Zosia123 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 (edited) Aktualizacja 13 grudnia: Sułtan jest u mnie na DT. Dla uściślenia: mieszkam w mieszkaniu, mam już 2 duże psy, zatem zapotrzebowania na kolejnego naprawdę nie miałam; ale co miałam zrobić jeśli NIKT się nim nie interesował? Sułtan jest u mnie w BDT, ale wszelkie datki na karmę, witaminki oraz tabletki na serduszko i na stawy mile widziane! Sułtan dostał pieniążki od: Rutta - 20 zł :loveu: Wolf122 - 20 zł :loveu: Kocurek - 20 zł :loveu: 180 zł z bazarku ewy gonzales :loveu: 106 zł z mojego bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238226-rozliczony-zakończony-dziękuję!-)?p=20232607#post20232607 Bardzo dziękujemy!!! :multi: Wpis 25 października: Od sierpnia 2012 we wrocławskim schronisku znajduje się Sułtan. Pies został przyprowadzony przez swoją panią, która przyznała szczerze, że... zbyt dużo czasu spędza w izbie wytrzeźwień i dlatego nie może zajmować się psem... Sułtan jest bardzo duży i powoli podupada na zdrowiu... Wg opiekuna dużych psów oraz pani z biura jest to jeden z najpilniej potrzebujących pomocy... Gdy nadejdą mrozy, z Sułtanem może być krucho... :shake: Sułtan nie jest psem, który lgnie do każdego - jest to raczej pies jednej rodziny. Ale jest bardzo pozytywny wobec człowieka, nie warczy gdy coś się przy nim robi, raczej tylko piszczy ze strachu. Jest bardzo nieszczęśliwy z powodu sytuacji, w której się znalazł... Widać po nim, że szuka swojej pani i tęskni... :-( Sułtan: nie jest rasowy nie jest młody nie jest mały i puchaty więc pewnie na tym wątku będzie pusto. Ale jednak go zakładam, dla Sułtana. Sułtan 25 października razem z kolegą Pako i Ciocią Marzenką: Edited July 31, 2013 by Zosia123 Quote
Poker Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Fajne psicho ,ale co ja na to poradzę ,że bardziej lubię maleńtasy :roll: Całe życie lubię wszystko co malutkie , malusieńkie. Quote
Zosia123 Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Ja lubię wszystkie, ale pomagam tym, którymi ludzie interesują się najmniej... Zatem duże staruchy to jest moja target group :) Quote
Jo37 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Nie mam słów. Gdzie z za co wyciągać te psiaki. Quote
piescofajnyjest Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 jak moze mnie tutaj nie byc???? Quote
rutta Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 szkoda dziadeczka :( a izba wytrzeźwień - kosztowny hotel http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/653315,wroclaw-od-pazdziernika-nowa-izba-wytrzezwien-radni,id,t.html Quote
Poker Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Nie wiem czy dałoby się na babę jakoś wpłynąć. Przecież pies przeżył u niej 14 lat !!!, a jak na takiego psa to jest dużo.Więc chyba nie miał tak tragicznie. Quote
Hitoshi Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Bo nie miał źle, wiele razy go widziałam na spacerze z tą kobietą, zawsze miał kaganiec na paszczy i szczerzył się do mojego samca, jego właścicielka faktycznie nadużywa alkoholu i to strasznie :/ nigdy bym nie pomyślała, że odda go do schroniska, aż się zdziwiłam jak zobaczyłam go na forum, jak ktoś bd chciał z nią porozmawiać to mogę ew. powiedzieć, która nią jest, chociaż dawno jej nie widziałam. Quote
kikou Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 [quote name='Hitoshi']Bo nie miał źle, wiele razy go widziałam na spacerze z tą kobietą, zawsze miał kaganiec na paszczy i szczerzył się do mojego samca, jego właścicielka faktycznie nadużywa alkoholu i to strasznie :/ nigdy bym nie pomyślała, że odda go do schroniska, aż się zdziwiłam jak zobaczyłam go na forum, jak ktoś bd chciał z nią porozmawiać to mogę ew. powiedzieć, która nią jest, chociaż dawno jej nie widziałam. ...obawiam sie, że jak podjęła taką decyzje to już zdania nie zmieni... a skoro sama znasz tę Panią to może spróbuj Jej przy okazji opowiedzieć jaki smutny jest ten psiak i jaka go przyszłość czeka w schronisku... a raczej brak jakiejkolwiek przyszłości, też sobie tak myśle, że skoro biedak dożył 14 lat to jakąś opieke mu jednak zapewniano... lepszy własny właściciel - choćby nadużywał... niż bezosobowy boks :( :( :( ....a ja najbardziej lubie piesie szczupłej budowy, na długich nóżkach, z krótką sierścią, a najlepiej łyse ;) tzn... charciki małe, podenko, chińskie grzywacze itp... a mam chałupe pełną srednich i dużych (zwykle "pięknych inaczej") kundelków - bo ich nikt inny nie chciał... Quote
Zosia123 Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 No właśnie, przecież on pewnie pożyje jeszcze kilka miesięcy... :( Nie jest wychudzony, więc widać, że nie miał źle. A widać, że jest zdezorientowany, po wyjęciu z boksu chce gdzieś pędzić, pewnie szukać swoich... :( Quote
Kocurek Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Biedak:(Kurcze koniecznie trzeba by porozmawiac z ta kobieta....... Quote
wolf122 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Sułtan: nie jest rasowy nie jest młody nie jest mały i puchaty-i potem był wniosek Zosi,że pewnie będzie tu pusto.Otóż jest więcej ludzików,którzy lubią takie psy.Ja się do nich zaliczam "o zgrozo" :razz: Zapisuję ten target ;) jak to ładnie określiłaś. Quote
Zosia123 Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 wolf122 napisał(a):-i potem był wniosek Zosi,że pewnie będzie tu pusto.Otóż jest więcej ludzików,którzy lubią takie psy.Ja się do nich zaliczam "o zgrozo" :razz: Zapisuję ten target ;) jak to ładnie określiłaś. Witam u Sułtanka :) Quote
Jara Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Dziewczyny, proszę o jakiś kontakt i maila. Kupię dla niego ogłoszenia, ale potrzebuję danych kontaktowych. Quote
Zosia123 Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Jara napisał(a):Dziewczyny, proszę o jakiś kontakt i maila. Kupię dla niego ogłoszenia, ale potrzebuję danych kontaktowych. Kochana, obawiam się, że to strata pieniędzy :( Nikt nie adoptuje 14-letniego psa... Quote
Jara Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 (edited) Jak nie spróbujemy to się tego nigdy nie dowiemy. edit: Ogłoszenia się robią. Nie mogą mu inaczej pomóc, moje pieniądze i chcę wydać je na niego ;) Edited October 27, 2012 by Jara Quote
tymuś Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Zosia123 napisał(a):Kochana, obawiam się, że to strata pieniędzy :( Nikt nie adoptuje 14-letniego psa... zdarzają się takie cuda!!!:razz: Quote
Jara Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 30 ogłoszeń hula po sieci. Jak padną wykupię kolejne. :) Quote
Zosia123 Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 tymuś napisał(a):zdarzają się takie cuda!!!:razz: Witamy na wątku :) Quote
Zosia123 Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Jara napisał(a):30 ogłoszeń hula po sieci. Jak padną wykupię kolejne. :) Bardzo Ci dziękuję w imieniu Sułtanka!!! :loveu::loveu::loveu: Dzisiaj tak zimno, cały czas myślę o tych staruszeczkach z chorymi łapkami.... Quote
Kocurek Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Sultanku...,a gdzie Twoje ciocie....?:) Quote
Zosia123 Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Kocurek napisał(a):Sultanku...,a gdzie Twoje ciocie....?:) Myślą, myśla... :( Quote
zuziaM Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Jest superowy. Mam bardzo podobna do niego sunie. Jak siostra blizniaczka. Tez jest wielka i .... te uszy !!! Jakby od szczeniaka nie "wydoroslaly" tylko zostaly takie przechylone do srodka glowki. Mojej Sarze jeszcze na dodatek ktos uciachal ogonek .... idiota jakis ! Quote
Recommended Posts