Ewa Marta Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Też doczytałam i martwię się łapinką. Czy Chmurka kuleje, czy odciąża jakoś mocno łapkę? Quote
feliksik Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 uff - jest dobrze - to dobrze:evil_lol: Quote
Gusiaczek Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Relacja satysfakcjonująca;) Chmurka - ładnie:) Quote
obraczus87 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Wieści są dobre :) a będa z dnia na dzien coraz lepsze :) Martwi mnie ta łapina... ale najwazniejsze teraz, aby Chmurka doszła do siebie i aby brzunio się zagoił :) Quote
ocelot Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Ja się przy tych szczeniakach poryczłam czytając... biedna malutka... Quote
Nutusia Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 Medale z kartofla się Wam należą za przeczytanie - w dodatku ze zrozumieniem! ;) Ewa, wada dotyczy obu łapek, niestety :( Chmurka nie kuleje - to chyba dobrze, bo znaczyłoby, że zmiany nie są zaawansowane. A może diagnoza będzie całkiem inna? W końcu wczoraj to były domysły. Musi zobaczyć chirurg, czyli nasz Doktor Darek - wtedy będziemy się martwić, albo... cieszyć ;) Chmurka przyjechała z wyprawką - workiem suchej karmy Pedegree Adult, chipem, który wszczepimy, gdy już będzie całkiem zdrowa oraz z lekami - antybiotykiem, probiotykiem i maścią. Ponieważ leki nie będą już potrzebne, może je odeślę do schroniska, co? Odesłałabym też obróżkę ze smyczką, bo Chmurcia dostała w prezencie od Ellig. Ocelotku, napisz mi co i jak, a ja Tobie PW wysyłam w sprawie umowy adopcyjnej ;) Quote
Nutusia Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 Mam nadzieję, że nie ;) Myślę, że jednak szybciej w schronisku... Quote
Ellig Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Czesc Chmurka:) [img]http://images10.fotosik.pl/2566/5fe808ae17a763d8.jpg[/img] Quote
Nutusia Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 Ona na tym zdjęciu jest w sumie do siebie obecnie mało podobna ;) Bo Chmura ma... stojące uszy, przy czym każde potrafi "żyć własnym życiem" :) Tak się wczoraj zastanawialiśmy w lecznicy, co to może być za mix i wyszło nam, że jamnik (długość i krzywość łapek) z welsh terierem (kształt kufy), basetem (umaszczenie) i corgi (uszy)! Jest na razie całkiem nieproporcjonalna - wielka łepetyna, dłuuuuugi tułów na krótkich łapinkach. Myślę, że jak nabierze ciałka, będzie bardziej proporcjonalna, bo na razie to wypukłe są tylko żebra, a za nimi... doły pozapadanych boczków :( Dalej wystające kości miednicy i dyndający ogonek... Quote
anica Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Ło Matuniu ,jakie skrajne emocje ,przy czytaniu ... jak to ja ... przy ujrzeniu przez Chmurkę szczeniaczka... łzy!..musowo...ale relacje ze spotkania z tymczasikami.. wybuchnęłam śmiechem!... autentycznie już to widzę!... umiesz pisać:roll::lol:... jakoś tymi łapinkami się nie martwię!...ileż to krzywołapek ...śmiga po ulicach... i komu krzywda:eviltong::lol: raczej cieszę się... ba bardzo się cieszę! że Chmureczka jest u Ciebie:bigcool:... a mówisz ...kieszonka z naddartej skóry(taka ,że można wody nalać) to nic?... ja bym... raczej wolałabym tego nie zobaczyć!:no-no-no: Quote
ocelot Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 ja tam sobie jeszcze raz przeczytałam:):):) Nutusiu napisz nam jakie są koszty wizyty i żelu. Postaram się zwrócić jak najszybciej. Quote
Gosiapk Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 [quote name='Nutusia']Medale z kartofla się Wam należą za przeczytanie - w dodatku ze zrozumieniem! ;) [/QUOTE] Czy można jutro odebrać wraz z goździkiem? [quote name='Nutusia'](...) i dyndający ogonek...[/QUOTE] CZy ten ogonek czasami machnie tak z 'uśmiechem'? Quote
anica Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Witaj Chmureczko :))))))) delikatne głaski ,po bziuśku... Quote
Gusiaczek Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Witaj Chmurko - twoje imienniczki na niebie nie pozwoliły na wyjazd do Lublina. Trudno;) Quote
Gosiapk Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Chmurcia straszną jest chudzinką. Żebra i kręgosłup sterczą, widać gołym okiem. Bidunia. Ale taka kochana, dobra sunieczka, cichuteńko podejdzie, siądzie obok i patrzy oczkami prosząc o głaskanko. Bardzo lubi być głaskana. Bardzo wdzięczna sunieczka. Spokojna. Ktoś będzie miał wiele radości dzięki niej. Quote
Ziutka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='Gosiapk']Chmurcia straszną jest chudzinką. Żebra i kręgosłup sterczą, widać gołym okiem. Bidunia. Ale taka kochana, dobra sunieczka, cichuteńko podejdzie, siądzie obok i patrzy oczkami prosząc o głaskanko. Bardzo lubi być głaskana. Bardzo wdzięczna sunieczka. Spokojna. Ktoś będzie miał wiele radości dzięki niej.[/QUOTE] Nic dodać, nic ująć - wpatrzona jest w człowieka strasznie. Wysłałam do Ellig dzisiejsze fotki Chmurki, jutro pewnie nam wstawi :) Z góry dziękuje Eluś - ja nie potrafię dodawać fotek :roll: Quote
Ryjonek Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 No to czekamy na nowe fotki:) Chmurka i jej żyjące własnym życiem Uszy. Quote
Gusiaczek Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Powiem tak: wstawianie zdjęć jest proste jak drut. Naumiałam się,skoro ja, to każdy może;) Fakt, że obróbka jeszcze przede mną, ale też dam radę;) Quote
lika1771 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='ocelot']To czekamy na zdjecia.....[/QUOTE]Czekamy.... Quote
lika1771 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 zaginał pies SIEKOWEJ od PsiegraneMarzenia !!!!kto z Warszawy to niech się rozglada[IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/283529_370904052985679_2131447889_n.jpg[/IMG] Quote
Gosiapk Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='Gusiaczek']Powiem tak: wstawianie zdjęć jest proste jak drut. Naumiałam się,skoro ja, to każdy może;) Fakt, że obróbka jeszcze przede mną, ale też dam radę;)[/QUOTE] Zachęcam Ziutencję do pójścia drogą Gusiaczka :) Quote
Recommended Posts