Jump to content
Dogomania

W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?  

102 members have voted

1. 1. W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?

• Warszawa
      35
    • Wrocław
      24
    • Olsztyn
      14
    • Lublin
      6
    • Poznań
      11
    • Kraków
      12

Recommended Posts

Posted

Alicja pisałam pierwszy raz dopiero, jedna jedyna z mojej humanistycznej klasy

Ja was zaskoczę nie mogę się doczekać kupowania artykułów papierniczych tj notatników, flamastrów, długopisów, i obowiązkowo kalendarz studencki z Oxfordu.
Ja chyba książek nie będę kupować tylko wypożyczę.

Posted

[quote name='dominika405']Pewnie,ale to jak się oficjalnie dostaniemy.

Ja nie mogę się doczekać kupowania fartucha,stetoskopu(ale to w późniejszych latach) i samych książek :)[/QUOTE]

Z tymi książkami to lepiej uważać ;) Na 1 roku pełno osób rzucało się i kupowało wszystkie możliwe książki, a potem nawet do nich nie zaglądało i zdesperowani próbowali posprzedawać je rok później młodszym desperatom :))) Najgorszy błąd to chyba kupno atlasu Popeski (jakieś 400 zł) ;)
Ja również kupiłam książki na 1 roku (trylogie Krysiaka - czego nie żałuje, bo po książkach uwielbiam mazać gdy się uczę, a tam było sporo kolorowanek) i nigdy później nie kupowałam podręcznika. Lepiej kupować książki przydatne w klinice, które są często w super cenach dla studentów niż podręczniki itp ;) Biblioteki są zwykle dobrze wyposażone.

[quote name='micra']
Ja was zaskoczę nie mogę się doczekać kupowania artykułów papierniczych tj notatników, flamastrów, długopisów, i obowiązkowo kalendarz studencki z Oxfordu.
[/QUOTE]

Mam identycznie ;) Kolekcją zakreślaczy, kolorowych cienkopisów itp mogłabym zagiąć wyposażenie niejednej podstawówki :diabloti: A przyszło mi to dopiero na studiach.

Posted

Pooglądajcie sobie [URL]http://allegro.pl/listing/listing.php?p=2&string=kalendarz++Oxford[/URL]
Mam słabość do kalendarzy i notatników z Oxfordu
Ich papier jest taki miękki
Teraz jest trochę mało, pewnie we wrześniu będzie więcej

Posted

[quote name='dominika405']Talagia przeglądałam już trochę książki,ale są w bardzo wysokich cenach.Coś pewnie kupię,ale takiego co przyda mi się później konkretnie w pracy w klinice.
[/QUOTE]

Z pewnością nie będzie to biochemia czy biofizyka :D
A poważnie to warto korzystać z bycia studentem i np. prenumerować czasopismo weterynaryjne za pół ceny (wtedy kalendarz dostajecie za darmo ;)), kupować książki czy brać udział w konferencjach.

Posted

ja bym tak wszystko pogubiła, ale na studia mam zamiar porzucić tradycyjne zeszyty na rzecz kołonotatników

Miałam sobie kupić Krysiaka (ale czy jest sens?) i od dawna kusi mnie Biologia Camphella (wiem ona się na studiach nie przydaje)

Talagia można wiedzieć jakie to czasopismo?

Posted

Ja używam właśnie notesów kołowych (nosze tylko jeden) a potem wyrywam kartki i wsadzam do teczek z danego przedmiotu ;)

Co do gazetek to jest trochę tego na rynku np.Weterynaria w Praktyce/w Terenie czy Magazyn Weterynaryjny (oba mają fajne oferty dla studentów :) )

Posted

Talagia,a masz takie zwykłe teczki na gumkę?Czy chowasz kartki w koszulki,aby się nie zniszczyły i potem do specjalnej teczki na koszulki?

Alicja,ja składam podanie o akademik.Nie wiem czy uda mi się znaleźć mieszkanie do 450zł i blisko wydziału.