Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uuu to niezbyt "wychowawczo"..pewnie powinno się go jakoś pomału przyzwyczaić bo na przyszłość kaganiec pewnie będzie musiał mu towarzyszyć jako że ma już metkę"agresywny". no ale wiem z doświadczenia że jak takie huskie się uprze że nie chce to nie ma bata..

• 3 weeks later...
Posted

aanao świetnie
powiem Wam, że ....miałam go na spacerze :p
dzięki Panu Pawłowi :)
bez kagańca :]
biegalismy tam i spowrotem.... strasznie był niewyżyty....
Potem Morda trafił do boxu :)

Posted

Asiorku, wnosisz radość w jego psie życie. Dzięki tobie ma na kogo czekać i wypatrywać. Może niedługo dzięki tobie stanie się normalnym psiakiem:) :) :)
Dawaj co jakiś czas znać co z psiakiem. Wierzę że uda ci się go poskromić:multi:

Posted

to nie "czysty" husky...jest po częsci malamutem i chyba przez to ma takie usposobienie.....
Jeśli chodzi o jego historie, to wiemy tylko tyle, ze właściciel oddał go z powodu agresji..... ale cos mi się zdaje, zę pies był pewno trzymany w kojcu.....nie wychodził i moze stąd ta "agresja" bo jak widzę Pan Paweł może z nim zrobić naprawde wszystko i ten psiak nie wykazuje do niego agresji....

Posted

albo mogł być źle traktowany poprostu, może bity albo straszony i to była jego reakcja obronna w stylu "trzymaj sie z daleka" a teraz jak skumał, że ci co przychodza nie robią nic złego to ta reakcja zniknęła..tak mi sie zdaje na chłopski rozum:)

Posted

Sora ale nigdzie tego nie znalazlam...
Jestescie pewni ze ten pies nie ma tatuazu? Znam linie huskych ktore przypominaja wlasnie malamuty a wcale nimi nie sa...-psy sa rasowe :cool3:
A ten tu wyglada doslownie jak replika psa mojej znajomej (rasowy husky)

• 2 weeks later...
Posted

Asior napisał(a):
to nie "czysty" husky...jest po częsci malamutem i chyba przez to ma takie usposobienie.....

dawno tu nie zagladałam a dzis zerknełam i...własnym oczom nie wierze! Asior,powiedz mi prosze skąd pomysł ze za agresje jest winna malamucia część tego psa???U malamuta agresja w stosunku do czlowieka jest czymś tak samo rzadko spotykanym jak u huskiego.

Asior napisał(a):
Jeśli chodzi o jego historie, to wiemy tylko tyle, ze właściciel oddał go z powodu agresji..... ale cos mi się zdaje, zę pies był pewno trzymany w kojcu.....nie wychodził i moze stąd ta "agresja" bo jak widzę Pan Paweł może z nim zrobić naprawde wszystko i ten psiak nie wykazuje do niego agresji....

No,w to juz prędzej uwierzę.

Posted

Polarna Legenda napisał(a):
dawno tu nie zagladałam a dzis zerknełam i...własnym oczom nie wierze! Asior,powiedz mi prosze skąd pomysł ze za agresje jest winna malamucia część tego psa???U malamuta agresja w stosunku do czlowieka jest czymś tak samo rzadko spotykanym jak u huskiego.

nie jestem specjalista od Huskich, ani malamutów, powtarzałam tylko co usłyszałam od kilku osoób......

Posted

Malamutki to ludzkie lizaki; dlatego absolutnie nie nadają się do stróżówania - co się niektórym wydaje; bo wpuszczą wszytskich. W sumie chyba nie słyszałam o malamucie, któy by zaatakował człowieka. Słysząłam o dwóch huskach, ale o malamucie nie.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Malamutki to ludzkie lizaki; dlatego absolutnie nie nadają się do stróżówania - co się niektórym wydaje; bo wpuszczą wszytskich. W sumie chyba nie słyszałam o malamucie, któy by zaatakował człowieka. Słysząłam o dwóch huskach, ale o malamucie nie.

1000% prawdy!!!!I wiem co mówie bo malamuty mam nieprzerwanie od 1992r:-) :-) :-)
Moim zdaniem wine za to jaki jest pies ponosi tylko jego własciciel.Niestety ani malamuty ani husky nie nadaja sie dla każdego.

• 2 weeks later...
Posted

ludziska...kto mi zrobi plakat Morda na czwartek!!!???? i jeszcze wydrukuje z 10 kopiii???
W sobote jest wystawa i P. Lucyna zgodziła się zrobić u siebie kącik adopcyjny.....powiesi plakaty psiaków. Na takiej wystawie jest duza szansa znaleść miłośników tej rasy!!!!!!
Ja jestem kompletne beztalencie jeśli idzie o kwesdtie robienia plakatów..... KTO POMOŻE????????????

Posted

noo nie własnie :/
Wiecie..ludzie chcą go brać, bo ładny.....ale wszystkim odradzają mówiąc że ma bardzo dominujący charakter... przekonałam się, że chyba lepiej tak, niż miał by wrócić po jakimś czasie w dużo gorszym stanie.....
jak zjawi się jakiś miłośnik i znawca rasy..napewno pokocha Morda od pierwszego wejrzenia..zreszta oni każdemu mówią, ze musiał by przyjeżdżać przez jakiś czas do schroniska żeby Mord go poznał.....

Posted

Asior napisał(a):
noo nie własnie :/
Wiecie..ludzie chcą go brać, bo ładny.....ale wszystkim odradzają mówiąc że ma bardzo dominujący charakter... przekonałam się, że chyba lepiej tak, niż miał by wrócić po jakimś czasie w dużo gorszym stanie.....
jak zjawi się jakiś miłośnik i znawca rasy..napewno pokocha Morda od pierwszego wejrzenia..zreszta oni każdemu mówią, ze musiał by przyjeżdżać przez jakiś czas do schroniska żeby Mord go poznał.....

Bardzo dobrze robisz.Ktoś kto wezmie tego psa musi być swiadom na co sie decyduje.Ja bym mu tylko imie zmieniła,bo to jakos niedobrze sie kojarzy:roll: