowo-malutkowa" i Ciebie dopadnie :) Gratuluję. To zawsze jest oromna radość, jak taki pies zaufa, a zwłaszcza uznany za agresywnego. Trzymam kciuki MOCNO i ... witaj w klubie wariatów haszczakowych :).

Gdyby dochodziło do adopcji - poproś żebyś była przy wydawaniu, jak to możłiwe. Znasz go, poznasz jeszcze lepiej i "trafisz" w haskolubnych prędziej niż obsługo schronu.

Posted

he he manię haszczakową to ja mam już od dawna, ale nigdy nie miałam okazji żadnego poznać, a po drugie wiedziałam , zę nie mogę sobie na takiego pozwolić, gdyż te psiaki potrzebuja naprawde duzo ruchu a ja na nic nie mam czasu :roll:
Kocham haszczaki/malamuty dlatego, ze tak bardzo przypominają mi wilki (przynajmniej te amerykańskie), a wilki kocham ponad wszystko.....podziwiam je, za ich dostojność i dzikie piękno.......
A co do haszczaka , niewiem czy będzie możliwe żebym była przy adopcji, bo wolontariusze raczej nie mają tam zbyt wiele do powiedzenia ;)
Ale nadal zamierzam z nim pracować.

Posted

[quote name='Anashar']No ale wiesz, ze jest rasa bardziej wilkopodobna? :razz: Ja sie zakochałem w tej rasie :loveu:

Czechosłowacki Wilczak - rasa powstała po skrzyżowaniu Owczarka Niemieckiego z prawdziwą Wilczycą :cool3:

Super, niesamowite te psiaki (chociaż psiakiem to trudno je do końca nazwać), baaardzo mi się podobają, ale trudne na pewno strasznie do ułożenia, no i jak z takim idziesz to nikt nie podejdzie na 100%

Posted

maartuusia napisał(a):
Super, niesamowite te psiaki (chociaż psiakiem to trudno je do końca nazwać), baaardzo mi się podobają, ale trudne na pewno strasznie do ułożenia, no i jak z takim idziesz to nikt nie podejdzie na 100%

Właśnie odwrotnie ;) Psiaki są bardzo pojętne, szybko się uczą :) Nie ma problemów z ich szkoleniem, ładodne dla dzieci i innych zwierząt. Charakter maja prawie całkowicie owczarka :)

Hodowane są od bardzo dawna, dlatego charakter wykształcił się im już typowo psi, wilczego tam rawie nic nie ma ;)

• 2 weeks later...
Posted

tak Morda nadal w schronisku :)
znowu się cieszył jak głupi, ale kiedy podeszła do boxu nauczycielka mojego synba która była z nami, bardzo warczał, czy nie wszystkich tak naprawde toleruje, natomiast dziewczyny które sa ze mną już któryś raz z kolei też potraktował ulgowo :)
jednym słowem przekupna bestia jest i tyle :)

Posted

nooooo tez tak mysle :)
niestety po ubraniu kagańca pies wariuje, próbuje to ściągac łapami....
Ale jeśli nie uda mu się założyć kagańca, nie będe mogła go brać na spacer :(
i tak kółko się zamyka :(