Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wiosenka']wkleje i tu
ZAGINĄŁ WARSZAWA – BRÓDNO – LAS BRÓDNOWSKI, MOŻE SIĘ KRĘCIĆ PRZY KRASICZYŃSKIEJ I KONDRATOWICZA!!!
Mały psiak TINO w typie pudelka/sznaucera, ok. 8 letni,
wyadoptowany 24.11.13, nie zna miasta!
Zaginął w lasku bródnowskim.
Ma na sobie szelki i czerwoną obróżkę, ale bez adresówki!
Ma czipa!
[B]Telefon: 692-154-274, 693-102-261

Nutusiu ten

Posted

Aaaaaa... bo tam na Bródnie zdaje się zaginął jeszcze inny piesek. Ale jak to w kagańcu znaleziony? Że ktoś go złapał i kaganiec mu włożył, czy go zgubili w kagańcu i nie powiedzieli? Zresztą nieważne - ważne, że się znalazł! :)

Posted

[quote name='kejciu']Psiak się odnalazł - dodam jeszcze że podobno był w kagańcu...
masakra co?[/QUOTE]

w kagańcu, bo założyli i puścili luzem, by pobiegał po lasku... a pies miał być na smyczy!

Kejciu, ci państwo to nasza konfirm z mężem, poznaliście sie u nas na wsi :) i mistrz aparatu, Bielaś.

Posted

[quote name='malagos']w kagańcu, bo założyli i puścili luzem, by pobiegał po lasku... a pies miał być na smyczy!

Kejciu, ci państwo to nasza konfirm z mężem, poznaliście sie u nas na wsi :) i mistrz aparatu, Bielaś.[/QUOTE]

Toć pamiętam :) to był ZIART z tą TV :D

• 4 months later...
Posted

Z Milką mamy ten kłopot, ze nie daje się dotykać i czesać - a już uszy i pyszczek jest niedotykalski w ogóle! Wycięcie dredów na nogach wymaga postawienia psa na stole w lecznicy, unieruchomienia przez mocne przytrzymanie i dopiero w ruch idą nożyczki.

• 1 year later...
Posted

Mila odeszła wczoraj, w sobotę 21 czerwca [*]

Od pewnego czasu kłopoty z uszami zaczęły się nasilać, kolejne antybiotyki i mazidła robione działały przez pewien czas, potem były coraz gorsze nawroty.

Antybiogramy wykazywały wrażliwość na leki, które potem przestawały działać.

Wizyta w klinice w Nowym Dworze Mazowieckim i kolejne badanie, tym razem w całkowitej narkozie, wykazała zatkanie przewodów słuchowych złogami martwiczymi i przerostami, co by wskazywało na autoagresję (i zmiany na brodzie i przy nosie). Pani dr pobrała krew w kier. tarczycy i na cukier, pełną biochemię oraz wymaz u uszu, i odcisk ze strupa z brody, czy nie pojawia się komórki występujące przy autoagresji.

Wyniki przyszły drogą mejlową we wtorek - krew ok, tarczyca ok, za to potwierdziła się ta nieszczęsna autoagresja i bakterie wikłające: gronkowiec i paciorkowce. Antybiogram wykazał wrażliwość na pochodną penicyliny i uzgodniliśmy z panią dr, że po dajemy Mili 21 dni ten antybiotyk doustnie, a potem jedziemy do Nowego Dworu na wycięcie chrząstki z boku ucha, by odróżnić kanał słuchowy i opróżnić kieszonkę, w której zebrały się złogi martwiczo-ropne.

Mila przyjmowała lek w jedzeniu (postać płynna antybiotyku) w czwartek i piątek. Ja byłam od piątku wieczór w Warszawie. Tomek rano pojechał na zgłoszenia na wieś, wrócił w południe, i po godzinie dał psom obiad. Mila ledwie tknęła swoja porcję, ale że ten lek ma lekko gorzkawy posmak, Tomek postanowił dać tę ilość leku ponownie, tym razem w pachnącej kociej saszetce za jakiś czas. Za godzinę Tomek dzwoni do mnie, ze Mila leży pod ławką na tarasie i jest bardzo gorąca, nie bardzo kontaktuje, jakby traciła przytomność. Na kocu przeniósł ja do lecznicy  i zaczął podawać glukozę i leki nasercowe... Na rękach Tomka Mila odeszła.

Prawdopodobną przyczyną było wylanie się tej brejowatej treści z ucha środkowego do mózgu i do krwiobiegu i zakażenie krwi, czyli sepsa - na to wskazuje tak wysoka gorączka, nagły przebieg i bardzo czerwone błony śluzowe, wręcz buraczkowe.

Nie mogę sobie z tym poradzić. dziś wróciłam z Warszawy, i rozpamiętujemy z Tomkiem, co by było, gdyby...

Ja się z nią nawet nie pożegnałam..........