Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
No nareszcie jest odpowiednia chwila po temu, zeby przedstawić Wam to cudeńko.....
Ma on ok 2 lat i został oddany do schroniska przez własciciela z powodu agresjii.

No i rzeczywiście jeszcze jakiś miesiąc temu nie dało sie nawet zbliżyć do klatki, ba co ja mówie....jak się podchodziło w pobliże boksu to było tak:

Ale od jakiegoś czasu coś sie ruszyło...przynosiłam mu regularnie smakołyki i oto jak zaczęło sie psisko zmieniać :)

Tu patrzymy jeszcze trochhę z byka, ale to już takie niedobitki nieufności....

NATOMIAST DZIŚ....juz byłam całkowicie wkupiona w jego łaski.....

i sam się nadstawiał :)

a tu już troszkę zaczynam sie domagać czułości

no i tu..oczekiwanie na jeszcze :)

Tak więc uważam, że jeszcze troche nad nim trzeba będzie popracować i będzie cud miód :loveu:

ale TYLKO dla znawców tej rasy......

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oczywiście, że sobie poradzi....ten psiak był agresywny niczym sam diabeł, a teraz ??? słodziak .....jeszcze trochę się czasem szczerzy, ale myśle, że to tylko kwestia czasu i będzie ok.... no w każdym razie pracuję nad nim :)

Posted

A jak u niego kontakty z innymi psami? Wiadomo coś?

Wrzuciłam go na forum zaprzęgowe, ale potrzeba więcej informacji o nim.

Od kiedy on jest w schronisku?
Jest bardzo energiczny czy raczej spokojny?

Posted

Paulinka..psiak na razie nie opuszczał boksu to ciężko ocenić cokolwiek....

ale dziś jak byłam po psa do programu to wstapiłam do niego...i nie uwierzycie....piszczał na mój widok i skakał jak dzieciak :)

Posted

Maćku... po co wklejasz "takie " zdjęcia....tak było na początku, teraz jest zupełnie inaczej...ten psiak poprostu najzwyczajniej w wiecie się cieszył na mój widok....myśle, żę ma strasnie dużę szanse na "normalność"... ale musze zacząć go na spacer brać... Tylko czy mi pozwolą :D ?????

acha...zapomniałam Wam powiedzieć....przez tą chwilę jaą tam spędziąłam w czwartek (ok 20 minut) udało mi się tak nauczyć psiaka...żę nie dostał ciacha, zanim nie polizał mnie w wierzchnia stronę dłoni...... :)
i udało się...załapał .....nie dostał ciasteczka dopóki nie polizał ;)

Posted

hejjkaa

słuchajcie..mam dobre wieści ;)
za 3-4 tygodnie będe mogła wyprowadzać haszczaka nad wisłę...kupię mu piękne szeleczki i będziemy sobie biegać :D
ACHA psiak ma boskie imie...tak wiele mówiące o nim :evil_lol:
piesek nazywa się MORD :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Z niecierpliwością będę czekać na wieści ze spacerów.

Ja kiedyś tak miałam z huskym, nie wiem czy czytałaś. Ludzie na wsi trzymali psa na łańcuchu. Nie pozwalał mi się zbliżyć bo od razu pokazywał zęby.
Zgodzili się abym zabierała go na spacery, kupiłam mu kaganiec, ale już podczas pierwszego spaceru stwierdziłam, że kaganiec chyba raczej nie będzie potrzebny. Czasami zdarzyło się że skoczył na mnie z zębami i w ogóle nie pozwalał się głaskać bo od razu były zęby na wierzchu. Ale po kilku spacerach było OK.

Posted

noo ja też mysle, ze będzie dobrze..na początlu oczywiście w kagańcu, ale zobaczymy czy uda sie im go wyprowadzić z boksu wogóle, bo na razie ponoć maja trudnoiść z ubraniem mu obroży

Posted

słuchajcie...jestem przeszczęsliwa :loveu:
Mord ( boże jak to imie strasznie brzmi, może będe na niego mówić North), oczywiście piszczał na mój widok :) cieszył się jak głupi jak wyszłam zza winkla......
No i po wczorajszym półgodzinnym pobycie w schronisku przed programem, udało mi się nauczyć go żeby dawał łapę....:D
wprawdzie ręce mam strasznie "porysowane" pazurami ale on pięknie daje łapeczkę :)
No i mogę z DUMĄ powiedzieć, ze już wkładam do niego ręce i głaskam go po całym ciele, nie tylko przez krate i po zadku :loveu:
daje mi sie pięknie głaskać :multi: i już jestem pewna, że w tym psiaku praktycznie nie ma agresji :loveu:
Jeden z pracowników (on zajmuje się jego socjalizacją) wszedł tam i klęczał przy nim bawili się jak starzy kumple.... Pan robił z nim co chciał :)
Juz nie mogę doczekać się jak go wezmę nad wisłę :)
:multi: