dogses Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Hepi dzisiaj ma biegunkę :( nie wiem od czego - cały czas dostaje tę samą karmę, w tych samych ilościach. Na pewno się zestresował czymś, bo ostatnio Marian go wygania z legowiska :( Jak jutro nie przejdzie to wtedy zacznę się martwić. Wpłynęła wpłata od ciotki Javena:loveu: dzisiaj też przyszła karma dla Hepiego :) Quote
Panna Marple Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Możesz podać mu smectę (pół saszetki) i połówkę controlloc 20. Ja, w takich przypadkach, niestety stosuję post u moich futerek:shake:, a jeżeli po jednym dniu takiej kuracji nie widać poprawy, idę do weta Quote
Javena Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='dogses']Hepi dzisiaj ma biegunkę :( nie wiem od czego - cały czas dostaje tę samą karmę, w tych samych ilościach. Na pewno się zestresował czymś, bo ostatnio Marian go wygania z legowiska :( Jak jutro nie przejdzie to wtedy zacznę się martwić. Wpłynęła wpłata od ciotki Javena:loveu: dzisiaj też przyszła karma dla Hepiego :)[/QUOTE] O,to nie jest dobrze ,można chyba podać jakiś węgiel ,albo coś dla ludzi na biegunkę ,tak myślę. Moze nie stres. Czasem mój pies tez ma rozwolnienie i sama nie wiem po czym. Dzięki za info. Nareszcie wpłynęła. Quote
Olga7 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 (edited) [quote name='dogses']Hepi dzisiaj ma biegunkę :( nie wiem od czego - cały czas dostaje tę samą karmę, w tych samych ilościach. Na pewno się zestresował czymś, bo ostatnio Marian go wygania z legowiska :( Jak jutro nie przejdzie to wtedy zacznę się martwić. Wpłynęła wpłata od ciotki Javena:loveu: dzisiaj też przyszła karma dla Hepiego :)[/QUOTE] Nasz wet radzi przy biegunkach podawać na początek 2 tabl.węgla by pomoglo cos. A większym psom nawet kilka.Jesli to coś poważniejszego,to bez weta nie obejdzie się. Mam nadzieję ,że nic wędzonego / np.ucho/s karmie z puszki,co bywa często ? Naszą sunie po wędzonej kosci czyścilo,więc nie dostaje -innych także.Może to byc jakieś wirusowe zatrucie. Edited December 19, 2012 by Olga7 Quote
dogses Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 Ufff....dzisiaj Hepi już lepiej - ale częściej musiał wychodzić :) dziękuję za rady - były pomocne :) może to jednak ze stresu. Na przykład Marian (nasz psiak) dzisiaj rzucił się z zębami na Hepiego. Tak bardzo trzymam kciuki za domek żeby żaden z nich już się nie stresował! Dzisiaj dzwoniła kolejna Pani zainteresowana adopcją - umówiłam się na telefon po Świętach. Pani jest z Wrocławia :) Podobnie jak ta osoba z Poznania, pani chce skontaktować się z nami po wizycie u weterynarza we Wrocławiu żeby wiedzieć co i jak, i czy Hepi wymaga jakiegoś leczenia. Quote
Javena Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 To dobrze. Biedaczek ,stresuja go .Marian ,Ty sie uspokój ,bo Ci Mikołaj nie przeniesie nic pod choinke.:eviltong: Quote
dogses Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 (edited) [quote name='Javena']To dobrze. Biedaczek ,stresuja go .Marian ,Ty sie uspokój ,bo Ci Mikołaj nie przeniesie nic pod choinke.:eviltong:[/QUOTE] Już prezent kupiony - czeka w szafce :D właściwie to prezenty dla całej gromady. Hepi się stresuje...Dzisiaj musieliśmy jechać do innego województwa na konferencję, więc z Hepim wyszła na spacer moja koleżanka. I Hepuś ją ugryzł...nie ufa obcym osobom :( martwię się jak to będzie z nowym domkiem. Może jeszcze za wcześnie na dom? Ale z drugiej strony, ja nie mogę go trzymać :( Edited December 19, 2012 by dogses Quote
Javena Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='dogses']Już prezent kupiony - czeka w szafce :D właściwie to prezenty dla całej gromady. Hepi się stresuje...Dzisiaj musieliśmy jechać do innego województwa na konferencję, więc z Hepim wyszła na spacer moja koleżanka. I Hepuś ją ugryzł...nie ufa obcym osobom :( martwię się jak to będzie z nowym domkiem. Może jeszcze za wcześnie na dom? Ale z drugiej strony, ja nie mogę go trzymać :([/QUOTE] Ale chyba nie do krwi. Moze tylko zebami chycił? Wystraszył sie ,że chca go zabrac. Quote
asiuniab Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='Olga7']Nasz wet radzi przy biegunkach podawać na początek 2 tabl.węgla by pomoglo cos. A większym psom nawet kilka.Jesli to coś poważniejszego,to bez weta nie obejdzie się. Mam nadzieję ,że nic wędzonego / np.ucho/s karmie z puszki,co bywa często ? Naszą sunie po wędzonej kosci czyścilo,więc nie dostaje -innych także.Może to byc jakieś wirusowe zatrucie.[/QUOTE] jeszcze wrócę do tematu, bo psom na biegunkę nie podaje się węgla, tylko probiotyki; Quote
paula_t Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Marianku, jeszcze wytrzymaj troszkę. Ty też kiedyś szukałeś domku (całkiem niedawno), a teraz Hepi jest w takiej samej sytuacji, trzeba pomóc koledze:mad: Dogses, nie jest za wcześniej na szukanie domu. Hepi musi wreszcie zaznać stabilizacji psychicznej, poczuć się bezpiecznie wśród ludzi, zrozumieć, że człowiek nie tylko jest zły, nie tylko podnosi rękę, ale może też kochać. Na pewno będzie to długa droga przed przyszłymi właścicielami, więc będzie trzeba Ich o tym uprzedzić, powiedzieć o przeszłości Hepiego, ale jeśli tylko trafi na kochający domek, to wszystko będzie powolutku szło w dobrym kierunku. Quote
dogses Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='Javena']Ale chyba nie do krwi. Moze tylko zebami chycił? Wystraszył sie ,że chca go zabrac.[/QUOTE] Na początku gryzł do krwi - na szczęście tylko mojego TZ:eviltong: koleżankę tylko chycił...ogólnie nie lubi obcych. Zobaczymy w Święta - może się go trochę oswoi z gośćmi :) [quote name='paula_t']Marianku, jeszcze wytrzymaj troszkę. Ty też kiedyś szukałeś domku (całkiem niedawno), a teraz Hepi jest w takiej samej sytuacji, trzeba pomóc koledze:mad: Dogses, nie jest za wcześniej na szukanie domu. Hepi musi wreszcie zaznać stabilizacji psychicznej, poczuć się bezpiecznie wśród ludzi, zrozumieć, że człowiek nie tylko jest zły, nie tylko podnosi rękę, ale może też kochać. Na pewno będzie to długa droga przed przyszłymi właścicielami, więc będzie trzeba Ich o tym uprzedzić, powiedzieć o przeszłości Hepiego, ale jeśli tylko trafi na kochający domek, to wszystko będzie powolutku szło w dobrym kierunku.[/QUOTE] Masz rację - na szczęście póki co zgłosiły się 2 osoby, które zdają sobie sprawę z tego, że Hepi nie miał szczęśliwej przeszłości. Quote
Jasza Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Ja się bardzo cieszę, że Hepi spędzi święta w ciepłym, dobrym Domu. Uściski dla Was - dużo spokoju. Poczęstujcie małego opłatkiem ;-) Quote
paula_t Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Odwiedzam Hepusia, jak tam chłopaczek dzisiaj? :) I reszta wesołej ferajny? ;) Quote
dogses Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='Jasza']Ja się bardzo cieszę, że Hepi spędzi święta w ciepłym, dobrym Domu. Uściski dla Was - dużo spokoju. Poczęstujcie małego opłatkiem ;-)[/QUOTE] Dziękujemy, Hepiego poczęstujemy ;) i prezent dla niego mamy :) [quote name='paula_t']Odwiedzam Hepusia, jak tam chłopaczek dzisiaj? :) I reszta wesołej ferajny? ;)[/QUOTE] Dzisiaj Hepi miał jechać do weterynarza do Wrocławia, ale nie mogliśmy się dodzwonić do kliniki, którą nam polecono. Nie chciałam jechać "w ciemno" i od wczoraj próbowałam się dodzwonić, ale nikt nie odbierał :( do mojej weterynarz też próbowaliśmy się dodzwonić, bo mieliśmy umówić się na wizytę przed Świętami - na szczepienie. Chyba już wszyscy poczuli magię Świąt :/ póki co weterynarze odstawieni na "po świętach". A najlepsza wiadomość to, że Hepiemu powoli zaokrągla się brzuszek! W prawdzie na razie spektakularnych efektów nie ma, ale jest dobrze. I sierść po tym szamponie też już zaczyna powoli odrastać - wygląda to zdecydowanie lepiej. Hepi ma zapas mokrej karmy na Święta, więc spokojnie może siadać do wigilijnego stołu :D Quote
Panna Marple Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Marian i Hepi, nie kłóćcie się! Święta to czas pokoju;). Mizianka dla psiaków i kotów:lol: Quote
paula_t Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 A gdzie chcecie z nim jechać dogses? Do którego weta? Kolacja wigilijna już jest, to jeszcze prezencik dla Hepiego jakiś trzeba:evil_lol: Quote
dogses Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='paula_t']A gdzie chcecie z nim jechać dogses? Do którego weta? Kolacja wigilijna już jest, to jeszcze prezencik dla Hepiego jakiś trzeba:evil_lol:[/QUOTE] Dla wszystkich są prezenty :) dla Marianka też - może go przekupię żeby przestał sikać ;) Z Hepim chcę jechać do kliniki na Ślężnej, bodajże Interwet. Quote
keakea Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [URL]http://allegro.pl/ochraniacz-przeciw-zaznaczaniu-terenu-przez-psa-1-i2862796673.html[/URL] Co to ludzie nie wymyślą... :) Quote
dogses Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 [quote name='keakea'][URL]http://allegro.pl/ochraniacz-przeciw-zaznaczaniu-terenu-przez-psa-1-i2862796673.html[/URL] Co to ludzie nie wymyślą... :)[/QUOTE] o matko :cool3: ale to jest naprawdę fajne rozwiązanie jak się idzie do znajomych. Bo u siebie w domu to wiadomo - zaraz się posprząta, nikt nie będzie miał to za złe. Ale jak idzie się do znajomych lub rodziny to świetny pomysł :) troszkę komiczny, ale praktyczny. I nikt się nie obrazi za obsikane kąty ;) Quote
Panna Marple Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [quote name='dogses']Dla wszystkich są prezenty :) dla Marianka też - może go przekupię żeby przestał sikać ;) Z Hepim chcę jechać do kliniki na Ślężnej, bodajże Interwet.[/QUOTE] Marian dalej siura? Quote
dogses Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 [quote name='Panna Marple']Marian dalej siura?[/QUOTE] Niestety siura cały czas. Dzisiaj kontaktował się ze mną "przyszły" domek Hepiego, by zapewnić, że nadal są zainteresowani adopcją :D Quote
paula_t Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Super, bardzo się cieszę, że sami o to dbają i pamiętają :) To masz teraz dwóch obsikiwaczy? ;) Quote
giselle4 Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Marian Ty się wstydż kolego:( Hepi to co innego Quote
Panna Marple Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Hepi też leje? Olaboga:crazyeye: Quote
Recommended Posts