ania91sc Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Dokładnie... Pani wspominała, że jak poszła po Halinkę z pracownikiem to bardzo jej się też Aza spodobała, powiedziała, że Halinka uciekła do tyłu, a Aza siadła i czekała aż ktoś ją zapnie na smycz i pójdzie na czwartkowy spacer, tak myślę... Może Panią Aza urzekła i po nią jeszcze wróci? :D :D :D Quote
pralinka94 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 ania91sc napisał(a):Dokładnie... Pani wspominała, że jak poszła po Halinkę z pracownikiem to bardzo jej się też Aza spodobała, powiedziała, że Halinka uciekła do tyłu, a Aza siadła i czekała aż ktoś ją zapnie na smycz i pójdzie na czwartkowy spacer, tak myślę... Może Panią Aza urzekła i po nią jeszcze wróci? :D :D :D byłoby to podwójne szczęście :D super ;) Quote
maciaszek Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Powodzenia Halinko w nowym (ostatnim!) domu :)! Quote
ania91sc Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 W poniedziałek byłam na wizycie po adopcyjnej u Halinki :) Teraz nazywa się Saba, mieszka w Chorzowie i jest bardzo szczęśliwym psiakiem co będziecie mogli zauważyć na zdjęciach. Saba w domku praktycznie w ogóle nie zostaje sama, bo ciągle ktoś jest, ale jak już ma zostać nie ma z tym żadnych problemów, ani razu nie załatwiła się domu. Mieszka z dwoma chłopcami w wieku 7 i 13 lat :) Którzy codziennie chodzą jej kupować smakołyki (tak mi Pani mówiła :) ). Poza tym śpi sobie na kanapach w najlepsze, chociaż na początku podobno nie chciała na nie wchodzi, tak jakby się bała. Pani nie mogła jej nachwalić jaka to grzeczna ona nie jest :) Aha Saba ma jeszcze jednego towarzysza - papugę :) A teraz kilka zdjęć, sami zobaczcie jak cudownie wygląda: No i na zakończenie buziak :D Tutaj wszystkie zdjęcia z wizyty: https://picasaweb.google.com/116022521532931922504/KiedysHalinkaTerazSabaMieszkaWChorzowie Quote
ania91sc Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 Sierść miała dosłownie przecudną, taka mięciutka w dotyku :) Quote
pralinka94 Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 super! :D widać, że jest szczęśliwa :p Quote
soboz4 Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 świetnie wygląda, fajny domek się jej trafił! Quote
Romina_74 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 To mówi mi wszystko: A propos ... HALINKA ... a ktoś się śmiał z mojej Kasi ... ;) Quote
ania91sc Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 Rozmawiałam dzisiaj prawię godzinę z rodzinką od Halinki/Saby. Państwo byli z nią na wizycie kontrolnej u weterynarza, niestety okazało się, że Saba ma poważne problemy ze stawami, ma prawdopodobnie dysplazję :( Muszę zrobić jej dodatkowe badania i wówczas będzie coś więcej wiadomo. Pani weterynarz powiedziała, że Saba miała najprawdopodobniej kilkanaście razy szczeniaki i raczej już nie może mieć cieczki i małych i mogła zostać właśnie z tego powodu wyrzucona... Bardzo się cieszę, że trafiła na tak dobrych ludzi, którzy będą ją leczyć, mają jej kupić też specjalne lekarstwa i karmę. Trzymajcie kciuki za Halinkę. Więcej informacji będę miała za miesiąc w tedy Pani ma do mnie zadzwonić. Poza tym jest grzeczna jak aniołek, Pani nie mogła jej nachwalić :) Saba waży teraz 40kg. Aha i Pani mówiła, że tak im się w tedy też Aza spodobała, że "trują" męża... ale to chyba było tak nie do końca na poważnie :D :D :D Quote
saphira18 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 szczęście w nieszczęściu, że Halinka tak dobrze trafiła Quote
Recommended Posts