Hope2 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Poprawcie pierwszy post-wpłata Hektora juz jest :) Quote
szyszunia557 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 [quote name='Hope2']Poprawcie pierwszy post-wpłata Hektora juz jest :)[/QUOTE] Aniu, napisz konkretnie, co zmienić, bo się pogubiłam :oops: Quote
Hope2 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 [quote name='nescca']Dziewczyny..... jeśli któras może prowadzić wyd, ba FB to poproszę. Ja mam zbyt wiele na łbie. Najważniejsze rozliczenia. Pogadam z Kasią Ś-Ł. Może Ona zgodzi się rozliczać tam finanse Frodzia.Póki co..... nie dosyłajcie TZ-towi brakujących 40 zł. Niech to będzie nasz datek dla maluszka. [/QUOTE] Powtarzam,bo pewnie umknęło Quote
yunona Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Powolutku kasy się dozbiera, oby mały już nie miał żadnych komplikacji , to najważniejsze. Zatem czekamy po 1 stycznia na link do allegro na kalendarze z Frodo :loveu::multi: Quote
Energy Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Miejmy nadzieję, że Frodzik wyczerpał limit "zdrowotnych niespodzianek" i już bedzię wszystko ok:) Quote
__Lara Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='Energy']Miejmy nadzieję, że Frodzik wyczerpał limit "zdrowotnych niespodzianek" i już bedzię wszystko ok:)[/QUOTE] A co z kamieniami? Będą usuwane operacyjnie? Quote
Energy Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='__Lara']A co z kamieniami? Będą usuwane operacyjnie?[/QUOTE] [quote name='Hope2']Przed 9 odkorkowałam cewnik-wypadł malutki kamyczek-i od tej pory mały sika cały czas-pod ciśnieniem i bez-czekam z podaniem leków-no niech się chłopak w końcu odsiusia:multi:[/QUOTE] Jak napisała Hope jeden "wyszedł był" i miejmy nadzieję, że drugi też, tylko niezauważony, oby:) Quote
rasowa2410 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Chłopie trzymaj się i bądź zdrowy! :thumbs::laugh2_2: Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='__Lara']A co z kamieniami? Będą usuwane operacyjnie?[/QUOTE] Po badaniach-moczu i badaniu USG będę mogła powiedzieć cokolwiek na ten temat. Dzisiaj do weta nie dotarłam-niestety ja nie prowadzę auta,autobusy do mojej wsi nie docierają-a TZ nie ma już L-4:-( Rozmawiałam z wetem przez telefon-przełożyłam wizytę na poniedziałek-zrobimy wtedy oba badania(mały w niedzielę przyjmie ostatni antybiotyk) Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć,że Frodo ładnie się załatwia,pięknie śmiga,dzisiaj dzień sedalinu-więc przespał kilka godz w dzień-a przed chwilą próbował rozpruć fotel Quote
Isadora7 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 [quote name='Hope2'][...]przed chwilą próbował rozpruć fotel[/QUOTE] dobry objaw Quote
Energy Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Hope ten sedalin zdecydowanie mi się nie podoba...to nie jest obojętny lek a nijak powiązania z zapalenie pęcherz/kamicą nie ma:shake: No tak rozpruty fotel to fajna rzecz, wiem coś o tym:cool3: Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='Energy']Hope ten sedalin zdecydowanie mi się nie podoba...to nie jest obojętny lek a nijak powiązania z zapalenie pęcherz/kamicą nie ma:shake: No tak rozpruty fotel to fajna rzecz, wiem coś o tym:cool3:[/QUOTE] Tym razem nie udało się rozpruć-ale jakoś wątpię,żeby to niewiniątko z wielkimi oczkami zrezygnowało z swoich niecnych zamiarów:diabloti: Quote
yunona Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 (edited) Nie wiem jak na psiaki, ale piwko jest dobre na kamienie, po prostu je wypłukuje. Proszę się nie gorszyć , bo moje czasami latem dostawały piwo na parę mlaśnięć. Oprócz tego jednego niepożądanego składnika, zawiera wiele mikroelementów i vit itp.itd. Moja pierwsza jamnisia robiła awantury jak zobaczyła butelkę od piwa (darła się żeby jej dać). Nigdy nie upiłam psa , zawsze troszkę do polizania :diabloti: [B]Co do sedalinu wszędzie na forach jest kategoryczne słowo NIE !. Bardzo złą opinię ma ten lek. Może lepiej nie podawać?[/B]:hmmmm: Edited December 28, 2012 by yunona Quote
__Lara Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='yunona']Nie wiem jak na psiaki, ale piwko jest dobre na kamienie, po prostu je wypłukuje. Proszę się nie gorszyć , bo moje czasami latem dostawały piwo na parę mlaśnięć. Oprócz tego jednego niepożądanego składnika, zawiera wiele mikroelementów i vit itp.itd. Moja pierwsza jamnisia robiła awantury jak zobaczyła butelkę od piwa (darła się żeby jej dać). Nigdy nie upiłam psa , zawsze troszkę do polizania :diabloti: [B]Co do sedalinu wszędzie na forach jest kategoryczne słowo NIE !. Bardzo złą opinię ma ten lek. Może lepiej nie podawać?[/B]:hmmmm:[/QUOTE] Z piwem lepiej nie testować :diabloti: Trzeba sprawdzić jak duże są te kamienie - dużych kamieni na pewno nie wysika. Mógł wysikać piasek. Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='yunona']Nie wiem jak na psiaki, ale piwko jest dobre na kamienie, po prostu je wypłukuje. Proszę się nie gorszyć , bo moje czasami latem dostawały piwo na parę mlaśnięć. Oprócz tego jednego niepożądanego składnika, zawiera wiele mikroelementów i vit itp.itd. Moja pierwsza jamnisia robiła awantury jak zobaczyła butelkę od piwa (darła się żeby jej dać). Nigdy nie upiłam psa , zawsze troszkę do polizania :diabloti: Słyszałam o zbawiennym działaniu piwa-mam wujka chorego-po przeszczepie nerki...ale Frodo przyjmuje leki-w tym antybiotyk-a to w połaczeniu z alkoholem może być zabójcze Ps-w zeszłym roku przy walce o Tola(w święta-a jakże by inaczej) [B]Co do sedalinu wszędzie na forach jest kategoryczne słowo NIE !. Bardzo złą opinię ma ten lek. Może lepiej nie podawać?[/B]:hmmmm:[/QUOTE]Słyszałam o zbawiennym działaniu piwa-mam wujka chorego-po przeszczepie nerki...ale Frodo przyjmuje leki-w tym antybiotyk-a to w połaczeniu z alkoholem może być zabójcze Ps-w zeszłym roku przy walce o Tola(w święta-a jakże by inaczej)-nacierałam szyjkę wódeczką-co by rozgrzewała:evil_lol: Sedolin-czekam na dok medyczna z Katowic-prześlę ją szybciutko do Grudziądza i od razu będę dzwonić do lekarki,która małego operowała Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='__Lara']Z piwem lepiej nie testować :diabloti: Trzeba sprawdzić jak duże są te kamienie - dużych kamieni na pewno nie wysika. Mógł wysikać piasek.[/QUOTE] Podejrzenie kamieni było-że są w cewce moczowej...wet z Katowic nie potwierdził i nie zaprzeczył. Mówił za to o kryształkach Quote
Macia Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 A nikt nie sugerował karmy Urinary? U nas pomogła przy piasku. Quote
Energy Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='Hope2']Podejrzenie kamieni było-że są w cewce moczowej...wet z Katowic nie potwierdził i nie zaprzeczył. Mówił za to o kryształkach[/QUOTE] Kamienie to "pozbijane" razem kryształki.;) A wet z Katowic to w ogóle zamierza przesłać dokumentację? Ciekawe co tam napisze... [B]Yunona[/B] mojej koleżanki suczka jak usłyszy otwieranie piwa zaczyna koncert. Ma swój spodeczek i czeka...:evil_lol: Quote
Isadora7 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 [quote name='Macia']A nikt nie sugerował karmy Urinary? U nas pomogła przy piasku.[/QUOTE] U Froda już widać poprawę, sądze ze nie ma takiej potrzeby (bez wyraźnej diagnozy tym bardziej) pakowac sie w karmę wet. Kurczaczki i będaca w drodze (zabilam dzisiaj dostawce telefonem) dobra karma bytowa. Póki co już jest lepiej. Co do piwa i kamieni.... Gdy byłam piekna i młoda miałam operacje na kamyczki. Po operacji lekarze zrobili mi wykład co mogę co nie mogę i zapytali czy mam pytania. Zapytałam czy mogę pić piwo (przyznaję w onym czasie bardzo lubiłam) gruchneli smiechem... i odpowiedzieli ze tak oczywiscie nie zalewajac sie w czambuł. Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Na dokumentację czekam ja-oraz wet z Grudziądza i z Kluczborka. Miała być zaraz po świętach-sprawdzam pocztę regularnie-jeszcze nie ma. Ktoś pytał czy mam nr tel do Katowic ? Mam-ale co z tego skoro wet nie odbiera? (dzisiaj nie dzwoniłam-może jutro spróbować z domowego?) Zmiana karmy-jeśli wet z Klu po badaniach zaleci-to kupię taką jaka będzie potrzebna. [B]Isadora-Ty jesteś piękna i młoda!!! [/B] Quote
Isadora7 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 [quote name='Hope2'][...] [B]Isadora-Ty jesteś piękna i młoda!!! [/B][/QUOTE] Co widać w awatarku Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='Isadora7']Co widać w awatarku[/QUOTE] awatarek fajny-ale ja widziałam Twoje zdjęcia:eviltong: Quote
Energy Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='Hope2']awatarek fajny-ale ja widziałam Twoje zdjęcia:eviltong:[/QUOTE] Poleciałam na fb oglądać zdjęcie no i co? zdjęcia nie ma:obrazic: a głowe bym dała, że wcześniej widziałam:hmmmm: Quote
Isadora7 Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 [quote name='Hope2']awatarek fajny-ale ja widziałam Twoje zdjęcia:eviltong:[/QUOTE] ale to właśnie te jak byłam piękna i młoda :) Quote
Hope2 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='Energy']Poleciałam na fb oglądać zdjęcie no i co? zdjęcia nie ma:obrazic: a głowe bym dała, że wcześniej widziałam:hmmmm:[/QUOTE] bo na fb chyba nie ma...ale jest jeszcze jeden baaardzo popularny portal społecznościowy:eviltong: Quote
Recommended Posts