Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos']Ta z Raciborza już w swoim domku, tak?[/QUOTE]
Tak, w DS:).Agata,która załatwiła domek dla Albinki, załatwiła i dla borderki:)
Borderka stwarza problemy, bo chce dominować, ale Państwo pracują nad cholerą.

Posted

nasz Miluś jedzie z nami do lecznicy na badanie uszu w narkozie-tak piszczy, tak się nie da dotknąć do głowy ogólnie, ze musimy ja uśpić.

Posted

O biduś borderkowy :( Z tymi uszyskami tak bywa, niestety... Nasz Hopka bis przez pond 2 miesiące walczyła z Panem, żeby jej uszu nie mógł zakrapiać ;) i też się skończyło na narkozie, porządnym oczyszczeniu i antybiotyku i w końcu mają spokój - oboje :)

Posted

[quote name='malagos']nasz Miluś jedzie z nami do lecznicy na badanie uszu w narkozie-tak piszczy, tak się nie da dotknąć do głowy ogólnie, ze musimy ja uśpić.[/QUOTE]
Czekamy na wieści co z uszkami Milusi...biedaczysko :(

Posted

[quote name='malagos']nasz Miluś jedzie z nami do lecznicy na badanie uszu w narkozie-tak piszczy, tak się nie da dotknąć do głowy ogólnie, ze musimy ja uśpić.[/QUOTE]
:(
No to przesyłam Milusi dupkodrapki zamiast mizianka za uszkiem... :glaszcze:
I dołączam :kciuki:

Posted

W środę zabieramy tez Kenię, na powtórkę dokładnego przebadania. Żeby jeszcze ta karma, co zamówiłam była ok, to będę w siódmym niebie!

Posted

[quote name='Ziutka']No i co z Milusi uszkami ja się pytam ?[/QUOTE]

Mila jeszcze jak była na ulicy, to potrzasała glową i uszami. Od czasu wziecia jej do nas, od 26 listopada ma kłopoty z uszami. Wydawałoby się, ze tak prosta czynność jak czyszczenie uszu (jak np. u Kenii, że sama łepek podstawia) jest dla Mili jakimś koszmarem. Boi się dotyku okolic głowy ogólnie, a za uszami czy samych uszu to szczególnie. Jest pisk, ucieczka, skomlenie. więc rada w radę, trzeba tam zajrzeć, wyciąć nagromadzone kłaczki (bo jak to jej obciąć, gdy na widok nożyczek spirza do ogrodu).
Jutro się dowiemy. Mila ma być na czczo, by ją bezpiecznie znieczulić.

Posted

POZWOLE SIE JESZCZE WRTACIC NI Z GRUCHY NI Z PIETRUCHY TAKIE CUDA SZUKAJA DOMOW
[URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=625657217458473&set=oa.479539268780856&type=1&theater[/URL] TYLKO ONE BARDZIEJ AUSIKOWATE A JA NIE WIEM GDZIE JE WRZUCIC [IMG]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1072601_625657217458473_1437428754_o.jpg[/IMG]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Nie mam już słów na ludzkie okrucieństwo...[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Cztery psy były dobrymi stróżami we firmie.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Firma zniknęła, zostawiła teren, samochody - właściciele zapadli się pod ziemię.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Psy zostały.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Chude, zarobaczone, zdziczałe. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Były pracownik przynosił im jedzenie i tylko dlatego nie padły z głodu.

Szukamy dla psiaków dobrych domów - tymczasowych lub stałych.
Potrzebujemy też pomocy finansowej na odrobaczenie i szczepienie psów oraz sterylki.

Są cztery psiaki - nakrapiana matka z nakrapianą córką, czarno-biały samiec i mały czarny psiak - ten będzie zabrany z posesji w tym tygodniu, bo nie dał się złapać.

Każdy, kto chce pomóc psiakom lub adoptować je, proszony jest o kontakt:

[email][email protected][/email] lub 535-253-001 [/FONT][/COLOR]

Posted (edited)

A TU JESZCZE SUNIA I SA 3 INNE [IMG]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1075458_625656884125173_1922938301_o.jpg[/IMG]

Edited by majgra
Posted

uszka czyszczone, ale panika straszna....... Tak mi jej żal, jak trzeba ją przytrzymać i dłubać w uchu.... Ma robiony na zmówienie preparat bakterio- i grzybobójczy.

Posted

[quote name='malagos']uszka czyszczone, ale panika straszna....... Tak mi jej żal, jak trzeba ją przytrzymać i dłubać w uchu.... Ma robiony na zmówienie preparat bakterio- i grzybobójczy.[/QUOTE]
No to życzę uszkom skutecznego leczenia i szybkiego powrotu do zdrówka! :kciuki:

Posted

[quote name='malagos']He, he, jak to mówiła moja ciotka z Ameryki, goszcząc u nas kilka dni: jeszcze umyję utwory naturalne i idę spać :)[/QUOTE]
Bossssssssssskie! :roflt:

Posted

[quote name='konfirm13']Ja mam jeszcze niewyczyszczone :evil_lol:, ale do nocy - daleko[/QUOTE]
A, to w takim razie w porządku. :p
Pozdrawiam! :)

Posted

[quote name='Ziutka']Wariatki jesteście :evil_lol:[/QUOTE]
Normalna się odezwała! :eviltong:

[quote name='malagos']Ale sie zobaczem u Nutusi na Sabacie? Inka, będziesz? Czy mam to ciasto z migdałkami przywieźć?[/QUOTE]
Jak by mi się udało wcisnąć do czyjegoś transportu, to bym była... :hmmmm: