Asiaczek Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Na razie same dobre wieści, tfu, tfu, tfu.... nie zapeszam:) pzdr. Quote
Tymonka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 przepraszam za spam , ale sprawa pilna : [h=2]Mix Labka i SH , pilnie DS ,DT - właściciel się wyprowadza pies zostaje ![/h][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233629-Mix-Labka-i-SH-pilnie-DS-DT-w%C5%82a%C5%9Bciciel-si%C4%99-wyprowadza-pies-zostaje-%21?p=19820581#post19820581"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233629-Mix-Labka-i-SH-pilnie-DS-DT-w%C5%82a%C5%9Bciciel-si%C4%99-wyprowadza-pies-zostaje-%21?p=19820581#post19820581[/URL] Quote
Gosiapk Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Ellig'] (...) [IMG]http://images10.fotosik.pl/2579/a5bd7b2725b55fc4.jpg[/IMG] [/QUOTE] Na tym zdjęciu Chmurcia jest najbardziej podobna do siebie w naturze. Jest taka toffana. Siądzie cichutko koło nogi i tak grzeczniutko czeka, aby ją ktoś zauważył, pogłaskał. Przekochana sunieczka. [quote name='Ziutka']Jest bardziej cudowna...niż cudowna :eviltong: jest kochana, śliczna, strasznie grzeczna, cichutka, nie jest "natrętna" do głaskania , tylko siedzi i patrzy Ci w oczy żeby ją dotknąć - cudowna suczka, strasznie kochana :loveu: ktoś będzie miał wspaniałego psiaka :lol:[/QUOTE] Mam takie samo zdanie. :) [quote name='malagos']A jak te jej cycuchy, zasuszają się?[/QUOTE] Są w typowym stanie po ustaniu laktacji i w trakcie powrotu do stanu wyjściowego. Wszystko ok. :) [quote name='anica']... prawie jak bym o swojej Jasieńce słuchała ;) ....czy dobrze się wszystko goi?... bo na tym zdjęciu?...jakoś tak niefajnie wygląda?...[/QUOTE] Goi się doskonale jak na tak dużą ranę. Rana jest czysta, bez żadnych oznak zapalnych, zbierającej się ropy, czy nawet zaczerwienienia wskazującego na chorobotwórcze zarazki. To co widać jako bardzo czerwone, to świeża, zdrowa tkanka :) [quote name='Nutusia']Bardzo dziękuję Gosiapk i Ziutce za wizytację, przemiłe popołudnie i przytachane pyszności (...) [/quote] Nutusiu, to ja Ci dziękuję za przyjęcie nas. Było mi bardzo miło poznać Ciebie i Twoje stado. No i dzięki nam masz pomalowany płot :siara: ;) [quote] Potem się wzięłam za sprzątanie, bo przecie w sobotę mieli przyjechać GOŚCIE , więc przeniosłam jej posłanko do salonu. [/quote] Chyba Chmurcia winna Ziutce i mnie podziękowania, bo dzięki nam dostała się na salony. ;) :D [quote name='Nutusia']Nio... W końcu już odbyłyśmy z Ziutką sabat, nie? W dodatku Gosiapk do nas dołączyła, a ona też umie czarować, bo tak pięknego, grzecznego i uroczego Synka się nie rodzi, ale właśnie... wyczarowuje (...)[/QUOTE] Nutusia wyczarowała dobre nastroje u psiaków. Hopsasanka bezproblemowo hopsnęła na kolana do Ziutencji, Lili wylizała dziecko (wielokrotnie ku obopulnej uciesze), Gapcia dała się wziąć na ręce, Kreska była przemiła, tylko Luczysław burknął na Ziutkę, gdy trąciła go nogą pod stołem :) Ale miał rację, bo ta noga czatowała na jego gryzaka. Dziękuję Nutusiu jeszcze raz za przyjęcie nas u siebie i zgodę na wjazd 'karetą' do domu. :) Quote
Ziutka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [quote name='Gosiapk'] Nutusiu, to ja Ci dziękuję za przyjęcie nas. Było mi bardzo miło poznać Ciebie i Twoje stado. No i dzięki nam masz pomalowany płot :siara: ;) Chyba Chmurcia winna Ziutce i mnie podziękowania, bo dzięki nam dostała się na salony. ;) :D Nutusia wyczarowała dobre nastroje u psiaków. Hopsasanka bezproblemowo hopsnęła na kolana do Ziutencji, Lili wylizała dziecko (wielokrotnie ku obopulnej uciesze), Gapcia dała się wziąć na ręce, Kreska była przemiła, tylko Luczysław burknął na Ziutkę, gdy trąciła go nogą pod stołem :) Ale miał rację, bo ta noga czatowała na jego gryzaka. Dziękuję Nutusiu jeszcze raz za przyjęcie nas u siebie i zgodę na wjazd 'karetą' do domu. :)[/QUOTE] Nic dodać...nic ująć :) się podpisuję pod wszystkim :loveu: Quote
Ellig Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [IMG]http://images10.fotosik.pl/2592/4f24ce782faa3c3e.jpg[/IMG] Quote
anica Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 ... jak miło się czyta :loveu: Cześć Chmureczko :) Quote
Nutusia Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Dobra, zmieniłam imię w tytule wątku, bo nam się Elunia "gubiła" ;) Chmurcia z każdym dniem lepiej. Już nawet zamiast smętnie chodzić - całkiem szybko biega! Kolejny sukces: cieszy się do miski i podskakuje niecierpliwie, zanim postawię na podłodze. W domu nie brudzi. Dziś łobuziaki zostały na dworze - niech korzystają z ostatnich ciepłych dni. Na tyle ciepłych, że wystarczy kocyk w budzie i na... resztkach kanap ;) na tarasie. Chmurka jednak została w domu - niech sobie jeszcze trochę poodpoczywa... Quote
ocelot Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Alez wam zazdroszczę takich miłych odwiedzin:)Luczysław zachował się jak prawdziwy pies!:) Mój Maks tam prewencyjnie gryzie nas w nogę wieczorową porą jak jest 15 cm od niego, a wiadomo, może kopnie śpiacego psa?:) Quote
Nutusia Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Nasz Lesio to schizofrenik-autystyk. Król haremu. Nietykalski. Nawet głaskać go można tylko tyle, na ile sam pozwoli. Branie na ręce odpada, czesanie odpada. Pamiętacie Kimuszkę?... [IMG]http://global.images10.fotosik.pl/1705/34ecb0df55f6ef77.jpg[/IMG] Znalazła cudowny dom prawie rok temu, a dziś odebrałam telefon, czy ogłoszenie o adopcji jest aktualne!!!! Tyle telefonów jak w jej sprawie nie miałam nigdy o żadnego innego psiaka... Podesłałam dzwoniącej Pani zdjęcia Kimi w wersji XXL, czyli Chmurki ;) Warunki są dwa: ma się zgadzać z kotem i... spać w łóżku ;) Drugiego warunku Chmurencja jeszcze nie spełnia, ale myślę, że przy odrobinie pracy, dałoby się temu zaradzić :) Quote
Ryjonek Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Myślę że Chmurka jakoś zniesie niewygody spania z ludziem w łóżku:) Quote
Ellig Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Kimi nie da sie zapomniec:) i jeszcze tyle nowych osob przyciaga ze swojego ogloszenia, cudownie:) Quote
Nutusia Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Też tak podejrzewam. Dziś zrobimy jakąś przymiarkę może ;) Kurczę, czy ktoś się zna na numerologii?... Kimi była moją 11-tą tymczasowiczką, Chmurka jest 27-ą - czy to jakoś da się wyliczyć "domkowo"? :) Podesłałam Pani również Hopsaskę i zastrzegłam, że gdyby obie nie podbiły serca - ma dać znać, będziemy szukać do skutku... Quote
ocelot Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Nie znam się niestety:) ale możemy założyć, ze jakiś związek jest:) Quote
mari23 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [quote name='Nutusia']Też tak podejrzewam. Dziś zrobimy jakąś przymiarkę może ;) Kurczę, czy ktoś się zna na numerologii?... Kimi była moją 11-tą tymczasowiczką, Chmurka jest 27-ą - czy to jakoś da się wyliczyć "domkowo"? :) Podesłałam Pani również Hopsaskę i zastrzegłam, że gdyby obie nie podbiły serca - ma dać znać, będziemy szukać do skutku...[/QUOTE] ja się nie znam, ale myślę, że związek jest i happy end będzie :) oby tak właśnie się stało!!!! ( chyba zacznę liczyć moje tymczasy - może im to szczęście przyniesie ;)) Quote
Gosiapk Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [quote name='Ellig'][IMG]http://images10.fotosik.pl/2592/4f24ce782faa3c3e.jpg[/IMG][/QUOTE] Jaki ładny banerek :) Quote
Ziutka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [quote name='Gosiapk']Jaki ładny banerek :)[/QUOTE] nie jest podlinkowany :( Quote
Gosiapk Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [quote name='Ziutka']nie jest podlinkowany :([/QUOTE] Już jest :) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233460-Chmurka-(Zula)-sunia-poharatana-przez-życie-w-pełnym-tego-słowna-znaczeniu"][IMG]http://global.images10.fotosik.pl/2592/4f24ce782faa3c3e.jpg[/IMG][/URL] Quote
jola_li Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Poczytałam ostatkiem sił ;). Śliczna delikatna psinka na pewno już zapomina o wszystkich swoich nieszczęściach. Niedługo zaśpiewa sobie piosenkę, jaką tylko chmurki śpiewać mogą: "Jak to miło Chmurką być" :). Zulą być nie było tak miło... Quote
Ewa Marta Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Cudownie się czyta takie wieści. A Chmurka jest urocza;-) Chętnie poznałabym ją osobiście, ale totalnie nie mam kiedy wyrwać się na przedpołudnie:-( Narazie mam za dużo pracy przy moich podopiecznych... Quote
anica Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 ...też podoba mi się banerek :) Słodka jesteś Chmureczko... Quote
Ewa Marta Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='anica']...też podoba mi się banerek :) Słodka jesteś Chmureczko...[/QUOTE] Mnie się też podoba, wzięłam sobie:-) Quote
Nutusia Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Zrobiłyśmy wczoraj próbę kanapową... Sam Obłoczek nie odważył się wskoczyć, ale podsadzona i posadzona obok mnie, nie wyglądała na niezadowoloną:razz:. Podstawiała się do głasków, opierała o mnie całym ciężarem ciałka. Gdy wstałam, od razu zeskoczyła... Będziemy się nadal oswajać z kanapą :eviltong: Odebrałam wczoraj od Ellig Chmurciową wyprawkę - jeszcze raz pięknie dziękujemy.:loveu: Do posłanka niestety wpakowała się Lili i trzeba było widzieć co wyprawiała, żeby je... powiększyć!!!:crazyeye::evil_lol: Quote
Recommended Posts