soboz4 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 (edited) Kostka została oceniona przez weterynarza na około 4-5 lat. Trafiła do schroniska 6 listopada, była już wówczas bardzo szczupła, a raczej można powiedzieć, że skrajnie chuda... Przeszła kwarantannę i zaczęliśmy jej na cito szukać domu tymczasowego albo stałego. Kostka była w złym stanie po pobycie w schronisku, ma silny lek separacyjny, bardzo pragnie bliskości człowiek, więc jej stan jeszcze się pogorszył, a już przy przyjściu nie był dobry. Na szczęście na apel o dom tymczasowy odezwało się kilka osób! Jeszcze są dobrzy ludzie, którym drgnęło serce na widok tej malutkiej kupeczki nieszczęścia! W piątek Kostka trafiła do domu tymczasowego. A zaraz potem na wizytę u weterynarza, który przede wszystkim obciął jej wrastające już pazurki i podał kroplówkę. Na kroplówki Kostka musiała chodzić codziennie, ostatnia ma być jeszcze jutro (27-11-2012 r.). Kostka skrajnie źle reagowała na schronisko, nie wstawała, zamknęła się w sobie i chyba tylko czekała na śmierć, dlatego na chudym ciałku zrobiły się odleżyny. Obecnie ma je leczone, maścią przepisaną przez weterynarza. Jeżeli chodzi o zachowanie Kostki, to z każdą chwilą jest silniejsza więc i charakter się jej zmienia. Na początku nie miała siły na chodzenie, tylko leżała. Teraz ładnie chodzi na spacery. Od początku nie nabrudziła w domu, załatwia się wyłącznie na dworze. Dziewczyna, która oferowała dt Kosteczce ma koty, Kosatka dziś była już na tyle silna, że na widok kotów podniosła raban a nawet jednego z nich chciał ugryźć. Mamy nadzieję, że jak się wzmocni to zacznie się jeszcze bawić i dokazywać. Na razie priorytetem jest podtuczenie Kosteczki, żeby nie można się było na jej ciałku robić lekcji anatomii, bo widać jej każdą kosteczkę, sadełka nie ma ani grama... Kostka bardzo lubi być noszona, w domu musi mieć na oku opiekuna i jest bardzo miziastym pieskiem, okazującym uczucie opiekunowi. Bardzo prawdopodobne jest, że mieszkała u starszej osoby, bo stan pazurków świadczył o bardzo małej ilości spacerów, nie chcę dopuszczać do siebie myśl, że mogła być trzymana w małej klatce... Kosteczka niestety boi się zostawać sama, jak nie widzi opiekuna to szczeka, nie niszczy, ale bardzo się boi znowu porzucenia. Nasza wolontariuszka Ania chyba w piątek jest umówiona z opiekunką z dt na wizytę, a Ania robi prześliczne zdjęcia, więc w piątek albo w sobotę zamieśmy całą galerie Kosteczki. Na razie mamy tylko te zdjęcia... Rozliczenie Kosteczki: wpływy: 50 zł - Magda W. z Dąbrowy Górniczej wydatki: Kontakt w sprawie adopcji: Karolina /opiekunka z dt: 668-486-232 Bożena/ koordynator wolontariatu w schronisku 503-364-290 https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/KostkaWDomuTymczasowym# Kosteczka zaraz po przyjściu do schroniska Kostka 22-11-2012 r. Kostka w dt Edited December 12, 2012 by soboz4 Quote
ania91sc Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Witaj Kosteczko :) Teraz już będzie dobrze... Koło piątku będę miała okazję Cię poznać :loveu: Quote
soboz4 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 http://www.facebook.com/events/352179568211441/?context=create wolontariusze do dzieła! Quote
soboz4 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 http://www.przystanekschronisko.org/kostka Quote
Romina_74 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 jestem u biedulki ... Tak się cieszę, że tak szybko znalazł się DT !!! Quote
delma Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Aż się serce kraje, gdy się na nią patrzy ;( ... Ale jest w dobrych rękach, to i na pewno dojdzie do siebie :) Quote
MagdaB Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Trzymaj się kosteczko. Teraz już musi być dobrze :) Quote
kiyoshi Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 zaglądam do ślicznej chudzinki.... trzymam kciuki za jej zdrowie i dobry domek na zawsze Quote
soboz4 Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 Na Kosteczkę wpłynęło 50 zł od Magdy W. z Dąbrowy Górniczej :loveu: gorąco dziękujemy! Quote
iwonamaj Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Jestem na FB- dołączyłam i udostępniam... Quote
aeriel Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 soboz4 napisał(a):Na Kosteczkę wpłynęło 50 zł od Magdy W. z Dąbrowy Górniczej :loveu: gorąco dziękujemy! Bardzo dziękujemy! Quote
soboz4 Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 [video=youtube;PXJC56axJn8]http://www.youtube.com/watch?v=PXJC56axJn8&feature=player_detailpage[/video] Quote
Romina_74 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 jak ona sił nabierze, to ja nie chcę myśleć co ona będzie wyprawiała ;) Quote
soboz4 Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Od Magdy F. wpłynęło na Kosteczkę 10 zł! Gorąco dziękujemy! Quote
aeriel Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 O, ona siusia dokładnie tak jak Timonek! :crazyeye: Quote
maciaszek Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Kostka powędrowała na katowicki wątek i na stronę fundacyjną. Quote
feliksik Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 znalazłąm dziewczynkę na wątku katowickim i FB też widziałam i wreszcie trafiłam na wątek. Świetne figury przy siusianiu:cool3: Quote
Recommended Posts