Pinesk@ Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 A no dog :D pokoje są różnej wielkości, zależy czy 1,2,3 czy 4- osobowe ale szczerze z dogiem ciężko chyba że stół się wywali z pokoju ;) Ola164, to zapraszam do Olsztyna, bedziemy szukać razem psiolubnych właścicieli mieszkań ;) A i jeszcze jeśli chodzi o zostawianie psa samego na cały dzień bo przecież wykłady.. Sporo wykładowców z Olsztyna lubi psy na wykładzie a niektórzy przynajmniej tolerują także jeżeli pies ogarnięty i niekłopotliwy- da się żyć spokojnie :) To zmykam do biologii, bo cały dzień nic nie robiłam a metabolizmik czeka :sleep: Quote
Talagia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Pinesk@'] A i jeszcze jeśli chodzi o zostawianie psa samego na cały dzień bo przecież wykłady.. Sporo wykładowców z Olsztyna lubi psy na wykładzie a niektórzy przynajmniej tolerują także jeżeli pies ogarnięty i niekłopotliwy- da się żyć spokojnie :)[/QUOTE] O wykładach to ja wcale nie mówie :) Bo na większość nie chodzę i nie uważam, że ktoś będzie wolał kisić się na nudnym wykładzie zamiast spędzić czas z ukochanym psem ;) Ale poza wykładami CZĘSTO są takie dni, że jesteśmy cały dzień na uczelni. Ja mieszkam 5 min od uczelni, a bywały dni (np interna), ze miałam zajęcia od rana do 18 bez przerwy. Warto brać to pod uwagę i jakoś zapewnić psu opiekę. Jednej osobie będzie bardzo trudno, a może to być nawet niemożliwe. Pies musi się w końcu wysikać ;) Quote
Ola164 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Pinesk@ - zobaczymy jak to będzie i gdzie się dostanę, ale jeśli będzie to Olsztyn to chętnie poszukam razem :) Quote
Aysel Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Trzeba chyba sobie zrobić 'mea culpa' - co powtórzyłam a co mi jeszcze zostało. Z próbnych miałam 60 z chemii i 67 z biologii (rozszerzenie) Więc Warszawę to ciemno widzę... A tam chyba chciałabym najbardziej. Talagio - jak szłaś na wetę to jakie były progi punktowe? Quote
Martuchny Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Podtrzymuje pytanie Aysel ;) u mnie było gorzej z wynikami od Ciebie, Aysel, nawet się nie chwalę, ale zdane. co do psów na uczelni - mój Scrat się ucieszy, ma ciągoty do nauki, czasem jak mnie nie ma w domu 'czyta' moje książki do bioli zębami :) Quote
Talagia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Aysel'] Talagio - jak szłaś na wetę to jakie były progi punktowe?[/QUOTE] Do Warszawy było jakoś 164 a do Wrocławia 161 jako ostateczny próg. Mój pies w czasie sesji wpadł w szał demolki :))) Wyczuwa mój stres niestety. Quote
Squ Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Co do mieszkań w Olsztynie to różnie jest. Właściciele żerują na biednych studentach :shake: Jak ja szukałam pokoju/mikromieszkania blisko uczelni (na dojście), za rozsądną cenę no i z psem to było ciężko... W końcu znalazłam pokój, niestety drogi, ale cóż począć. Właściciel nie ma problemu z psem, współ chyba też, więc mieszkam tu drugi rok. Co będzie w przyszłym to się zobaczy. Psem zajmuję się sama, fakt, że na 3 roku było ciężko i pies trochę zaniedbany, ale daliśmy radę. Ewentualnie na czas sesji jechał do domu jak miałam full nauki. W trakcie roku akademickiego jest ok, ale mam to szczęście, że mój plan zajęć jak do tej pory był zawsze super ;) a na wykłady chodzę rzadko. A i nie wiem jakie macie psy, ale u mnie parę konwersacji się zakończyło po pytaniu o rasę. Whippet nic nikomu nie mówił, ale jak usłyszeli "chart" to od razu mieli jakiś problem. Sami spece, nie ma co :diabloti: [B]Talagia [/B]mieszkasz z 3 psami w Wawie? :hmmmm: Quote
Talagia Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 [quote name='Squ'] [B]Talagia [/B]mieszkasz z 3 psami w Wawie? :hmmmm:[/QUOTE] Jeżeli mam taką możliwość to tak (problem z transportem w pkp 1 pies=1 opiekun). Zwykle niestety tak kolorowo nie jest i są ze mną max 2 psiaki i do pewnego czasu 2 fretki. Do tego współlokatorka również ma swojego psa. Jest wesoło - nie ma co ;) Quote
Verty Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 (edited) Co do progów - ja wiem, że w Wrocu w tym roku był 76,33, bo teraz jest tam mega dziwny przelicznik. Do tego 7 osób na miejsce. Ogólnie jak liczyłam, to chyba 75 z chemii i biologii i 90 z angielskiego rozszerzonego starczało. Że z angielskiego miałam na próbnej z marszu 91 to tutaj się nie martwię ani trochę, z biologii też przestałam trząść portkami, ale ta chemia... dzisiaj byłam na takich przedmaturalnych przypominających korkach i wraz z przyjaciółką uświadomiłyśmy sobie, że mamy problem z podstawami, ale złożone zadania robimy bez problemu. O co chodzi. Edited February 5, 2013 by Verty Quote
Kasiass Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 [quote name='Verty']Co do progów - ja wiem, że w Wrocu w tym roku był 76,33, bo teraz jest tam mega dziwny przelicznik. Do tego 7 osób na miejsce. Ogólnie jak liczyłam, to chyba 75 z chemii i biologii i 90 z angielskiego rozszerzonego starczało. Że z angielskiego miałam na próbnej z marszu 91 to tutaj się nie martwię ani trochę, z biologii też przestałam trząść portkami, ale ta chemia... dzisiaj byłam na takich przedmaturalnych przypominających korkach i wraz z przyjaciółką uświadomiłyśmy sobie, że mamy problem z podstawami, ale złożone zadania robimy bez problemu. O co chodzi.[/QUOTE] Na pewno nie we Wrocku :eviltong: We Wroclawiu jest brana pod uwagę tylko biologia i chemia rozszerzona, prog w tym roku 152/151/147 ;) Może chodzilo Ci o Kraków ;)? Tam byl chyba taki prog, ale do Krakowa to ja bym nie szla, biorąc pod uwagę, ze otworzyli dopiero w tym roku i ponoc nawet swojego wydzialu nie mają :eviltong: Tak samo Poznań, dopiero 2 rok tam leci Quote
Pinesk@ Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 squ ile płacisz za wynajem mieszkania i mniej więcej jaki standard i w jakiej dzielnicy jeśli mogę zapytać? Quote
Verty Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 [QUOTE][COLOR=#3E3E3E]Na pewno nie we Wrocku [/COLOR]:eviltong: [COLOR=#3E3E3E]We Wroclawiu jest brana pod uwagę tylko biologia i chemia rozszerzona, prog w tym roku 152/151/147 [/COLOR];-)[/QUOTE] Hm, miałam to z jakiejś tablicy dyskusyjnej czy czegośtam, więc bardzo możliwe. Ale właśnie przed chwilą patrzyłam na stronę Wroca i się zdziwiłam, że tylko biol i chem, bez angielskiego O.o E, to te progi nie takie znowu straszne. Quote
Ola164 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Brzmią w miarę ludzko nawet ;p A jakie były progi w Olsztynie? Mnie tam ratuje to, że angielski się nie wlicza... W podstawowce i gimnazjum nauczyciel mi się zmieniał co roku, a w liceum też niespecjalnie nas uczą. Quote
Pinesk@ Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ola do Olsztyna potrzebny jest język jeśli sie nie mylę, chyba, ze coś się zmieniło ;) Quote
Ola164 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Jak sprawdzałam progi to by mi podstawa wystarczyła z języka, a podstawę powinnam mieć w górnych granicach :) No zobaczymy, pojde gdzie sie dostane po prostu. Quote
Verty Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ola164, ja dopiero w liceum dostałam dobrą anglistkę, ale po prostu sama się uczyłam całe życie bo czytałam po angielsku i oglądałam filmy i seriale itp itd i od razu trafiłam na advanced. Ja w cichości serca marzę o Wrocu, bo najbliżej (nie licząc Krakowa, no ale tam bym niezbyt chciała, chociaż pewnie będę składać). Warszawa też jest miłą opcją, w obydwu tych miastach mam zagwarantowane lokum, bo we Wrocu ciocia a w Warszawie akademik dla luteran. Właśnie walczę z Witowskim, uzupełniam luki. Zrobiona 1/4 pierwszego tomu! z takim tempem to ja tego nie widzę, ale pewnie w ferie trochę nadrobię. Quote
Aysel Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Kurczę, progi prawie jak na medycynę w tej Warszawie haha ;) Nie no, może jakoś wyrobię na te 80%. Ja wręcz przeciwnie - chemii się nie boję, bo w chemii łatwiej trochę 'trafić' w klucz. Ostatnio pisaliśmy egzaminy wstępne na medycynę jako próbną maturę tak jakby (które ponoć? są teraz trudniejsze nawet od zwykłej matury), miałam 79% oczywiście rozszerzenie, więc jak narazie nie jest źle. Biologia to jest masakra - jesteście już na jakimś konkretnym stopniu powtarzania, czy tak jak ja - powtórzona komórka, metabolizm i delikatnie fizjologia i anatomia człowieka? ;] Nie wiem czy mam się bać, że tak mało powtórzyłam, czy (mam taką nadzieję) nie jestem wyjątkiem :) Quote
Ola164 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ja będę szczera i powiem że liceum raczej przeimprezowałam i równo się leniłam, niż się uczyłam... W sumie tylko do chemii się przykładałam i biologii, ale mniej... Ja dziś zrobiłam z Witka 50 jakoś się nie mogłam zmotywować... No ale i tak przez tydzień już zrobiłam prawie połowę tomu. Szybciutko to idzie, biologia gorzej... Quote
Verty Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ola - zazdroszczę ci tej łatwości z chemii, dla mnie 30 zadań to droga przez mękę. Ja nie z tych imprezowych, no ale w pierwszej kto się uczy do matury, w drugiej miałam mega lenia a teraz ten czas mija okropnie szybko =.= Aysel - ja mam całą pierwszą klasę (ale teraz lecę układami, więc jeszcze raz powtarzam), metabolizm, komórka, odżywianie. Ten tydzień - ukł. nerwowy. Quote
Aysel Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Układy jakoś ujdą, bardzo to wszystko logiczne. Najgorsze są jak dla mnie roślinki i ich wspaniała fizjologia.... Quote
Pinesk@ Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Aysel spokojnie, ja w sumie to ogarnęłam póki co tylko metabolizm (enzymologia, trawienie, oddychanie, fotosynteza i inne pierdoły), trochę dziabnęłam komórki, mszaków, paprotników, wirusów i bakterii, zaczęłam powoli tkanki. Robię testy z Persony z tych działów. Muszę trochę wzmocnić tempo bo się nie wyrobię a ostatnio mam zastój w myśleniu :P Strasznie ubolewam też, że nie mam dostępu do 2 i 3ej cześci operona biologii lewińskiego do liceum :( Z chemii jeszcze nic nie robiłam, jeśli to kogoś pocieszy, zacznę dopiero chyba pod koniec lutego, skupiam się teraz na biologii. No i jeszcze język niemiecki muszę gdzieś wcisnąć w tryb nauki bo wybrałam rozszerzenie, głupia ja.. Quote
Ola164 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Dla mnie najgorszy z biologii jest metabolizm, genetyka i roślinki.... [COLOR=#afeeee]Czyli generalnie większość [/COLOR]:diabloti: Quote
Squ Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Pinesk@']squ ile płacisz za wynajem mieszkania i mniej więcej jaki standard i w jakiej dzielnicy jeśli mogę zapytać?[/QUOTE] Na PW zaraz napiszę ;) Quote
Ola164 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 I jak Wam idzie? Ja powiem, że w końcu się zabrałam.... Od początku lutego robię Witowskiego z chemii i jeden tom mam za sobą... Jeśli tylko motywacji nie braknie to uda mi się zrealizować to co sobie ustaliłam... Trzeba w końcu nadrobić te 3 lata lenistwa :shake: Quote
Pinesk@ Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Gratulacje Ola! Ja dopiero skubnęłam Witka, jakieś 70 zadań dopiero, siedzę ciągle w biologii ale zrobiłam sobie plan nauki i jest git, trzeba być dobrej myśli :D Quote
Recommended Posts