Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malutki juz się przyzwyczaił do "klosza ",znalazł sposób na to jak układać łepek. Najpierw ćwiczył na kolanach Ani, potem położył się na legowisku.
Dobrego piątku! :)

Posted

Dzisiejszy gość w DT u Ani :)

c3ba2e6dd64491a2gen.jpg

I reakcja Malutkiego na widok "gościa" :) :)

1c708d7e4d0f4c38.jpg

Po ciężkich przeżyciach trzeba odpocząć .

5c8f65bdf5842aa8.jpg

efcd06820d7c1c62.jpg

Posted

Misiek pojechał dzisiaj do swojego domku! :)
Wizytę przedadopcyjna zrobił Jamor i to on odwiozl dzisiaj Miśka do DS.
Chłopak będzie mieszkał w dużym kojcu, będzie chodził na spacery i towarzyszył Państwu w pracy, w ogrodzie.

Psiak został jeszcze zaczipowany.
Więcej szczegółów opisze Ewa, bo jak wiecie z telefonu komórkowego kiepsko się tu piszę.
Serdecznie dziękujemy Jamorowi za pracę i opiekę nad Miśkiem.

Posted

Elunia w zasadzie wszystko napisała. Misiek będzie miał do pilnowania wielki sad. Zamieszkał z ludźmi, którzy bardzo lubią zwierzęta i chcą żeby towarzyszyły im przy pracach w gospodarstwie. Prawdopodobnie adoptują jeszcze niewielką sunię, żeby Misiek miał towarzystwo. Zupełnie nie przeszkadza im, że psiak szczeka jak szalony, uważają, że to zaleta:) Całe noce Misiek będzie biegał mając otwarty kojec i będąc na dobrze ogrodzonym terenie. W ciągu dnia troszkę w kojcu, a większość czasu z ludźmi. Dzisiaj został już obłaskawiony kaszanką:)

Został zaczipowany i na dobry początek pojechał z workiem karmy:)

Jamor powiedział, że to dom naprawdę idealny dla Miśka, bo on kanapowcem niestety nie jest. Ja się z nim zgadzam niestety:( 

Posted

Eluś, Twoja historyjka zdjęciowa...! :wub:

Miśku, najlePsiego ogrodowania ze Swoimi Ludziami! :wub:

Ewa, pewnie Kula jest za duża na "niewielką"...? ;)

PS.

A u mnie chwilowo (awaryjnie) Kuleczka. :D

(patrz: podpis)

Posted

Eluś, Twoja historyjka zdjęciowa...! :wub:

Miśku, najlePsiego ogrodowania ze Swoimi Ludziami! :wub:

Ewa, pewnie Kula jest za duża na "niewielką"...? ;)

PS.

A u mnie chwilowo (awaryjnie) Kuleczka. :D

(patrz: podpis)

Inka, Kulka to raczej duża sunia:) Póki co zresztą nie ma szans na jej przejęcie:)

Posted

Kula jest pod naszą opieką i kiedy można będzie ją zabrać to oczywiście tak zrobimy. To jest delikatna sprawa, trzeba działać z rozwagą, żeby suni nie stała się krzywda. Teraz ma stałe kupowana karmę, jest zabezpieczona przeciwko pchlom i kleszczom i jest zaszczepiona. Ewa codziennie chodzi do Kuli i Rokiego, daje im smaczki itd.

Posted

Eluś, super, że zrobiłas ogłoszenia:) Fajnie wymyśliłaś tekst!

Ja mialam wczoraj na spacerze dodatkowego psa... Kulka korzystając ze spuszczenia z łańcucha przecisnęła się jakoś przez płot słysząc nas i pobiegła z nami na cały spacer. Trzymała się 2-3 metry od nas, ale zawołana na smaczki przybiegała. Do tego szła cały czas z nami. Postanowiłam iść dalej, żeby zobaczyć, jak zachowuje się wobec spotykanych ludzi i psów. Była super, nikogo nie zaczepiała (była w końcu nie na swoim terenie). W pewnym momencie podbiegla do niej znajoma sunia Inka, która jej nie lubi. Wyglądało to kiepsko, bo Inka strasznie szczerzyła zęby i głośno szczekała. Jej wlaściciel był dosyc daleko, bo poznal m nie z daleka i uznał, że Inka biegnie się przywitać. Kiedy zobaczył, że odganiam Inkę, zaczął ją wołać i iść w naszym kierunku. Kulka w tym czasie schowala się za moje nogi i powarkiwala ostrzegawczo na Inkę. Nie chciała jej atakować ale gdyby Inka ruszyła do niej, jak to było już kiedyś, na pewno pokotłowałyby się obie. Sama Kulka jednak unika zadym, a to wielki plus. Natychmiast zawróciłam z psami i Kuleczka grzecznie pomaszerowała z nami kąpiąc się w każdej kałuży i ganiając radośnie:)

Mam kilka zdjęć. Widać na nich, że Kulce przydałaby się dieta. Karmią ją niestety nie tylko karmą, ale dają jej wszystkie resztki i przeterminowane produkty:( Nie ma szans na oduczenie ich tego:(

Kombinuję jak ją ściągnąć do siebie, wykąpać i wyczesać porządnie.

Filmiki z Kulą:

https://youtu.be/4gHM5yVJlCA

https://youtu.be/uZRij1SEcKM

A to Kulka:)

55199967595062443108.jpg

13649139076003393752.jpg

35381952749033774938.jpg

Posted

Rzeczywiście kula z niej, co nie umniejsza jej uroku. Jest naprawdę śliczna :)

To prawda, Kulka jest cudowna i jak slychać oraz widać ma rownie cudowny charakter, myślę ,ze szybko zanalazłaby dom, tylko trochę ogłady, nauki chodzenia na smyczy by się jej przydało....Myślę o niej coraz intensywniej.