Jump to content
Dogomania

Jamniki Miki czyli mała katastrofa w jamniczym państwie

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mika31']Pik też miał mieć zdjęcie w czapce ale odmówił współpracy skulił się i uciekał przynajmniej tym razem nie gryzł:roll:[/QUOTE]

No to Pikunio wykazał się świąteczną tolerancją:eviltong::evil_lol:... hihihi...
Maksiowi do twarzy w mikołajkowej czapie, a choinka bardzo ładna:)
No widzę Mikuniu, że u Ciebie już bardzo świątecznie:)

Posted

No dokładnie tak jest..pamiętam jak to dawniej było.....nie było zamrażarek-wszystko robiło się na ostatnią chwilę.Było pracowicie ale zrazem jakoś tak nastrojowo,świątecznie,rodzinnie.Nie mówię,że teraz tak nie jest ale jakoś inaczej.Robimy wszystko sami-znaczy potrawy-żadne kupne,Wnuczka dzielnie pomaga,jest fajnie ale to już nie to co kiedyś.Cieszę się z tego,że tradycje nadal są utrzymywane.

I wiecie co mnie drażni? A to,że w TV stale mówią ,że 24 przychodzi Mikołaj-przecież On chodzi 6 grudnia....w wigilię u mnie w moim rodzinnym domu prezenty pod choinką zostawiał Aniołek,u mego męża Gwiazdor a na naszym Śląsku-Dzieciątko.

Posted

wszech obecna komercja ja wychowałam się w latach 80 wtedy to była radość .W domu nadal wiele rzeczy robimy sami oprócz makiełek nadal tradycyjnie wszystko własny wyrób.
Człowiek stara się trzymać tradycji ale chyba robię się stara bo to wszystko takie coraz szybsze i bezuczuciowe a może tylko ja tak mam

Posted

[quote name='yunona']Choinka cudna fajna srebrzysto zielona :) , ale jamniory przebijają swoim spokojem, dumą jamniczą i przystojnością :cool::cool2::loveu:.... DUMA JAMNICZA!!!! ale mi się podoba!... i pasuje:loveu:.... ciekawe?... jak bardzo... nawet bardzo:roll:.... jesteśmy( jamnicze ciocie) do siebie podobne?... to nie tylko?.... nieziemsko, odlotowa miłość do jamników:loveu:... podejście do Świąt... nostalgia... uczucia.... podejście? ogólnie do wielu spraw?...tradycja... a nawet muzyka?... to zadziwiające:-o....

Posted

Maksio ma chore serce powiększoną komorę i płyn w płucach dostał kilka zastrzyków i leki do domu w czwartek znowu wizyta .Kaszle i zaję ale bryka jak szczeniak teraz jeszcze muszę zdobyć lotensin 5 bo ma brać a nigdzie go dostać nie mogę:-(

Posted

[FONT=book antiqua]Pokój na ziemi ludziom,[/FONT]
[FONT=book antiqua] a w niebie cisza gwiazd, [/FONT]
[FONT=book antiqua]grają anieli, świat się chlebem dzieli. [/FONT]
[FONT=book antiqua]Świat ma dziś świąteczny blask… [/FONT]

[FONT=book antiqua]

Życzymy:
[/FONT]
[FONT=book antiqua]Nastrojowych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!!!
Niech te Święta będą pełne
Ciepła, Dobra, Nadziei, [SIZE=4]R
adości, Pokoju i Miłości!!![/FONT]

Posted

Kochani najserdeczniejsze życzenia - Zdrowych i Pogodnych Świąt, dobrej zabawy w Sylwestra, życzy Fundacja SOS dla Jamników.
Do życzeń dołącza Ferka I Harutek :)

Posted

SKŁADAMY Z JASIEŃKĄ SERDECZNE ZYCZENIA WESOŁYCH, ZDROWYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA SPĘDZONYCH W GRONIE RODZINNYM W ATMOSFERZE WZAJEMNEJ MIŁOŚCI ZAUFANIA I SPOKOJU

Posted

[FONT=georgia]Pomódlmy się w Noc Betlejemską,
W Noc Szczęśliwego Rozwiązania,
By wszystko się nam rozwiązało,
Węzły, konflikty, powikłania,
Oby się wszystkie trudne sprawy
Porozkręcały jak supełki,
Własne ambicje i urazy
Zaczęły śmieszyć jak kukiełki.
Oby w nas paskudne jędze
Pozamieniały się w owieczki,
A w oczach mądre łzy stanęły
Jak na choince barwnej świeczki.
Niech anioł podrze każdy dramat
Aż do rozdziału ostatniego,
I niech nastraszy każdy smutek,
Tak jak goryla niemądrego.
Aby wątpiący się rozpłakał
Na cud czekając w swej kolejce,
A Matka Boska – cichych, ufnych,
Na zawsze wzięła w swoje ręce.

[SIZE=2]"wiersz staroświecki"
Ks. Jan Twardowski
[/FONT]

Posted

Mika31 napisał(a):
bardzo dziękujemy za życzenia u nas chorowite święta Pik ma biegunkę Maksio kaszle:shake:

czy już lepiej ze zdrówkiem u chłopaków?...wszystkie dobre myśli, przesyłamy z Jasieńką:glaszcze: