Mattilu Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 Oooo, jak miło ciociu Amigo! powiem Zosikowi, to się ucieszy :-) Na razie zwolniło się pudełko na skarby - dziecko wyniosło do szkoły i rozdało swoją biżuterię (plastikową, tą cenniejszą mama chowa;) ) bo stwierdziło, że miejsce na skarby ważniejsze... Hopica drze mordę jak opętana ile razy wypadnie na dwór po dłuższym pobycie w domu - zupełnie jak dzieci, gdy wypadają ze szkoły na przerwę :) Quote
Nutusia Posted March 17, 2015 Author Posted March 17, 2015 Moje się drą przy każdym "wypadaniu" z domu - nawet jeśli wróciły chwilę wcześniej... Są momenty, że mam ochotę je ukatrupić, słowo honoru! :) Quote
Poker Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Piękna skamielina. Czyli na terenie Luksemburga kiedyś byłą wielka woda. Wcale się nie dziwię ,że Hopcia zajadała się lodami, bo włoskie są przepyszne. A w sprawie gruczołów, to ja sama je wyciskam. u wszystkich naszych psów. Sto lat temu mieliśmy cudnego Kubusia, który miała przewlekły stan zapalny gruczołów, ciekła z nich ropa.Miał je w końcu usunięte. Miziam Hopcię i pozdrawiam całe ludzkie stado. Quote
inka33 Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Hopencjo, melancholijnego morza zazdraszczam i lodów też - ale zazdraszczam z sympatią, a nie zawiścią. :) Zosi gratuluję wspaniałego znaleziska! :) Jak mnie pamięć nie zawiedzie i uda się jakoś z Wami spotkać /przekazać, to... chętnie podaruję do kolekcji skarbów kawałek "skorupy" wczesnośredniowiecznej z grodu na Bródnie. :) Quote
Mattilu Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Dziekujemy za odwiedziny i pozdrowienia :) A cioci Ince Zosik dziekuje zaocznie za skorupe :) No dobra. Kufry zrychtowane. Ruszamy w Wielka Podroz za Wielka Wode. Spelnic marzenie Jedrka. Hopcik zostaje w dobrych rekach naszego przyjaciela, ktory tak lubi mziac Hopke, jak ona lubi byc miziana. Ciocia Ania bedzie miala na nich baczenie i jakby co wesprze. Zarcie, poslanko, Nutusiowy kocyk, zabaweczki, dokumenty, namiar na weta, recznik, dwie smycze, szeleczki, obroza z adresatka. Wszystko przewiezione. W domu dziwnie pusto. Cos Wam powiem: ja sie juz nie nadaje do takich podrozy. Ja teraz lubie jechac po twardym ladzie i wszyscy w kupie. Hopcik, za 2 tygodnie bedziemy. Quote
Gusiaczek Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=dpcDE5d7K7I&feature=player_detailpage wszystkiego miłego :) Quote
Nutusia Posted March 27, 2015 Author Posted March 27, 2015 Lećcie szczęśliwie i jeszcze szczęśliwiej wracajcie!!!! :) Quote
jola_li Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Wielu wrażeń, zachwytów i zdziwień, Hopciowa Rodzinko :)! Quote
Mattilu Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Dolecielismy calo i zdrowo. Hopcia wmeldowala sie wujkowi do lozka. A tak sie zarzekal...;) Quote
Gusiaczek Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Oj tam, zarzekanie, to nieprawda co nie? ;) odpoczywajcie ile wlezie, a reszta sama przyjdzie :) 1 Quote
jola_li Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Nie wiem jak Wy, ale ja już się stęskniłam za wieściami o Hopciowej Rodzince. Quote
Nutusia Posted April 10, 2015 Author Posted April 10, 2015 Musimy cierpliwie czekać, aż się Rodzinka znów... zeuropeizuje ;) :) Quote
Mattilu Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Kochane Ciocie! Zeuropeizujemy sie we wtorek! Jest bardzo ciekawie a czasem wzruszajaco, bo odwiedzamy starych przyjaciol, ale juz wszyscy bardzo tesknimy za domem, a najbardziej za Hopcia. Wiesci o Hopci sa dobre, albo wujek nie chce nas martwic. Chodza na dlugie spacery i podobno mizia ja za nas wszystkich. Pytal tylko, czy jej przypadkiem nie ma wykapac a ja sie spytalam, czy Hopcik w czyms sie wytarzal? Bo raczej tylko w takim wypadku zalecalabym kapiel. To sie wujek wycofal z propozycji kapieli...moze ten cholerny gruczol znowu daje o sobie znac...no nic, za trzy dni sama wszystko sprawdze i dam Wam znac. Quote
AMIGA Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Ale będzie radość!! Hopencja chyba skręci ogonek z radości :D Quote
Nutusia Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 Zapraszam na bazarek m.in. dla kolejnego podopiecznego Hopcikowej wybawicielki, Joli: http://www.dogomania.com/forum/topic/146228-domowe-pyszno%C5%9Bci-i-inne-cuda-na-maksyma-i-odiego-do-2804-godz-2100/?p=16144034 Quote
Mattilu Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 Dotarlismy calo i zdrowo, a Hopcik juz czekal na nas w domu przywieziony godzine wczesniej przez wujka. Nie wiem, kto sie cieszyl bardziej - my, czy ona :) Hopciowa radosc byla tak wielka, ze nawet popuscila troche siusiu - mimo, ze byla niedawno wyprowadzona. Hopcik w swietnej formie, jesli schudl, to tylko ciuteczke, tak, ze teraz zadowalaby standardy Nutusi ;-) i widac, ze bylo jej dobrze. Wujek powiedzial, ze to kochany piesek, ale cieszyl sie, ze ja nam oddaje, bo jednak cztery spacery dziennie i mizianie calodobowe to jak na jednego czlowieka duzo pracy. Jak przy dziecku...im wiecej rak do opieki, tym latwiej. A tu dwa zdjecia z pobytu Hopki u wujka: Jak widac, Hopcia wujka tez nauczyla pracowac z pieskiem na kolanach, jak swojego pancia. Zdolny piesek :) Quote
jola_li Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 No to macie piękną przygodę do wspominania :)! A Hopcja jest niesamowita z tą jej potrzebą bliskości :). Przecież nie da się ukryć, że na tych kolanach nie jest jej najwygodniej (że o kolanodawcy nie wspomnę ;)). Quote
AMIGA Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Przytulona, ale oczka dość smutne. Dobrze, że już jesteście :) Quote
Mattilu Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Prawda, dobrze, ze juz jestesmy. Ja nie lubie rozdzielac rodziny, zle to znosze i Hopcia chyba tez. Poza tym ma chyba jak i my "jet lag" - bez przerwy spi, odsypia rozlake w dzien a nocami sprawdza, czy kazdy u siebie w lozku... Dobrze, ze teraz przez 10 lat mamy w planach glownie wyjazdy samochodowe, z psem w roli krolowej tylnej kanapy. A za 10 lat...podroz Zosi, bo po skonczonej przygodzie Zosia stwierdzila, ze jak ona skonczy 18 lat to tez chce w prezencie taka fajna podroz :) Chyba musimy z TZ zaczac skladac do skarpety... 1 Quote
Nutusia Posted April 24, 2015 Author Posted April 24, 2015 Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej - stara prawda! ;) :) 1 Quote
jola_li Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 A ja dopiero teraz zauważyłam ciemne plamki między oczkiem a uszkiem :). Quote
Recommended Posts