Nikki Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Bardzo proszę o podanie konta na jakie nalezy wpłacac pieniądze! Dam tyle pieniędzy ile będę mogła!!!!!!! Quote
Tiger Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Ogromnie dziękuję za chęć pomocy Misiowi !!!!!! Wysłałam nr konta na PM . Niestety dziś Monika nie odezwała się do mnie i nie wiem jak tam Miś się czuje ....... Jutro zadzwonię i się dowiem ......... Quote
Beata J. Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 cioteczka Wiedźma wpłaciła pieniążki na wsparcie Sary. Sunia jednak już kasy nie potrzebuje, bo znalazła domek, zatem ustaliłyśmy, że to pójdzie na Misia. Dzisiaj zrobiłam przelew na AFN . Do skarpetki Misia doszło 20zł Inna dobra dusza - Alaa przysłała śliczne cudeńka i dzisiaj wieczorem ruszy bazarek dla Misia DZIĘKUJEMY :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Tiger Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 [quote name='Beata J.']cioteczka Wiedźma wpłaciła pieniążki na wsparcie Sary. Sunia jednak już kasy nie potrzebuje, bo znalazła domek, zatem ustaliłyśmy, że to pójdzie na Misia. Dzisiaj zrobiłam przelew na AFN . Do skarpetki Misia doszło 20zł Inna dobra dusza - Alaa przysłała śliczne cudeńka i dzisiaj wieczorem ruszy bazarek dla Misia DZIĘKUJEMY :loveu: :loveu: :loveu: DZIĘKI !!!!!!!!!! Quote
Ada-jeje Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Tylko prosze piszcie kochani co z Misiem? Przelew juz poszedl. Quote
Beata J. Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 tutaj link do aukcji Misia na bazarku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=59302 Podnoście czasami, a może coś Wam przypadnie do gustu ...:cool3: ? Quote
kasia_r Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Wystawiłam bazarek dla Misia. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=59366 Mam nadzieje, że uda mi się w ten sposób jakoś pomóc. Proszę też o wieści. Pozdrawiam i trzymam kciuki ;) Quote
Tiger Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 Już wszystko wiem :) Przepraszam za brak wieści , ale chciałam poczekać ze wszystkim do dzisiejszej kolejnej konsultacji okulistycznej ..... Więc może zacznę od oczek ; Anybiotyki i leki przeciwzapalne spowodowały zmniejszenie się obrzęku , co pozwoliło okuliście na dokładniejsze zbadanie... Niestety więści nie są dobre . Na 100% Miś nie będzie widział :( Ale najgorsze jest to , że w oczku , ze strony , w któa został potrącony , jest mocno zwichnięta soczewka , która to podobno bardzo go boli ......:placz: Soczewkę tę , aby nie sprawiała bólu Misiowi trzeba usunąć operacyjnie ... Myślę, że nie pozwolimy mu cierpieć , chociaż i tak nie da się uratować mu wzroku ....... Koszt tej operacji to (dla nas tylko oczywiście:)) 250 zł ..... Operujemy go prawda ? Dziś również Misiek został zawieziony na USG jamy brzusznej , żeby dokładnie zbadać stan jego narządów wewnętrznych, ale niestety nie udało się tego badania wykonać ..... Nie można po prostu zbyt mocno odwodzić złamanej łapy Misia, żeby nie zruszyć troszkę zrośniętej już kości........ i niestety bez odpowiedniego odwiedzenia tej łapy nie dało się. Chirurg zabronił , bo więcej złego można było narobić zruszając mu tę łapę ...... USG jest potrzebne do tego też żeby sprawdzić czy ten wyciek moczu , który niestety wciąz jest, nie jest spowodowany jakimś drobnym uszkodzeniem ..... Bardziej prawdopodobne jednak jest , że jest spowodowane jakimś uszkodzeniem neurologicznym , któe np. pod wpływem leków się jednak cofnie ...... Misiek wciąż jeszcze dostaje NIVALIN . Dużo pieniążków własnie idzie na jednorazowe podkłady, które są niestety niezbędne .... Co do łapy : Chirurg jest zdania , że skoro nie można było operować Miśka ze względu na jego koszmarny stan po wypadku , to teraz trzeba zaczekać aż łapa się sama zrośnie i modlić się żeby zrosła się tak , że nie będzie sprawiać mu bólu...... Jeśłi łapa zrośnie się tak , że pies będzie cierpiał to wtedy operacja będzie konieczna , ale Miś już bęzie w doskonałej formie i operacja nie będzie ryzykiem , prawda? :)) USG planowane jest za ok. tydzień - zostanie podjęta następna próba . Łapa na pewno się zrasta , bo Misiek wczoraj drapał się nią delikatnie za uchem :multi: Apetyt wciąż mu dopisuje i Monika mówi , że na pewno troszkę przytył ... Za każdym razem wstaje na potrzeby fizjologiczne i nawet troszkę się przechadza ......:) Aaaaaaaaaaaaaa operacja oczu planowana jest wstępnie na wtorek ... Misio ogólnie jest w średnim humorku , denerwuje się bardzo na zabiegi i zastrzyki ......dlatego też zawsze zakłąda mu się kaganiec ....... ale cóż mu się dziwić .pies nie widzi ......nie wie co się będzie z nim robić .....poza tym on wciąz cierpi ......na pewno boli go przecież bardzo to oczko i łapa też ........ Pozdrowienia od Misia dla wszystkich cioteczek dogomaniaczek , które mu kibicują i dzięki którym ŻYJE !!!!!!!:loveu: Quote
Tiger Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 kasia r* serdecznie dziękuję za bazarek dl naszgo Misia !!!!!!!:loveu: Wczoraj doszły wpłaty na moje konto od : barkot ada-jeje SERDECZNIE DZIĘKUJĘ !!!!!!!! Na razie Monika zebrała faktury na 300zł Dziś mi mówiła , że znów w hurtowni zakupiła dla Misia pyszne puszeczki mięsne i suchą karmę :) Jutro chciałabym podjechać do niego , bo Moniki nie będzie, to pstryknę może parę fotecek ... Quote
solito Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Misiu, Trzymam kciuki! Spróbuję szybko zrobić jakiś bazarek Quote
kasia_r Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Bazarek wystawiłam z przyjemnością!!! Misikowi należy się już tylko, to co najlepsze, a wy to robicie. Pozdrawiam i mam nadzieje, że bazarek przyniesie kawałek grosza. Quote
Tootiki Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Misiuniu, zdrowiej prędziutko !!! Tak żałuję, że oczek jednak nie da się uratować...:-( Quote
Neris Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Jak tam Misiek dzisiaj? Mam nadzieję, że łapcia nie dokucza strasznie... Quote
Tootiki Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Misiuniu zdrowiej!!! Czekamy na dalsze wieści... Quote
Recommended Posts