Nutusia Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 O, to Ty jeszcze życia nie znasz! :) Quote
Elza22 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Ziutka -Wszystkiego najlepszego dużo zdrówka szczęścia i spełnienia marzeń:-) Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='Elza22']Ziutka -Wszystkiego najlepszego dużo zdrówka szczęścia i spełnienia marzeń:-)[/QUOTE] Dzięki Martusia :) Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='ocelot']Ja też do życzeń się dołączam:)[/QUOTE] Dziękuje Anuś :) Quote
malagos Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 I się podczepiam :) Wszystkiego naj i jeszcze lepszego od naj :) Powinnaś się nazywać Cecylia, bo dziś są imieniny mojej Mamy........ Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='malagos']I się podczepiam :) Wszystkiego naj i jeszcze lepszego od naj :) Powinnaś się nazywać Cecylia, bo dziś są imieniny mojej Mamy........[/QUOTE] Dziekuje Małgosiu :):):) I wszystkiego NAJ dla mamy :loveu: Chmureczka po sterylizacji ma się dobrze :) wszystko przebiegło ok :) musiała mieć kiedyś pękniętą śledzionę (nie wiadomo, czy to po tym wypadku ostatnim) ale Nutka wszystko jutro opisze jak trzeba ;) Quote
Ryjonek Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Józefko, samych radosnych chwil Ci życzymy:) Duuużego tortu ze świeczkami i całej góry prezentów:Rose: Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='Ryjonek']Józefko, samych radosnych chwil Ci życzymy:) Duuużego tortu ze świeczkami i całej góry prezentów:Rose:[/QUOTE] Dziękuje Ryjonku :loveu: A tymczasem zapraszam po zakup sianka wigilijnego ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236096-Coraz-bliżej-święta-sianko-na-wigilijny-stół-dla-koni-z-FZNJR-do-20-12[/URL] Quote
Gosiapk Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Nutusiu, zmiana tytułu wątku potrzebna. To jest proszę szanownych dogociotek wątek Ziutki, a nie Chmurci. Bo już tu adopcja Ziutki miała się dokonać, a teraz urodziny Ziutki obchodzimy :hmmmm: No to się z okazji tej napijmy :drink1: Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='Gosiapk']Nutusiu, zmiana tytułu wątku potrzebna. To jest proszę szanownych dogociotek wątek Ziutki, a nie Chmurci. Bo już tu adopcja Ziutki miała się dokonać, a teraz urodziny Ziutki obchodzimy :hmmmm: No to się z okazji tej napijmy :drink1:[/QUOTE] Wariat jesteś :evil_lol: Gosiu, jeszcze raz dziękuje za prezent :loveu: Ciekawe jak minie noc Chmurce :roll: Quote
Gosiapk Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='Ziutka']Wariat jesteś :evil_lol: Gosiu, jeszcze raz dziękuje za prezent :loveu: Ciekawe jak minie noc Chmurce :roll:[/QUOTE] Chmurce noc minie przyjemnie, będzie miała kolorowe sny po lekach anastetycznych, pełen odlot. Rano będzie dopiero niemiłe przebudzenie. :roll: Quote
ocelot Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Ziutka dziękuję, że już napisałaś o śledzionie... ja mialam wczoraj, ale dopchać się nie moglam do komputera.... Quote
mamakasi Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Nutusia chyba dzisiaj urlopuje bo nie obleciała wątków na swojej mietle. Mam nadzieję, że Chmurcia ma się dobrze Quote
Ellig Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='Ziutka']Dziękuje Ryjonku :loveu: A tymczasem zapraszam po zakup sianka wigilijnego ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236096-Coraz-bliżej-święta-sianko-na-wigilijny-stół-dla-koni-z-FZNJR-do-20-12[/URL][/QUOTE] Jak sianko to i cos do sianka:) Ja rownież zapraszam na bazarek:) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236044-Podaruj-sobie-odrobin%C4%99-luksusu-na-%C5%9Awieta-Bazarek-do-2-grudnia-do-godz-19-00[/url] Quote
Ziutka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='mamakasi']Nutusia chyba dzisiaj urlopuje bo nie obleciała wątków na swojej mietle. Mam nadzieję, że Chmurcia ma się dobrze[/QUOTE] Tak, Nutka dzisiaj ma wolne, siedzi w domku z suniami po sterylce ;) Później będe z nią rozmawiać to napiszę jak się Chmurka miewa :) Quote
Nutusia Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 No, obiecanki-cacanki - tak do mnie zadzwoniła! ;) Chmurcia musiała mieć trochę większe cięcie niż przy zwykłej sterylce u naszego Doktora, bo zaniepokoił go widok otrzewnej, w której znalazł sporo komórek śledziony. Przeraził się, bo w ten sposób często się objawia chłoniak, czyli nowotwór śledziony. Postanowił więc ciachnąć mocniej i przyjrzeć się śledzionie. Na szczęście się okazało, że to nie żaden nowotwór. Chmurka musiała doznać urazu. Być może przy tym wypadku, gdy rozpruła sobie brzusio, albo np. ktoś ją mocno kopnął, bo miała pękniętą śledzionę. Jakimś cudem się nie wykrwawiła. Śledziona zrosła się sama - widoczna jest wyraźna blizna, ma teraz dość nietypowe ułożenie. Przy tym pęknięciu, jej komórki rozproszyły się po otrzewnej. Nie zagraża to życiu ani zdrowiu. Trzeba o tym wiedzieć, bo gdyby kiedykolwiek z jakiegokolwiek powodu lekarz robił USG, mógłby się tak samo przestraszyć, że to nowotwór. Można jedynie, raz do roku robić morfologię i sprawdzać czy nie ma cech anemicznych. Tak więc wszystko się dobrze skończyło, a szew - mimo, że trochę dłuższy - zagoi się jak na... psie i za parę miesięcy nie będzie po nim śladu :) Gdy odbieraliśmy panny - Chmurcia już pełzała po sali operacyjnej, bo usłyszała mój głos, a Hopcia jeszcze spała. W domu Dziewczyny poczuły się spokojniejsze. Chmurka przenosiła się tylko z posłania na chodniczek do łazienki, gdy zrobiło jej się za gorąco. Hopcia nie mogła sobie miejsca znaleźć. Nad ranem Chmurka mnie obudziła - wyraźnie chciała wyjść na dwór. Grzecznie zrobiła siusiu i wróciła spać na posłanko. Hopcia niestety zsikała się do łóżka. Długo walczyłam, żeby leżała na podkładzie. W końcu przysnęłam... Wiedziałam, że tak się może stać, więc położyłam na łóżko grubą kołdrę, żeby ocalić materac. Tak czy inaczej, 3 razy dziś pralka chodziła, żeby wszystko wyprać. Rano obie już czuły się o wiele lepiej. Wyszły na dwór i z utęsknieniem czekały na śniadanie. Wrąbały z apetytem całe porcje, wzięły tabletki przeciwbólowe, które dostałyśmy na wynos. Chmurka więcej odpoczywała, a Hopka często wychodziła na podwórko. Niedawno zdjęłam im opatrunki i Chmurce wenflon (Hopka się rozwenfloniła wczoraj sama, w ułamku sekundy!!!). Teraz sobie śpią. Za chwilę będzie kolacja, więc myślę, że chętnie wstaną. Wg przewidywań, za sterylki zapłaciłam wczoraj po 200 zł. Wzięłam też paszporty (koszt 51 zł za szt.). Wypełnię wszystkie dane na spokojnie, a Doktor mi wszystko wpisze i wstempluje. Szwy będziemy zdejmować w Barbórkę :razz: Najważniejsze, że już to wszystko mamy za sobą! Najdalej w niedzielę, panny już na amen zapomną, że przeszły zabieg :) Quote
Ziutka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='Nutusia']No, obiecanki-cacanki - tak do mnie zadzwoniła! ;) [/QUOTE] Przeca dzień się jeszcze nie skończył :evil_lol: Quote
Ellig Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 No i cudownie jest przeczytac takie dobre wiadomosci. Trzymajcie sie "dziewczyny":) Quote
Ellig Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='Ziutka']Przeca dzień się jeszcze nie skończył :evil_lol:[/QUOTE] [img]http://emotikona.pl/gify/pic/02pingwin.gif[/img] Quote
eloise Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 wczoraj napisałam post, ale... go zjadlo! Dołączam się do życzeń dla Ziutki, za równiutki miesiąc i ja wskoczę na 3 z przodu :) Mamusia postanowiła urodzić mnie w Wigilię, a Tatuś zgodził się nazwać mnie Ewą a nie Żanetką ;) Nie dziwie się Nutusiu, że padłaś i łóżko zostało w końcu zalane, a potem 3 prania były...Co noc nie śpię i zastanawiam się, czy znowu jestem obsikana ja i moje łóżko, macam gada, obracam i niestety często gęsto siku jest. Jak on to robi- pozostanie tajemnicą na zawsze! Pielucha prawie suchutka, a wszystko dookoła zalane, a nicpoń śpi w najlepsze! co z tego, że lodowaty!!! A że sika w pieluchy bawełniane ( taka nowsza wersja tetry ;) ) to namacalnie widzę i czuję ile jest w środku. Jednorazówkę też potrafi przesikać! i czasem zamoczy aż 2 kołdry przy tym! Ziutko, polecam pieluchowanie wielorazowe- dostarcza dużo radości, serio :) Na tort się tym razem chyba nie załapię ;) , ale powiedz Nutusiu, kiedy możemy przyjechać, to przywiozę pyszny jabłecznik :D Ania jakimś sposobem ( również tajemnym) usunęła mi z telefonu Twój numer, więc zadzwonić i umówić się nie mogę! :) Nasza kocica też posiada zdolności magiczne- co siądzie na mój komputer, to zmienia rozdzielczość ekranu!!! Nie znam tego skrótu klawiszowego, a mój kot tak! :) Quote
Nutusia Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 O tak, Synusie potrafią sikać tak, że pielucha sucha, piżama prawie też, a kołdra albo materac - do wyżymania :) Mojej mamie też się udało urodzić mnie przed Wigilią, ale urodziny przed samymi Świętami bywają przekleństwem... Ewuś, już Ci piszę tel. na PW - wpadajcie kiedy chcecie:) Chmurencja ma się bardzo dobrze. Trochę jej fraczek przeszkadza i usiłuje się go pozbyć, czochrając plecki o spód krzesła. Poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku!!! Quote
Recommended Posts