dominika405 Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Ja na razie czekam na wynik rekrutacji,bo różnie może być.Za wcześnie na umawianie,bo potem będzie się żałować pochopności. Quote
micra Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Na razie to sobie możemy luźnie pogdybać. Potem będziemy mieć co najmniej 2 miesiące. Quote
alicjad Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Taaak, poprawiałam maturke. możemy razem wynając mieszkanie i wspominać dwukrotną maturkę :p Quote
micra Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 poprawka u mnie jednokrotną oby pierwszy i ostatni raz Quote
alicjad Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Poprawka jednokrotna, ale maturka 2 razy przecież :) Będzie git. Ja tam mam dobre przeczucia. Quote
dominika405 Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Pewnie,ale to jak się oficjalnie dostaniemy. Ja nie mogę się doczekać kupowania fartucha,stetoskopu(ale to w późniejszych latach) i samych książek :) Quote
Lukasero Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Nic, tylko czekać na wyniki miesiąc i jak się uda to się wszyscy widzimy w październiku :D Quote
alicjad Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 fartuch mam ze starych studiów :) Ale reszta też może byc spoko :)) Quote
micra Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Alicja pisałam pierwszy raz dopiero, jedna jedyna z mojej humanistycznej klasy Ja was zaskoczę nie mogę się doczekać kupowania artykułów papierniczych tj notatników, flamastrów, długopisów, i obowiązkowo kalendarz studencki z Oxfordu. Ja chyba książek nie będę kupować tylko wypożyczę. Quote
dominika405 Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Alicja a kiedy są wyniki rekrutacji(1,2,3) w Poznaniu?Jestem na wakacjach i mam słaby internet i nie mogę sprawdzić. Quote
Talagia Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 [quote name='dominika405']Pewnie,ale to jak się oficjalnie dostaniemy. Ja nie mogę się doczekać kupowania fartucha,stetoskopu(ale to w późniejszych latach) i samych książek :)[/QUOTE] Z tymi książkami to lepiej uważać ;) Na 1 roku pełno osób rzucało się i kupowało wszystkie możliwe książki, a potem nawet do nich nie zaglądało i zdesperowani próbowali posprzedawać je rok później młodszym desperatom :))) Najgorszy błąd to chyba kupno atlasu Popeski (jakieś 400 zł) ;) Ja również kupiłam książki na 1 roku (trylogie Krysiaka - czego nie żałuje, bo po książkach uwielbiam mazać gdy się uczę, a tam było sporo kolorowanek) i nigdy później nie kupowałam podręcznika. Lepiej kupować książki przydatne w klinice, które są często w super cenach dla studentów niż podręczniki itp ;) Biblioteki są zwykle dobrze wyposażone. [quote name='micra'] Ja was zaskoczę nie mogę się doczekać kupowania artykułów papierniczych tj notatników, flamastrów, długopisów, i obowiązkowo kalendarz studencki z Oxfordu. [/QUOTE] Mam identycznie ;) Kolekcją zakreślaczy, kolorowych cienkopisów itp mogłabym zagiąć wyposażenie niejednej podstawówki :diabloti: A przyszło mi to dopiero na studiach. Quote
alicjad Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Kalendarz studencki? Muszę looknąć co to jest :) Ksiązki drogie, trzeba się jeszcze we wrześniu na biblio rzucic i wypozyczać :0 Quote
micra Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Pooglądajcie sobie [URL]http://allegro.pl/listing/listing.php?p=2&string=kalendarz++Oxford[/URL] Mam słabość do kalendarzy i notatników z Oxfordu Ich papier jest taki miękki Teraz jest trochę mało, pewnie we wrześniu będzie więcej Quote
dominika405 Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Talagia przeglądałam już trochę książki,ale są w bardzo wysokich cenach.Coś pewnie kupię,ale takiego co przyda mi się później konkretnie w pracy w klinice. Alicja dzięki :) Quote
alicjad Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 ja zeszycików nie prowadze, tylko na kartkach od zawsze pisze i do teczek :P Ale fajne tematy <3 Niech juz te listy sie pojawiaja ! Quote
Talagia Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 [quote name='dominika405']Talagia przeglądałam już trochę książki,ale są w bardzo wysokich cenach.Coś pewnie kupię,ale takiego co przyda mi się później konkretnie w pracy w klinice. [/QUOTE] Z pewnością nie będzie to biochemia czy biofizyka :D A poważnie to warto korzystać z bycia studentem i np. prenumerować czasopismo weterynaryjne za pół ceny (wtedy kalendarz dostajecie za darmo ;)), kupować książki czy brać udział w konferencjach. Quote
micra Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 ja bym tak wszystko pogubiła, ale na studia mam zamiar porzucić tradycyjne zeszyty na rzecz kołonotatników Miałam sobie kupić Krysiaka (ale czy jest sens?) i od dawna kusi mnie Biologia Camphella (wiem ona się na studiach nie przydaje) Talagia można wiedzieć jakie to czasopismo? Quote
dominika405 Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Ja też myślałam o teczkach i kartkach,ale kołonotatniki wydają się być super.Tylko to pewnie ciężkie,jak ma się kilka.Kalendarzyk obowiązkowo :p Quote
Talagia Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Ja używam właśnie notesów kołowych (nosze tylko jeden) a potem wyrywam kartki i wsadzam do teczek z danego przedmiotu ;) Co do gazetek to jest trochę tego na rynku np.Weterynaria w Praktyce/w Terenie czy Magazyn Weterynaryjny (oba mają fajne oferty dla studentów :) ) Quote
micra Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Dzięki Talagia, warto wiedzieć takie rzeczy na przyszłość Quote
alicjad Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Jakie fajne temATY <3 A bierzecie pod uwagę w ogóle akademik? bo ja chyba na pewno :) Quote
micra Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Tak, ja biorę aczkolwiek wolalabym mieszkanie tylko raczej będę miała problem z przeglądaniem ofert osobiście Quote
dominika405 Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Talagia,a masz takie zwykłe teczki na gumkę?Czy chowasz kartki w koszulki,aby się nie zniszczyły i potem do specjalnej teczki na koszulki? Alicja,ja składam podanie o akademik.Nie wiem czy uda mi się znaleźć mieszkanie do 450zł i blisko wydziału. Quote
alicjad Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Ja tylko akademik. Nie mam funduszy na nic innego. A i atmosferka jest spoko :) Quote
Recommended Posts