Nutusia Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Za Krechulca, to ja Cię nawet na księżyc wezmę (oczywiście, gdybym się tam wybierała ;)) :) Quote
Mattilu Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 pakiet vipowski czyli miejsce na dwuosobowej kanapie? to niniejszym ogłaszam pakiet vipowski w tej turze (pora kwitnienia mitycznych magnolii;-) za zarezerwowany! Zwycięzcy: Nutusia i Amiga. Resztę podań będziemy rozpatrywać w terminie późniejszym (po kwitnieniu mitycznych magnolii) Quote
Nutusia Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 O rety - wreszcie, pierwszy raz w życiu coś WYGRAŁAM! :) Ola - tylko uprzedzam - chrapię przeokropnie, bez stoperów nie wytrzymasz ;) Quote
Mattilu Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='Nutusia']O rety - wreszcie, pierwszy raz w życiu coś WYGRAŁAM! :) Ola - tylko uprzedzam - chrapię przeokropnie, bez stoperów nie wytrzymasz ;)[/QUOTE] Zwyciezcom gratulujemy :) Co do chrapania - u nas w domu wszyscy zaprawieni w boju - Hopciny pan tez chrapie, az sie mury trzesa...:eviltong: No wiec wczoraj faktycznie szczepilismy sie na choroby wirusowe szczepionka Istolept. I jeszcze pan doktor wyciskal gruczol przy kuprze - bolalo, aj!!! :shake: A potem pastyla na robaki i koniec. Mozna bylo hopknac ze stolu i uciec w Zosine objecia. Mamy przyjsc na kolejne szczepienia we wrzesniu. Hopcik uczy sie roznych rzeczy - juz sie nie boi chodzic po schodach w gore ani w dol, nauczyla sie przechodzic po kladkach nad rowami (mamy remont ulicy, klada jakies kable), nauczyla sie nie ujadac na przechodniow na ulicy, tylko na psy inne szczeka, ale tez mniej zajadle. Dzis sie bawila na dlugiej smyczy z pudelka. Teraz poznajemy psy okoliczne i okazuje sie, ze tu jest wiele psow wzietych z miejscowego schroniska. Fajnie, ze szukajac psa ludzie tam wlasnie kieruja kroki. Tak sobie ostatnio myslalam, jak to jest, ze dogomania to takie damskie forum? Jestem tu od niedawna, dzieki Hopce i Nutusi i wielu rzeczy jeszcze nie rozumiem, ale uderza mnie ta kobieca solidarnosc. Ktos mi moze wytlumaczyc dlaczego tak jest? Faceci wstydza sie pomagac? pomagaja ale o tym nie mowia? Quote
Poker Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Fajnie ,ze Hopcia robi postępy. Jak dorośnie to chyba maturę będzie zdawać ;) Amężczyźni jako TZeci pań z dogomanii pewnie można podzielić na kilka kategorii. 1. to ci którzy nie lubią psów , ani innych futrzaków.Łaskawie zgadzają się na jedynego w domu i szlaban. 2. to ci którzy lubią futrzaki ,a ze swoimi nawet śpią. 3. jak punkt 2 i zgadzają się pomagać finansowo 4. jak punkty 2 3 oraz zgadzają się łaskawie na DT dla 1 nieboraka 5.jak punkt 4 i pomagają przy futrzakach 6. bardzo aktywnie uczestniczą w pomocy psom , zgadzają się na kilku nieboraków w DT i nie ukrywają tego ,a są nawet z tego dumni. A dlaczego tak jest? Ot i zagadka biologiczna :eviltong: Quote
masza44 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='Poker']Fajnie ,ze Hopcia robi postępy. Jak dorośnie to chyba maturę będzie zdawać ;) Amężczyźni jako TZeci pań z dogomanii pewnie można podzielić na kilka kategorii. 1. to ci którzy nie lubią psów , ani innych futrzaków.Łaskawie zgadzają się na jedynego w domu i szlaban. 2. to ci którzy lubią futrzaki ,a ze swoimi nawet śpią. 3. jak punkt 2 i zgadzają się pomagać finansowo 4. jak punkty 2 3 oraz zgadzają się łaskawie na DT dla 1 nieboraka 5.jak punkt 4 i pomagają przy futrzakach 6. bardzo aktywnie uczestniczą w pomocy psom , zgadzają się na kilku nieboraków w DT i nie ukrywają tego ,a są nawet z tego dumni. A dlaczego tak jest? Ot i zagadka biologiczna :eviltong: to ja dodam punkt 7 pod który podlega mój TŻ: czyli punkt 6 tylko, że nie angażuje się na forach i jak to facet wylewny w gadaniu nie jest , za to w rozpieszczaniu zwierząt bardzo Quote
Poker Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='masza44'][quote name='Poker']Fajnie ,ze Hopcia robi postępy. Jak dorośnie to chyba maturę będzie zdawać ;) Amężczyźni jako TZeci pań z dogomanii pewnie można podzielić na kilka kategorii. 1. to ci którzy nie lubią psów , ani innych futrzaków.Łaskawie zgadzają się na jedynego w domu i szlaban. 2. to ci którzy lubią futrzaki ,a ze swoimi nawet śpią. 3. jak punkt 2 i zgadzają się pomagać finansowo 4. jak punkty 2 3 oraz zgadzają się łaskawie na DT dla 1 nieboraka 5.jak punkt 4 i pomagają przy futrzakach 6. bardzo aktywnie uczestniczą w pomocy psom , zgadzają się na kilku nieboraków w DT i nie ukrywają tego ,a są nawet z tego dumni. A dlaczego tak jest? Ot i zagadka biologiczna :eviltong: to ja dodam punkt 7 pod który podlega mój TŻ: czyli punkt 6 tylko, że nie angażuje się na forach i jak to facet wylewny w gadaniu nie jest , za to w rozpieszczaniu zwierząt bardzo[/QUOTE] A u mnie punkt 5 + rozpieszczanie tymczasek Quote
jola_li Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 (edited) Uda się czy się nie uda ;). Pierwszy raz próbuję wstawić filmik - od Mattibo :). [video]http://imageshack.us/clip/my-videos/138/ehndfsuyxxapcmvnjxaapb.mp4/[/video] No niestety, na razie tylko w takiej postaci. Jak ktoś wie jak to się robi, to poproszę o instrukcje. Ale widać jakie Mattibo i Hopcia uskuteczniają wieczorne zabawy :). Edited February 6, 2013 by jola_li Quote
Ellig Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 ImageShack nie jest obslugiwany przez dogo..... Quote
Nutusia Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Moje Maleństwo Kochane - jak bryka! Dziękuję! :) Z facetami - fakt - kategorii całe mnóstwo. Mój podlega zdecydowanie pod punkt 7. Komputer jest beeeee, maile sprawdza raz na miesiąc ;), na forum żadnym nigdy nie był, ale dzielnie - rzekłabym nawet coraz dzielniej - znosi psie zagęszczenie w domu. Pozostawił sobie jedynie czczą gadkę w stylu "Twoje psy zniszczyły..." albo "Chciałaś psy to masz" :) Quote
inka33 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Podsłuchuje mecz jakowyś i się uczy...? ;) Quote
Nutusia Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Ciekawe komu kibicują w tym domu? ;) Quote
AMIGA Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ale super filmik, tylko niestety dla mnie trochę niebezpieczny, bo spałam tej nocy tylko 2 godz. a filmik trzeba oglądać na leżąco. Nutusiu, niczyjego chrapania się nie boję - wyrosłam w mieszkaniu jednopokojowym, w którym ojczulek chrapał jak smok, a teraz podobno ja = uczeń prześcignął mistrza Quote
jola_li Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Ellig']ImageShack nie jest obslugiwany przez dogo.....[/QUOTE] Aaaaaa..... Czyli że jak to trzeba zrobić :)? Quote
Nutusia Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Ja filmik obejrzałam - Amiga też. Tyle, że trzeba było głowę przechylić ;) Quote
Mattilu Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Nutusia']Ja filmik obejrzałam - Amiga też. Tyle, że trzeba było głowę przechylić ;)[/QUOTE] O rany przepraszam, to pewnie dlatego że nagrałam go trzymając aparat pionowo a nie poziomo:oops: Na drugi raz się poprawię. Zawsze narzekałam na nasz długi i wąski przedpokój gdzie nic nie można postawić - a teraz wreszcie przydaje się znakomicie dla Hopciowych harców!!! Co do facetów: ja nie mam wątpliwości, że gdyby nie ich "wspomaganie" wiele domów nie byłoby DT - bo się tego samotnie nie da zrobić, partner musi wyrażać zgodę i choć trochę wpsółpracować. Ale to dzięki komunikacji na forum wiele rzeczy staje się możliwych: transport, wiadomości o poszukujących DS itp. i to jest wyłącznie domena kobiet. Czyli wniosek mniej więcej taki jaki płynie z mego życia codziennego: moc sprawcza jest w nas, kobitkach! :loveu: Apropos piłki - Hopcik ingoruje telewizor i się ze mną bawi w tym czasie, a wczoraj z okazji meczu Irlandia - Polska było u nas słychac tylko nerwowe: patałachy, PATAŁACHY!!! i "poveri Polacchi". Ale Włosi zdaje się przegrali z Holandią 1:0 więc był remis :eviltong: Quote
Nutusia Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Mądra Dziewczynka - nasza szkoła z tymi meczami ;) U nas wszyscy domownicy mają piłkę nożną tam mniej więcej, gdzie nasi gracze i działacze :) I tylko biedna sąsiadka Ula czasami do nas przychodzi i pyta: "Mogę u Was posiedzieć, bo się nam telewizor popsuł?" - "Ale jak to, przecież macie dwa!" - "Tak, oba popsute, na obu, i to na wszystkich kanałach TYLKO mecz" :) Tak jest zazwyczaj, gdy w jednym czasie transmitują dwa różne mecze - wtedy Włodzio się miota pomiędzy dwoma pokojami, albo stoi w rozkroku, żeby żadnej brami (zazwyczaj przeciwników ;)) nie przeoczyć... Quote
Ellig Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='jola_li']Aaaaaa..... Czyli że jak to trzeba zrobić :)?[/QUOTE] Jolu przeslac film do YouTube, ale Ty tego nie mozesz zrobic tylko Autorka:) Chyba ,ze masz tzw. surowy filmik nie zapisany w aplikacji to prosze wyslac go do mnie, zobacze co da sie zrobić:) Quote
Gusiaczek Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Hopsalino - filmik kolejnym dowodem na to, że z Ovką musicie być spokrewnione:) Mattilu, teraz wiem doskonale jak wygląda Wasze życie codzienne z Sunią ;) Jacek nauczył przynoszenia i oddawania fantów i jest dumny, że rozmawia z Linką po angielsku Rzuca, sunia w galop za piłeczką, Siwy: - tu dej na co dostaje piłeczkę pod nogi i odpowiedź: - hau, hau! :evil_lol: Quote
inka33 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Patałachy to są te męże, co oglądają na ekranie piłki, zamiast na żywo się piłkami bawić z pieskami, o! :mad: Quote
Mattilu Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='inka33']Patałachy to są te męże, co oglądają na ekranie piłki, zamiast na żywo się piłkami bawić z pieskami, o! :mad:[/QUOTE] No. I synowie. Quote
Mattilu Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Gusiaczek']Hopsalino - filmik kolejnym dowodem na to, że z Ovką musicie być spokrewnione:) Mattilu, teraz wiem doskonale jak wygląda Wasze życie codzienne z Sunią ;) Jacek nauczył przynoszenia i oddawania fantów i jest dumny, że rozmawia z Linką po angielsku Rzuca, sunia w galop za piłeczką, Siwy: - tu dej na co dostaje piłeczkę pod nogi i odpowiedź: - hau, hau! :evil_lol:[/QUOTE] ale te nasze sunie madre i jezykowo uzdolnione:loveu: Quote
Mattilu Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Ellig']Jolu przeslac film do YouTube, ale Ty tego nie mozesz zrobic tylko Autorka:) Chyba ,ze masz tzw. surowy filmik nie zapisany w aplikacji to prosze wyslac go do mnie, zobacze co da sie zrobić:)[/QUOTE] Ja nie umiem Elu na youtube :oops: Quote
jola_li Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Mattilu']Ja nie umiem Elu na youtube :oops:[/QUOTE] Próbowałam z youtube, ale nie chciało przyjąć tego formatu. Ale że kliknięcie na link nie jest problemem, więc chyba może zostać jak jest, prawda ;)? Quote
Recommended Posts