Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie...
Pani wspominała, że jak poszła po Halinkę z pracownikiem to bardzo jej się też Aza spodobała, powiedziała, że Halinka uciekła do tyłu, a Aza siadła i czekała aż ktoś ją zapnie na smycz i pójdzie na czwartkowy spacer, tak myślę...
Może Panią Aza urzekła i po nią jeszcze wróci? :D :D :D

Posted

ania91sc napisał(a):
Dokładnie...
Pani wspominała, że jak poszła po Halinkę z pracownikiem to bardzo jej się też Aza spodobała, powiedziała, że Halinka uciekła do tyłu, a Aza siadła i czekała aż ktoś ją zapnie na smycz i pójdzie na czwartkowy spacer, tak myślę...
Może Panią Aza urzekła i po nią jeszcze wróci? :D :D :D

byłoby to podwójne szczęście :D super ;)

• 1 month later...
Posted

W poniedziałek byłam na wizycie po adopcyjnej u Halinki :) Teraz nazywa się Saba, mieszka w Chorzowie i jest bardzo szczęśliwym psiakiem co będziecie mogli zauważyć na zdjęciach.
Saba w domku praktycznie w ogóle nie zostaje sama, bo ciągle ktoś jest, ale jak już ma zostać nie ma z tym żadnych problemów, ani razu nie załatwiła się domu. Mieszka z dwoma chłopcami w wieku 7 i 13 lat :) Którzy codziennie chodzą jej kupować smakołyki (tak mi Pani mówiła :) ). Poza tym śpi sobie na kanapach w najlepsze, chociaż na początku podobno nie chciała na nie wchodzi, tak jakby się bała.
Pani nie mogła jej nachwalić jaka to grzeczna ona nie jest :)
Aha Saba ma jeszcze jednego towarzysza - papugę :)

A teraz kilka zdjęć, sami zobaczcie jak cudownie wygląda:

No i na zakończenie buziak :D

Tutaj wszystkie zdjęcia z wizyty:
https://picasaweb.google.com/116022521532931922504/KiedysHalinkaTerazSabaMieszkaWChorzowie

• 1 month later...
Posted

Rozmawiałam dzisiaj prawię godzinę z rodzinką od Halinki/Saby. Państwo byli z nią na wizycie kontrolnej u weterynarza, niestety okazało się, że Saba ma poważne problemy ze stawami, ma prawdopodobnie dysplazję :( Muszę zrobić jej dodatkowe badania i wówczas będzie coś więcej wiadomo.
Pani weterynarz powiedziała, że Saba miała najprawdopodobniej kilkanaście razy szczeniaki i raczej już nie może mieć cieczki i małych i mogła zostać właśnie z tego powodu wyrzucona...
Bardzo się cieszę, że trafiła na tak dobrych ludzi, którzy będą ją leczyć, mają jej kupić też specjalne lekarstwa i karmę.
Trzymajcie kciuki za Halinkę.
Więcej informacji będę miała za miesiąc w tedy Pani ma do mnie zadzwonić.

Poza tym jest grzeczna jak aniołek, Pani nie mogła jej nachwalić :) Saba waży teraz 40kg.
Aha i Pani mówiła, że tak im się w tedy też Aza spodobała, że "trują" męża... ale to chyba było tak nie do końca na poważnie :D :D :D