Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Medale z kartofla się Wam należą za przeczytanie - w dodatku ze zrozumieniem! ;)

Ewa, wada dotyczy obu łapek, niestety :( Chmurka nie kuleje - to chyba dobrze, bo znaczyłoby, że zmiany nie są zaawansowane. A może diagnoza będzie całkiem inna? W końcu wczoraj to były domysły. Musi zobaczyć chirurg, czyli nasz Doktor Darek - wtedy będziemy się martwić, albo... cieszyć ;)

Chmurka przyjechała z wyprawką - workiem suchej karmy Pedegree Adult, chipem, który wszczepimy, gdy już będzie całkiem zdrowa oraz z lekami - antybiotykiem, probiotykiem i maścią. Ponieważ leki nie będą już potrzebne, może je odeślę do schroniska, co? Odesłałabym też obróżkę ze smyczką, bo Chmurcia dostała w prezencie od Ellig.
Ocelotku, napisz mi co i jak, a ja Tobie PW wysyłam w sprawie umowy adopcyjnej ;)

Posted

Ona na tym zdjęciu jest w sumie do siebie obecnie mało podobna ;) Bo Chmura ma... stojące uszy, przy czym każde potrafi "żyć własnym życiem" :)
Tak się wczoraj zastanawialiśmy w lecznicy, co to może być za mix i wyszło nam, że jamnik (długość i krzywość łapek) z welsh terierem (kształt kufy), basetem (umaszczenie) i corgi (uszy)! Jest na razie całkiem nieproporcjonalna - wielka łepetyna, dłuuuuugi tułów na krótkich łapinkach. Myślę, że jak nabierze ciałka, będzie bardziej proporcjonalna, bo na razie to wypukłe są tylko żebra, a za nimi... doły pozapadanych boczków :( Dalej wystające kości miednicy i dyndający ogonek...

Posted

Ło Matuniu ,jakie skrajne emocje ,przy czytaniu ... jak to ja ... przy ujrzeniu przez Chmurkę szczeniaczka... łzy!..musowo...ale relacje ze spotkania z tymczasikami.. wybuchnęłam śmiechem!... autentycznie już to widzę!... umiesz pisać:roll::lol:...
jakoś tymi łapinkami się nie martwię!...ileż to krzywołapek ...śmiga po ulicach... i komu krzywda:eviltong::lol:
raczej cieszę się... ba bardzo się cieszę! że Chmureczka jest u Ciebie:bigcool:... a mówisz ...kieszonka z naddartej skóry(taka ,że można wody nalać) to nic?... ja bym... raczej wolałabym tego nie zobaczyć!:no-no-no:

Posted

[quote name='Nutusia']Medale z kartofla się Wam należą za przeczytanie - w dodatku ze zrozumieniem! ;) [/QUOTE]

Czy można jutro odebrać wraz z goździkiem?

[quote name='Nutusia'](...) i dyndający ogonek...[/QUOTE]

CZy ten ogonek czasami machnie tak z 'uśmiechem'?

Posted

Chmurcia straszną jest chudzinką. Żebra i kręgosłup sterczą, widać gołym okiem. Bidunia. Ale taka kochana, dobra sunieczka, cichuteńko podejdzie, siądzie obok i patrzy oczkami prosząc o głaskanko. Bardzo lubi być głaskana. Bardzo wdzięczna sunieczka. Spokojna. Ktoś będzie miał wiele radości dzięki niej.

Posted

[quote name='Gosiapk']Chmurcia straszną jest chudzinką. Żebra i kręgosłup sterczą, widać gołym okiem. Bidunia. Ale taka kochana, dobra sunieczka, cichuteńko podejdzie, siądzie obok i patrzy oczkami prosząc o głaskanko. Bardzo lubi być głaskana. Bardzo wdzięczna sunieczka. Spokojna. Ktoś będzie miał wiele radości dzięki niej.[/QUOTE]
Nic dodać, nic ująć - wpatrzona jest w człowieka strasznie.

Wysłałam do Ellig dzisiejsze fotki Chmurki, jutro pewnie nam wstawi :)
Z góry dziękuje Eluś - ja nie potrafię dodawać fotek :roll:

Posted

zaginał pies SIEKOWEJ od PsiegraneMarzenia !!!!kto z Warszawy to niech się rozglada[IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/283529_370904052985679_2131447889_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Gusiaczek']Powiem tak: wstawianie zdjęć jest proste jak drut. Naumiałam się,skoro ja, to każdy może;)
Fakt, że obróbka jeszcze przede mną, ale też dam radę;)[/QUOTE]

Zachęcam Ziutencję do pójścia drogą Gusiaczka :)