Jump to content
Dogomania

DOLNY ŚLĄSK-Misia szuka domku na stałe. W NOWYM DOMU !!! DZIEKUJEMY WSZYSTKIM !!! :)

Recommended Posts

Posted

ale to kiedy wprowadza sie nowi wlasciciele to zagadka. nic nie wiadomo.. oni moga przyjechac jutro..albo za pol roku..

suńka jest bardzo spokojna, wymaga leczenia i czlowieka, ktory nie bedzie jej traktowal jak przedmiotu

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki MagYa^^ za pomoc temu biednemu stworzeniu- ona narazie nie ma nikogo...
Jakby co to dołożę worek karmy, ale narazie to wszystko co mogę... A jeżeli suczka ma chorobę skóry, to trzeba uważać na kontakty z innymi zwierzakami!

Posted

Nie przypisujcie mi tyle pochwal, bo glupio sie z tym czuje. Pozatym tego psa probowaly ratowac jeszcze inne osoby, skad zwiał.

Z karma poki co daje rady. Kupilam 10 kg. i kilka duzych puszek. Moje srodki na koncie zmierzaja ku koncowi, ale jesli zostane juz z niczym bede wolac o pomoc.
Mysle jednak ze priorytetem jest zabranie suni :( Spojzcie na zdjecia.. na kazdym podkulony ogon i opuszczony leb..

Posted

Bez obawy! Ja mam w domu aktualnie taką samą suczkę- choć powoli przywracam ją światu;) Więc jakby udało się załatwić DT, to chętnie przejadę się ze dwa razy i zobaczę, cóż to za istotka- mimo wszystko uważam, że najlepiej by było gdyby poznała, co to jest opieka WIELU dobrych ludzi- wtedy nie będzie lgnąć do jednej.

Posted

...co za człowiek...bez serca...

MagYa- moze na drzwiach domu nakleić kartkę w plastikowej koszulce z informacją i prośbą o kontakt- w razie gdyby pojawili się nowi właściciele...? skoro nie wiadomo kIEdy to będzie :(

jak tu znaleźć tymczas....

Posted

carolinascotties napisał(a):
...co za człowiek...bez serca...

MagYa- moze na drzwiach domu nakleić kartkę w plastikowej koszulce z informacją i prośbą o kontakt- w razie gdyby pojawili się nowi właściciele...? skoro nie wiadomo kIEdy to będzie :(

jak tu znaleźć tymczas....

Tak, dzisiaj zostawie taka informacje, jak pojade karmic sunie.
Gdybym mogla, to zostalabym tam z nia i siedziala poputy, dopuki nie przekonalaby sie, ze nie mam zamiaru jej zrobic krzywdy.. Ale mam swoje stado i obowiazki..

Sunia jest przekochana, na dobra sprawe nawet nie wiem czy ona szczeka..

Posted

No ale co w końcu z tym płatnym tymczasem od Agnieszki???????????? Miała tam jechać Sara, ale w końcu znalazła domek. Przecież Agnieszka pisała, że ten DT aktualny??????????!!!

MagYa, czy sunia wciąż tam jest???!!!

Posted

Tootiki napisał(a):
No ale co w końcu z tym płatnym tymczasem od Agnieszki???????????? Miała tam jechać Sara, ale w końcu znalazła domek. Przecież Agnieszka pisała, że ten DT aktualny??????????!!!

MagYa, czy sunia wciąż tam jest???!!!

Decyzja o tymczasie zalezy nie tylko odemnie ale i od monikity, ktora rowniez trzyma reke na pulsie. Przekazalam jej informacje o tym domku. Monia rowniez kombinuje na 10 sposobow by sunie ulokowac gdzies tutaj na dolnym śl.

A czy sunia jest, nie wiem... Mam nadzieje, ze tak! Dzisiaj tam pojade..

Posted

Właśnie wróciłam z Kamieńca. Sunia jest.. Nawet zamachała dzisiaj ogonem na mój widok i wołanie :D chyba ucieszyła sie, ze przyjechalam :-(

Ale i w domu ktoś był wcześniej! Śmieci sprzed domu wywiezione, chodnik na ganeczku.. i miska z wodą (chyba nie tą sama, ktorą jej wczoraj wlalam, bo to nie mozliwe..).
Teraz sie zastanawiam, czy ludzie probowali lapac psa i im sie nie udalo, czy postanowili zostawic Misie..
W drzwi wcisnelam karteczke z nr-em tel. do monikity... Mam nadzieje, ze zadzwonia i ze da sie ich namówic na to aby pies zostal, do czasu znalezienia jej prawdziwego domu.
Moge nawet podrzucac tym ludziom jedzenie dla psa.. Byle ją przypilnowali i pozwolili zostac..:-(

Zrobilam suni rowniez kilka zdjęć.. Niestety ciemnawo juz.. Ale wkleje zaraz.

Posted

Cudna psinka kochana... I te biedne cycusie wiszące :-( Pewnie do tego tęskni jeszcze za swoimi dziećmi...

Słuchajcie, a może ci ludzie, jeżeli rzeczywiście tam byli, dali wody i nie wyrzucili, nie tylko by ją przetrzymali ale i wzięli na stałe?? To byłoby najlepsze rozwiązanie dla niej, zostałaby w miejscu, do którego jest przywiązana... Tylko żeby ich zastać i pogadać, albo żeby się odezwali do Monikity...

Posted

Koperek napisał(a):

najlepiej by było gdyby poznała, co to jest opieka WIELU dobrych ludzi- wtedy nie będzie lgnąć do jednej.

Dziewczyny, w którym to jest miejscu w Kamieńcu, jak do niej dojechać?

Posted

Jagoda napisał(a):
Dziewczyny, w którym to jest miejscu w Kamieńcu, jak do niej dojechać?

W Kamiencu jadąc główną drogą ok. 0,5. km od tabliczki miejscowosci (jadac z Wroclawia) skret na Dobrzykowice (skręt z lusterkiem). Tam wlasnie jest ul. Kolejowa. Dom jest dosyc charakterystyczny. Zreszta na zdjeciu widac jak wyglada ogrodzenie i posesja.

Jagoda masz jakis plan co do suni?

Mam nadzieje, ze ludzie nie okazą sie bezduszni... :( Chociaz w dzisiejszych czasach..

Posted

MagYa^^ napisał(a):
W Kamiencu jadąc główną drogą ok. 0,5. km od tabliczki miejscowosci (jadac z Wroclawia) skret na Dobrzykowice (skręt z lusterkiem). Tam wlasnie jest ul. Kolejowa. Dom jest dosyc charakterystyczny. Zreszta na zdjeciu widac jak wyglada ogrodzenie i posesja.
Jagoda masz jakis plan co do suni?

ok, dzięki, pojadę zawieżć jej jedzenie, picie, kołderkę mam dla niej, nie mogę jej zabrać niestety do siebie