Jump to content
Dogomania

PILNE! Mieleckie babunie i dziadeczki od lat oczekujące na dom. :'(

Recommended Posts

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a więc:
Monika zabrała dziś Dyzia... podobno zrobił kupkę po drodze, ale myślę że to ze strachu. w chwili obecnej... ogląda zabawki córeczki Moniki a chwilami zerkają na bajki w tv. Mam nadzieję że jutro jakoś szybko droga minie bez problemów. Jutro idę na schron nie mam wiec dostępu do kompa, jestem tylko z telefonem przy tyłku. Wieczorem jak wrócę dam znak co i jak.

Nie ma tu Moniki co nam pomaga, ale i tak !! wielkie wielkie dzięki za pomoc !! Monika dała nam słomę dla psiaków, styropian do ocieplenia bud, teraz zabrała Dyzia do siebie ( na jedną noc) a jutro to ona organizuje transport z Mielca do samego szczecina !!!

Posted

Dyzio spał jak aniołek do 3 - a potem się kręcił. Jedzie w klatce wyścielonej pierzynką ponieważ kierowca jedzie sam.
Właśnie dojeżdżają do Warszawy, tam chwila odpoczynku, wymiana pościeli w klatce i jadą dalej.
Dyziek paszczochu mój kochany - trzymamy wszyscy za Ciebie kciuki :)

Posted

[quote name='lusinda']a więc:
Monika zabrała dziś Dyzia... podobno zrobił kupkę po drodze, ale myślę że to ze strachu. w chwili obecnej... ogląda zabawki córeczki Moniki a chwilami zerkają na bajki w tv. Mam nadzieję że jutro jakoś szybko droga minie bez problemów. Jutro idę na schron nie mam wiec dostępu do kompa, jestem tylko z telefonem przy tyłku. Wieczorem jak wrócę dam znak co i jak.

Nie ma tu Moniki co nam pomaga, ale i tak !! wielkie wielkie dzięki za pomoc !! Monika dała nam słomę dla psiaków, styropian do ocieplenia bud, teraz zabrała Dyzia do siebie ( na jedną noc) a jutro to ona organizuje transport z Mielca do samego szczecina !!!

Dzięki lusinda za wszystko co robisz dla starunia Dyziunia :Rose: (Dyzio jedzie do Szczecina? :crazyeye: miał jechać do Olsztyna )

Pani Moniko, bardzo dziękuję za pomoc przy transporcie Dyziaczka :Rose: I za słomę dla psiurków :buzi:
Pozwolą włożyć tą słomę do bud, gdy tylko przyjedzie?

[quote name='lusinda']Dyzio spał jak aniołek do 3 - a potem się kręcił. Jedzie w klatce wyścielonej pierzynką ponieważ kierowca jedzie sam.
Właśnie dojeżdżają do Warszawy, tam chwila odpoczynku, wymiana pościeli w klatce i jadą dalej.
Dyziek paszczochu mój kochany - trzymamy wszyscy za Ciebie kciuki :)

Są jakieś nowe wieści z trasy? :cool3:

Posted

mój błąd - Dyziek pojechał do Olsztyna !!! ( nie tak jak napisałam do szczecina).
A Dyziek co? Pospacerował sobie po stolicy ( 20 minut !!! ) :) i pojechał dalej. Widziałam już zdjęcie mms-em Dyzia z nową panią, ale nie wstawię. Czemu? niech właścicielka się pierwsza pochwali swoim podopiecznym. :)

Dziękuje bardzo bardzo bardzo za adopcję Dyziaka - myślę że przyzwyczai się szybko do nowych warunków, i jak tylko będzie umiał odwdzięczy się swym maleńkim psim serduszkiem.
Dzięki też dla Moniki, która zorganizowała transport....
Teraz czekamy na zdjęcia Dyzia z nowego domu, i życzymy Reksowi powodzenia w znalezieniu domku.
Może na Dymnego ktoś się skusi ???

Posted

juz mam :D cala droge z olsztyna do domu przespal,jesc ,pic nie chce,gardzi kocykami,woli podloge,ze zwierzynca nikt go nie polubil,ale tego sie spodziewawalam,najgorszy to Gacław,nowy nabytek,strasznie zazdrosny.ogolnie Dyzio nie jest w dobrej kondycjii,ale damy rade,zrobimy z niego prawdziwego psa,tylko czas nam potrzebny :) teraz tez ciagle spi.

Posted

lusinda napisał(a):
Widziałam już zdjęcie mms-em Dyzia z nową panią,(...)
Teraz czekamy na zdjęcia Dyzia z nowego domu, (...)
To znaczy, że Dyziu już dojechał do domku???
No to wspaniale, no ssssuper :multi::multi:.

Czekamy zatem na pojawienie się tu kuzlik i pierwszą relację z poznania się.

Choć nie wiadomo kiedy kuzlik znajdzie czas, ma pewnie teraz pełne ręce roboty (a może nie) :D.

Posted

O jest kuzlik, chyba razem pisałyśmy :oops:

Zwierzaki się jeszcze nie poznały i stąd pewnie niezbyt miłe przyjęcie Dyzia. Za parę dni to się z pewnością zmieni, no bo jak można nie lubić Dyziunia.

Za parę dni przyzwyczai się do kocyka, bo może nigdy takiego nie miał, :( spał na ziemi czy w budzie na deskach.

Posted

miala byc kapiel ale jednak zapodalam srodek od pchel,nie smierdzi az tak bardzo jak Gacław wiec wytrzymamy te 2 dni bez kapieli :) za pare dni to poslanie mieciutke przyjdzie i kocyk pojdzie do szafy,wiec nie musi sie przyzwyczajac :)

Posted

Suuuper :) Z tą kąpielą to chyba lepiej poczekać. Jak na jeden dzień Dyziol miał wystarczająca dawkę "wrażeń".
Kochana mordeczka:loveu:

Dziewczyny jesteście wspaniałe:Rose:

Posted

Czy Dyzio nie ma problemów z poruszaniem się ?
Strasznie biednie wygląda. Chyba jest bardzo stary.

Gacuś pewno się poczuł zagrożony, że może stracić dom.
Twoje "jamniki" nie mają takich "problemów", bo już czują sie bezpieczne, a Gacuś przecież jeszcze dobrze pamięta bezdomność.

Posted

Biedniutki ten nasz Dyzio, to prawda i dlatego tak się cieszymy że znalazł dom.
Wielkie DZIĘKUJĘ dla Ciebie kuzlik i Twojego męża. :Rose:
Zimno, wilgoć jakie są w schronisku nie pomagały :shake: na jego stan ogólny. Zresztą wiek też robi swoje. I staż schroniskowy kilkuletni. To wszystko razem daje nam obecnego Dyzia staruszka.

Czy Dyzio radzi sobie z chodzeniem po domu (płytki, panele)??? Nadal ciągle śpi??