Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Kredka podyktowała mi dziś ogłoszenie o sobie.

[B]Mała suczka do adopcji.[/B]
I wersja
[B][COLOR=#b22222]Poszukujemy wspaniałej rodziny, która zaadoptuje małą, jeszcze trochę zagubioną suczkę i pokaże jej świat z tej dobrej strony,[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222] .[/COLOR][/B]
Kredka to mała ok. 2.letnia suczka,( waga 9 kg , wzrost w kłębie 38 cm )która[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222] przez rok była bezdomna[/COLOR][/B][/COLOR][/B] przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu, nie niszczy i nie szczeka, zachowuje czystość .
Jest przyjazna wobec innych piesków i kota, podchodzi z dystansem do obcych osób, przed dziećmi ucieka nie robiąc im krzywdy.
Teraz jest radosna i lubi pieszczoty. Szukamy osób, które dadzą jej poczucie bezpieczeństwa i pokochają na zawsze. Po okresie aklimatyzacji [/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222]z pewnością[/COLOR][/B] otworzy swoje małe serduszko.
[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222]Zdrowa ,zaszczepiona i wysterylizowana[/COLOR][/B] czeka pod nr telefonu 713482951.
[/COLOR][/B]

II wersja
[B][COLOR=#0000ff]Mała ( 38 cm w kłębie i 9 kg) ok.2 letnia Kredka rok błąkała się po Wrocławiu ( można napisać po dużym mieście). Trafiła do schroniska , gdzie nie dawała sobie rady.Zabrana do domu tymczasowego odzyskuje zaufanie do człowieka.
Jest wesołą , energiczną i łagodną sunią.Przyjaźni się z psami i kotami.
Potrzebuje trochę czasu , by się przekonać do nowego właściciela.
Zdrowa, wysterylizowana i zaszczepiona czeka na rodzinę, która pokocha ją na zawsze.
Kontakt pod nr telefonu 713482951.

[/COLOR][/B][COLOR=#000000]Czekam na propozycje poprawek.
Zdjęcie z kotą i i jeszcze jakieś powybieram.[/COLOR][B][COLOR=#0000ff]
[/COLOR][COLOR=#b22222]

Trochę poprawiłam
[/COLOR][/B]

Edited by Poker
Posted

Dwa teksty są bardzo trafne,krótkie zwięzłe i o to chodzi.Wydaje mi się,że głównie ludzie skupiają się na zdjęciach a do tekstu przywiązują mniejszą wagę.

Posted

Mnie sie ten pierwszy podoba bardziej - taki bardziej "ludzki" i lapie za serducho. Jedynie co moge pomarudzic, to informacje o kastracji i szczepieniach dala bym na dole ... bo jak Anula mowi, ludzie skupiaja sie na zdjeciach i tekst przelatuja oczyma, to lepiej zeby konkretne informacje o psie i jego zachowaniu byly na gorze - mniej wazne rzeczy na dole - to sobie doczytaja, jak juz beda bardzo zainteresowani i zaciekawieni.

Posted

[quote name='Patmol']brakuje zdjecia z różą[/QUOTE]

KreDeczka jest łagodna , więc róża nie musi odwraca uwagi od jej złowieszczego spojrzenia:diabloti: jakie miała Fryga.:eviltong: Ale jakiś fajny fotomontaż przydałby się.Może iwstar tu zawita :p
Pink zaraz poprawię wg Twojej sugestii.

[B][COLOR=#b22222]Poszukujemy wspaniałej rodziny, która zaadoptuje małą, jeszcze trochę zagubioną suczkę i pokaże jej świat z tej dobrej strony,[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222] .[/COLOR][/B]
Kredka to mała ok. 2.letnia suczka,( waga 9 kg , wzrost w kłębie 38 cm )która[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222] przez rok była bezdomna[/COLOR][/B][/COLOR][/B] przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu, nie niszczy i nie szczeka, zachowuje czystość .
Jest przyjazna wobec innych piesków i kota, podchodzi z dystansem do obcych osób, przed dziećmi ucieka nie robiąc im krzywdy.
Teraz jest radosna i lubi pieszczoty. Szukamy osób, które dadzą jej poczucie bezpieczeństwa i pokochają na zawsze. Po okresie aklimatyzacji [/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222]z pewnością[/COLOR][/B] otworzy swoje małe serduszko.
[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222][B][COLOR=#b22222]Zdrowa ,zaszczepiona i wysterylizowana[/COLOR][/B] czeka pod nr telefonu 713482951.

[/COLOR][/B][COLOR=#000000]Może być?[/COLOR][B][COLOR=#b22222]
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Anula']Poker nie pomyliłaś się o 10cm ze wzrostem KreDeczki? Moja Sara ma 40cm w kłębie i jest o wiele większa od KreDeczki.[/QUOTE]

Nie pomyliłam się .Dolar ma 39 cm ,a ona jest prawie jak on.Tylko jest drobnej budowy .

Posted

[B][COLOR=#b22222]Poszukujemy wspaniałej rodziny, która zaopiekuje sie małą, jeszcze trochę zagubioną suczka i pokaże jej świat z tej dobrej strony,[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222] .
Kredka to mała ( waga 9 kg , wzrost w kłębie 38 cm ) ok. 2.letnia suczka, która przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu. W domu[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222] nie niszczy, nie szczeka i zachowuje czystość.
Malutka Kredka przez rok była bezdomna, teraz jest radosna i lubi pieszczoty. Szukamy osób, które dadzą jej poczucie bezpieczeństwa i pokochają na zawsze. Po okresie aklimatyzacji [/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222]z pewnością otworzy swoje małe serduszko.
[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222]Zdrowa ,zaszczepiona i wysterylizowana czeka pod nr telefonu 713482951

[/COLOR][/B][COLOR=#b22222]poprzekladalam troche - zobacz czy lepiej bedzie sie Tobie podobac? w razie co, to sprawdz czy sa wszystkie koncowki i kreseczki - bo na tablecie nie mam polskich znakow[/COLOR]

Posted

To teraz moja poprawka do Twojej poprawki :evil_lol:

[B][COLOR=#b22222]Poszukujemy wspaniałej rodziny, która zaopiekuje się małą, jeszcze trochę zagubioną suczką i pokaże jej świat z dobrej strony,[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222] .
Kredka to mała ( waga 9 kg , wzrost w kłębie 38 cm ) ok. 2.letnia suczka, która przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu. [/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222]Jest grzeczna, nie niszczy, nie szczeka i zachowuje czystość.
Przyjazna wobec innych piesków i kota, podchodzi z dystansem do obcych osób, przed dziećmi ucieka nie robiąc im krzywdy.
Mała Kredka przez rok była bezdomna, teraz jest radosna i lubi pieszczoty. Szukamy osób, które dadzą jej poczucie bezpieczeństwa i pokochają na zawsze. Po okresie aklimatyzacji [/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222]z pewnością otworzy swoje małe serduszko.
[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222]Zdrowa ,zaszczepiona i wysterylizowana czeka pod nr telefonu 713482951[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Pink']Perfeto i tak wstawiaj :p[/QUOTE]

Ja jak ja, czekam na dobre dusze, które zrobią jej ogłoszenia.Ja jak zwykle wyślę do Wyborczej.A mój mąż już prawie płacze na myśl o rozstaniu z nią.

Posted

[quote name='Bogusik']Tekst bardzo dobry i jedynie to co bym zmieniła to: zamiast " ok.2.letnia suczka" na "ok.2-letnia suczka"
Coś za dużo tych kropoli w jednym miejscu;)[/QUOTE]
2.letnia jest poprawnie, nie pisze się już od dawna 2-letnia.

Posted

[quote name='Poker']2.letnia jest poprawnie, nie pisze się już od dawna 2-letnia.[/QUOTE]
No tak, teraz widzę, jak bardzo jestem do tyłu z "nową" poprawną polszczyzną:oops: Teraz już będę wiedziała,że to prahistoria...:evil_lol:

Posted

[COLOR=#b22222]Dwuletnia byłoby najfajniej :) Wywalając "waga" i "wzrost" nie wydłuża się tekst.
I jeszcze świeżym porannym okiem, spacje i interpunkcję zrewidowałam ;)
[/COLOR][B][COLOR=#b22222]
Poszukujemy wspaniałej rodziny, która zaopiekuje się małą, jeszcze trochę zagubioną suczką i pokaże jej świat z dobrej strony[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222].
Kredka to mała (9 kg , w kłębie 38 cm ) ok. 2.letnia suczka, która przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu. [/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222]Jest grzeczna, nie niszczy, nie szczeka i zachowuje czystość.
Przyjazna wobec innych piesków i kota. Do obcych ludzi podchodzi z dystansem, przed dziećmi ucieka, nie robiąc im krzywdy.
Mała Kredka przez rok była bezdomna, teraz jest radosna i lubi pieszczoty. Szukamy osób, które dadzą jej poczucie bezpieczeństwa i pokochają na zawsze. Po okresie aklimatyzacji [/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222]z pewnością otworzy swoje małe serduszko.
[/COLOR][/B][B][COLOR=#b22222]Zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana czeka pod nr telefonu 713482951[/COLOR][/B]

Powodzenia, Kredeczko! :)

Posted

Dziękuję Nutusiu. Jak już Ty tekst przyklepałaś , to musi być dobrze. Tylko kto te ogłoszenia zrobi ??
Dwuletnia w sensie językowym jest fajne tylko ludzie rzucają okiem i cyfra 2 łatwiej wpada w oko.

Posted

Może te zdjęcia dołączyć do ogłoszeń?

[IMG]http://img189.imageshack.us/img189/7506/kredka102012.jpg[/IMG]

[IMG]http://img199.imageshack.us/img199/1664/kredka07012013001.jpg[/IMG]

[IMG]http://img35.imageshack.us/img35/9936/aktwki010.jpg[/IMG]

i oczywiście z kotą.

[h=2][/h] [INDENT] [IMG]http://img547.imageshack.us/img547/5442/kredka065.jpg[/IMG] [/INDENT]

Posted

[IMG]http://img26.imageshack.us/img26/8953/kredka080.jpg[/IMG]

[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/5451/kredka086.jpg[/IMG]

[IMG]http://img541.imageshack.us/img541/1620/kredka085.jpg[/IMG]

[IMG]http://img853.imageshack.us/img853/4673/kredka075.jpg[/IMG]