monita Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 No i to narazie na tyle :eviltong: Kto jest chętny na spacerek z Pyzką :???: Jak jej nie "odbija" na spacerze to idzie na całej długości smyczy, ale nie ciągnie się :p uffff Jak jej "odbija" to gryzie zmycz, szarpie i skacze :diabloti: Ma odruch skakania na ludzi ( jak ktoś przechodzi blisko niej ) i ogólnie zaczepiania :roll: Zauważyłam też, że biedna podchodzi do krat :shake: Jak byłam na spcerze, to przechodziłam obok siatki, a ona podchodziła, wąchała, łapami o nią dotykała i nie chciała odejść :shake: Aha i jest łapczywa na odpadki i śmieci na spacerze :huh: Zjadła mi kawałek jakiegoś chleba :oops: Nawet nie wiem kiedy :oops: Quote
AniaB Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 te kołtuny nad oczami są chyba najgorsze w ogóle ta jakby głowa była najbardziej sfilcowana - no i brzuch... nogi o grzbiet sa nie najgorsze - sierstka jest długa ale prawie wcale nie skołtuniona.. no i te ząbki - jakie sliczne.. monita - dajesz jakos rade:lol: :evil_lol: Quote
AMIGA Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Ona jest po prostu bardzo jeszcze młodziutka - to taki dzieciaczek jeszcze! To widać po jej zachowaniu. Monita - może skontaktuj się z weszką, bo nie wiem, czy ona w poniedziałek nie miała być u weta, może byście się zabrały razem Quote
AnkaG Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 AniaB napisał(a):te kołtuny nad oczami są chyba najgorsze w ogóle ta jakby głowa była najbardziej sfilcowana - no i brzuch... nogi o grzbiet sa nie najgorsze - sierstka jest długa ale prawie wcale nie skołtuniona.. no i te ząbki - jakie sliczne.. monita - dajesz jakos rade:lol: :evil_lol: Cóż jako właścicielka czterech sznupków mini mogę napisac to co zaobserwowałam:, - głowa z długim włosem niestety szybko sie filcuje i robią kołtuny - ale głowę sie praktycznie całą goli a brode i brewki z pomoca przecinaka można z grubsza bedzie doprowadzic do porządku, - grzbiet ma twardy włos dlatego się nie kołtuni, - brzuch to niestety bolesne miejsce ale i tam włosy się skraca więc może będzie można rozczesac. Quote
AMIGA Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 No tak, na brzuszku na samym środku mozna nawet trochę włoski zgolić, zostawić można tylko dłuższe "boczki" brzucha. Zresztą fachowa fryzjerka będzie wiedziała co z tym zrobic. Monita - przecinak moge Ci pożyczyć, bo posiadam takowy "na składzie" Quote
AnkaG Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Do kołtunów lepszy jest przecinak niz nożyczki. Quote
AniaB Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 temat siersci jest mi prawie kompletnie obcy bo mam mastifa:lol: natomiast amiga właśnie mówiła ze pod pachami sie wycinma siersc u sznaucerów bo szybko sie filcuje.. AnkaG - nie znam sie ale wydaje mi sie ze ona właśnie te brewki i pod broda ma sam filc z wplecionymi jakimiś źdxbłami trawy i lepiej nie wiedziec czym jeszcze.. wiec chyba cała głowa pójdzie do golenia:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
monita Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Piszę szybko, bo mam całe czarne ręce od jej sierści :shake: Obcięłam jej kilka kołtonów z nóg :p Pysk jest najbardziej zakołtoniony ( jeden wielki dred ) chyba nie będzie mieć grzywki :shake: Brzuch jest ekstra, kilka małych kołtonków było :p Grzbiet też jest ok. Najgorsze są łapy i pysk :shake: Quote
monita Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 AniaB napisał(a): AnkaG - nie znam sie ale wydaje mi sie ze ona właśnie te brewki i pod broda ma sam filc z wplecionymi jakimiś źdxbłami trawy i lepiej nie wiedziec czym jeszcze.. wiec chyba cała głowa pójdzie do golenia:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: No właśnie :-( Quote
AnkaG Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Sznupek bez brody. :placz: Zostawcie chociaż skróconą. Pliiiissss. Quote
kaLOlina Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 ale ona w tej brodzie nosi jeszcze sniadanie sprzed tygodnia...serio zbite koltuny...monirta wez moze pare zostaw moze sie jako tako rozczesze??? sama nie wiem... Quote
AniaB Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 tam wiszą takie całe sople dredów ja nie wiem czy to sie da wyciąć w jakos nizej - bo rozczesac sie na pewno nie da to wyglada jak filc - czyli bardzo dokładnie zbita struktura...i to niektóre od samej skóry.. na pewno monita zrobi co w jej mocy, ale naprawde trudno bedzie wydaje mi sie... Quote
monita Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Ehhh ocięłam jej trochę kołtonów z nóg :shake: Brody nie ruszam - wolę żeby zajęła się tym fryzjerka :p Ona jest bardzo spokojna - przekładałam ją z pleców na brzuch, wycinałam a ona nic :loveu: Quote
AnkaG Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Mmmmmm jaki kochany grzeczny psiurek. :loveu: Quote
AniaB Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 sunieczka jest słodka jak kiwi na tylnym siedzeniu w samochodzie zaczeła sie z ną bawic to mała od razu wywaliła sie kołami do góry i zaczeła tak zabawnie poszczekiwac z radości.. fajniusia:loveu: ona na pewno nie bedzie konfliktowa - jedynie moze rzeczywiscie troche zmeczyc swoja energią..:lol: takie zywe sreberko z niej... ale dla sznauceromaniaków przecież to nic nowego...:lol: Quote
monita Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Znowu się zlała :diabloti: Dostała zwiniętą gazetka w tyłek - i poszłam z nią szybko na spacer ( ale już nie miała ochoty na załatwianie się ) :p Quote
monita Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Muszę z nią wychodzić co jakieś 2 godzinki ( żeby wiedziała, że siuku to na zewnątrz ) :roll: A ile suńki sikają na spacerze, często czy nie ?? Quote
kaLOlina Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 musisz ja nauczyc ze w domu nie wolno...w boksie robila pod siebie a trafila tam jako mlodziak;) dobrze ze kupe trzyma;) Quote
kaLOlina Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 ona na spacerze sikala dopiero jak byla ULALA z godzine...;) sunki raz a porzadnie;) nie jak pieski co drzewo to troche;) Quote
AMIGA Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Do niedawna Amiga załatwiała się faktycznie raz a porządnie zaraz po wyjsciu na spacerek. Ale bywa, że czasami posikuje potem tak kropelkami w róznych ciekawych zapachowo miejscach Quote
monita Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 No mój sika co kawałeczek :p To za około godzinkę mykam znowu :razz: Może się nie zesika :roll: Quote
monita Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 No akurat nie znam się, aż tak dobrze na suczkach :p Wole psy :diabloti: Quote
kaLOlina Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 o kurczeeeeeeeeeeee znow sie spoznie!!! juz jadwe w las zostawiam was do jutra!!! 3majcie sie cipelo!!! papapapapappaa podniesiecie choc z 2razy Miska?? jak mnie nie bedzie??? Quote
AMIGA Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Monita - nie dość,że masz figurkę, to dzięki Pyzie dobiero będziesz miała kondycję !! :evil_lol: Quote
monita Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Nie ma nikogo chętnego na spacerek po południu :razz: Quote
Recommended Posts