Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

michelle04 napisał(a):
Jutro skonsultujemy te wyniki z lekarzem.
Koszt badań to 25,00 PLN - zgodnie z paragonem, które proszę przelać na moje konto.

Michelle, wzięłaś na te badania fakturę czy mam przelać z mojego konta? No i jeszcze opłata za drugi miesiąc hotelowania. Na moje konto wpływają pieniądze z bazarku, więc za ten miesiąc i kolejny będę mogła zapłacić. Na leczenie i badania proponuję brać faktury, wtedy pieniądze pójdą z SHA.

Posted

handzia napisał(a):
Michelle, wzięłaś na te badania fakturę czy mam przelać z mojego konta? No i jeszcze opłata za drugi miesiąc hotelowania. Na moje konto wpływają pieniądze z bazarku, więc za ten miesiąc i kolejny będę mogła zapłacić. Na leczenie i badania proponuję brać faktury, wtedy pieniądze pójdą z SHA.

za hotelowanie też jeszcze można zapłacić, Wiola ma chyba na kwotę 400 zł fakturkę, więc jeszcze jest "rezerwa", jak faktura dotrze - podam dokładna kwotę

Posted (edited)

To dobrze Marysiu :) Może zróbmy tak, że wyrównamy do końca lutego i na początku marca zapłacimy za marzec. Tak będzie może wygodniej.
Daszka pojechała 12 stycznia, zapłacone jest za 30 dni do 10 lutego. Teraz można zapłacić za pozostałe 18 dni lutego, czyli 144 zł. Wtedy bedzie policzony pełny miesiąc luty. Na poczatku marca wpłacimy już za marzec z góry. Michelle, może tak być? :)
Jeśli Michelle sie zgadza, to proszę Marysiu przelej 144 zł + 25 za badania = 169 zł. Jak wpłacisz, daj mi znać, uzupełnię w pierwzym poście :)

Edited by handzia
Posted (edited)

Gissel,Michell..... ....Bierzcie faktury ...dZiewczyny nie wiem już jak prosić ....
Nie potrzeba nam paragonów .Po prostu podawajcie wetowi dane stowarzyszenia i taką fakture wysyłacie do stowarzyszenia.Moja wetka nie ma z tym zadnego problemu ,
KAzda wypłata z konta musi mieć pokrycie w rachunkach ,fakturach itd .

Nie musicie od razu tego wysyłac po prostu zbierac i wysłac kilka a na watku podac tylko kwotę .

Stowarzyszenie Help Animals
85 9589 0003 0007 2023 2000 0010

Nip
9131603838

Adres:
ul. Sienkiewicza 10A
55-320 Malczyce

Marysiu prosze dopisz tylko nip . bo nie mam pod reką .

Edited by funia
Posted

funia napisał(a):
Gissel,Michell..... ....Bierzcie faktury ...dZiewczyny nie wiem już jak prosić ....
Nie potrzeba nam paragonów .Po prostu podawajcie wetowi dane stowarzyszenia i taką fakture wysyłacie do stowarzyszenia.Moja wetka nie ma z tym zadnego problemu ,
KAzda wypłata z konta musi mieć pokrycie w rachunkach ,fakturach itd .

Nie musicie od razu tego wysyłac po prostu zbierac i wysłac kilka a na watku podac tylko kwotę .

Stowarzyszenie Help Animals
85 9589 0003 0007 2023 2000 0010

Adres:
ul. Sienkiewicza 10A
55-320 Malczyce

Marysiu prosze dopisz tylko nip . bo nie mam pod reką .

9131603838

Posted

handzia napisał(a):
To dobrze Marysiu :) Może zróbmy tak, że wyrównamy do końca lutego i na początku marca zapłacimy za marzec. Tak będzie może wygodniej.
Daszka pojechała 12 stycznia, zapłacone jest za 30 dni do 10 lutego. Teraz można zapłacić za pozostałe 18 dni lutego, czyli 144 zł. Wtedy bedzie policzony pełny miesiąc luty. Na poczatku marca wpłacimy już za marzec z góry. Michelle, może tak być? :)
Jeśli Michelle sie zgadza, to proszę Marysiu przelej 144 zł + 25 za badania = 169 zł. Jak wpłacisz, daj mi znać, uzupełnię w pierwzym poście :)

Niech tak będzie

Posted

Wet widział wyniki i są dobre, owszem ma trochę więcej krwinek białych oraz wyniki wątrobowe lekko podwyższone, ale mówi, że w tym wieku nie są niepokojące, więc możemy umawiać się na wycięcie guzów i jeśli Daszka będzie dobrze reagować na narkozę podczas jednego zabiegu zostanie wysterylizowana

Posted

Za zabieg będzie f-ra, co do paragonów na male kwoty to tylko takie biorę, sorki ale od ręki nie wystawiają mi f-r po które muszę jeździć celowo do Dzierżoniowa, więc nie bardzo mi się to kalkuluje, bo więcej spalę paliwa niż to warte, a kasa jest mi potrzebna na bieżąco, tak więc jeśli to jest kłopot by Handzia zwracała mi drobne kwoty z tego co uzbierałyście na bazarku i jest na Jej koncie to proszę o zmianę hoteliku,tylko proszę dajcie znać czy umawiać ją na ten zabieg czy rezygnujemy i nowy DT weźmie to na siebie - dzięki

Posted

handzia napisał(a):

przelew już zrobiony, jutro zaniosę do banku

Posted

michelle04 napisał(a):
Za zabieg będzie f-ra, co do paragonów na male kwoty to tylko takie biorę, sorki ale od ręki nie wystawiają mi f-r po które muszę jeździć celowo do Dzierżoniowa, więc nie bardzo mi się to kalkuluje, bo więcej spalę paliwa niż to warte, a kasa jest mi potrzebna na bieżąco, tak więc jeśli to jest kłopot by Handzia zwracała mi drobne kwoty z tego co uzbierałyście na bazarku i jest na Jej koncie to proszę o zmianę hoteliku,tylko proszę dajcie znać czy umawiać ją na ten zabieg czy rezygnujemy i nowy DT weźmie to na siebie - dzięki

Michelle, źle nas zrozumiałaś. Nie uchylam się od płacenia absolutnie. Każda wydana przez Ciebie złotówka będzie zwrócona natychmiast. Chodziło nam o to, byś zbierała sobie paragony, czy zostawiała u weta, a potem przy okazji następnej wizyty (żeby nie jeździć specjalnie) odebrała jedną zbiorczą fakturę. Pieniądze wysłane będą wcześniej...My u siebie tak robimy. Nie wiem czemu nie możemy się porozumieć w tej sprawie.. Owszem, na moim koncie znowu zebrało się z bazarku trochę kasy, mogę wyslać z tej puli, ale ciągle myślę o tych pieniądzach, które są na koncie SHA. Chcę korzystać z każdej okazji gdzie można wziąć fakturę, Wiola, jak pisała mari23, zebrała już jakąś tam kwotę...Chciałam Ci też zaproponować zwrot kosztów dojazdu do weta. Nie wiem ile km musisz pokonać, żeby dojechać do weta. Uwierz mi, ja jestem Ci wdzięczna, bo wzięłaś sunię za naprawdę nieduże pieniądze.
Ale jeśli chcesz, to będziemy szukały innego dt. To już druga prośba z Waszej strony, więc chyba już więcej nie wypada się narzucać...

Posted

michelle04 napisał(a):
Wet widział wyniki i są dobre, owszem ma trochę więcej krwinek białych oraz wyniki wątrobowe lekko podwyższone, ale mówi, że w tym wieku nie są niepokojące, więc możemy umawiać się na wycięcie guzów i jeśli Daszka będzie dobrze reagować na narkozę podczas jednego zabiegu zostanie wysterylizowana

To super:)

Posted

Dobrze więc.....skoro kazda prosba o faktury kończy sie stwierdzeniem zeby zabierac psa ...To nie pozostaje nam nic innego .
Proszę więc o cierpliwość .Załatwiamy transport ,który notabene nie jest ani łatwy ani tani więc moze to chwile potrwać .

Ps .Jeszcze raz napisze ,ze faktury to nie mój wymysł tylko podstawa rachunkowości .
Kwoty na pokrycie hotelowania wysyła Wiola&Miłosz do Stowarzyszenia więc myślałam ,ze takie zapłacone u weta będa bezproblemowe i pomogą na zaś pokrywać pieniadze wychodzące z konta .

Posted

[quote name='handzia']Michelle, źle nas zrozumiałaś. Nie uchylam się od płacenia absolutnie. Każda wydana przez Ciebie złotówka będzie zwrócona natychmiast. Chodziło nam o to, byś zbierała sobie paragony, czy zostawiała u weta, a potem przy okazji następnej wizyty (żeby nie jeździć specjalnie) odebrała jedną zbiorczą fakturę. Pieniądze wysłane będą wcześniej...My u siebie tak robimy. Nie wiem czemu nie możemy się porozumieć w tej sprawie.. Owszem, na moim koncie znowu zebrało się z bazarku trochę kasy, mogę wyslać z tej puli, ale ciągle myślę o tych pieniądzach, które są na koncie SHA. Chcę korzystać z każdej okazji gdzie można wziąć fakturę, Wiola, jak pisała mari23, zebrała już jakąś tam kwotę...Chciałam Ci też zaproponować zwrot kosztów dojazdu do weta. Nie wiem ile km musisz pokonać, żeby dojechać do weta. Uwierz mi, ja jestem Ci wdzięczna, bo wzięłaś sunię za naprawdę nieduże pieniądze.
Ale jeśli chcesz, to będziemy szukały innego dt. To już druga prośba z Waszej strony, więc chyba już więcej nie wypada się narzucać...[/QUOTE]
Nigdy nie biorę kasy za dojazd do weta i nigdy też o zwrot takowych kosztów nie prosiłam, te kwoty biorę na siebie bo jest to *wyższa konieczność* podyktowana zdrowiem psiaka,a to jest piorytet
Jaka jest więc decyzja: umawiać Daszkę na zabieg???

Posted

Nie .Dasza poczeka( jeśli pozwolisz michelle )na transport do Rzeszowa. W Rzeszowie będzie pod opieką Wioli i tam zostanie wysterylizowana.

Ps .Zapomniałam napisać ,ze cudnie w tym śniegu Dańka wygląda!

Posted

Nie bardzo rozumiem,dlaczego Dasza ma zmieniać dt? Pieniądze są,jest płacone,to o co właściwie chodzi? Zaglądam tutaj czasem i widzę,że od początku są jakieś niedomówienia. Może trzeba zadzwonić do tamtejszego weta i poprosić o te faktury, np. na koniec miesiąca; na pewno się zgodzi,bo to żaden problem.
Chyba,że może Dasza sprawia jakieś problemy:roll: .