wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 amikat napisał(a):Wandeczko - pisz czego dla nich Ci ptrzeba! Pomogę na ile bedę mogła. DLA JEDNEGO MAM DOMEK!!! Nie wiem tylko czy teraz zabrać tego co nie choruje czy poczekać i wziąść któegos z tych chorusianych.amikat , te które miały kontakt , dostały surowice , są zdrowe , apetyt im dopisuje , lepiej wziąsc jednego z nich , te dostają dwa razy dziennie kroplówki , antybiotyk , i wiele innych mikstur , domek napewno nie poradzi sobie z tym, bardzo mi zależy , żeby zdrowe szybko poszły - siedzą w klatce w garażu , mają kocyki , jedzonko , ale w nocy jest tam zimno!1 poza tym tak bardzo domagają się kontaktu!!!1 Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 anula1959 napisał(a):Wandziu, zrobić im allegro , tym jeszcze nie chorym? Czy poczekać czy się coś , tfu, tfu , tfu , nie wykluje?allegro robi już formica , prosze o pomoc w stawianiu w inne portale , proszę też podać linki gdzie juz są!!! Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 basia0607 napisał(a):Wandul ! dziewczyno robisz wspanialą rzecz ! Jestes wielka ! masz ogrooooomne serce!każdy z nas robiłby co może , gdyby już wiedział , że za chwilę mają zostać uśpione , to ten typ ludzi i to forum:loveu: :loveu: :loveu: Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 na tej fotce widać , że z łapką jest coś nie tak , jak na niej staje , to się lekko wykrzywia do tyłu Quote
supergoga Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Nie dam rady teraz wystawiać bazarku, mam niestety urwanie głowy i chroniczny brak czasu oraz kłopoty zdrowotne własne, matki, córki - horror. Wandul - podaj mi numer konta - wpłace cus kasy na nie. Teraz te chore pewnie lepiej nikomu nie wydawać. Mam domek na takiego biszkoptowego, ale sądzę, żemusi być u Wandul, aż się sprawa wykaże - i dojdzie do zdrowia. Wandul - osoba medycznie bardzo fachowa (sama bym sie jej łapkom poddała, tylko specjalizacja mi nie odpowiada :razz: ), pomoże im i jeśli ktoś może je wyciągnąć, to tylko ona. Na razie podesłałam tej zainteresowanej takim psiakiem Azora. Quote
Formica Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=180612258 Jesli chcecie miec pewnośc ze wydajecie zdrowego psiaka to i te z garażu powinny przejśc tygodniowa kwarantannę. Miały kontak z chorymi dostały surowice jest duza szansa ze to zabije chorobe w zarodku , ale także jest szansa ,ze zabrane teraz do nowego domku po tygodniu sie rozchoruje. JesliWanda dasz rade poczekaj z nimi tydzień . Za tydzień je zaszczepimi jesli bedzie wszystko oki to wydamy. Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 supergoga , połozne nie tylko na porodóce pracują , ja jestem teraz na ginekologii , ale nie polecam mojej opieki , do ludzi mam mniej cierpliwości!!!! Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 formica , napewno poczekamy z tymi zdrowymi , narazie to zacznę robić zapisy na biszkopta:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: chyba go na licytację wystawię:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a tak poważnie , nie zapominajmy , że w lecznicy w Dąbrowie jest jeszcze jeden , zabrany przez jaage , on teraz najbardziej potrzebuje tymczasu , to drogi pobyt , jaaga pokrywa go z własnej kieszeni!!!! Quote
Formica Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 ktos tu oferował możliwośc wziecia jednego psiaka, moze mógłby yc to ten jaagi Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 kurcze , padam już na pewną częśc ciała , chora córka , ja już też , wraca z trasy chory mąż , chore szczeniaki , !!!! dobrze , że choć mam L4 i nie muszę do pracy chodzić !!!!!! Boże Narodzenia miałam z 4 szczeniakami , teraz czekają mnie Wielkanocne też , oby do komunii Olki towarzystwo domki znalazło!!! Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 [quote name='Formica']ktos tu oferował możliwośc wziecia jednego psiaka, moze mógłby yc to ten jaagina wątku ogólnym oferowała paola06 , ale chyba bierze jakiegoś innego psa!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=51237&page=19 Quote
wanda szostek Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='Formica']Ta mała kuleczka to chyba kawaler, też podejrzany o zakażenie , ale we wspaniałej kondycji :) Ma ok 6 tyg. Formika, czy możesz określić te ostatnie jakiej mogą być wielkości docelowo? To bardzo ważne. Podaj linki do Allegro to ściągnę zdjęcia już odpowiedniej wielkości. A gdybyś moglą wysłać mi na gg to jeszcze lepiej nie będę latać i szukać Wandul wpisz po kolejności zdjęć ich płeć . W tytule dodaj na której stronie zdjęcia. Myślę, że z ogłaszaniem nie ma co czekać. Domki od razu nie wyskoczą a i ich kontrola oraz organizacja transportu też zabierze trochę czasu. W pierwszym wątku wklejaj gdzie kto dał ogłoszenia. Ja usiądę do nich jak już padnę od sprzątania. Quote
Jaaga Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Dostałam wiadomość z kliniki, ze maluszek wczoraj cały dzień dobrze się czuł i nie kupkał, a w nocy znów polała sie krew z kałem. Jednak ponoć interesuje się otoczeniem, czyli nie jest chyba najgorzej. On jest cały czas w inkubatorze i jest nawadniany. Musi tam pobyć jeszcze co najmniej dwa dni. Później dom jest konieczny dla niego, bo do schroniska nie ma po co wracać. Pytałam dziś w klinice o koszt podania surowicy temu onkowatemu szczeniakowi. To kolejne 39 zł. Niestety pobyt maluszka w szpitaliku i jego leczenie wynoszą kilkaset złotych i nie mam już pieniedzy na zabranie szczeniaczka i podanie mu tej surowicy. Może u innego lekarza byłoby taniej, bo znajoma lekarka powiedziała, ze ta surowica kosztuje 10 zł, ale w hurtowniach będzie dopiero w kwietniu, a na stanie nie ma. Czy ktoś będzie w schronisku, zeby zrobić zdjęcia dla Mony4? Ja mogę onkowatego szczeniaka stamtąd zabrać. Właśnie dzwoniłam i p. kierownik nie umiała go znaleźć. Może został wydany, a może przeniesiony, bo inny podrośnięty młodzić bardzo sie tam nad nim pastwił. Mona4, yorkowata jest dalej w schronisku. Quote
halbina Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Psinki piękne i jak tylko będą zdrowe, na pewno domki się znajdą dla nich. Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 to jest chłopczyk , ma około 6 tygodni , jest malusi , nie urośnie duży , góra jak jamnik!! Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 a to jest pani , może dwu miesięczna , trochę onkowata , będzie sredniakiem do kolan , choć łapy nie ma małe Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 to jest chłopczyk , ma drugie zęby , ma więc około 6 miesiecy , raczej nie urośnie juz wiele , to taki jamnik długowłosy Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 no i biszkopcik chłopczyk , brat j.w jest wielkości większego ratlerka , więcej raczej nie urośnie Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 z dobrych wieści , szczeniaki które miały kontakt narazie bez oznak choroby , mają apetyt , kupale w dużej ilości , smaku nie próbowałam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: chore towarzystwo ożyło i demoluje łazienkę , przcują też intensywnie nad venflonami , na wieczór to będzie cud , jak jeszcze coś z nich pozostanie !! Piszczą tak , że słyszy je cała okolica , uspakajają się dopiero jak wejdę do nich a wtedy serwują mi porcje lizania na parę lat!!! dostały do picia przegotowanej wody , jak nie będzie wymiotów , wieczorem będzie ciut conwalestenta !!!!! Quote
wandul 66 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 jest jeszcze ten , ale to jaaga wie , co ma pod ogonem Quote
Jaaga Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Ten maluszek to też chłopczyk. Będzie najmniejszy z całej trojki rodzeństwa. Czy mogę prosić kogoś, żeby jego też wystawic na Allegro z tym zdjęciem ze schroniska. Quote
jo_joanna Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 rozsyłam link po znajomych, trzymam kciuki! Teraz inaczej nie pomogę..... Quote
wanda szostek Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 [quote name='Jaaga']Ten maluszek to też chłopczyk. Będzie najmniejszy z całej trojki rodzeństwa. Czy mogę prosić kogoś, żeby jego też wystawic na Allegro z tym zdjęciem ze schroniska. Allegro dla Ciebie. Sprawdź czy wszystko w porządku. Wystawiłam na 7 dni i potem wznowię. Szybciej piesek wyjdzie na górę. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=180861967 Quote
Recommended Posts