Mika31 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Pik też miał mieć zdjęcie w czapce ale odmówił współpracy skulił się i uciekał przynajmniej tym razem nie gryzł:roll: Quote
Sarunia-Niunia Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Mika31']Pik też miał mieć zdjęcie w czapce ale odmówił współpracy skulił się i uciekał przynajmniej tym razem nie gryzł:roll:[/QUOTE] No to Pikunio wykazał się świąteczną tolerancją:eviltong::evil_lol:... hihihi... Maksiowi do twarzy w mikołajkowej czapie, a choinka bardzo ładna:) No widzę Mikuniu, że u Ciebie już bardzo świątecznie:) Quote
Mika31 Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 staram się bo jakoś nie mam w tym roku nastroju na święta:shake: Quote
JamniczaRodzina. Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Aniu ja nastroju niemam od kilku lat a jeszcze ten pęd życia :shake: Quote
Celina12 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 No dokładnie tak jest..pamiętam jak to dawniej było.....nie było zamrażarek-wszystko robiło się na ostatnią chwilę.Było pracowicie ale zrazem jakoś tak nastrojowo,świątecznie,rodzinnie.Nie mówię,że teraz tak nie jest ale jakoś inaczej.Robimy wszystko sami-znaczy potrawy-żadne kupne,Wnuczka dzielnie pomaga,jest fajnie ale to już nie to co kiedyś.Cieszę się z tego,że tradycje nadal są utrzymywane. I wiecie co mnie drażni? A to,że w TV stale mówią ,że 24 przychodzi Mikołaj-przecież On chodzi 6 grudnia....w wigilię u mnie w moim rodzinnym domu prezenty pod choinką zostawiał Aniołek,u mego męża Gwiazdor a na naszym Śląsku-Dzieciątko. Quote
Mika31 Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 wszech obecna komercja ja wychowałam się w latach 80 wtedy to była radość .W domu nadal wiele rzeczy robimy sami oprócz makiełek nadal tradycyjnie wszystko własny wyrób. Człowiek stara się trzymać tradycji ale chyba robię się stara bo to wszystko takie coraz szybsze i bezuczuciowe a może tylko ja tak mam Quote
anica Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [quote name='yunona']Choinka cudna fajna srebrzysto zielona :) , ale jamniory przebijają swoim spokojem, dumą jamniczą i przystojnością :cool::cool2::loveu:.... DUMA JAMNICZA!!!! ale mi się podoba!... i pasuje:loveu:.... ciekawe?... jak bardzo... nawet bardzo:roll:.... jesteśmy( jamnicze ciocie) do siebie podobne?... to nie tylko?.... nieziemsko, odlotowa miłość do jamników:loveu:... podejście do Świąt... nostalgia... uczucia.... podejście? ogólnie do wielu spraw?...tradycja... a nawet muzyka?... to zadziwiające:-o.... Quote
Mika31 Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 wiecie co kupimy sobie gdzieś teren i zrobimy wioskę jamników Quote
Mika31 Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 Maksolek się zaczął dusić i pojechał biegiem do doktora :-( Quote
Mika31 Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 [FONT=arial black]Wszystkim odwiedzającym życzymy Wesołych świąt [/FONT] Quote
Mika31 Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 Maksio ma chore serce powiększoną komorę i płyn w płucach dostał kilka zastrzyków i leki do domu w czwartek znowu wizyta .Kaszle i zaję ale bryka jak szczeniak teraz jeszcze muszę zdobyć lotensin 5 bo ma brać a nigdzie go dostać nie mogę:-( Quote
Sarunia-Niunia Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 [FONT=book antiqua]Pokój na ziemi ludziom,[/FONT] [FONT=book antiqua] a w niebie cisza gwiazd, [/FONT] [FONT=book antiqua]grają anieli, świat się chlebem dzieli. [/FONT] [FONT=book antiqua]Świat ma dziś świąteczny blask… [/FONT] [FONT=book antiqua] Życzymy: [/FONT][FONT=book antiqua]Nastrojowych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!!! Niech te Święta będą pełne Ciepła, Dobra, Nadziei, [SIZE=4]Radości, Pokoju i Miłości!!![/FONT] Quote
yunona Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Kochani najserdeczniejsze życzenia - Zdrowych i Pogodnych Świąt, dobrej zabawy w Sylwestra, życzy Fundacja SOS dla Jamników. Do życzeń dołącza Ferka I Harutek :) Quote
anica Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 SKŁADAMY Z JASIEŃKĄ SERDECZNE ZYCZENIA WESOŁYCH, ZDROWYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA SPĘDZONYCH W GRONIE RODZINNYM W ATMOSFERZE WZAJEMNEJ MIŁOŚCI ZAUFANIA I SPOKOJU Quote
Isadora7 Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 [FONT=georgia]Pomódlmy się w Noc Betlejemską, W Noc Szczęśliwego Rozwiązania, By wszystko się nam rozwiązało, Węzły, konflikty, powikłania, Oby się wszystkie trudne sprawy Porozkręcały jak supełki, Własne ambicje i urazy Zaczęły śmieszyć jak kukiełki. Oby w nas paskudne jędze Pozamieniały się w owieczki, A w oczach mądre łzy stanęły Jak na choince barwnej świeczki. Niech anioł podrze każdy dramat Aż do rozdziału ostatniego, I niech nastraszy każdy smutek, Tak jak goryla niemądrego. Aby wątpiący się rozpłakał Na cud czekając w swej kolejce, A Matka Boska – cichych, ufnych, Na zawsze wzięła w swoje ręce. [SIZE=2]"wiersz staroświecki" Ks. Jan Twardowski [/FONT] Quote
Celina12 Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Jest cicho. Płonie choinka, w żłobie Dziecinka… niech i Twe serce zapłonie miłością, a dusza wypełni się radością. Celina z całą rodzinką na dwu i czterech nózkach Quote
Mika31 Posted December 24, 2012 Author Posted December 24, 2012 bardzo dziękujemy za życzenia u nas chorowite święta Pik ma biegunkę Maksio kaszle:shake: Quote
Nadziejka Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 :bye::iloveyou::iloveyou:Ciotenko - zdrowenka wszelkiego Wam zyczymy Wszelkiej cudnosci i spokoju, codziennych radosci :x-mas::tree1: Quote
anica Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Mika31 napisał(a):bardzo dziękujemy za życzenia u nas chorowite święta Pik ma biegunkę Maksio kaszle:shake: czy już lepiej ze zdrówkiem u chłopaków?...wszystkie dobre myśli, przesyłamy z Jasieńką:glaszcze: Quote
Mika31 Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Pik lepiej Maks nie kaszle leki zaczęły działać ale na spacerze się dusi jutro znowu doktor Quote
Recommended Posts