Jump to content
Dogomania

MIEDARY-zdj na str.6,7,14,15,16,29,30,31,33,35,43,44 prosimy o ogłaszanie psów

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ati,
niestety na razie nie dysponuję dokładniejszymi zdjęciami suni. Do schroniska wybieramy się w przyszły weekend. Jeżeli sunia jest postaram się o lepsze zdjęcia.

Basia i Barni,
byliśmy w niedzielę. Kastor jeszcze był. To są aktualne zdjęcia (właśnie z niedzieli). Co do rasy, zdania były podzielone... labrador podhalański? ;)
Jeżeli uważasz, że bardziej przypomina labradora, zmienię - może przyniesie mu to więcej szczęścia. Na razie nikt o niego nie pyta a w schronisku jest już dość długo...

Pozdrawiam

• 2 months later...
Posted

byłam ostatnio w miedarach w schronie, po bordoga, trafiłam tam niechcący, bo miała jechać doniego do lubina, i tak wyszło.
Chciałam właśnie wątek zakładać, ale dostałam info że już jest założony jakiś czas temu.

KTO JEST Z REJONU !!!???
Zdjęcia są OKROPNIE potrzebne, może przez ogłoszenia jakoś pójdą! Tam jest takie przepełnienie, że tragedia. Mimo, że obsada jest lepsza:-(

Posted

Ja nie wiem czy obsada lepsza.Byłam tam jakoś w lato i niestety nie podobało mi się podejście kierownictwa.Na moją uwagę że w przepełnionym boksie jest pogryziony pies kierowniczka machnęła ręką>Jakiś facet(z obsługi schronu) mówił że dostał rano zgłoszenie o wałęsającym się psie ale se pojedzie po niego wieczorem bo teraz za ciepło a pies przecież nie ucieknie....:shake:

Posted

Polarna Legenda napisał(a):
Ja nie wiem czy obsada lepsza.Byłam tam jakoś w lato i niestety nie podobało mi się podejście kierownictwa.Na moją uwagę że w przepełnionym boksie jest pogryziony pies kierowniczka machnęła ręką>Jakiś facet(z obsługi schronu) mówił że dostał rano zgłoszenie o wałęsającym się psie ale se pojedzie po niego wieczorem bo teraz za ciepło a pies przecież nie ucieknie....:shake:

eh:shake: o umowach adopcyjnych nie wspomne, śmiech na sali:shake:

• 11 months later...
Posted

Ati napisał(a):
mam troche w miare aktualnych zdjec z Miedar
jakby ktos pytal o konkretny typ rasy moge przejrzec

Ati - to zerknij na ttb...wstawię je na mo wątek:( czy tam dalej jest tak masakryczne przepełnienie? i zła opieka? i oddają byle gdzie? i często w "nieodpowiednie" ręce??? tyle historii co ja się nasłuchałam o tym miejscu to szok:(

Posted

[quote name='leni356']

Schronisko Miedary:

imię: Bezik (ten po prawej)
rasa: kundelek
wiek (lata): 5
ID: 421

"Z jego adopcją może być kłopot. Rzeczywiście jest śliczny i myśleliśmy, że szybko znajdzie domek. Niestety - Bezik jest bardzo nieufny. Trzeba długo pracować, żeby przekonać go do siebie, co zniechęca ew. chętnych. Nam dał się pogłaskać po kilku miesiącach.
Wygląda na młodego psiaka ale zęby ma w strasznym stanie."

Na wątku 'kudłacze do adopcji" jest taki opis i zdjęcie. Zdjęcie to widziałam już w marcu 2009. Szukałam wtedy kudłacza do adopcji i rozważałam suczkę z tego zdjęcia, to ta po lewej. Czy wiecie może cokolwiek na jej temat? Czy ona nadal jest w Miedarach? Ati proszę, bardzo mi zależy :(

Posted

Ati jest daleko od Miedar, jezdzi czasem ktos inny i robi zdjecia psom, ktore moga nas interesowac
niestety nie pomoge
potrzeba woluntariuszy, ktorzy beda robic aktualne zdjecia, pokazywac psy chcby na forum

Posted

Ati, niestey wspópraca z Miedarami jest bardzo utrudniona, do tego schronisko prowadzą takie a nie inne osoby, ktoś już dawno powinnien się za nich zabrać, ale z reguły ze schroniskami prywatnymi jest problem... My próbowaliśmy coś zrobić, ale bezskutecznie :-(

Posted

mozliwe , ze jest utrudniona, ale kilka psow zostalo zabranych bez problemu- wsrod nich my dwa wyzlowate, dziewczyny braly haszczakowate
takze zdjecia zostaly porobione, bez zbytnich utrudnien

Posted

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda sprawa z zabraniem psa z tego schronu? Czy są problemy? Chcę wyciągnąć jednego na tymczas, tylko w ogóle nie mam doświadczenia w takich sprawach, a nie chciałabym tam pojechać na darmo. Czy są jakieś oficjalne godziny otwarcia? Chciałabym pojechać choćby dzisiaj (dla psa im szybciej tym lepiej).

Posted

arcana81 napisał(a):
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda sprawa z zabraniem psa z tego schronu? Czy są problemy? Chcę wyciągnąć jednego na tymczas, tylko w ogóle nie mam doświadczenia w takich sprawach, a nie chciałabym tam pojechać na darmo. Czy są jakieś oficjalne godziny otwarcia? Chciałabym pojechać choćby dzisiaj (dla psa im szybciej tym lepiej).

z wydaniem psa nie powinno być problemu, kogo chcesz wziąć na tymczas? Mogłabyś sprawdzić czy ten pies jest jeszcze u nich? http://picasaweb.google.com/Gosia.psy/MIEDARY#5534564006720055794