Cudak Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 magdola - Perełce też przynieś... Quote
zerojeden Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 [quote name='beataczl']tak pamietamy! i doczekac sie nie mozemy! :-):-) Hałabajówko -czy srodek na odpchlenie wogole dotarl ?[/QUOTE] Dotarł dotarł, dzięki zapomniałam przez te małe gnojki napisać. Dextr jedzie w czwartek bo się Pani pochorowało i przełozyłyśmy. Dex też nie może się już doczekać ;) Quote
zerojeden Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Jutro jedziemy z Dexem na wycieczkę po nowe życie ;) Quote
beataczl Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 cieszymy sie bardzo , powodzenia Dexterku! :smile: Quote
Cudak Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Czekamy na wiesci z nowego domku! :) Quote
zerojeden Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Cudak']Czekamy na wiesci z nowego domku! :)[/QUOTE] Wieści z nowego domu są bardzo pozytywne...bardzo bardzo pozytywne...a Dexter pierwsze co zrobił to obsikał 2 szafki na co Pani Magda mówi no ja się na to przygotowałam...nauczy się ;) Był już dzisiaj u weta...za tydzień idzie na szczepienie a za dwa na kastrację :) Mam obiecane fotki więc jak dostanę to się podzielę z Wami :) oby więcej takich domów :multi: Quote
Cudak Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Super :) ze ludzi cierpliwi :) OGROMNIE Ci dziękuję Halabajowko za przygarniecie Dextera na DT, bo do tej pory to już by zamarzł na tym łańcuchu... Quote
zerojeden Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Należało mu się bo jest super psem, bardzo grzecznym i spokojnym a innych rzeczy się nauczy w swoim czasie, poza tym chyba nie mieszkał nigdy w domu więc też musi się nauczyć co jest pięć :) Cudak coś Ty nie ma za co...taki sam w kład mają wszystkie ciotki w ratunek głupola jak ja bo gdyby nie Wy to by dalej stal na tym łańcuchu...a właśnie wiecie może czy ten "człowiek" ma jakiegoś innego psiaka na zastępstwo za Dexa? A w ogóle to wiecie że się tak złożyło że jak do mnie trafił to akurat zaczął się kolejny sezon Dextera i na cześć mojego ulubionego serialu dostał to imię a w tym tygodniu był ostatni odcinek sezonu i akurat nasz chłopak w tym tygodniu trafił do nowego domu...niesamowite co za zbieg okoliczności :) Quote
__Lara Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Hałabajówka']Wieści z nowego domu są bardzo pozytywne...bardzo bardzo pozytywne...a Dexter pierwsze co zrobił to obsikał 2 szafki na co Pani Magda mówi no ja się na to przygotowałam...nauczy się ;) Był już dzisiaj u weta...za tydzień idzie na szczepienie a za dwa na kastrację :) Mam obiecane fotki więc jak dostanę to się podzielę z Wami :) oby więcej takich domów :multi:[/QUOTE] Cudownie - los kolejnego psa odmieniony :D :D :D :D :D Quote
magdola Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Hałabajówka']a właśnie wiecie może czy ten "człowiek" ma jakiegoś innego psiaka na zastępstwo za Dexa? :) Moze Perełka?????????? Quote
Cudak Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 No to z imieniem trafiłaś w 10-tke! :) Niedawno była u mnie policja, spisywali moje zeznania na sprawę o znęcanie sie (choć akurat tego bicia psów świadkiem nie byłam, to niemal codziennie widziałam te 2 pozostałe psy, jeden bez budy na łańcuchu przywiązanym do drzewa bez względu na pogodę, drugi przy rozwalającej sie budzie, bez wody, bez jedzenia, bo pan mieszka 50 km dalej i nie są codziennie karmione...). Mam nadzieje ze odbiora mu psy i dostanie jakiś zakaz ich trzymania. Choć tyle... Quote
zerojeden Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Mam wolny kojec po Dexterze jakby ktoś potrzebował PDT to z miłą chęcią wezmę to zawsze jakiś grosz na te cholerne długi... tylko musi być zaszczepiony na wirusówki bo jestem skażona więc lepiej dmuchać na zimne. Jakbyście coś gdzieś widziały albo słyszały.... strasznie chciałabym być BDT ale przy takiej ilości nie jestem w stanie :( Quote
Cudak Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 Halabajowka, moge zaklepać dla Perelki? Tylko określ ile z wyżywieniem trzeba? Dla niej tylko karma typu light wchodzi w gre. Quote
zerojeden Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Cudak']Halabajowka, moge zaklepać dla Perelki? Tylko określ ile z wyżywieniem trzeba? Dla niej tylko karma typu light wchodzi w gre.[/QUOTE] Mówiłaś że ona domowa to tak do budy to chyba nie specjalnie co? No i koniecznie na wirusówki musi być zaszczepiona co najmniej 10 dni przed przyjazdem. U mnie jak zawsze co łaska. Quote
magdola Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Hałabajówka']Mówiłaś że ona domowa to tak do budy to chyba nie specjalnie co? No i koniecznie na wirusówki musi być zaszczepiona co najmniej 10 dni przed przyjazdem. U mnie jak zawsze co łaska.[/QUOTE] Myślisz, ze buda jest gorsza niż schron????? Quote
zerojeden Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='magdola']Myślisz, ze buda jest gorsza niż schron?????[/QUOTE] No niby nie...a ona ma do schronu iść ? Bo ja przez te gnojki to jestem w polu w śledzeniu watków Quote
Cudak Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 [quote name='Hałabajówka']No niby nie...a ona ma do schronu iść ? Bo ja przez te gnojki to jestem w polu w śledzeniu watków[/QUOTE] Pani ma zamiar poprosić syna, by ja wywiózł do schroniska - jesli jej tam nie przyjma, to moze i gdzies do lasu trafić, wiec w budzie i mając spacery, których obecnie nie ma, będzie przeszczesliwa... Tylko określ chociaż jakies minimum, ile trzeba uzbierać na miesiąc, bo ceny PDT sa tak rozne, ze nie chcialabym obrazic Cie zbyt mala kwota.. Mysle, ze jak beda ladne zdjecia (te obecne sa do du*y) i zrobi sie sterylke, to szybko znajdzie domek. Quote
magdola Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 A ja myśle, ze jakby zamieszkała teraz na zewnątrz, to możemy sie wstrzymać z karma Light. Jakby miała trochę ruchu i "normalne" posiłki to powinna sama z siebie stracić na wadze, a zmiana otoczenia z domu na dwór to tez utrata dużej ilości kalorii;) Quote
beataczl Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [quote name='magdola']A ja myśle, ze jakby zamieszkała teraz na zewnątrz, to możemy sie wstrzymać z karma Light. Jakby miała trochę ruchu i "normalne" posiłki to powinna sama z siebie stracić na wadze, a zmiana otoczenia z domu na dwór to tez utrata dużej ilości kalorii;)[/QUOTE] dokladnie tak tak a moze sie przeniesiemy do Perelki na watek,tak sie ciesze ze jest nadzieja dla Niej..:multi: Quote
katlis Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 nic tylko muszę psiaki do Hałabajówki wozić :) Quote
zerojeden Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [quote name='katlis']nic tylko muszę psiaki do Hałabajówki wozić :)[/QUOTE] ano jakoś tak wychodzi hehe ;) ale mogę Ci dzikiego kota dać w zamian żebyś na pusto nie wracała :) Quote
katlis Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [quote name='Hałabajówka']ano jakoś tak wychodzi hehe ;) ale mogę Ci dzikiego kota dać w zamian żebyś na pusto nie wracała :)[/QUOTE] Kochana moja u mnie na 57 m2 2 dzieci, 2 psy, 2 koty i ja sponsor tego wszystkiego więc grzecznie za dzikusa podziękujemy :) Quote
Recommended Posts