Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie macie pojęcia , jak sie cieszę z udanej akcji.Ile ten pies musial przeżyc przez te 2 bezdomneł lata. Mój colak gdy byl u chlopa jadł jedzienie dla swiń a teraz je lepiej o demnie.Oj dolo ...dolo. !

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro jadę do chłopaka..już się doczekać nie mogę:)
Dzisiaj mi TZ samochód zabrał i do 18 jestem uziemiona:/
Może nam sie uda jutro fotografa zagonic do naszych psiakó...może jakieś superaste zdjęcia w końcu zrobimy.

Posted

nata od jadzi napisał(a):
koleżanki, sprawdźcie jutro jak collak dogaduje się z innymi zwierzakami, ok? :)

Oki oki, ale z tego co zdołałam zaobserwować ten psiak to oaza spokoju :)
Przecież go wiozłam z moimi dwoma do tego hoteliku;)
W hoteliku jak go psiaki obleciały, z godnością collie obwąchał kulturalnie dziewczyny...ale nie nachalnie, raczej tak od niechcenia..generalnie bardziej go ludzie interesowali:) Ale poobserwuję :)

Posted

[quote name='halbina']Bywają na tym świecie zwierzęta – bohaterowie, zwierzęta, którym stawia się pomniki, zwierząta, które przechodzą do legendy.
Takim psem była suczka colie znana wszystkim albo z książki, albo z filmowych adaptacji – Lassie.
Takim psem jest on – niesamowicie, oryginalnie umaszczony kollak, który od dwóch lat żyje w ruinach fabryki w centrum Łodzi. Większość część dnia spędza, leżąc na przestanku autobusowym.. .jakby czekał na swego pana... już dwa lata czeka...
Pies jest jeszcze młody, ma najwyżej cztery lata, a ponad połowę swego życia spędził w ten sposób.
Nigdy nie dowiemy się, dlaczego wybrał to miejsce, ale jego zachowanie dowodzi wielkiej, przysłowiowej wręcz psiej wierności i oddania.

Ale to jego nie jedyna zaleta. Ten pies bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem. Jest naprawdę kontaktowy i garnie się do tego, kto okaże mu odrobinę współczucia i czułości.
Ten pies, nie mający nawet imienia, zasłużył to, by znaleźć mu dom. Zasłużył na to, by mieć swojego człowieka.
Znajdźmy mu dom, zanim zginie w centrum aglomeracji miejskiej, przejdzie do legendy i ktoś pomyśli o tym, że taką postawą zasłużył na upamiętnienie w postaci pomnika!
Ja już napisałam na 3 stronie, ale chyba nie dość dobry, bo nikt nie zauważył nawet... :cool3: :oops:

Posted

Ciapuś dziękujemy!!!:)
Collak ma się dobrze..niestey byłam tylko przelotem, ale wszystko jest oki. W tym tygodniu poświęcimy cały dzionek na pielegnację i poznawanie collaka...niestey w ten weekend wyciągałam kolejne dwa psiaki...na całe szczeście udało się...od poniedziałku działamy z collakiem:)