Ziutka Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Ewuś, czy wiesz co u Dorki ? Pisałam maila do pana Adama ale cisza :( A zapodziałam gdzieś telefon... Quote
Gusiaczek Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Zwariowałam :loveu::loveu::loveu: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-GPUXLJWhdbo/UK0gFF79OCI/AAAAAAAAHEs/drxT-2dTEIQ/s720/XG3D0149.jpg[/IMG] Quote
Ewa Marta Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 (edited) [quote name='anka_szklanka']na razie aż jedno :P Sorry dziewczyny ale doba jest dla mnie za krótka ;) [/QUOTE] Aniu, jedno, ale jakie przepiękne!!!!! Aż dziw bierze, że go tu na skarpie nikt nie uradł:-) Czekam z niecierpliwością na kolejne Twoje zdjęcia!!! Atos wyszedł zjawiskowo!!! Miałam dzisiaj telefon w jego sprawie. Pani bardzo się ucieszyła, że Atos cały czas szczeka, bo takiego psa potrzebuje. Cały dzień jest sama w domu i szuka psa pilnującego terenu. Wszystko brzmiało super, bo duży ogrodzony teren, bo łagodny labrador do towarzystwa, dopóki nie okazało się, że ogrodzenie, to zwykla siatka, a po takiej Atos przejdzie, a sunia, która tam mieszkała została zagryziona przez psy z sąsiedztwa:-( Odmówiłam wizyty i adopcji. Szukamy dalej. [quote name='Awit']Perełka jest od tych ludzi, tak? Świetne są te zdjęcia:-) Czy ona zostanie u was?[/QUOTE] Tak, Perełka jest od tych ludzi i TAK Perełka u nas zostanie:-) Awit, choćby nie wiem co, nie oddam gnojka, bo kocham ją jak Semika i Barsę:-) Długo mi zajęło przekonanie TZ do tej decyzji, a syn jakos to przełknął, choć od chwili pojawienia się Perełki w domu nie wyszedł z psami ani razu na spacer. Jakoś dajemy radę spacerowo, a ja nie wyobrażam sobie, że miałabym oddać tę kochana kruszynkę:-) Dzisiaj nad ranem leżała na posłanku koło łóżka i kiedy Jacek wstał, chciałam ją zaprosić do siebie. A ona leżała taka przyczajona, z obawą rozglądająca się dookoła. Wstałam więc, żeby zobaczyć co z nią, skuliła się mocno kiedy ja się schylałam. Zaniepokoiła mnie bardzo, myślałam, że jest chora, a okazało się, że znalazła końcówkę kostki do ogryzania (takiej białej ze skóry), schowała ją pod łapki i kładła pyszczek, żeby nikt jej tego nie zabrał... Niestety musiałam przed wyjściem do pracy podstępem zabrać jej skarb, bo bałam się, że na tym tle dojdzie w domu do zamieszek;-) Ale wzruszyło mnie, jak pilnowała tego kawałeczka... [quote name='Ziutka']Ewuś, czy wiesz co u Dorki ? Pisałam maila do pana Adama ale cisza :( A zapodziałam gdzieś telefon...[/QUOTE] Kochana Ziutko, nie dzwoniłam, wstyd się przyznać, ale ganiam jak kot z pęcherzem i załatwiam tylko najważniejsze sprawy. Jutro zadzwonię albo podam Ci telefon. Byłoby super odezwać się do nich. Podobnie jak do Państwa Rexa - Rico. Podobnie jak u Ani, doba jest za krótka:-( Edited November 21, 2012 by Ewa Marta Quote
Ziutka Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Ewuś, to wyślij mi numer na pw i jutro zadzwonię i zapytam ;) myślałam, że odezwą się na wątku, ale też cisza...więc bede dzwonić. Quote
Ellig Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Ewuś, trzeba zapytać czy Atos przechodzi przez siatkę ogrodzeniowa bo co innego siatka w kojcu z ktorego chcial sie wydostac . Quote
Nutusia Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 O boziu, jaki zawodowy PORTRET Atosa! Jeśli to zdjęcie znajdzie się w ogłoszeniach, nie będzie można odłączyć telefonu od ładowarki!!!!! A co do długości doby - wnioskuję o jej dwukrotne wydłużenie i ja ;) Quote
Mazowszanka13 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 A ja nie mogę wytrzymać i podglądam prace Ellig przy bazarku :roll: Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='Mazowszanka']A ja nie mogę wytrzymać i podglądam prace Ellig przy bazarku :roll:[/QUOTE] Ja też podglądam ;) Quote
Nutusia Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Ty się lepiej za szykowanie tortu bierz! ;) Quote
Ewa Marta Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 [quote name='Ellig']Ewuś, trzeba zapytać czy Atos przechodzi przez siatkę ogrodzeniowa bo co innego siatka w kojcu z ktorego chcial sie wydostac .[/QUOTE] Elusiu, to zwykła siatka, wysokości 1,5 cm. Atos skacze bardzo wysoko, pozostawiony sam na posesji,w końcu zabierze się za skakanie. A jeśli w sąsiedztwie są groźne psy, które zagryzły sunię, to ja bym się cały czas o niego bała:-( Zapomniałam napisać że Pani jest w ciąży. Pytaie więc co będzie, jak urodzi się dziecko, a on nadal będzie szczekał jak opętany? Czy wtedy też będzie to mile widziane? Wczoraj napisałam skrótowo, bo musiałam jeszcze kończyć pracę na dziś, stąd może nie do końca to było zrozumiałe, dlaczego odmówiłam. Ja też podglądam bazarek w budowie Eluni, nie mogę się doczekać soboty, bo wtedy na żywo zobaczę te cudeńka i może o coś sama powalczę:-) Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='Nutusia']Ty się lepiej za szykowanie tortu bierz! ;)[/QUOTE] Spokojna Twoja poczochrana :eviltong: Na dzisiaj już mam, na niedzielę się zrobi drugi :grins: Quote
Ewa Marta Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 (edited) Wiecie dlaczego (również) będę pomagać Krzyśkowi? Bo kiedy go dzisiaj Perełka z daleka zobaczyła, poleciała do niego skacząc radośnie, a on uśmiechnięty od ucha do ucha zdjął obie rękawiczki, żeby ją pogłaskać i schylił się do niej:-) Ona zaraz potem popędziła do mnie, żeby zaznaczyć, że jednak teraz jest już z nami, ale nie boi się go absolutnie tak jak starych opiekunów... On jej nigdy nie zrobił krzywdy i w sumie oddał ją, żeby jej było lepiej:-) To jest naprawdę wspaniałe i bardzo to doceniam:-) Posprzątałam dzisiaj Kuli dookoła budy. Nazbierało się 5 sporych torebek qooopek. Na to K. nie ma jeszcze siły, więc dopóki nie stanie na nogi, będę to robić. Szkoda, że nie miałam aparatu ze sobą. Kula dzisiaj usiadła pupinką na ziemii, podała mi dwie łapki i tuląc się mruczała sobie pod nosem. Dołożyłam jej wczoraj słomę i ma jej sporo w budzie. Nadal jest sucha:-) Wczoraj zaniosłam jej też taka białą kość dla psów. Ale się cieszyła:-) Zabrała ją do budy i nie czekając aż odejdę zaczęła ją gryźć. Dzisiaj rano kupencje były jaśniutkie:-) Bardzo smakuje jej makaron z dodatkiem suchej karmy. W tym makaronie są warzywa suszone i mięso, ale powiedzialam K. żeby dorzucal jej też suchą karmę, bo ona nie przepada za nią tak bardzo. Dzisiaj pomacałam ją sobie dokładnie i okazuje się, że dziewczynka nabrała ciałka;-) Zakończyłam więc oproces podtuczania jej i niech zostanie taka jaka jest. ma troszkę sadełka, które ją ogrzeje zimą i więcej jej nie trzeba:-) Edited November 22, 2012 by Ewa Marta Quote
Ellig Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Dziekuje za podgladanie bazarku, jutro ruszam jak tylko wroce od.......Tu pomilcze chwilkę;) Niestety moj aparat jest juz stary wiec zdjecia nie sa najlepsze, w sobotę kilka zdjec jednego przedmiotu zrobi Ewuś:) Dobrego wieczoru, szczegolnie dla Ziutki:)Sto lat!:) Quote
Ewa Marta Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 Sto lat Ziuteczko!!!!! Oby Ci się wszystko w życiu układało:-) Mieliśmy dzisiaj odwiedziny:-) Ciekawe, czy któraś Ciocia zgadnie kto nas odwiedził;-) Dla ułatwienia wgrywam zdjęcia i dodam, że przywiozla gościa.... Obraczus:-) [img]http://www.iv.pl/images/60230975770314817122.jpg[/img] [img]http://www.iv.pl/images/64332395446008542570.jpg[/img] [img]http://www.iv.pl/images/09279068281355312571.jpg[/img] Po ich wyjściu poszłam wziąć kąpiel, żeby zabrać się później do pracy i zobaczcie, jaki zastałam obrazek po wyjściu:-) To się zaczyna robić nudne;-) [img]http://www.iv.pl/images/01325990520262139837.jpg[/img] [img]http://www.iv.pl/images/62906384248591468206.jpg[/img] A tak poważnie, to jestem przeszczęśliwa, że Jacek tak pokochal Perełkę:-) Quote
Mazowszanka13 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Urocze sam na sam :) A suczki/psa z góry nie kojarzę. Quote
Ewa Marta Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 [quote name='Mazowszanka']Urocze sam na sam :) A suczki/psa z góry nie kojarzę.[/QUOTE] Małgosiu, to Myszka uratowana przez obraczus w ubiegłym roku:-) Była tymczasem a została na zawsze:-) Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Dziękuje kochane za życzenia :):):) No właśnie miałam napisać, co tam Myszolek u Ciebie robił dzisiaj ? Quote
3 x Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='Ewa Marta']Sto lat Ziuteczko!!!!! Oby Ci się wszystko w życiu układało:-) Mieliśmy dzisiaj odwiedziny:-) Ciekawe, czy któraś Ciocia zgadnie kto nas odwiedził;-) Dla ułatwienia wgrywam zdjęcia i dodam, że przywiozla gościa.... Obraczus:-)[/QUOTE] Ewa podpowiedzi były naprawdę zbędne ;) jak otworzyłam teraz wątek przekonana, że klikam na atosa, bertę i perełkę a zobaczyłam myszkę to pierwsze co pomyslalam: oo pomyliłam wątki a drugie co pomyślalam to: oo marta sie zmobilizowała i wstawiła zdjęcia Myszki czyli swojego wielkiego czarnego wymarzonego psa ;) Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='3 x']a drugie co pomyślalam to: oo marta sie zmobilizowała i wstawiła zdjęcia Myszki czyli [SIZE=3][COLOR=#FF0000][B]swojego wielkiego czarnego wymarzonego psa ;)[/B][/COLOR][/SIZE][/QUOTE] Myślałam, że to tylko wasz wymarzony pies :eviltong: Quote
obraczus87 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='3 x']Ewa podpowiedzi były naprawdę zbędne ;) jak otworzyłam teraz wątek przekonana, że klikam na atosa, bertę i perełkę a zobaczyłam myszkę to pierwsze co pomyslalam: oo pomyliłam wątki a drugie co pomyślalam to: [COLOR=#ff0000]oo marta sie zmobilizowała i wstawiła zdjęcia Myszki [/COLOR]czyli[COLOR=#0000cd] swojego wielkiego czarnego wymarzonego psa ;)[/COLOR][/QUOTE] [COLOR=#ff0000]Marta ma nieczynny aparat :-( a brak mobilizacji swoja drogą :evil_lol::evil_lol:[/COLOR] [COLOR=#0000cd]Gosia... przecież to jest duży, ogromniasty pies :) zobacz jakiego karku dostała ta ogromna bestia :diabloti: ----------------------------------------------------------------------------- [/COLOR]Perełka jest cudownym psem. :) nic innego by nie robiła jak tylko sie przytulała i pilnowała Ewy :loveu: Zresztą całe stado jest super. :) ale najbardziej Myszce podpasował Semik :lol: [quote name='Ziutka']Myślałam, że to tylko wasz wymarzony pies :eviltong:[/QUOTE] Sandruś, to też mój wymarzony pies... ale kiedyś dopnę swego :) tylko kiedy :roll: Quote
Ewa Marta Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 [quote name='3 x']a drugie co pomyślalam to: oo marta sie zmobilizowała i wstawiła zdjęcia Myszki czyli swojego wielkiego czarnego wymarzonego psa ;)[/QUOTE] Ale Myszka jest wieeelka hartem ducha:-) Najpierw ją Barsa powitała groźnym szczeknięciem, a zaraz potem 3 nosy zaczęły wąchać, więc stala spokojnie. Ale jak później moje psiaki wróciły ze spaceru, a Myszka 40 minut spędzila na kanapie, uznała, że to ona tu mieszka, a te 3 większe przyszły później, więc powitała zębami wskakującą Perełkę:-) Mimo to;-) jest urocza, śliczna i dzielna:-) A Perełuś siedzi mi właśnie na kolanach i utrudnia pisanie:-) Bardzo ją kocham:-) Quote
Ziutka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='Ewa Marta'] A Perełuś siedzi mi właśnie na kolanach i utrudnia pisanie:-) Bardzo ją kocham:-)[/QUOTE] Pomiziaj ją za uszkiem i ucałuj w piękny nochalek :loveu: Ewuś, przepraszam za mały spam, ale może ktoś zechce kupić sianko wigilijne ? ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236096-Coraz-bliżej-święta-sianko-na-wigilijny-stół-dla-koni-z-FZNJR-do-20-12[/URL] Quote
obraczus87 Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Pomimo tego brzydkiego zachowania Myszki wobec Perełki, uważam, że Myszek zdał egzamin :) biorąc pod uwagę fakt, że podczas spacerów na wszystkie psy się rzuca :mad: A Perełuś to pies do ciagłego miziania, głaskania, przytulania i rozpieszczania :loveu: Quote
Ewa Marta Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 [quote name='Ziutka']Pomiziaj ją za uszkiem i ucałuj w piękny nochalek :loveu: Ewuś, przepraszam za mały spam, ale może ktoś zechce kupić sianko wigilijne ? ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236096-Coraz-bliżej-święta-sianko-na-wigilijny-stół-dla-koni-z-FZNJR-do-20-12[/URL][/QUOTE] Kochana, spamuj sobie ile wlezie na naszych wątkach:-) Masz stała kartę wstępu;-) Perełuś skutecznie zajął mi wczoraj ręce i odpuściłam pracę i pisanie:-) [quote name='obraczus87']Pomimo tego brzydkiego zachowania Myszki wobec Perełki, uważam, że Myszek zdał egzamin :) biorąc pod uwagę fakt, że podczas spacerów na wszystkie psy się rzuca :mad: A Perełuś to pies do ciagłego miziania, głaskania, przytulania i rozpieszczania :loveu:[/QUOTE] Myszka absolutnie zdała egzamin:-) Mnie też pozwalała się głaskać i nawet całować;-) Jest prześliczna i odważna. Mimo strachu dała radę i moim zdaniem potrafi się "w gościach" zachować:-) Perełkę postraszyła, bo tamta szła do niej zbyt nachalnie z nosem:-) Quote
Recommended Posts