Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Aktualizacja 13 grudnia:
Sułtan jest u mnie na DT.
Dla uściślenia: mieszkam w mieszkaniu, mam już 2 duże psy, zatem zapotrzebowania na kolejnego naprawdę nie miałam; ale co miałam zrobić jeśli NIKT się nim nie interesował?

Sułtan jest u mnie w BDT, ale wszelkie datki na karmę, witaminki oraz tabletki na serduszko i na stawy mile widziane!
Sułtan dostał pieniążki od:
Rutta - 20 zł :loveu:
Wolf122 - 20 zł :loveu:

Kocurek - 20 zł :loveu:
180 zł z bazarku ewy gonzales :loveu:
106 zł z mojego bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238226-rozliczony-zakończony-dziękuję!-)?p=20232607#post20232607
Bardzo dziękujemy!!! :multi:

Wpis 25 października:
Od sierpnia 2012 we wrocławskim schronisku znajduje się Sułtan.
Pies został przyprowadzony przez swoją panią, która przyznała szczerze, że... zbyt dużo czasu spędza w izbie wytrzeźwień i dlatego nie może zajmować się psem...
Sułtan jest bardzo duży i powoli podupada na zdrowiu... Wg opiekuna dużych psów oraz pani z biura jest to jeden z najpilniej potrzebujących pomocy... Gdy nadejdą mrozy, z Sułtanem może być krucho... :shake:
Sułtan nie jest psem, który lgnie do każdego - jest to raczej pies jednej rodziny. Ale jest bardzo pozytywny wobec człowieka, nie warczy gdy coś się przy nim robi, raczej tylko piszczy ze strachu. Jest bardzo nieszczęśliwy z powodu sytuacji, w której się znalazł... Widać po nim, że szuka swojej pani i tęskni... :-(

Sułtan:
nie jest rasowy
nie jest młody
nie jest mały i puchaty
więc pewnie na tym wątku będzie pusto.
Ale jednak go zakładam, dla Sułtana.

Sułtan 25 października razem z kolegą Pako i Ciocią Marzenką:

Edited by Zosia123
  • Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy dałoby się na babę jakoś wpłynąć.
Przecież pies przeżył u niej 14 lat !!!, a jak na takiego psa to jest dużo.Więc chyba nie miał tak tragicznie.

Posted

Bo nie miał źle, wiele razy go widziałam na spacerze z tą kobietą, zawsze miał kaganiec na paszczy i szczerzył się do mojego samca, jego właścicielka faktycznie nadużywa alkoholu i to strasznie :/ nigdy bym nie pomyślała, że odda go do schroniska, aż się zdziwiłam jak zobaczyłam go na forum, jak ktoś bd chciał z nią porozmawiać to mogę ew. powiedzieć, która nią jest, chociaż dawno jej nie widziałam.

Posted

[quote name='Hitoshi']Bo nie miał źle, wiele razy go widziałam na spacerze z tą kobietą, zawsze miał kaganiec na paszczy i szczerzył się do mojego samca, jego właścicielka faktycznie nadużywa alkoholu i to strasznie :/ nigdy bym nie pomyślała, że odda go do schroniska, aż się zdziwiłam jak zobaczyłam go na forum, jak ktoś bd chciał z nią porozmawiać to mogę ew. powiedzieć, która nią jest, chociaż dawno jej nie widziałam.

...obawiam sie, że jak podjęła taką decyzje to już zdania nie zmieni... a skoro sama znasz tę Panią to może spróbuj Jej przy okazji opowiedzieć jaki smutny jest ten psiak i jaka go przyszłość czeka w schronisku... a raczej brak jakiejkolwiek przyszłości,
też sobie tak myśle, że skoro biedak dożył 14 lat to jakąś opieke mu jednak zapewniano... lepszy własny właściciel - choćby nadużywał... niż bezosobowy boks :( :( :(

....a ja najbardziej lubie piesie szczupłej budowy, na długich nóżkach, z krótką sierścią, a najlepiej łyse ;) tzn... charciki małe, podenko, chińskie grzywacze itp... a mam chałupe pełną srednich i dużych (zwykle "pięknych inaczej") kundelków - bo ich nikt inny nie chciał...

Posted

No właśnie, przecież on pewnie pożyje jeszcze kilka miesięcy... :(
Nie jest wychudzony, więc widać, że nie miał źle. A widać, że jest zdezorientowany, po wyjęciu z boksu chce gdzieś pędzić, pewnie szukać swoich... :(

Posted

Sułtan:
nie jest rasowy
nie jest młody
nie jest mały i puchaty
-i potem był wniosek Zosi,że pewnie będzie tu pusto.Otóż jest więcej ludzików,którzy lubią takie psy.Ja się do nich zaliczam "o zgrozo" :razz: Zapisuję ten target ;) jak to ładnie określiłaś.

Posted

wolf122 napisał(a):
-i potem był wniosek Zosi,że pewnie będzie tu pusto.Otóż jest więcej ludzików,którzy lubią takie psy.Ja się do nich zaliczam "o zgrozo" :razz: Zapisuję ten target ;) jak to ładnie określiłaś.

Witam u Sułtanka :)

Posted

Jara napisał(a):
Dziewczyny, proszę o jakiś kontakt i maila. Kupię dla niego ogłoszenia, ale potrzebuję danych kontaktowych.

Kochana, obawiam się, że to strata pieniędzy :(
Nikt nie adoptuje 14-letniego psa...

Posted (edited)

Jak nie spróbujemy to się tego nigdy nie dowiemy.

edit:

Ogłoszenia się robią. Nie mogą mu inaczej pomóc, moje pieniądze i chcę wydać je na niego ;)

Edited by Jara
Posted

Jara napisał(a):
30 ogłoszeń hula po sieci. Jak padną wykupię kolejne. :)

Bardzo Ci dziękuję w imieniu Sułtanka!!! :loveu::loveu::loveu:

Dzisiaj tak zimno, cały czas myślę o tych staruszeczkach z chorymi łapkami....

Posted

Jest superowy.
Mam bardzo podobna do niego sunie. Jak siostra blizniaczka. Tez jest wielka i .... te uszy !!! Jakby od szczeniaka nie "wydoroslaly" tylko zostaly takie przechylone do srodka glowki.
Mojej Sarze jeszcze na dodatek ktos uciachal ogonek .... idiota jakis !