iczing Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 bardzo często ludzie, którzy mają juz psa odsuwają od siebie świadomość, że są jakieś psy w jakiś schroniskach, dyskusje na temat sterylizacji i kastracji trafiają w pudło (małe pieski są takie śliczne ), dlatego polecam terapie szokową: 1. porwać kobiete 2. zawieźć do schronu 3. pokazać bidy 4. a potem dać ja do weta na rozmowę ... powinno poskutkować (u mnie nie obyło sie bez chusteczek) Quote
Reno2001 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Działanie dość radykalne, ale w niektórych przypadkach jedyne skuteczne. Niestety nie każdy da się tak porwać. Większośc ludzi woli odsunąć od siebie nieprzyjemne wrażenia i nie zauważać problemu. Ja też uważam, że każdy przed sprawieniem sobie psa powinien odwiedzic schronisko.To wielu może uświadomiłoby czy pies jest im naprawdę niezbędny i na co go skażą, jeśli okażą się nieodpowiedzialni. Quote
nata od jadzi Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 aaaaaa, moria, dopiero przeczytałam... wróciłam dopiero ze schronu, jadę kilka spraw zaraz pozałatwiać w mieście, ale jak będziesz na gwałt czegoś potrzebowała, to dzwoń to się urwę... będę samochodem. Quote
Reno2001 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Ciekawe co u Księcia? Cioteczki odezwijcie się w wolnej chwili :loveu: . Quote
Moriaaa Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 Książe w sobotę bedzie kastrowany. Dzisiaj Lucynka ( z forum collie- sponsoruje Księcia) będzie dzownić do zainteresowanej Pani i jeżeli będzie oki , chłopaka w niedzielę wieziemy do nowego domku. Quote
Reno2001 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 No i ciekawe czy wszysko OK z nowym domkiem Księcia :roll: ? Ja trzymam kciuki za sobotni zabieg :kciuki:. Quote
Reno2001 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Hm...co tu tak cicho :razz: . Książę miał mieć zabieg wczoraj. Czy wszystko z nim OK? I co z domkiem? Quote
Ayia Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ksiaze juz grzeje dupke w domku ;) moriaaa napewno napisze na dogo o nim troche wiecej ;) Quote
Reno2001 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 No nie :razz: . A my nic nie wiemy :mad: ! Nieładnie, nieładnie... Quote
malagos Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Baaaardzo się cieszę! Moriaaa, jeśli mozesz, zmień w wolnej chwoli tytuł wątku o jamniczkach, matce z córka, bo mają dobry dom! Quote
halbina Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 No coż... Książę pozbył się klejnotów co prawda, ale zyskał domek! Warto było! Hurra! :evil_lol: :multi: Quote
szajbus Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 NO to Książę chociaż tobie sie poszczęściło :lol::lol::lol::lol::lol: Właśnie skończyło ci się allegro i miałam je przedłużyć, ale widać nie muszę i bardzo dobrze.:multi::multi::multi: Ty masz szczęście a ja pecha. W czasie remontu uszkodziłam kompa i jestem odcięta od świata. Pech ,to pech. Dobrze, że mogę od czasu do czasu skorzystać gościnnie z innego. Niech ci sie wiedzie w nowym domku psiaczku. Jestem szczęśliwa, że doczekałeś sie domku. Quote
Moriaaa Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 No już pisze, pisze. Książe pojechał do tej pani. Domek bomba:) Ogródek, dwójka dzieci:) Domek w lesie..cuuuudnie:) Psiak został przed adopcja wykastrowany, żle zniósł kastrację( następnego dnia gorączka i opuchniety worek), ale już jest oki. Cała rodzinka zakochana w Księciuniu :) To fotki z nowego domku :) A tak pisze o nim nowa Pancia :) Dzisiaj siedzi przed domem i obserwuje, obserwuje, obserwuje. Zastanawialiśmy się czy nam w domu "narobi", ale nic z tych rzeczy. Poszedł w najdalsze miejsce. To był jedyny raz kiedy sie oddalił od nas dalej niż na metr. Zdecydowanie się lepiej czuje. Je, pije i opuchlizna schodzi. Dzisiaj wybieramy się do weterynarza. Prince coraz lepiej się czuje. Biega nawet za kijem zaczyna się z nami bawić i w zabawie podgryzać. No i jeszcze podaję łapę! Quote
Reno2001 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Brawo :loveu: ! Takich wiadomosci oczekiwałam :eviltong: . Cioteczki: gratuluję !!! Quote
iczing Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Wiwat ! Książę ! Wiwat! Państwo KOCHANI ! historia sie nie kończy, skończyla się tylko jej najgorsza część! piszcie Państwo czsami jak Wam z nim i Jemu z Wami.... bo my tu też Księcia pokochaliśmy.... Quote
Moriaaa Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 Kolejne wieści z domku Księcia:) Księciu ok. przyzwyczaja się szybciej niż myśleliśmy. Nie odstępuje mnie dalej niż na dwa metry. Śpi przy naszym łóżku. Ja na dół to on za mną, ja do góry, on też. Moja córka powiedziała, że on chodzi za mną jakby był na wędce. . Dzisiaj zaczął oszczekiwać przechodniów!! Czuje się już u siebie!!! Jak wracamy ze spaceru to sam na nasze podwórko zakręca . Jest wspaniały! Kiedyś ludzie mi opowiadali, że psy ze schronisk to są bardzo kochane...., ale do głowy mi nie przyszło, że aż tak. A co do imienia to zostaje Prince ( żadne inne do niego nie pasuje ) z resztą on jest taki książe. Delikatny, czysty z gracją. Pozdrowienia dla tych, dzięki którym jest u nas Prince. :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
szajbus Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Super wieści. Jestem cała w skowronkach ! No cóż, jest wiosna hihihi! Quote
pusia2405 Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Ja też się bardzo cieszę!! Wreszcie doczekał się na prawdziwą rodzinę. Zasługuje na to!! Quote
Recommended Posts