MagYa^^ Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 a to fakt.. Ale ona zawsze reagowala :) tylko ostatnimi dniami byla bardzo wystraszona i uciekala za dom lub w ogole za posesje i chowala sie w krzaczory! ..powiedzcie co jest wart czlowiek odzucajacy taka psia wiernosc i milosc? :-( Quote
MagYa^^ Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 Dobranoc.. Misiu a Ty kochana spij tam spokojnie i nie boj sie, jutro ktos do Ciebie przyjedzie.. Nie zostawimy Cie psineczko . Quote
Tootiki Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Do góry Misiulko Biedulko!! Na dobranoc... SŁUCHAJCIE! UWAGA! ZATRUTA KARMA!! http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=346243#more Quote
Jagoda Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 solito napisał(a):A w jakiej miejscowości jest Misia? Misiaczek jest w Kamieńcu Wrocławskim,wioska koło Jelcza Laskowice Quote
asiak Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 witaj Miska:loveu: cudny psiak z Ciebie:loveu: i na miłośc Boską przełam się do cioteczek wreszcie,proszę...... Quote
Jagoda Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 MagYa, podpowiedziała mi PaulianTob, ze na świerzba skuteczny jest stronghold na kark. To jest w postaci spot-on. nie trzeba wtedy zastrzyków - a jak sunia pozwoli juz podejśc to takie podanie strongholdu powinno załatwic sprawe bezstresowo. Strongold od razu działa tez na robale obłe. No, tylko jak do tego karku podejść. Quote
MagYa^^ Posted April 2, 2007 Author Posted April 2, 2007 ..no wlasnie jak do tego karku podejsc.. dzisiaj Misia uciekla z "domu".. Jagoda pojecha do niej i nie zastala psiaka. Schowala sie gdzies, poniewaz byli nowi panstwo.. Widac nie przepadaja za soba. Czekam na informacje od Mosii, czy dalaby rade wziasc Misie do siebie.. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Super, że coś ruszyło się wreszcie w kwestii Miśki.Socjalizacja jest jej jedyną szansą na normalną prosperacje.Trzymamy kciuki, żeby odpowiedź Mossi była na "tak".. a wtedy kochane ciotki, będzie mogło byc juz tylko lepiej.. Quote
Negri Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 czekamy na jakies wieści ja tez się dożucę ale nie jestem w stanie powiedzieć ile... ale mogę jakieś aukcje zrobić;) Quote
MagYa^^ Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 ..czas leci a Mosii nie odpowiada poki co..:roll: Misia jest taka kochana, dzisiaj byla bardzo glodna. Poczekala az nalozylismy jej papu i jak odeszlismy wskoczyla na ganek i jamusiala.. Wiecie Misia chyba nie jest nauczona pić. Ona w ogole nie pije wody! Codziennie ma nalewana swierzą .. ale z miski nic nie ubywa :roll: Quote
mosii Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 kochani jasne, ze moge zabrać sunie, od piątku mam dwa miejsca wolne tylko pytanie jak bedzie wygladała płatność za hotel i co z leczeniem tego świerzbu( jest zarazliwy a ja nie mam mozliwości jej izolowac) Quote
MagYa^^ Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 mosii dziekuje za odpowiedz. Chcialysmy podleczyc sunie, ale ona nie da sie zlapac i nie chcemy wpedzac ja w dodatkowa traume.. :( Świerzbowiec to kwestia 2-3 tyg. niestety. Nie powinien rzucać się na zdrowe, odkarmione psy, ale roznie bywa.. Do platnosci sie dostosujemy, chociaz jesli bylaby mozliwa jakas zniżka klubowa to bylybysmy uradowani :) Jagoda pomoz.. coz tu jeszcze dopisac?? Ogolnie sunia jest przekochana! Ale nie potrafi przelamac bariery strachu :( Quote
mosii Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 tak ale oprócz odkarmionych to mam jeszcze staruszka Wilka i Dziadka i nie chciałabym ich narazać, a skąd wiadomo ze to świerzb? moze zwykłe bakteryjne albo pchle zapalenie skóry.... Quote
MagYa^^ Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 Mosii sunia ma świerzbowca, poniewaz jej szczeniaki mialy. Kolezanka wziela jednego malca do swoich 2 doroslych psow i kota. Leczony pasorzyt szybko ustapil. Ale i z tego co wiem, to sa szczepionki przeciw świerzbowcowi. Quote
pusia2405 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Słuchajcie a może coś bardzo pachnącego ją zwabi, jakaś kiełbaska, nawet kawałek szyneczki... Quote
MagYa^^ Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 pusia2405 napisał(a):Słuchajcie a może coś bardzo pachnącego ją zwabi, jakaś kiełbaska, nawet kawałek szyneczki... Chyba jutro pojade do niej z jakimis paroweczkami. Ale misia jest nieufna.. Mam swoje kochane psiska, ale.. tak wiernego i teskniacego psa jak Misia jeszcze nie widzialam Quote
mosii Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 a czy są pieniązki na jej leczenie? ja mam 9 swoich psów i nie stac mnie na utrzymanie nastepnego:( Quote
MagYa^^ Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 mosii, zrobimy wszystko zeby ja leczyc! Ten pies musi trafic w odpowiednie rece, bo jesli my jej nie pomozemy, to po prostu ja uspią :( bedziemy robic zbiorki, aukcje... Jasne, ze nie obciazymy Cie kosztami (!!!), sam fakt tego, ze istnieje mozliwosc socjalizowania psa jest czymś niewyobrazalnie wspanialym! Quote
pusia2405 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 MagYa^^ napisał(a):Chyba jutro pojade do niej z jakimis paroweczkami. Ale misia jest nieufna.. Mam swoje kochane psiska, ale.. tak wiernego i teskniacego psa jak Misia jeszcze nie widzialam Życzę powodzenia!! Moja rada, to może przycupnij gdzieś blisko bez ruchu, trzymaj smakołyk wyciągnięty do przodu tak, żeby dochodził do niej zapach, ale nie zwracaj na nią uwagi. Posiedź tak trochę, jest możliwość, że podejdzie. Tylko nie patrz się na nią. Trzymam kciuki!! Quote
MagYa^^ Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 ..ale dystans miedzy nami to kilkanascie duuuzych metrow.. ale pokusimy małą pokusimy.. :) Quote
Tootiki Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Boże, trzymam kciuki żeby Wam się udało!! Na szyneczkę najbardziej wystraszony pies powinien się wreszcie skusić! Zwłaszcza, że taka wygłodzona rzuca się na michę. Dziwne tylko, że nie pije, czy to nie jest niepokojące? A na pobyt u Mosii i leczenie zrzucimy się przecież. Gdzie można wpłacać? Quote
MagYa^^ Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 najpierw czekamy na decyzje Mosii :) (mam nadzieje, ze pozytywna..) Quote
Recommended Posts