Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mamba2210']Zgłaszam oczy otwarte do pomocy :crazyeye: jednak mieszkam na drugim końcu Łodzi, może warto by było sprawdzić nie tylko łódzkie schronisko a jeszcze Zgierz, Aleksandrów, Konstantynów. Suńka zaginęła w ''dziwnym'' miejscu, może być wszędzie....[/QUOTE]

Podrzucę.... Jeszcze trzeba te schroniska powiadomić. Zaraz poszukam stron

• Replies 847
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dla przypomnienia....

[quote name='sylwija']beka wrzuciła na [URL]http://www.facebook.com/groups/450184494994903/[/URL] zaginione okolice,
udostępniam zdjęcie, Katarzyna Pisarska udostępniła (ona jest bardzo popularna), lajkuje kotyliona :)

oby się znalazł szybko, takie delikatne stworzenie, a tu zimno..[/QUOTE]

[quote name='inka33']Oryginał jest za duży za zamieszczenie na dogo, więc podaję linka do plakatu, który zrobiłam (w jpg wrzuciłam)

[URL]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1pAGH3rhZHfc7Jt-K3W3RD7FCh_1BlNSZB_t-9oeufYsL5kHOUKKX4b9NX0fnUlksv2ajCvDmbj8PM_VgGBugONzPXiauA0IZr/Becia-zaginela.jpg?psid=1[/URL]

Jak mi komp się ruszy jako-tako, to zmniejszę i tu wstawię - tylko wtedy pikseloza się robi... :(

[COLOR=#0000cd]Edit:[/COLOR]
Chyba się udało.
Powiedzcie, czy się dobrze wyświetla ten z linka. :oops:

[IMG]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1pULdg0j37c_vgoSNYFvb8WM7f372qKYJ71ldz9sGrq0hk5fyinm5f7KIEh42EFmpewZfrC7xlGq3eAzXPkEXVu6ZZeG4cG1gi/Becia-zaginela-mini.jpg?psid=1[/IMG][/QUOTE]

[B]

[quote name='Sarunia-Niunia']Na fb wrzuciłam plakat - gotowy do udostępniania:
[URL]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=306880189421352&set=a.271442152965156.56141.100002981211288&type=1&theater[/URL][/QUOTE]

[/B]

Posted

Dzięki za wszelkie pomysły. Już sprawdziłam - na szczęście Marmurowa jest od strony naszego wjazdu do Łodzi.
Inka, na razie wydrukowałam tak, jak jest. Ale możesz zmienić. Wydrukowane dziś plakaty podrzucę Koprze, jeśli zdążę, a jak trzeba w poniedziałek dodrukuję i wyślę pocztą - wtedy ewentualnie dopiszę info o nagrodzie.
Idę się położyć, bo łeb mi pęka i na oczy nie widzę.
JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC - MUSI SIĘ UDAĆ!!!

Posted

Każdy pies, który się ppojawia na Marmurowej, najpóźniej po kilku dniach trafia na ich stronę. Wystarczy śledzić tę stronę.[quote name='Nutusia']Ano tak to :( DS... pracuje... i liczy, że się pies znajdzie, bo przecież zaczipowany!
Może być wszędzie :( W niedzielę zacznę od Marmurowej - może zdarzy się cud i ją tam odnajdę...[/QUOTE]

Posted

[quote name='Ellig']Inka swietny plakat , dziekujemy:)[/QUOTE]
:oops:

Świetny, nie świetny. Ważne, żeby okazał się skuteczny!

...Demi... :(

W razie czego wyprodukuję z nagrodą.
Potem dostawię, bo jak podmienię, to zniknie to co wstawiłam chyba zamiast się "nadpisać".

Posted

Nutusiu , bardzo Ci współczuję , jeszcze jak DS się nie angażuje to szlag jasny może trafić !!!!!!
ale najważniejsze aby mała się znalazła
Nutusia sama sobie nie poradzi
kochane dziewczyny z Łodzi pomóżcie
samo rozwieszanie plakatów to masa pracy , a plakaty są mega ważne , dużo ,dużo plakatów , nawet info o nagrodzie dobrze jak jest
ludzie niestety plakaty ściągają
straż miejska ( ale na nich bym nie liczyła za bardzo ) , okoliczne lecznice , schroniska , ale to już wiesz
bezdomni jak najbardziej , karmicielki kotów , ludzie z psami , dobrze mieć takie małe plakaciki do rozdawania ludziom ze zdjęciem i telefonem
no i przede wszystkim Nutusia nie poradzi sobie sama , to jak szukanie igły w stogu..
ech...:shake:

Posted

wiem ,że łatwo mi się mądrzyć z daleka..
ale uczestniczyłam w poszukiwaniach i wiem co to znaczy
niejedna z nas przecież wie...
dlatego błagam dziewczyny z Łodzi o pomoc....

Posted

[quote name='figa33'][B]wiem ,że łatwo mi się mądrzyć z daleka..[/B]
ale uczestniczyłam w poszukiwaniach i wiem co to znaczy
niejedna z nas przecież wie...
dlatego błagam dziewczyny z Łodzi o pomoc....[/QUOTE]

wcale się nie mądrzysz....

Ja również prosze o pomoc...

Mam nadzieje ze Becia sie odnajdzie...

Posted

chętnie pomogę, mam szkołę niedaleko miejsca zagnięcia a w weekend jadę i tak z psem w tamte okolice więc będę się rozglądać, plakaty czy ulotki tez mogę porozwieszać

Posted

Kurczę, pomogłabym, ale jak? Jest sens rozwieszać plakaty na Radiostacji? A ogłoszenie w DŁ i GW? Jak znajduję jakąś bidę, od tego zaczynam - są jeszcze dobrzy ludzie, którzy kupują gazety normalnie, w kiosku. Czy Żabieniec to okolice Teofilowa? Same widzicie, jaka ze mnie łodzianka. Kciuki trzymam.

Posted

Jestem na chwilę. Dzięki za wszelkie sugestie. Fakt - sama nie dam rady, bo po prostu nie zdążę ze wszystkim jutro. Schronisko i tak mam niemal po drodze, więc jednak zajrzę. A potem, nawet jeśli zdążę się przejść po tym rozległym parku, to i tak trzeba by tam zaglądać co drugi dzień, sprawdzać czy plataky wiszą, zagadywać ludzi. Będę miała czas do 14-tej tylko. Zresztą Kopra, która obiecała mi pomóc i pokazać ten teren, też ma czas tylko do 14.30. Jeśli jutro będzie dobra pogoda, powinno być sporo spacerujących. Tak myślę, czy nie wziąć dnia wolnego w przyszłym tygodniu i pojechać do Łodzi plakatować. Tylko, że znowu - w pojedynkę wiele nie zdziałam. W dodatku kompletnie nie znam miasta, a musiałabym jechać pociągiem, żeby mąż mógł do pracy dojechać :( Mogę jedynie drukować plakaty - w ilościach w sumie nieograniczonych...
Łodzianki, komu wysłać plakaty mailem, komu pocztą?...

Posted

przywieź do łodzi ile zdołasz, dogadam się z Koprą, ja jutro będe w okolicach ale ok 15 może uda mi się wcześniej, dam znać,
codziennie od pon. do piątku jestem w okolicach bo mam tam szkołę, porozwieszam plakaty i będę się rozglądać
wg mnie to jest bezsensu żebyś brała dzień wolny i tak to pewnie to nie pomoże

Posted

Ja będę w Łodzi do późnego wieczora - mój Syn ma jutro premierę w teatrze Studyjnym na Kopernika o 19-tej. Od ok. 15-tej będę w centrum, gdzieś w okolicach Filmówki, galerii - tam się możemy umówić. Plakatów mam wydrukowanych 150. W poniedziałek mogę wysłać pocztą kolejne. Gusia też pisała, że będzie mogła wysłać...

Posted

Nutusiu , podlinkuj sobie sygnaturkę :lol:

zastanawiałam się czy to napisać ...
ale... jest w Warszawie firma , SITA ( sprzątająca ) , nie wiem kto zajmuje się tym w Łodzi
[SIZE=2]oni za[SIZE=2]bieraj[SIZE=2]ą[/SIZE] martwe [/SIZE][/SIZE]zwierzęta...
można przedzwonić ...
wiem ,że to okrutne...

Posted

Ja też mogłabym poprosić kogoś o wydrukowanie plakatów lub ulotek (kiedyś szukając psa wkładałam za wycieraczki), jeżeli byliby chętni do rozwieszania/roznoszenia.
Może harcerze by pomogli.

Nutusiu, myślę, że Twój wyjazd nie ma większego sensu. Chyba lepiej próbować zdalnie zorganizować Osoby chcące pomóc.

Właśnie mi się przypomniało - ta Fundacja jest z Łodzi:
[URL]http://www.niechcianeizapomniane.org/[/URL]
Jest tam forum. Teraz wychodzę, ale później się zapiszę i poproszę o pomoc.